Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SilverMike

155 bejegyzést írt és 439 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma hajnalban kezdetét vette a rövidpályás gyorskorcsolyázók ötödik, és egyben utolsó versenynapja, melyen „végre valahára” megtört a kínaiak és a dél koreaiak lassan már megtörhetetlennek látszó dominanciája. Az „átkot” a hazai pályán csúszkáló…..
Rövidpályás gyorskorcsolya, férfi 500, és női 1000 méter: Csütörtökön kezdetét vette a rövidpályás gyorskorcsolyások negyedik versenynapja, melynek keretein belül ismét több magyar versenyzőért is szoríthattunk, és újabb hazai sikerekben reménykedhettünk. Elsőször…..
Rövidpályás gyorskorcsolya, női 1500 méter: Vasárnap hajnalban kezdetét vette a rövidpályás gyorskorcsolyázók harmadik versenynapja, melynek legjobban várt száma kétségtelenül a női ezerötszáz méteres versenyfutás volt, lévén három magyar hölgyért is szurkolhattunk.…..
Csütörtökön folytatódott a rövidpályás gyorskorcsolyások olimpiai programja is, ahol egy magyar versenyzőért, Knoch Viktorért is izgulhattunk.Rövidpályás gyorskorcsolya férfi 1000 méter: A pécsi születésű Viktor magyar idő szerint hajnali fél háromkor lépett a vancouveri…..
Őszintén szólva, pár hónappal ezelőtt még nem gondoltam volna, hogy az elkövetkezendő egy – két évben friss bejegyzéssel fogom megajándékozni a blog.hu hűséges olvasóit. Arról pedig álmodni sem mertem, hogy egy a versenyautóktól illetve a versenymotoroktól távolálló…..
Ahogy az ünnepek, úgy szépen lassan a tétlenség is véget ér, és végre valahára (ahogy a nagyok is szokták) „hivatalosan is bejelenthetem” hogy egyszemélyesből, többszemélyessé változik ez az oldal, pontosabban annak egy „elköltöztetett, és felturbózott”…..
Biztosan észrevettétek már, hogy mostanában a megszokottnál kevesebb bejegyezés „lát napvilágot”, miközben az F1 világában egyre jobban beindul az élet. (Hol van már az a klasszikus uborkaszezon?) Aki közelebbről ismer, az tudja, hogy mostanában eléggé elfoglalt voltam,…..
SilverMike 2009.12.02 14:33:22
@Dave985:

Hát, ha minden úgy alakul ahogy elterveztem...:)
SilverMike 2009.12.19 08:58:41
@safranynorbert:

Köszönöm szépen, holnap felteszem, a linket, ahol a blog "folytatódik" :)
Való igaz, hogy (fizika tanárom szavaival élve) „lusta kutya” vagyok, amiért az Abu Dhabi Nagydíj után kisebb „pihenőre” (meg ilyen olyan teendők elvégzésére) vonultam, mondván a Formula 1 világa most úgyis téli álomba szenderül, a hírlapi kacsákat pedig…..
A múlt heti sorsdöntő futam előtt egy a szokottnál is mosolygósabb japán srác sétálgatott fel s alá a Toyota színes depójában. Hősünk a teljes ismeretlenségből lépett a keleti csapat bokszába, és majdhogynem feltűnés nélkül tette meg a fent említett lépéseket. Ugyanis a…..
SilverMike 2009.11.02 21:58:49
@safranynorbert:

Van benne valami, mármint mind a két "felvetésedben" :)

Abu Dhabiban is mutatta magát, érdekes lesz jövőre mit mutat. Több mint valószínű, hogy meglesz a lehetősége :)
SilverMike 2009.11.14 21:45:24
@SakmaN: Köszönöm szépen jól esik a kommented:)

Azt hiszem egyet is értünk olvasva amit leírtál. Holnap vagy hétfőn erről mármint a Toyota és a társai távozásáról is jön (szép nagy késéssel) a firka :)
Amikor az arab sejkek leintették az Adu Dhabi Nagydíjat, a 2009-es Formula 1-es szezon történelemmé vált, legalábbis elvileg, mivel ezt a kijelentést az elmúlt idők balhéi után illik fenntartással kezelni. Most (egy kis várakozás, és) egy egész hét elteltével viszont úgy néz ki,…..
SilverMike 2009.11.07 21:17:06
@tfefe:
"Amúgy ez a kevés pénzből vb címet nyerni, tetszik nekem, kár hogy a jövőre debütáló csapatok, akik valóban kevés pénzből építenek és versenyeztetnek majd autót, erre képtelenek lesznek... talán egy nagy gyártó ha adna nekik egy full-extrás F1 központot, és esetleg egy autót amibe kb 700 milliót már bele fejlesztettek, összejöhetne. Igaz egy F1 zseni sem ártana hozzá mint Brawn... "

A következőkben, pont erről szeretnék firkantani
SilverMike 2009.11.09 11:53:14
@Dave985:

Azám :P
Nézhetjük lentről, nézhetjük fentről, jobbról vagy akár balról, de rövid időn belül rá kell jönnünk, hogy ilyen „képződményt” eddig csak a Csillagok Háborújában láttunk. De nem a „klasszikus trilógiában”, hanem az újban! Ahol már a legmodernebb…..
A fenti szócska a hétvégi Brazil Nagydíjon közvetlenül a „koronázási szertartás” után hirdette a világnak Jenson végső diadalát. Azt a diadalt, amiért a verseny előtt csak kevesen – ilyen volt a Formula 1 (számomra) hazai nagykövete Dávid Sándor – adtak…..
Tudom, hogy nem ezt az írást „ígértem meg” még napokkal ezelőtt, és aki netán a 2010-es pilótakeringőről szeretett volna olvasni attól elnézést is kérek, csak hirtelen (igazából már hetekkel ezelőtt) „közbejött valami”. No, meg 2010-ig van még egy…..
SilverMike 2009.10.20 19:26:20
@safranynorbert:

És jó kis verseny is volt! :)

***

Ha minden igaz holnap jön az összefoglaló :)
Sebastian Vettel fantasztikus versenyzéssel bizonyította be a világnak, és persze saját magának, hogy a matematikai esély is esély, és bizony azzal is lehet élni, azaz az előzetes várakozásokkal ellentétben a Japán Nagydíj után is életben lehet tartani a bajnoki esélyeket.…..
Nincs is annál jobb, mint amikor az ember fia/lánya hajnalban kelhet csak azért, hogy megnézze az éppen aktuális szabadedzést, időmérőt vagy versenyt. Bizony ennek is megvan a maga feeling-je, gondoljunk csak az időmérő közben elfogyasztott forró teára (vagy akármi másra…),…..
SilverMike 2009.10.03 05:07:17
@Dave985:

Aha, azt jelenti. Nem sokat fáradoztak a névadással, első kanyar, hairpin...:)
"Értem én a logikát, és érdekesnek is tartom. De nehéz lesz megértenie a rajongóknak, hogy miért az a versenyző a bajnok, aki hatvan ponttal rendelkezik, és miért nem az, aki százat szerzett." Mondta Jenson Button márciusban az érmerendszer bevezetése után. A legtöbben…..
SilverMike 2009.10.01 20:51:27
@GeoCucc:

Nem hiszem, hogy a hétvégén bajnokot avatunk. Igaz, az bejátszhat amit mondasz, technika, emberhiba stb, de akkor is necces lesz. Az biztos, hogy Rubens támadni fog. El is mondta. A taktikám? Nyerni! :)
A tavalyi és az idei Kínai Nagydíj között mindössze fél év telt el. Ez egész különleges, nem? Aha, viszont Szingapúrban erre csak nevetve legyintenének egyet. Az elmúlt héten ugyanis bizonyos értelemben két darab F1-es versenyük is véget ért. Melyikkel is kezdjem? Az…..
Hetekkel ezelőtt még nem gondoltam volna, hogy bejegyezést „kell írnom” a Renault szingapúri botrányáról egészen egyszerűen, azért mert nem hittem, hogy ilyen megtörténhet. Most azonban (tényleg csak a miheztartás végett) kénytelen vagyok néhány sorban összefoglalni…..
SilverMike 2009.09.27 20:56:03
@nestea:

Nagyon szépen köszönöm :)

@safranynorbert:

Az biztos, hogy egy darabig nehéz lesz a lelkiismeretével elszámolnia...
Legalább akkora fölénnyel, és legalább olyan ellentmondást nem tűrően nyerte meg a Formula 2-t, mint „sorstársa” Nicolas Hülkenberg a maga bajnokságát. Vagy talán egy kicsit könnyebben, mivel hősünk (ellenben másik bajnokunkkal) már a szezon első hétvégéjén…..
Ezerkilencszázkilencvennégy szeptemberében (mondhatni „a vég kezdeteként”) a néhai James testvérének, David Hunt-nak a kezébe került az egykoron legendás istálló, a Team Lotus. Az alakulat, amely a szezon (egyik) negatív meglepetését szállította: fennállásuk (1958)…..
Ugyan még nem a Forma 1 bajnokának portréját kell „megrajzolnom” (bár ha a dolgok továbbra is ebben a mederben folydogálnak, akkor rövidesen annak is beillik), hanem „csak egy kísérőszéria” nyertesé-ét. Mégis higgye el nekem a kedves olvasó, hogy ennek az…..
Egy hosszabb kihagyás után újból életre kel a blog, legfőképpen azon egyszerű oknál fogva, hogy az elmúlt hétvégén ismét összemérték erőiket a világ leggyorsabb pilótái. Méghozzá nem is akárhol, nem is akárhogyan és mindennek a tetejébe még nem is akármilyen előzmények…..
Amikor több millió társammal együtt azt voltam kénytelen konstatálni, hogy egy és negyed óra elteltével Barrichello már az utolsó körét kezdi meg az Olasz Nagydíjon, még Hamilton váratlan balesete ellenére is csak arra tudtam gondolni, hogy az idei szezon is olyan gyorsan eltelt,…..
Vagy az érme másik oldala: melyik ujjamat harapjam meg? Azaz ki legyen a 2009-es világbajnok és ki maradjon le ismét az aranyról, a két roppant szimpatikus versenyző közül? Az a Jenson Button aki  az év elején (most az irigyeket, meg a „károgókat” ne vegyük…..
SilverMike 2009.09.15 15:44:36
@safranynorbert:

A hosszú (és bárminemű) kommenteket mindig szívesen látom, úgyhogy semmi gond nincsen vele! :) Főleg, hogy nagyjából egyet is értünk :)