Regisztráció Blogot indítok
Adatok
YuukiAi

13 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha kicsit tovább akarjuk bővíteni a bemutatkozásunkat, a családunk bemutatását sem árt tudni. Az egész a saját bemutatkozásunk alapjaira épül, ugyanazokat a mondatszerkezeteket használva. A szlovén nyelvtan elég bonyolult, a kurzuson idő hiányába ebbe nem megyünk bele, így teljeskörűen természetesen…..
A bemutatkozást kérdésekkel együtt teszem fel. Bemutatom magam! Kdo si ti? - Ki vagy te? ~ (Jaz) sem Kinga. - (Én) Kinga vagyok. A magyar nyelvhez hasonlóan nem kötelező és gyakran nem is teszik ki a személyes névmást, mert a létige ragozásából egyértelműen kiderül az alany. Kako se pišeš? -…..
Az egyetem lehetőséget nyújtott arra, hogy szlovén nyelvet tanulhassunk. Mivel biztosan van, akit érdekel, így felrakom ide is a saját tolmácsolásomban, hogy elsajátíthassa más is. A szlovén nyelv az indoeurópai nyelvek családjába tartozik, legközelebbi rokonai a szláv nyelvek, de lényegesen…..
Szlovénia rendelkezik egy kis szelettel az Adriai-tenger partjából, amit ki is használnak rendesen. Piran városát volt szerencsém látogatni, ami egy elbűvölő kis tengerparti város. Télen és nyáron is kedvelt üdülőhely, a város múzeumában bepillanthatunk gazdag történelmében, megtekinthetjük a várat…..
Szlovénia magyar szemmel Postojna 2019.03.12 22:25:56
Postojna városában találhatjuk meg az azonos nevű cseppkőbarlangot, amely igen nagy népszerűségnek örvend. Postojna jama az 1800-as években került feltárásra és mindig nagy érdeklődés követte.  A barlangrendszer hatalmas, mintegy 24 kilométernyi járat és terem található. Éppen ezért a barlang nem…..
A Bled-tó Bled városának része, amely egyben Bled község központja is. Az egyik fő látványosság a gleccseri eredetű tó, amely fölött a vár magasodik. A tó közepén található egy kis sziget, amelyen a Nagyboldogasszony-templom magasodik. A hiedelem szerint aki háromszor megkongatja a harangot, arra…..
Maribor óvárosától nem messze található a Mestni-park. A neve szlovénul tulajdonképp azt jelenti, hogy Városi Park. A parkot 1872-ben kezdték el építeni a történelmi városrész területén. A parkhoz tartozik három tó, amely sokféle állatnak ad otthon. A múlt században még korcsolyapálya és csónakázótó…..
Ahogy Magyarországon, úgy a régióban is népszerű ünnep a farsang, talán itt népszerűbb is. Ilyenkor rengeteg program várja a gyerekeket és a felnőtteket is, sokan öltenek magukra jelmezt. Természetesen nincs farsang fánk nélkül! Ilyenkor minden a fánkról (is) szól, így szinte minden…..
A Maribori Egyetem kétségtelen egyik legjobb ellátási területe a diákkuponok. Ahelyett, hogy menzát tartana fent, ahol kevés a választási lehetőség, a város több éttermével leszerződve kuponokat biztosít hallgatóinak. Így aztán mindenki kénye-kedves szerint válogathat, éppen milyen ebédre vagy akár…..
Szlovénia egyik nemzeti sütije a prekmurska gibanica, ami tulajdonképp egy rakott rétes. Különlegességét az adja, hogy a Magyarországon megszokott rétesektől eltérően több íz keveredik benne.  A réteslapok között meghatározott sorrendben mák, dió, alma és túró lapul. Az ani-culinaris blog…..
Kedves Olvasók! Vagy leginkább a barátaim. Ezt a blogot azért olvashatjátok, mert sikeresen vettem minden akadályt, kiköltöztem Szlovénia Maribor nevű városába és elkezdtem az egyetemet. Továbbá azért, mert szeretném dokumentálni az egész nagy kalandot. És mert olyan keveset tudunk erről az…..
Zara, a szurikáta elpusztulásától zeng a magyar sajtó napok óta. Azonban érdemes volna kicsit a szurikáták mögé nézni is - Zara élettelen teste mögött hegyben állnak az értelmetlenül meghalt élőlények...
YuukiAi 2018.05.19 21:55:42
@gaston: A komment szerzője csak azt nem veszi figyelembe, hogy a cikk harmadik bekezdése, ami vastag betűvel van szedve, úgy kezdődik, hogy "
A szurikáta esete a posztban megjelenő továbbiakhoz képest egyedülálló, azokkal összehasonlíthatatlan, egy reflex volt, amit biztosan sokunk megtett volna, főleg gyerekként." Ezek után nehezen ráhuzható a cikkre, hogy gyűlöletet gerjeszt.
YuukiAi 2018.05.19 22:02:04
@Fánkevő Fáncsi: Köszönjük ezt a rengeteg betűt, ezt a becses véleményt, de kérlek ugordj rögtön a harmadik bekezdésre, olvasd el újra és próbáld meg személyeskedés nélkül előadni.
Aki járt már annak a Fényes Adolf utcai gyárépületnek az alagsorában, mely Budapest legrégebbi, még be nem zárt kultikus underground klubjait rejti, feltűnhettek a Kék Yuk dekorációinak blaszfémikus szimbólumai. Erről beszélgettünk egy keveset Sipos Barnabással, ezeknek az alkotásoknak a…..
YuukiAi 2018.05.11 17:53:40
@fájnöl verzsön: Szép észrevétel, de nem átgondolt. A művész egy szóval sem említette, hogy ő a TST tagja vagy híve lenne, ahogy az sem kerül említésre, hogy ő bírálja-e ezt az egyházat, avagy sem.
  Ahogy évtizedekbe tellett a társadalomnak elhinnie a dohányzás káros mivoltját bizonyító tudományos eredményeket, úgy hasonló leckét kell megtanuljunk mai életünkben arról, hogy a pornó mennyire is káros. ..
Egy népszerű keresztény rádió arra ösztönzi a szülőket, hogy gyerekeiket  arra tanítsák, hogy ők „erkölcstelen bűnösök”..
YuukiAi 2017.07.31 16:04:05
@Meleg Sándor: A cikkben meg vannak nevezve azok az emberek, akik ezt mondták, illetve az is le van írva, hogy sok, de nem minden konzervatív keresztény. Innentől kezdve alaptalan azt állítani, hogy össze van mosva a kereszténység egészével.
Az elmúlt években nem egyszer ugrásszerűen megnőtt a média figyelme azon emberek irányába Amerikai Egyesült Államokban, akik nyíltan kapcsolatot ápolnak a TST nevű csoporttal. Elgondolkodtató lehet, hogy pontosan mi is az, ami arra sarkall valakit, hogy egy egyesek által „tiszta gonosz”-nak nevezett…..