Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Riasom

0 bejegyzést írt és 489 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Riasom 2021.03.25 08:37:23
@Reich: nemrég láttam valahol egy galériát egy vidéki (elnézést, nem emlékszem melyik megye volt) rendőri beavatkozó egységről, akiken jól láthatóan UCP mintás (amennyire meg tudtam ítélni, eredeti ACU) egyenruha volt.
Fotó: Tóth Zoltán, Hypnotic.hu Honnan tudod, hogy a Hangyász van kész, nem a tulaj? Az autós projekt nem olyan triviálisan egyszerű ám, mint megmászni a Himaláját. Ott egyszerre csak elfogy fölfelé a hegy, és amikor a semmibe lendíted a csákányt, tudod, hogy megjöttél. Nem így a motorsportban. Ha…..
Belsőség Kungur, már Mazdával 2013.08.28 19:19:23
Indulás után nagyon gyorsan kiderült, hogy itt nincs autópálya, és az út elég rossz. Konkrétan amolyan román-magyar átmenet, kilométere válogatja. Nekem furcsa volt, hogy épp itt, ahol az orosz földgáz 90%-a, ami sok lóvé, és marha sok kőolaj van, ami az útépítés alapanyaga,…..
TComment Őrült vagy próféta? 2012.10.02 05:50:59
Egy Porschét vagy Ferrarit még a rendőr is felismer. Tudják, mibe tört bele a bicskájuk? Igen, egy Golfba. Mert ilyet még nem láttak. Pedig Magyarország ebben nagyhatalom. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Riasom 2012.10.02 17:48:40
@A csótány is ember: ha nem a grammatikanáciskodás érdekelne, hanem a magyar nyelv, akkor talán tudnád, hogy nagyon sokfelé használják ezt szerkezetet. Valószínűleg(?) többen mondják úgy, hogy "annál több", főleg írásban, de ettől még ez nem lesz rossz, és csak az érti félre, aki mindneképpen félre akarja érteni.
TComment A zöld Merga titka 2012.07.15 10:32:00
Ha úgy vesszük, negyven éve ismerem ezt az autót. És most már az enyém. De ez még semmi, van egy ok, ami miatt végtelenül sokat jelent nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Riasom 2012.07.30 13:49:34
@geegee: és visszadátumoztak több száz kommentet is a rohadékok!
Belsőség Amerikai dög Zalában 2012.07.17 16:50:00
Búzát indultam fotózni. Csallóközi gyerek vagyok, jól érzem magam a szélben lassúzó gabonamezők közepében – ha tehetem, bárhol megállok és élvezem a látványt: megnyugtat. Apósoméknál voltam múltkor, gondoltam kimegyek sétálni a földekre, el a gébárti strand mögött, a…..
„Egy kép többet mond minden szónál.”, írta Sabc, de valójában két képet küldött. Ezeket. Ez még úgy is jól néz ki, hogy nem rakom mellé az ilyen volt-dokumentációt. Száz szónak is egy a vége, a Cougar futóműve és féke elkészült, fém fékcsövestül,…..
Riasom 2011.10.06 10:35:42
@Suttora: köszi a válaszokat (Abfangjaegernek is), kb. így értettem, tehát hogy úgy általában a gyorsulás olyan műfajnak tűnik, ahol a futómű a legkevésbé fontos/tuningolható részegységek közé tartozik. (Hogy nem lóg/kóvályog stb. az meg jó esetben alap.)
Óriási szerencsénkre a Walter da Silva által megálmodott A5 olyan elegánsra és időtállóra sikeredett, hogy még kesztyűs kézzel is csak óvatosan nyúltak hozzá. A fényszórókon-lámpatesteken kívül csak a lökhárítókat gyurmázták át, amivel semmit nem javítottak az autó…..
Hallgattam Kőbájker kollégára, és a világ összes munkaruházati boltja közül azt választottam, amelyik ott van a kanyarban, ahol a Vörösvári út belemegy a Bécsibe. Kőbájker régi munkavédelmi motoros, sokan vannak ilyenek. Abszolút érthető is: ha valaki nem napszemüveg-buzi,…..
Ha egyszerre huppanna a Tesla és a Top Gear egy mérleghintára, az apró kaliforniai autógyártó a sztratoszféráig repülne. Mégis harci díszbe öltöztek a villanyautós srácok, és nekimentek a tévéműsornak: beperelték rágalmazás miatt. Egy két éve lement adásért. Vélemények…..
Egy február közepi estén, kicsit hosszúra nyúlt bentlét után elindultam haza a szerkesztőségből. Hullafáradt voltam, maradt még otthonra is meló, vágytam valami jó hírre. Felhívtam hát Csabit, aki a Ponton-Mercimet alakítja már szeptember óta – hátha van valami…..
Riasom 2011.03.15 06:53:48
@Csikós Zsolt: ezért én is nagyon hálás vagyok, ez az igazi közszolgálat!
  Véget ér egy fejezet az űrkutatás történetében. A Discovery űrsikló épp a fejünk fölött kering valahol az utolsó útján. A James Cook egyik vitorlásáról elnevezett űrrepülőgép közel húsz évig szolgálta az űrkutatást. Idén befejeződik a több évtizede futó,…..
Nézzen ki az ablakon: ott lesz egy. Kapcsolja be a tévét, ott is látja majd. A Golf egyszerűen mindenütt ott van, de vajon tud-e még valami újat is mutatni, vagy saját unalmába fullad? Vélemények az azonos című írásunkról...
Riasom 2011.01.14 09:36:47
@vnweb: Szerintem az a Volvo Sugga, amiről teszt is volt.
Miért akarnak a népek folyton szabályokat, ha aztán nem akarják megtanulni őket? Miért mondják a szabályokról – amiket nem tanultak meg –, hogy azok rosszak?Miért gondolják az emberek, hogy a helyes írás az, ahogy mások írnak (l. helyesírás-ellenőrzés Google-lal)? És…..
Riasom 2011.01.12 11:10:49
@Aries MWZ: de az nem nyelvészet, az általad említettek sem tartják szerintem annak, csak nyelvművelésnek/nyelvápolásnak. A nyelvészet a különböző nyelvekkel mint rendszerekkel foglalkozik, ahogy a biolóia vagy a fizika is a maga rendszereivel, és ugyanúgy nem tud értékítéletet mondani, mint ahogy azok sem a maguk vizsgálati tárgyairól.

Egy nyelvész vagy nyelvművelő kb. ugyanolyan esélyekkel tudja egy nyelv esetleges változásait befolyásolni vagy "újabb szabályrendszerbe faragni" azt, amennyire egy fizikus ezt meg tudja tenni a gravitációval vagy egy biológus az evolúcióval.
Belváros, téli hideg, mindenki kabátban, csutkára csavart fűtéssel áll a dugóban. Kivéve egyvalakit. Vladimír nem fázik, Vladimír ugyanis be van tintázva, mint az atom, sőt, akár rá is segíthetett egy-két gyorsítótablettával is. Vladimír egy Hyundai Terracant vezet, ami…..
Riasom 2010.12.16 17:00:48
@Johnny336: @énjobbantudom:): kösz a válaszokat, legalább a mínuszokban visszateszem ezentúl a csövet!
Riasom 2010.12.16 18:31:06
@Jamesblond: kösz!

A videóról nekem is csak az jut eszembe, hogy de jó, hogy nem Oroszországban élünk.
Riasom 2010.12.16 23:29:55
@vomit: visszateszem, végülis nyilván nem véletlenül tették azt oda gyáarilag (bár ez svédországi eredetű autó, lehet, hogy délebbi piacokon nem járt hozzá ilyen? Mindenesetre télen biztos ajánlott.) Viszont nálam inkektoros (LU-Jetronic asszem) a motor, ott ezt elvileg kompenzálja a gép, nem? Mondjuk akkor is maradnak a nagy hidegben való hidegindítás körüli problémák, amiben azért biztos segít valamennyit.
Szép példamutatás volna, ha Schmitt Pál, mondjuk, Kovácsra magyarosítana. Hályogkovácsra még inkább...
Riasom 2010.11.11 11:52:01
@Terézágyú: ha nem teszik hozzá, hogy ez gátolhatja magát a kommunikációt, és nem mutatnak rá a nyelvhasználattal kapcsolatos, környezettől függő elvárásokra meg műfaji kötöttségekre, akkor az valóban súlyos hiba.
Riasom 2010.11.11 13:29:40
@Karesz (Charlie): globális összehasonlításban értettem, a nyugati világban (és azon belül is az EU-ban) a korábbi időkben elképzelhetetlen ellátásbiztonság és élemiszerbiztonság valósult meg. A legolcsóbb, jobb nem tudni, miből készült hústermékeket le lehet sajnálni, megfelelő jövedelmi helyzet esetén pedig bottal sem szabad őket megpiszkálni, de a másik lehetőség, hogy nincs állati fehérjeforrás a havi százötvenezer forint alatti jövedelműek számára.

Elnézést az offért, részemről mára ennyi az élelmiszeripar.
Riasom 2010.11.11 18:16:33
@tesz-vesz: miért, szerinted milyen nyelven beszélnek egymással a mai magyar középiskolások? Ja, hogy neked nem _tetszik_, ahogy a "mai fiatalok" egymás között beszélnek? Sokszor nekem sem, de ez egy baromság, hogy "magyarul se tudnak". Akinek szükséges, vagy szándéka lesz rá, hogy a műveltebb, hivatalosabb, irodalmibb magyart is elsajátítsa, az el is fogja, ahogy eddig is.

Az idegennyelv-oktatás (konkrétan az angol) pedig szerintem olyan fontos lenne, hogy ha semmi mást nem tanulnának középiskolában csak azt, még az se lenne túlzás.
Már szidtuk eleget a hazai viszonyokat, most egy dicséret következik. Szenvedtünk a szlovákoknál, de a magyarok egyben jobbak. Vélemények az azonos című írásunkról...
Riasom 2010.11.10 11:38:56
@mauser: ez nem az a fórum, de szerintem nem érted a magánnyugdíj lényegét: nem a magáncég fog neked "talán" nyugdíjat adni, hanem az állam, ahonnan nem a saját befizetéseidet kapod vissza, hanem az éppen dolgozókét. A demográfiai mutatók ismeretében, harminc évet előreszámolva ehhez sok szerencsét kívánok meked és mindenkinek, aki szerint biztosabb az állami nyugdíj!

Az általad utált magáncég ezzel szemben (akik egyébként biztosan működtetnek nyugdíjpénztárt Németországban is, ahová az okosabbja be is fizet) biztosan fog neked nyugdíjat adni az általad befizetett pénzből és hozamaiból, merthogy még a válság ellenére is infláció feletti hozammal tudtak dolgozni.

Elnézést az offért!
A mostani mezőny legalább fele, de lehet, hogy a kétharmada nevetve lenne világbajnok a nyolcvanas vagy a kilencvenes években? Vélemények az azonos című írásunkról...
Riasom 2010.11.03 11:36:33
@magyarlaszlo: ha még nem láttad, szerintem is érdemes lenne megnézned az itt hivatkozott Top Gear epizódban a Sennáról szóló kisfilmet, ami szépen bemutatja, hogy miért őt tartják a legautóversenyzőbb autóversenyzőnek még a maiak közül is sokan.
Riasom 2010.11.03 12:29:05
@VRbagoly: a maiak közül is ugyanúgy kinőttek volna a hősök (és néhány halott) de a szabályok alakításával ezt egyre inkább kizárják. Mintha kötelezővé tennék az oxigénpalack használatát a 7000 m fölötti hegyeken - életvédelmi szempontból kitűnő, de a dolog lényegét öli meg.

Egyébként ezt nem tartom se jónak se rossznak - a valójában értelmetlenül halálok nem hiányoznak, de minden ilyen sportot a határok feszegetése tesz izgalmassá és nagyon emberivé, és ez az, ami eltűnőben van.
A sors furcsa fintora talán, hogy éppen ma, mikor azokra emlékezünk, akik nincsenek már velünk, hogy éppen ma, mikor elég rossz egy kicsit a gyertyalángba mélázva a múltba nézni, éppen ma, pár perccel ezelőtt kaptam a hírt, hogy eggyel többen vannak ők, akik legalább ilyenkor…..
Átverés az egész, tudja mindenki. Vagy ön még mindig azt hiszi, hogy az autó alapján fizet? Vélemények az azonos című írásunkról...
Riasom 2010.10.28 09:40:31
@vape: városban egyszerűen nagyobb az esélye a balesetek előfordulásának, tehát végül is nagyobb kockázatot jelent a biztosítónak egy Pesten használt autó, mint egy falusi. Az általad írt mértékű különbséget (városi B10=vidéki A0) ez mondjuk nem indokolja, de nem alapvetően ésszerűtlen a dolog.
Belsőség Stig: Nil novi sub sole 2010.08.24 16:30:10
A BBC ügyesen csinálja, ez kétségtelen. Emlékeznek, tavaly is felröppent a hír, hogy a misztikus Stig (az egyik, mert nem hiszem, hogy nincs több belőlük) nem más, mint Ben Collins, természetesen profi autóversenyző. (Mi is megírtuk.)Nos, úgy látszik, mégis lesz valami igazság a…..
Riasom 2010.08.24 21:55:00
@red87: én ilyen viszonylag hardkóros TG-néző vagyok!

Szerintem simán lehet ennyire egyszerű a történet, mint ahogy a számlázásos történet mutatja, a BBC egy közpénzből fenntartott intézmény, erős kontrollal, nem tudnak és valószínűléeg nem is akarnak kreatív könyvelési trükköket alkalmazni, és mondjuk szendvicsnek elszámolni Stig kibérlését. Már pár évvel ezelőtt is leírták az akkori ki-az-a-Stig divathullám idején, hogy angol szakmai körökben nyílt titok, ki a Stig (hogy lehetne titokban tartani, mikor hetente többször jár a tesztpályán?). Aki az esetek 99%-ában szerintem elég nyilvánvalóan Collins (miért bonyolítanák?), de valószínűleg van egy-két olyan nagyon spéci autó, mint az FXX (vagy talán a nemrég bemutatott Veyron Super Sport is), amit csak gyári tesztpilótával adnak nekik oda mért körre. Egzotikus helyszínekre se biztos, hogy mindig elviszik szerintem, Dubai-ban bárki más is beülhetett az autóba, mikor a Veyron-McLaren F1 versenyt csinálták Dubaiban vagy hol, és az Ascari-pálya medencéjében sem biztos, hogy Collins pihent a gumimatracon a sisakos barátnőjével :)
Riasom 2010.08.24 22:42:38
@GYUSZI BACSl: minden tiszteletem Michelisz Norbié, de vezetett ő már F1-es autót?
B. Zs. (a Wikipedia szerint) húszból tizenkét futamán végigment, ez szerintem igen tiszteletre méltó teljesítmény, nem kéne őt minden adandó alkalommal rugdosni, csak azért mert a tisztes helytálláson kívül nem futotta neki többre azokkal az autókkal, amiket alátettek.