Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mildi

0 bejegyzést írt és 1962 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kilenc éve érkeztek, és azóta uralmuk alá hajtották az egész bolygót. Két lehetőség közül választhattunk, együttműködünk, vagy kiírtanak minket. Új törvényeket hoztak, amik szerint élnünk kell, és dolgoznunk, hogy kitermeljük nekik a Földünk erőforrásait. És ha ez nem lenne elég, blokkolták a wifit.…..
Elvált, kétgyerekes anya vagy, akinek az életét ahol csak lehet, megnehezíti a volt férje, és eközben belehabarodsz a "munkádba", egy ismert celebbe... nehezen lehetne ennél bonyolultabb az életed, ugye?..
mildi 2019.03.16 13:55:13
@Arthur Arthurus: tudom, h könyvet így nem ítélünk, de aminek a borítóján egy mesterségesen fülledt szituáció van, a hátulján meg egy vasárnapi misére sminkelt soccer mom, azt messzire elkerüljük.
Your browser does not support iframes. Pontosabban honfoglalás ÉS szabadságharc. Aznap. Amikor kiűzték a törököket. 1939-ben. Kossuth Lajos vezetésével. De Arany János is nagy hős volt. Miattuk van a Nemzeti Vágta.  Észbontók, Viasat3, március 25, 18:00 duplarésszel...
mildi 2019.03.16 08:38:34
@d.j: vidéken pont hogy több idő kell, a kisebb népsűrűség miatt
 Sokaknak furcsán hangzik, de mint vendég is alázatosnak, előzékenynek, és udvariasnak kell lennünk. Az a játék, amit úgy hívnak, hogy vendéglátás, kétoldalú és mindenképp előzékenységen alapuló közösségi történés. A szakmaiságon kívül bizony a legfontosabb az emberi oldala, amit sajnos sokszor…..
mildi 2019.03.15 07:39:11
@FikkFakk: étteremben olyasmit eszek, aminek otthon nem állok elkészíteni. pl. pizza, mivel az én sütőmben nem lehet normálisat sütni, nem arra való. vagy pl. bmi, ami sok olajban sül. valóban sokban, pl. lángos (oké, az nem étterem). egyetlen háziasszony nem fog felönteni neki 5 liter magas forráspontú olajat. a 400 ft-os fél liter nem olyan eredményt ad, ha tótágast állsz, akkor sem. ezek konyhatechnikai kérdések.
vagy olyasmit, amit csak én szeretek a családban. és csak magamra nem fogok vele szöszmötölni :D
mildi 2019.03.15 07:40:40
@Hivatásos Beszólóművész: persze, lehet rossz napja. akkor nem mosolyog 120 foggal. de! akkor is pincér. majd a szabadnapján moroghat. melóban nem.
A magyar jogosítvány az EU összes országában csereszabatosan érvényes, és valószínűleg mindenki biztonságosan el is tud igazodni az európai utakon - még Angliában is, pedig azok az út rossz oldalán közlekednek :) De azért mindenhol megvannak a helyi sajátosságok is. Mi természetesen Svédországból…..
Azt sokan tudják, hogy a zsidó vallás törvényei az élet minden mozzanatát szabályozzák (az, hogy ez miért van így egy másik írásban kifejtem majd) azt talán már kevesebben, hogy szabályok, vagy inkább szokások, vannak arra vonatkozóan is, hogy hogyan és mikor vágjuk körmeinket. Már a 11. századból…..
mildi 2019.03.14 13:33:04
@darlacko: az ortodoxnak jó, nem pedig a nagyrészének. pici difi...
éppenséggel mátéék a habgos kisebbség
K-Blog NER Hotel: így állunk 2019.03.09 10:08:00
Tavaly a kormányközeli oligarchák látványos terjeszkedésbe kezdtek a hazai idegenforgalomban. A közbeszerzések révén néhány év alatt meggazdagodott vállalkozói réteg rövid idő alatt bevásárolta magát a legnépszerűbb hazai turistacélpontok hoteljeibe, éttermeibe - majd a szektorba jelentős összegű…..
mildi 2019.03.10 10:09:50
Foglalkoztunk már vele itt a Karakteren nagy általánosságban, hogy mit jelent helyes és helytelen; hogyan ítéljük meg a téves (vagy annak vélt) alakokat. Ideje azonban a konkrétumok vizeire evezni, és kiemelni néhány példát. Mi az, ami engem a legjobban fölbosszant, ha szövegeket hallok és olvasok?…..
Most, hogy a jobbikos Mirkóczki Ádám lett az ellenzék közös polgármesterjelöltje Egerben, az elmúlt hónapok történései ellenére is több liberális ismerősöm felhúzta a szemöldökét.  Tették ezt annak ellenére, hogy a mögöttünk lévő másfél év nem kis részben arról szólt, hogy a Jobbik közeledett a…..
Nels Coxman (Liam Neeson) a havas coloradoi kisváros büszke és átlagos polgára, aki hókotró-sofőrként keresi a kenyérre valót. Nemrég kapta meg az év polgára titulust. Nyugodt életét fenekestül felforgatja egy váratlan esemény, mikor fiát holtan találják. Drogtúladagolást állapítanak meg nála,…..
Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik...
mildi 2019.02.28 15:43:25
@Attilajukkaja: egyáltalán nem rakok bele hagymát. a fasírtba se szoktam, csak fokhagymát. nem rajongunk a hagymáért :)
asztahűha Féltekék 2019.02.26 00:32:22
A jellemzően áltudományos világ úgy tartja, hogy agyunk működésében élesen elkülöníthető a jobb illetve bal oldal tevékenysége...
Biztos veled is előfordult már, hogy kínosan bámultad a sarokban a pókot a liftben, amikor belépett valaki más is és együtt utaztatok a kiválasztott emelet felé. Szabadulj meg a kínos csendtől és vedd kezedbe az irányítást! Tedd néhány szóval kellemesebbé azt a pár pillanatot!..
mildi 2019.02.26 08:07:36
Mint minden szerdán, most is 18:30-kor találkoztunk az érdi futócsapattal, meg akartam nekik mutatni a hétvégi futónagykövet találkozón kapott klassz kék futómellényt, így legkülső rétegként azt kaptam magamra a decathlonos fényvisszaverő futómellény helyett. Realizáltam, hogy így a szokásosnál…..
mildi 2019.02.24 18:10:21
@isssti: ált az út széle rettenet szar. tekints rá csettegőként v lovaskocsiként. az is elfoglal annyi helyet
Néhány napja közel húsz év után először a kezembe került egy Hócipő. Farkasházy Tivadar, a jelen kormányzat egyik megrögzött, örök kritikusának lapját egészen fiatalon szerettem, minőségi karikatúrák és aranyos poénok. Az én humoromnak például tökéletesen kielégítő volt Göncz Árpádot látni, amint…..
Imádom a fánkot! A legjobban a szalagos fánkot! Nagymama minden farsangi időszakban sütött, és az unokatesóimmal evőversenyt rendeztünk. Kipukkadásig ettük magunkat és még azon is túl! Csakis szigorúan baracklekvárral. Változtak az idők! S bár minden évben eszem szalagos fánkot is, azért mindig…..
  A 45-60 év körüli olvasóinknak talán megdobban a szíve a mai téma hallatán, hiszen a "legendás" magnókazettáról szól a mai mese. Ezen korosztály tagjainak szinte kivétel nélkül van valamilyen sztorija ami összefügg a kazettával azaz hivatalos nevén a compact-cassette-tel. Ki ne tekerte volna…..
New Amsterdam (február 25, 21:00, duplarészekkel, VIASAT3)   Klasszikus kórházsorozat XXI. századi köntösben és bespeedezve, ráadásul igaz történetre felhúzva: egy Dr. Eric Manheimer nevű orvos írt egy Tizenkét páciens: Élet és halál a Bellevue Klinikán című memoárt, az NBC meg ebből…..
mildi 2019.02.21 13:54:50
@sááá: én már az első évad alatt is téptem hajam az olcsó és hatásvadász megoldásoktól, a túl kiszámítható cselekménytől. szörnyű, komolyan, egy rettenet. de ha senkit nem zavar, h kb. annyi újdonságot kap, mint vasárnap a nagyitól az ebédlőasztalnál, ha nem zavarja, h valszeg nem csak azt lehet előre tudni, h mi fog történni, hanem azt is, ki fogja megtenni, sőt, mit fog mondani közben szóról-szóra, akkor hajrá.
Ritka az olyan film, amit a közönség és a kritikusok ennyire különbözően ítélnének meg, mint a Bohém rapszódiát. 3 és fél hónappal a premier után még most is szinte telt házzal vetítik a filmet, amelyhez sokaknak életük moziélménye fűződik, ódákat zengenek róla, és újra meg újra át akarják élni a…..
mildi 2019.02.19 19:08:09
@Killary Fucking Clingon: homolobby? te kis szerencsétlen látens, pont mi az, amit agyonhallgat/elken ez a szar fércmű? na, mit? freddy kapcsolait. homolobby...broáf vagy bazmeg
Garcilaso de la Vega, spanyol költő mondta egyszer, hogy „Jól lefordítani egy könyvet, van annyira nehéz, mint megírni egy újat”[1]. Ezzel az állítással a fordítók és a szerzők biztos jót tudnának vitázni, főleg pár pohár bor után, és kezdő fordítóként könnyű kitalálni én melyik oldalon állnék.…..
mildi 2019.02.16 15:10:17
@Szívállásjelentés: nem 'senki nem érhet fel hozzá' az? félrehallottad? (bocsi, nem nagyon nézek tévét, így kiesnek a reklámok is)
A streaming szolgáltatások törekednek a fogyasztói igények minél teljesebb megismerésére és kielégítésére, így tesz a filmek, sorozatok esetében a Netflix vagy a zenéknél a Spotify. Ezek a formátumok a hagyományos tévézés és zenefogyasztás reformját indították el. Üzletpolitikájuk hasonló: fix…..
mildi 2019.02.10 17:24:59
@Lesből Támadó Szárítókötél: pontosan. emelkedik megnt a torrentezők száma pont a streamingszolgáltatók miatt
Egy  sötét, brutális, drámai, feszültségekkel és izgalmakkal teli thriller, mely könyvben és vásznon is meghódította a világot. Most pedig a 21. Század Kiadó jóvoltából már itthon is élvezhetjük a film alapjául szolgáló regényt. A történet főhőse Joe a negyvenes…..
Vajon mit jelent az: helyesen beszélni? A „beszélni” szót értjük. De mit jelent az, hogy „helyesen”? A téma azóta gerjeszt ilyen-olyan vitákat, amióta létezik működő nyilvánosság. Az ugyanis, hogy mások nyelvhasználata fölött jogunk van-e ítélkezni, korántsem magától értetődő. Egyetemi…..
mildi 2019.02.09 13:47:19
@Csöncsön: csapjuk hozzá a magyartanárt, aki nem tud hangsúlyozni, majd lelkesen karikázza befele a vesszőhibákat a tollbamondásban...