Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Polonkai Éva

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kultúr Krimó Sabrina (1954) 2018.04.19 13:21:37
Az egyetemista éveimet egy hatalmas Audrey Hepburn poszter alatt töltöttem (még elsőévesen kiragasztottam az ágyam fölé és bárhova költöztem, jött velem), és fejből fújom a kedvenc gizda színésznőm életének minden állomását (Belgium, balett, filmszínház, UNICEF). Ettől nem függetlenül gyakran…..
Annak ellenére, hogy nem ismerem tüzetesen a Centrál Színház törzsközönségét, elsőre úgy festett, azon a februári vasárnap estén nem én voltam az egyetlen, akinek a rendező neve is elég volt ahhoz, hogy őrült tempóban lásson neki jegyekért lobbizni az új Alföldi darabra. Fotó: Horváth Judit..
Október. Nyíregyháza. Köd, eső, satöbbi. Azt hinné az ember, hogy ha az állatkert miatt nem érdemes Nyíregyházáig utazni, mert ha elolvad a vattacukor az esőben, akkor egészében felesleges is a hosszú utazás. Az ember tévedne. Színes repertoárral vág neki a 2017/2018-as évadnak a nyíregyházi Móricz…..
Az egyszemélyes színházi hadsereg nyáron sem áll le, folyamatosan vadászom a színházi élményeket. Legutóbb a Városmajori Színházi Szemle keretében a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulatától a Falu Rosszát láttam. A szívemre kell tennem a kezem, és már most, az…..
“Mindennek külsõ és belsõ íve --melyik a visszája, melyik a színe?van-e harmadik ív: árny nélküli fény?”Weöres Sándor: Mi van a héj alatt? Egy barátom azzal a felkiáltással ajánlotta a pécsi avantgárd kiallítást, hogy “rég nevettem ennyit egy kiállítás közben”, nem kis meglepetésemre semmi túlzás…..
Alexandra, Jane és Sukie három vérbeli nagyvárosi nő, akik egy nagyon kicsi és kifejezetten eseménytelen városban kénytelenek élni. Férj nélkül, unaloműzésképpen szeretőket tartanak, pletykálnak és mágiával mulatják az időt. Ha olyan kedvük van, esőt csinálnak, ha unják a hideget, akkor kánikulát,…..
 „Szíveskedjék terpeszállásba állni, mélyen előrehajolni, s ebben a pozitúrában maradva, a két lába közt hátratekinteni” Örkény István - Arról, hogy mi a groteszk Az Örkény Színház nézőterének felújítása miatt a repertoár egy része, többek között a négy éve bemutatott Tóték is a Városmajori…..