Regisztráció Blogot indítok
Adatok
P. J. Fry

0 bejegyzést írt és 235 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emlékszem már tizenéves koromban furcsán néztem a politikai vitákra. Volt szó kommunizmusról, és nácizmusról. Kádárról és Horthyról, jobboldali polgárságról és baloldali ploretárokról. A két oldal folyton csatározott, és mindenki választott magának egy csapatot, pont mint a fociban. És a csapatot…..
P. J. Fry 2017.07.08 13:02:05
@rasztaszív: "szerintem a kedvencei ellen szavazás miatt még ő sem dugna senkit börtönbe."

Konkrétan azt írta, hogy *mindenki* aki a fideszre szavaz retteg a börtöntől. Nem a kormány, nem a felsővezetés, hanem *mindenki*.
P. J. Fry 2017.07.08 20:01:26
@Csabye: "(milyen javakat lehetne innét elvonni?!)"

Nézz utána a GDP GNI különbségnek. És attól, hogy magyarországról csak pár ezer milliárdot lehet kitalicskázni még megéri kihordani, hidd el.
P. J. Fry 2017.07.08 21:36:26
@Csabye: "Valaha volt legalacsonyabb értéke úgy 93% körül mozgott."

Az volt a mondás, hogy innen nem lehet kivinni semmit, mert nincs itt semmi. Most finoman módosítottad az álláspontodat és azt állítod, hogy most kevesebbet visznek ki, mint régebben? Akkor tehát azt mondod, hogy a korábbi kijelentés nem volt igaz, ugye?
2012 decemberével megszűnt a RoLa forgalom Magyarországon, pedig a szolgáltatás csúcsán évi 100 ezer kamiont raktak vonatra, hogy biztonságosan és környezetkímélő módon szeljék át az országot, tehermentesítve a közutakat és a határátkelőket. RoLa vonat Kecskeméten még 2009-ben, a fotó ma már…..
P. J. Fry 2017.07.07 07:05:22
@Lucifer Morningstar: "ha elégetsz x ezer litert a kamionban, vagy ugyanannyi x ezer litert a mozdonyban,"

Nem, a mozdonyban *sokkal* kevesebbet kell elégetni. A vasíti közlekedés *sokkal* hatékonyabb, egységnyi árut sokkal kevesebb üzemanyaggal szállít.

És igen, a mozdonyokban nem kell elégetni semmit, villamos vonalak vannak, atomerőműből, napelemből jöhet a villany.
P. J. Fry 2017.07.07 10:15:48
@Lucifer Morningstar: "Adott tömeg mozgatásához egységnyi energia szükséges,"

A függőleges mozgatáshoz igen, de a vízszintes mozgatás nem jár munkavégzéssel.

"és a kamion tömege felett még mozgatni kell a hordozó platformot is, ami plusz tömeg."

Vízszintes irányú mozgatásnál a tömeg nem téma, a befektetett munka nem a helyzeti energia növelésére fordítódik.

A vonat sokkal olcsóbb, mert:
1) A kerekek ellenállása sokkal kisebb, a gördülő ellenállás acél-acél közt nagyon kevés.
2) A vonat esetében a fékezéskor a legtöbb energia visszanyerhető, a kamion esetén hőveszteségként elveszik.
3) A vonat közegellenállása fajlagosan sokkal kisebb.
4) A vontatot messze nem kell anyit gyorsítani és lefékezni mint egy kamiont.
5) Nagy méretben jobb a hatásfok.

"Elektromosnál sötétzöldék azt az apróságot felejtik el, hogy az előállítás helyszínén szennyező és onnan a légmozgással szétterjedő szennyezés ugyanolyan szennyezés. "

Mérnök vagyok, nem sötétzöld!

"Atomot ismerjük, amíg nincs csernobilizálva addig szép és jó, aztán jön a kopp."

A környezetszennyezésről volt szó, nem az atomkatasztrófáról. Amúgy a kamionok miatt sokkal több ember hal meg és sokkal nagyobb a környezetszennyezés is, de mindegy, nem érdekel az atomellenesség.

"Atomhulladékot kezelni kell, az sem egyszerű eset,"

A dízelmotorok kimenetét is kezelni kellene, csak senki sem tudja hogyan lehetne megoldani.

"szóval maradjunk abban, a szállítás szennyez, bármilyen módon teszed. "

Szalmabáb érvelés, nem mondtam, hogy nem szennyez.

"Mértéke változó, de nagyságrendnyi eltérések nincsenek."

De igen! Sok nagyságrendnyivel kevésbé szennyező a villanymozdony mint a kamion.

"A napelemen jót röhögtem, egy autót nem tudunk még normálisan mozgatni és újratölteni napelemmel, nem egy vonatszerelvényt."

A vonathoz megy egy felsővezeték, simán lehet hajtani napelemmel termelt áramról nappal. Feleslegesen röhögsz!

"Üdv a valódi világban. "

Egyelőre ott tartunk, hogy gyakorlatilag minden érved tévedésen alapul.

Az meg, hogy "nem mindenütt van villamosítva a vasút" teljesen irreleváns, a kamionokat arra kell vinni, ahol van villamosítás és szerencsére a főbb vonalak mindenütt villamosítva vannak.
P. J. Fry 2017.07.07 11:55:01
@KissGecihuszár: Igen, elóbb-utóbb hoznak egy ilyen törvényt. Amikor már tarthatatlanná válik a helyzet. :(
Ha már repültél, akkor láthattad, hogy nem egyszerű a kisgyerekeknek és a szüleiknek a becsekkolástól – poggyászfelvételig tartó időszak türelmes kivárása. Főleg akkor, ha a gyermek autista...
P. J. Fry 2017.07.07 08:27:42
@Almandin: "Nem valószínű, hogy túl zavaró volt a gyerek. Inkább csak arról volt szó, hogy az átlagember viszolyog a fogyatékosoktól,"

Nem valószínű? Miből következtetsz arra, hogy nem valószínű? Még az egészséges gyerek is zavaró lehet egy repülőúton, nyilván nehezen viselik, hogy egy helyben kell ülniük órákon keresztül!

"gyakran csúnyák, beteg külsejük van"

A kép megvan? Egyáltalán nem releváns, hogy milyenek *gyakran* ebben az esetben nem votl csúnya! Vagy úgy gondolod, hogy *valószínűleg* az zavarta az utast, hogy csúnyák más gyerekek, hiszen a cikkben említett gyerek nem csúnya? Ennek semmi értelme!

"a család is eldugja őket szem elől"
Irreleváns, itt ilyenről szó sem volt.

"ha téged zárt volna be a családod"

Senki sem zárt be senkit ebben az esetben.
A Szabad Európa Rádió (RFE) tett közzé a Facebookon egy infógrafikát, ami részletezi a világon fellelhető atomfegyverek számát. Ebből kiderül, hogy jó pár ország néhány gombnyomásra van csak attól, hogy kipusztítsa a teljes emberiséget. forrás: RFE Facebook..
Az elmúlt években a diszkont légitársaságok árversenyének hála fillérekért lehet eljutni Európában és Ázsiában szinte bárhova. Az olcsójánosok és filléreskedő mucuskák számának mennyiségi megugrása következtében az online világában megdöbbentően fejfájdító, de egyben szánalmasan vicces posztok és…..
A felcsúti Rámszesz privátpiramist, birkalegelőre többezres stadiont meg tornatermet épít - mert a sport nevel igazán magyarrá, nem iskola és a tanulás. Utóbbi nem egyszerűen kevésbé fontos, inkább kerülendő - ezért teszik tönkre az amúgy sem világrengető oktatást...
P. J. Fry 2017.07.03 09:34:08
@bontottcsirke: "Mit fog majd mondani a külföldi tb-fizetőknek, hogy vigyék kínába a gyárukat mert ítt túl okosak a zemberek?"

Úgy van! Komoly esélye lenne rá, hogy nálunk "túl okos emberek" lennének, mint az orbán előtt! Ezt akarja elkerülni, ezért teszi tönkre az oktatást, hogy nehogy megint túl okos emberek legyenek.

Ezért volt 12% a munkanélküliség az orbán előtt: túl okosak voltak az emberek!
Első ránézésre legalább közokirat-hamisításnak látszik, hogy a hírek szerint a Fidesz erősen kozmetikázta a 2010-es választási kampány-költségeit. Normális országban már nyomoznának, és minimum a kampányfőnöknek, Rogán Antalnak előzetesben kellene lennie - tartva a bűnismétléstől és az…..
P. J. Fry 2017.07.02 19:01:05
@wmiki: "Néha érdekesek az elképzelt mesék, mint pl. az evolúció elmélet"

Ja, de azért azt se felejtsük el, hogy te legendásan büszke vagy rá, hogy az iskolába nem voltál hajlandó megtanulni mik ezek, szóval lehet, hogy nem neked kellene eldöntened, hogy mi a mese és mi nem az.

Apropó, elfogadod már, hogy szobahőmérsékleten is párolog a víz vagy még mindig tagadod? :D
P. J. Fry 2017.07.02 19:16:09
@Janossz: "Az apróbbakra most nem térnék ki. Háromszor bukott imádott vezéred. "

És ennek belátásához nem kell mást tennünk, mint rádbízni, hogy mit jelentsen ezután, hogy "megbukott". :D Kisakkozod, hogy hiába nyeri meg valaki a választást valójában megbukott, mert... mert te tudtál olyan definíciót szerkeszteni ami alapján ez jön ki.

Azért kíváncsi lennék, hogy a te definícióid alapján az mszp anno hányszor bukott meg. :D
P. J. Fry 2017.07.02 22:19:30
@1ghost: Összekeversz valaki mással öreg harcos.

@sinus67: Én el tudom dönteni, hogy engem mi érdekel mindenféle segítség nélkül is. :)
Világszerte odáig vannak egy vacak kis zsarolóvírustól. Nálunk az van kormányon. (Via KonoK) Na, ez is meg volt, még sincs este! Ja, de. Így aztán csak röviden: tegnap Áder hivatalosan is tájékoztatta a házelnököt arról, hogy aláírta a településkép védelméről szóló törvény módosítását, vagyis a…..
P. J. Fry 2017.07.02 18:49:00
@Khonsu:
Azért ez is számít valamit.

www.portfolio.hu/gazdasag/kezdjuk_elhinni_hogy_tenyleg_duboroghet_a_magyar_gazdasag.255295.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

De igen, a legnagyobb dobás az alahuakbar és a soros gyuri. :) Bár már kezd kifulladni...
A ghánai moziplakát ma már fogalom a B-filmek rajongói körében: a szegény sorsú, de lelkes amatőr festők ezekkel népszerűsítették a filmeket az afrikai országban. A lenti képek alapján sokszor ráadásul úgy, hogy a VHS-kazettaborítón, egy angol nyelvű poszteren vagy egyéb brossúrán kívül semmit sem…..
Végül is, nagyszerű történet kerekedett ki abból, hogy Hajdu László, XV. kerületi DK-s polgármester megakadályozott egy korrupciós ügyet, majd megtámadták, végül egy nap alatt a botrány elsimult. Egyelőre legalább is a tisztesség és becsület győzött. Akik Rákospalota, Pestújhely és Újpalota…..
P. J. Fry 2017.07.01 20:04:42
@Pop40: "de attól ez még választási csalás."

Jah, ha te mondod meg, hogy mi a választási csalás és mi nem az, akkor szépen vagyunk. Kinevezted magad törvényalkotónak meg bírónak is? :D

Azért gondolom követeled, hogy legyen már végre jogállam, ugye? Csak nem nagyon érdekel, hogy mit mond a törvény, de azért jogállamot azt szeretnél?
- Röpke 30 év alatt hozhatják be lemaradásukat a keleti tagok a nyugati államokhoz képest - Kelet-Európa kisebbségi érzéseket táplál a Nyugattal szemben, de ezt egyes politikusok meglovagolják - Az Auróra kivívta a hatalom ellenszenvét, így nem maradhat ..
P. J. Fry 2017.06.30 19:44:07
@Boka1: "hogy a munkahelyen ilyen is előfordulhat"

Benne volt a szerződésben vagy nem?

"Kvázi, ha szeretjük a kiflit, szeressük a péket is ."

Nem öreg, én szeretem a kiflit, de nem szeretem a péket. A pék sem fog szeretni engem, az egyszer biztos, de ha akarod megkérdezheted, hogy téged akar -e szeretni. :D
P. J. Fry 2017.06.30 20:19:40
@Boka1: "Mindenkinek könnyebb, ha szereti a péket.... :)"

Az, hogy szereted -e nem döntés kérdése. Aki szereti, az szereti, aki meg nem, az nem.
Lényegében mindent egybegyúrt a kormányfő, ami ellenszenves a magyarok többsége számára, és ezt a különleges elegyet Soros György címkéjével látta el. Közben mindent, amit szimpatikusnak, követendőnek tart a magyarok nagyobbik fele, Orbán a nevére vett, így a sötétség és a világosság harcaként…..
P. J. Fry 2017.06.30 20:14:22
@Orbán Hazaáruló Viktor: "Ugyanúgy ekézi a baloldalt is mint a fideszt."

Háhháhhá. Ezen jókat nevetgéltünk, itt mindenkinek nagyon tetszett. Az index, amint vadul "ekézi" a baloldalt. Háppersze!

"Ebből látszik hogy elvakult fideszes vagy. "
Nem öreg, ebből látszik, hogy butaságokat beszélsz!
P. J. Fry 2017.06.30 20:16:21
@Orbán Hazaáruló Viktor: "Soros György üzletember, néha káros és néha vitatható tettekkel.
Orbán Viktor köztörvényes bűnöző."

A tények mást mondanak. Sorost bíróság ítélte el, Orbánról meg te állítod, hogy bűmöző. De te persze nem számítasz, az előbb írtad, hogy az index ugyanúgy ekézi a baloldalt mint a fideszt, tehát hazudsz.
  A Fidesz-kormány rezsicsökkentése demagóg politikai kommunikációs találmány, mely elhiteti a választókkal, hogy ez a megoldás az ő érdekeiket szolgálja. Valójában az történt korábban, hogy adminisztratív úton, törvényi diktátummal csökkentette az energia árakat és most szeptemberre újabb,…..
P. J. Fry 2017.06.30 16:15:20
@morph on deer: "Kár, hogy a rohadt nagy "védelmezés" nélkül akár olcsóbb is lehetne mondjuk a gáz, mivel a piaci ára jóval alacsonyabb. "

Ha jól értem azt sérelmezed, hogy nem világpiaci áron kapod a gázt? Vegyél pár millió köbmétert a saját távvezetékeddel és akkor olcsó lesz! :D
P. J. Fry 2017.06.30 16:22:57
@Online Távmunkás: "A gyenge energiahatékonyság az egyik legnagyobb problémája az országnak és az, hogy semmi sem ösztönöz a takarékosságra... "

Ez már mekkora baromság öregem! Tavaly télen havi 100 000 forint gázdíjat fizettem, el is határoztam, hogy fűtéskorszerüsítésre lesz szükségem. A te elgondolásod szerint pedig semmi sem ösztönöz takarékosságra, mert nem 120 000 forint volt a havi gázdíj. :D

De akkor miért állnánk meg? Emeljük fel 600 000 -re, akkor kikapcsolom a kazánt és eltüzelem a bútort a konyha közepén. Az az igazi takarékosság, egy leheletnyi gázt sem használok. :D
P. J. Fry 2017.06.30 17:32:57
@morph on deer: "Szóval a gáz olcsó, csak nem neked meg nekem, mert minket "megvéd" a viktor!"

Akik ezt állítják, azoknak nem hiszek, mert már nagyon sokat hazudtak. Nem lehetetlen, hogy igazuk van, de már olyan sok kamut nyomtak, hogy nem foglalkozom velük.
Egy dunaújvárosi, salakfeldolgozással foglalkozó cég, a Halna-Duna Kft. 2012-ben pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatására, "Állandó mágnesek között ébredő erők munkavégzését felhasználó…..
P. J. Fry 2017.06.30 10:44:46
@midnight coder: "Vegyük Pl. az itt említett energiamegmaradást. Einstein előtt a jó szkeptikus simán hoaxnak nyilvánította volna az atomerőműveket,"

Ez marhaság, már ne is haragudj. A tudomány "Einstein előtt" azt mondta volna, hogy: jó, hogy működik az általad javasolt erőmű. Erre azt mondtad volna, hogy "nem tudom", akkor a tudomány azt mondta volna, hogy "azt nem tudom cáfolni, vagy vizsgálni, amit nem állítasz".

Az atomerőmű ötlete "Einstein előtt" meg sem fogalmazódott, hipotézis sem volt, a "tudomány" nem mondhatta volna, hogy hoax.

Az energiamegmaradás törvénye pedig mint minden természeti törvény kontextusban érvényesek. Amíg a kontextuson belül maradsz, azaz nem használsz időgépet vagy féreglukat és nem nyitsz mondjuk kaput egy másik világegyetemre, hanem csak állandó mágnesekkel bohóckodsz, addig a törvény érvényes. Ha a pályázat azt állította volna, hogy eddig ismeretlen kontextusba tud lépni, akkor nem cáfolták volna az energiamegmaradás törvényével.
- A washingtoni külügyi tárca szerint Magyarország nem lép fel kellő határozottsággal az embercsempészek ellen és nem segíti azok áldozatait; - Bécsben minden 4. gyerekprostituált magyar; - A populizmus még saját híveire is a bajt hoz...
A Tények azóta, hogy a kormány seggéből csak nagy néha engedik ki levegőt venni, a hazai tévézés egyik legviccesebb vadhajtása lett, amiben rész- és félinformációk, valamint alternatív tények (azaz konkrét hazugságok és álhírek) is elég kiemelt szerepet kapnak, akkor meg pláne, ha Soros “anyagyilkos…..
  Kicsomagoltunk egy fegyvert, és már többé nem lehet visszatenni többé… Michael Hayden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség és a CIA egykori vezetője a hirosimai atomrobbantás után beszélt erről.   A hadviselésben pár éve azonban újabb korszak kezdődött. Ez a háború számítógéppel, a neten,…..
A pápa kommunikációs testületébe beválasztott jezsuita szokatlanul merészen beszél a homoszexuálisok és az egyházi vezetők kapcsolatáról. Megkérdeztük őt magát a témáról. Örömmel nyilatkozott a SZEMléleknek...
P. J. Fry 2017.06.28 08:28:18
@Jakab.gipsz: "Aztán jöttek az elmebajos ateisták és mindent tönkre tettek a "józanész" nevében. Európa összes bajáért ők a felelősök. (kommunista és a materialista, ateista természet filozófia). "

Hitler konkrétan katolikus volt, gondolom kifinomult prédikátor létedre nem okozott nehézséget kihagyni a nagyívű felsorolásból. Mint ahogyan a keresztesháborúkat meg pogromokat, amiket a kereszténység nevében rendeztek két ezer éven keresztül.

Persze jogos: egy olyan istent imádsz, aki maga is nagyon erős volt népirtásban. Olyan keményen nyomta, hogy egyszer állítólag az egész földet kipusztította. Mert ő nagyon erkölcsös... ilyen a keresztény erkölcs: aki nem keresztény, aki nem azt csinálja, amit mi, aki nem hódol be, azt ki kell irtani.

"Nincs jogotok olyan ember kísérlet elvégzésére"

Én heteró vagyok kisöreg! Ráadásul neked nincs jogod megmondani, hogy kinek mire van joga csak azért, mert a beszélő kígyó, meg a nagy hal gyomrába utazó ember történetét elhiszed. Azok az idők, amikor keresztény elvek szerint szervezték meg európa életét elmúltak. Úgy emlékszünk rá mint a "sötét középkor". Tudod, ez követte a felvilágosult antikvitást, ahogy elterjedt a keresztény vallás.

"és kiépített egy tudományos alapokon álló technikai civilizációt.
Aztán jöttek az elmebajos ateisták és mindent tönkre tettek a "józanész" nevében."

Nem akarlak elkeseríteni, de az ateisták már a kereszténység megjelenése előtt it ott voltak. Mielőtt jöttek a keresztények, elégették a könyveket, megégették a tudósokat, lerombolták a könyvtárakat.

Tudod, a természettudományban járatosak körében az ateisták aránya jóval nagyobb mint a köznép körében, sőt, erős korreláció figyelhető meg az iskolázottság és az ateizmus közt. Minél tanultabb egy társadalom, annál több az ateista. Minél fejlettebb a társadalom, minél nagyobb a jólét annál kisebb a vallásos emberek aránya. Hát ennyit a kis elméletedről, hogy a vallásosságból lesz a tudomány meg a felvilágosodás.

Ezért is van kihalásra ítélve a vallásosság európában. A matematikai modellek azt mutatják, hogy néhány évtized múlva már elhanyagolható lesz a keresztények száma az európai társadalomban.
P. J. Fry 2017.06.28 18:47:55
@matthaios: "Tehát ez nem úgy gyökerezik emberi természetünkben, mint az életszentség, hanem mint egy bűnös hajlam, ami egyesekben meglehet."

Ezek a minden alapot nélkülöző kijelentések körülbelül olyanok, mint a vajákosok dumái, akik "életenergiáról" meg "pozitív rezgésekről" beszélnek.

Csak, hogy világosan értsük: több ezer év alatt egyetlen egy komolyan vehető bizonyítékot sem találtatok arra, hogy a "szentség" az "életszentség" létezik, hogy a ebből, amit itt te "tanításként" emlegetsz egyetlen egy fikarcnyi is igaz lenne. Egyetlen egy komolyan vehető bizonyíték nincs arra, hogy *bármi* amiről a vallásos emberek beszélnek igaz.

A tudomány közben milliószámra hozza a bizonyítékot egy csomó dologra, ami ellentétes azokkal, amiket a vallás állít.

"A Katolikus Egyház teljesen nyilvánvaló tanítása"

A katolikus egyháznak teljesen nyilvánvaló tanítása az is, hogy a templomban az ostya Krisztus testévé változik és amikor ezt megeszitek, akkor emberevők lesztek. Az is teljesen nyilvánvaló tanításuk, hogy mindenki eleve bűnös, mert pár ezer évvel ezelőtt egy nő egy kígyó tanácsára evett egy fa gyümölcséből, de egy két ezer évvel ezelőtt meghalt és azóta újraéledt zsidó fiatalember megment a büntetéstől, de csak akkor, ha elhiszed, hogy a történet igaz anélkül, hogy végiggondolnád az egészet.

Én nem erőltetném az egyház tanítását, a végén még kiderül, hogy tényleg létezik isten és az egész kereszténység csak egy IQ teszt volt. :D
P. J. Fry 2017.06.28 23:09:58
@matthaios: "A hit titkai nem bizonyíthatóak tudományosan."

Hát ez nyilvánvalóan egy teljesen alaptalan kijelentés. A vallás számtalan kijelentést tett, amelyeket tudományos eszközökkel lehet vizsgálni és vizsgálták is.

"De ugyanígy nem bizonyítható az sem, hogy ezek nem igazak."

Számtalan dologról bitzonyította a tudomány, hogy nem igaz azok közül, amiket a vallás vagy éppen a kereszténység állított. A bibliában például Jób könyvében isten elmondja hogyan épül fel a világegyetem. Teljesen nyilvánvalóan béődségeket ad a biblia isten szájába, olyanokat, hogy a világegyetem vízzel van tele, egy kristálykupola választja al a földet, ami oszlopokon áll. Azt is elmondja, hogy félretett egy csomó jeget a jégesőhöz meg ilyenek. Ezekről mind kiderült, hogy nem igazak.

"A fenti szövegből csak annyi derült ki, hogy ezek nem szimpatikusok számodra."

Nem, nem csak annyi. Ha csak ennyit értettél, akkor szerintem olvasd el az egészet újra. Érveim voltak.

"Ezt tényleg sajnálom."

Azt sajnálod, aki gondolkodik, aki megpróbál érvelni, aki bizonyítékokat sorol, aki kijelentéseket cáfol. Gondolom azzal szemben, aki úgy döntött, hogy gondolkodni hiábavaló, egyszerűen függesszük fel és higgyünk el dolgokat, amiket pár ezer évvel ezelőtt valami sivatagi nép gondolt a világról?

Miért irígylésre méltó a gondolkodás feladása?
Kína ezúttal egy különleges zöld városrész kiépítésével venné fel a harcot légszennyezésével. A koncepció megálmodója most is Stefano Boeri, a híres olasz építész, akinek vertikális erdőjéről korábban már írtunk.  Liucsou városában kezdték el építeni azt a futurisztikus zöld várost, amelyet a…..
P. J. Fry 2017.06.28 15:46:25
Van fény az alagút végén?..
P. J. Fry 2017.06.27 05:00:35
@Budapest a kutyaszar városa: "Ezek már 10-20 éve legyártott elfekvő készlet, műszakilag elavultak, eladhatatlanok."

Gondolom szólok, hogy egy 10-20 éves metrószerelvény nem elavult. Tudod, egy metrókocsi nem iphone, nem is plazmatévé, a 10 éves konstrukció igencsak újnak számít.

De persze senki sem mondta, hogy ezek 10-20 évesek, ez csak a kis agyadban jelent meg így. Ugye? Ugye nem tévedek? Nagyot akartál mondani és hasraütöttél?

Hát nem jött be. :D
P. J. Fry 2017.06.28 11:42:50
@okostojas007: "Semmi pénznyelés nem volt, tökéletesen működött"

Mit értesz azon, hogy "tökéletesen működött"? Mik voltak azok a feladatok, amiket a magánnyugdíjpénztárak tökéletesen elláttak?

Merthogy egyetlen fillér nyugdíjat sem fizettek ki... akkor mi működött? Nekem speciel vagy tíz év alatt hozott 80 000 forint reálhozamot. Ebben nyilvánult meg a tökéletessége?

Vagy abban, hogy elfogadták a pénzt minden hónapban?
A Magyar Nemzet rászállt a fideszes lopógépre és minden nap több sztorit hoznak le arról, hogyan visznek haza fideszes politikusok és rokonok, barátok, üzletfelek a közös pénzből. ..
P. J. Fry 2017.06.27 11:10:38
@Csabye: "Kérlek áruld el nekem, hogy lehet valaki egy személyben liberális és kommunista is!"

Egyszerűen: az emberek képes egymásnak ellentmondó dolgokban egyszerre hinni. Mint az közismert.

"Ugyanazt tudom neked mondani, mint valamelyik másik blognál mondtam. Olvass, tájékozódj, aztán szólj hozzá."

Hát ha ennyit tudsz mondani, akkor kár megszólalni. Ez ugyanis nem érv.

"nem veszed észre -, hogy túlnyomó részben fideathes emberek nyerik ezeket a pénzeket."

Ez egy állítás. Na ezt kellene bizonyítanod! Annyit segítek, hogy ha felsorolsz pár embert pármillió forinttal, akkor az nem "túlnyomó rész".

Persze azt definiálnod kellene, hogy mit jelent az, hogy "nyerik", merthogy a cikk például többek közt terület alapú támogatásról szól, azt meg nem kell "elnyerni".
P. J. Fry 2017.06.27 17:34:16
@Csabye: "vállalkozások azok, akik a legnagyobb százalékban nyerik a legnagyobb pénzeket bármilyen formában (támogatás, pályázat, stb.). De nem szoktál elolvasni nagyon semmit hozzászólás előtt. Mint az közismert. ;)"

Mekkora százalékban? Pont ez volt a kérdésem, pont erre nem válaszol senki. Te állítod, tőled tudom kérdezni.

"Visszakérdezek! Mondj nekem még egy olyan magánszemélyt, vállalkozást ebben az országban Lőrinc barátodon kívül,"

Barátja a fenének!

Figyu: Teszel egy állítást, utána tőlem várod, hogy cáfoljam meg különben igaz? Nos, ez pont olyan mint a vallás: kiejelntik, hogy "létezik isten, így és így hívják, ezt és ezt akarja" majd szólnak, hogy "cáfold meg ha tudod" és elégedetten hátradőlnek.

Ez így komolytalan.

"akihez köthető vállalkozások összesen 100 milliárd körüli összeget nyertek közbeszerzés által! És nem fideathes. Tudod mit? Legyen 50 milliárd."

Tudod, hogy nincs ilyen? Honnan? Ha valahonnan tudod, akkor hozd fel bizonyítékként! Ha nincs ilyen forrásod, amit bizonyítékként fel tudnál hozni, akkor csak hiszed, nem tudod.

Nincs ezzel baj, hinni lehet dolgokat, tán igaz is. Viszont ne várd, hogy én is higgyek csak azért mert te hiszel.
P. J. Fry 2017.06.27 17:40:06
@Csabye: "Mint az közismert, ez az érved. Értem. ;)"

Atta írtam, hogy "mint az közismert" hogy az ember egyszerre több, egymásnak ellentmondó dologban is tud hinni. Ez igencsak közismert, nem tudok rá mást mondani. Közismert, triviális dolgokat minek magyarázzak?

Az ember elektromos szerzetes képes tizenhat egymásnek ellentmondó dologban hinni egyszerre. :)
Családi házunk nagyon régi, számos hibalehetőséget rejtő ős-szerelvényekkel. Legutóbbi felújításakor azonban akkori tulajdonosa időt-fáradságot nem kímélve, kínosan ügyelt rá, hogy csak a kor színvonalának megfelelő, kereskedelemben kapható legminőségibb, legszilárdabb…..
P. J. Fry 2017.06.27 11:22:10
@kkm.furdancs: Okés, én nem értek hozzá, de az ecet meg a szódabikarbóna semlegesíti egymást nem? És a só, az meg mit csinál? Semmit, nem?