Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ronnietoad

63 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezen a balzsamos, virágillatú kora tavaszi estén a Dürer Kert már 18:45-től szabadjára engedte a metal démoni katonáit, hogy egy remek bemutatót tartsanak nekünk. Négy kiváló zenekar sorakozott fel a mulatsághoz...
Lövésem sem volt a zenekarokról, mégis a Live Nation végtelenül barátságos meghívására belehallgatás nélkül igent mondtam. Klassz ilyen módon új előadókat felfedezni magunknak, és a feladat amúgy is bemutatni Őket — Nektek. Jöjjön hát két fiatal együttes, akiket érdemes figyelni. ..
Ez a lemez még decemberben jelent meg, ám nekem év elején dobta fel a release radar, és rendesen rajta ragadtam. Hősünk pofátlanul fiatal, még nem tudni, hova forr ki, ezért a tökéletlensége ellenére azt gondolom, érdemes szemmel tartani az útját, egyben bemutatni őt Nektek. ..
Elképesztő izgalom övezte a Rockmaraton múlt heti posztját a főnix feltámadásával. Ezután a csapat volt olyan kedves, hogy meghívott minket a hétfői sajtótájékoztatóra, ahol nem csupán kellemes találkozásokban, délelőttben volt részünk, hanem lehetőségünk volt egy gyors beszélgetésre is…..
  2019 őszén láttam először a Conant a régi Dürerben. Akkoriban pusztán a felfedezés öröme hajtott arrafelé, azonban annyira magával ragadott a liverpooli trió fellépése, hogy azután nem csupán helyet kaptak tavaly az év végi tízes listámon, de izgatottan vártam, kerestem az újabb alkalmakat,…..
Egy festői napsütéses délutánon böngésztem a tavaszi megjelenéseket, hogy mégis min siklottam át korábban, miből maradtam ki. Így akadt meg fürkésző tekintetem a Cares, Wills, Wants nasin, merthogy már a borító sejteti, miszerint itt nem mulatságos témákat bogoznak ki, én pedig elmondhatatlanul…..
A Preoccupations a szeptemberben megjelent Arrangements lemezét mutatta be az A38-on. Bevallom, unalmas és eseménytelen estére számítottam, nem arra, hogy összehányom a hajó budiját, majd remek táncmulatság kerekedik...
Tudom szeretni a grindcore-t, de ha nem tudnám, a Wormrotot még akkor is tudnám. A 2022-ben megjelent Hiss című lemezük ötletes, szerteágazó, színes; úgy vélem, az év egyik legizgalmasabb kiadványa. Nem csupán a grindcore jellemzőit használják változatosan, hanem keverik a noise, punk, black, death…..
Avant-garde metal, black metal, afro djent, soul, delta blues, folk, gospel, jazz, spiritual, work song (munkadal), lo-fi, industrial, post-rock…Sorolom magamban a zenei irányzatokat, melyeket a svájci-amerikai Manuel Gagneux felhalmoz, hogy a Zeal & Ardor felépüljön belőle. Milyen egy kántálós,…..
Talán nem én vagyok az egyetlen, aki a Skorpiókirály filmzene révén szerzett tudomást a Godsmack létezéséről. Holott a film és a szám 2002-es, a Godsmack pedig már 1999 óta gyűjtögette be az amerikai zenei díjakat. Akkoriban taknyos tacskó kölyök voltam, és bár nem különösebben kólintott fejbe a…..
Az izlandi regényekben, filmekben és zenében egyaránt ott ez az egyedi íz. Mint a többi északi ország esetében, egyszerre igényes, fanyar humorú, sötét és melankólikus. Ám az izlandi alkotásokat még ezeken felül körbeöleli valami, akár a titkos, legfontosabb fűszer az ételben. Egy büdösnagy talány…..
Avantgarde, industrial, ritual, doom, experimental, noise, sludge…csupán néhány szó, amivel címkézni lehetne az Entrópia Architektúra zenekart, projektet, leginkább entitást. Tisztán emlékszem, 2019-ben láttam Őket először a színpadon a Dürerben, és azonnal rajongó lettem. Kétségkívül valami olyat…..
Egyszerűen imádom a műfaji határáthágásokat, nem bírok betelni velük. Valahányszor egy ilyen agyament ötlet megszületik, amelynek elméletben egyáltalán nem kéne működnie, a valóságban azonban nagyon is remekmű lesz, boldogan csapom össze a kezeimet fejemen elterülő vigyorral. A Combichrist - azaz…..
A yorkshire-i formáció a 2006-os indulása óta nagyobb területet hódított meg, mint a hajdani Brit Birodalom. Jelenleg is még feljebb törekednek, tömérdek esemény zajlik körülöttük. Ezekről kérdeztük Ben Bruce-t, a csapat alapító gitárosát, aki nem fukarkodott a válaszokkal. ..
Egészen nyugodtan leszögezhetjük, hogy a Light the Torch egy supergroup, tudniillik a tagok olyan históriával rendelkeznek, mint az All Shall Perish, Bleeding Through, Whitechapel vagy a Killswitch Engage. Érződik is a tapasztalat, szilárd kiforrottság a munkájukban, én meg nem győzök tapsikolni. ..
“Ah that’s great, man!” — hallom az eleven rikkantást a színpadról, ahogy betoppanunk a terembe. Csupán öt perce kezdődött a dínomdánom, máris majd’ teltházas tömeg csápol, óbégat és boogiezik a boltívek alatt. Szombaton a Cudi Purci Booking megint bemutatott, s ahogy azt oly gyakran szokták, ismét…..
E hét szombaton az Analog Music Hall nagytermében tetőzik az Analog Rock/Metal Tehetségkutató. Harminc zenekar rajtolt a mezőnyben, most a négy döntős fog csatázni a szerevezők és a támogatók által felajánlott becses díjakért. Nem akármilyen zsűri előtt. A szavazásba pedig Te is beszállhatsz...
Épp a nyári megjeleneséket böngésztem, amikor a szemem megakadt valamin: Gorgon. Ki hallott már ilyet? Én ugyan nem. Üsse sátán, teszek egy próbát ezen a verőfényes délutánon, úgyis olyan harmonikus minden, hogy mindjárt elhányom magam...
Megvan az utalás a legendás, addig példátlan horderejű 1985. évi Live Aid segélykoncertre? Ha igen, akkor könnyen ki lehet találni, hogy az alábbiakban is egy jótékony célú rendezvényről lesz szó...
Miért követeljük, hogy a zenekarok a gyökereiknél megmaradva ugyanott ragadjanak, mint a kezdetekkor? Az Architects kinőtte magát, amolyan stadion(méretű) rock lett, a muzsika is ennek megfelelően változik. Na és? Mi sem szívesen költöznénk vissza a medencés családi házból garzon lakásba.…..
A hazai porond egyik igényes, üde színfoltja a Mad Robots. Negyedik stúdióalbumuk, a Pareidolia még 2020-ban jelent meg, tovább árnyalva az amúgy is sokrétű zenéjüket. ..
Szombat esti party, klasszikus disco groove, boogie, funk, tánc, no meg a kibaszott ageism  — avagy életkor alapján történő diszkrimináció. Mi köze mindennek a Foo Fighters zenekarhoz? Hát ma jelent meg az új album! ..
Mindannyiunkat szorongatnak egyedi élményekből származó belső démonok. Ezek mindegyike sajátos, ám rájuk lehet húzni olyan elnagyolt gyűjtőkifejezéseket, mint bizonytalanság, elégedetlenség, pánik, aggodalom, bűntudat, tehát némileg mégis hasonlóak. Érdemes hát meghallgatni a santa barbarai…..
Éppen a Dürer egyik pultjánál vártam az italomra, mikor egy talajrészeg fazon sodródott mellém. Túláradó szeretetét egy nagy ölelésben készült kibontakoztatni, ezért váratlanul megragadott a jobb kezével, ám ez még kevésnek bizonyult számára, bal keze kinyúlt, és mit ád az ég, pont a Needless…..
“A legtöbb dalunk akusztikus formában születik, és azt éreztük, úgy jönnének át a leghitelesebben, ha ezúttal így is maradnának.”  – mondotta Robert DeLeo bőgős. Jól hangzik, és tényleg, mi baj történhet egy olyan zenekar esetében, aki az egyik valaha volt legtutibb MTV Unpluggedot gurította…..