Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Filmtress blog

1 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Robert Redford filmek egyik legjobbját 42 évvel ezelőtt, 1975 -ben rendezte Sydney Pollack, egy ragyogó kémfilmet alkotva, mely egyébként az egy éve elkészített "15 legjobb kémfilm" listánkon, az előkelő 4. helyet nyerte el tőlünk. A közel két órás (118 perces) amerikai thriller ("Three Days of…..
Filmtress blog 2017.11.22 14:45:18
@Deep State: köszi szépen!
Sokan írtak már a Star Wars legújabb spin-off részéről, a Gareth Edwards által készített Rogue One -ról és széles skálán mozognak a vélemények a teljes elragadtatástól egészen a kemény bírálatokig. A "három és feledik "részt korábban a Filmtress 7,5 -re, a Filmworlds pedig 7 pontra értékelte.…..
Lassan, de biztosan újra Európa és a világ élvonalába kerülnek a magyar filmek, amit az egyre több nemzetközi elismerés is jelez (Saul fia, Mindenki). Nem kis feladat a sok remek alkotás közül a 15 legjobbat kiválasztani, már csak azért sem, mert nehéz objektívnek maradni, amikor személyes élmények…..
Filmtress blog 2017.11.18 12:06:27
@laci_52: ... szándékosan! :-)

Jancsű "művészete" nálunk az "isten ments" kategória. Bocs. :P
Filmtress blog 2017.11.19 23:44:02
@Szamiz67: Micsoda nagy szavak! Leminősíti az értékrendünket! Melodráma. Mindez azért, mert nem vagyunk hajlandóak jónak minősíteni olyan felhájpolt, kötelezően elismerésre itélt régi filmeket, melyek valójában gyengék és túlhaladottak. Röhej kicsit.
A történelmi filmek külön kategóriát jelentenek a mozi-világban és sajátos, egyedi stílusjegyekkel rendelkeznek. Az egyik ilyen, hogy valamilyen valós történelmi korban játszódik cselekményük, az adott időszak jellemzőinek hű visszaadásával. Ennek értelmében nem tekintjük történelmi filmeknek a…..
Filmtress blog 2017.06.09 07:03:30
@Leon Uris: ... igen. Ez volt az egyik szempont. A realisztikusabb filmek a dokumentumfilmek listára kerülnének. A szórakoztatóbb mozifilmek közt is akadnak életrajzi jellegűek, de ebben a listában kifejezetten korlátoztuk a feltételeket és a háborús mozik mellett azokat is külön kezeltük. Tehát dokumentum-, háborús-, életrajzi másik lista.
Az elemzés első része spoiler mentes Óriási várakozással számoltuk a napokat a Covenant bemutatójáig, hiszen régi Alien rajongókként a kezdetektől nyomon kísérjük a franchise egyes részeit. Legutóbbi, témával foglalkozó posztunkban (januárban) részletesen értékeltük az eddigi epizódokat. Aztán…..
Filmtress blog 2017.06.05 01:37:07
@Ingyonbingyom: igen, van abban valami, amit írsz. Sajnos nem jól kidolgozott a történet, elnagyolt a forgatókönyv és gyenge a színészi munka is. Mintha nem a világ egyik legjobb rendezője készítette volna. Ridley Scott valahogy nem tette oda magát. Talán a 7 pont is sok ennek a filmnek!
A 2017-es esztendő filmes szempontból átlag felettinek ígérkezik. Az év elején a nézőket megosztó Utazók után (mely nekünk nagyon "bejött"), sikert aratott a Számolás joga (IMDb: 7,8 pont) és a Széttörve is (ami viszont nekünk nem nyerte el a tetszésünket, pedig 7.3 pontot kapott az Utazók 7.0…..