Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BoldiG

3534 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy évszámot cserélt ki a kormány egy éppen 10 évvel ezelőtt hozott rendeletben, de ezzel 5 évvel eltolta a vonaton utazók egyes jogainak érvényesítési lehetőségét. Ezek körébe tartoznak a késésekkel kapcsolatos szolgáltatások is. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet a 2009 december elsején…..
Az Országos Meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint tényleg beköszönt a tél. Jelentős lehűlés vette kezdetét, az átvonuló frontok mögött az eddigieknél lényegesen hidegebb időre van kilátásunk. Ma felhőátvonulásra számíthatunk többórás napsütéssel. Helyenként futó zápor, de ha valaki az…..
Mielőtt azt hinné valaki, hogy ez valami trükkfelvétel, sajnos ki kell ábrándítsuk!  Alább látható egy döbbenetes videó mely megmutatja, hogy mekkora bajt okozhat a karácsonyfa, ha nem figyelünk oda eléggé.  Szakemberek megmérték, hogy milyen gyorsan kezd el égni a fa, és azt is megtekinthetjük,…..
Krónikus alulfinanszírozás, jóval uniós átlag alatti közkiadás, fejenként és GDP-arányosan is, illetve az uniós átlagtól lényegesen elmaradó ráfordítás. Magyarországon úgy tűnik nem prioritás az egészségügy, a gyerekek fertőző betegségek elleni átoltottságán kívül szinte az összes egészségügyi…..
Akkora a veszély a neten, hogy már a magyar titkosszolgálat is figyelmeztetést adott ki mindenkinek. A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete figyelem felhívást tett közzé, black friday akciókkal kapcsolatban, egész pontosan a kockázatos az online vásárlás miatt.…..
Drog hatása alatt állt, és kábítószergyanús anyagot rejtett a ruházata annak a győri férfinak, akit tegnap délután kaptak el a helyi zsaruk. Sima közlekedésrendészeti ellenőrzésnek indult, amikor a rendőrök egy Audi típusú személyautót állítottak meg Győr belterületén. A 28 éves férfi az…..
Dolgozni fogunk reggel, délben és este – ígérte Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Parlament Népjóléti Bizottsága előtt tartott éves beszámolójában. Ez tök jó, de mondott olyanokat is, amitől megáll az emberben az ütő, például, hogy a betegek hibája, hogy megbetegszenek és a kórházi…..
Reméljük néhány elvarázsolt politikust állítanak Föld körüli pályára.  Viccet félretéve, Magyarország 2024-ben űrhajóst kíván küldeni az űrbe - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Űrügynökség (ESA) Space19+ miniszteri konferencián Sevillában. Úgy tűnik, ha már…..
Talán abban mindannyian egyetértünk, hogy a samponos, tusfürdős, öblítős, mosószeres és mosogatószeres flakonok komoly környezeti terhelést okoznak. Ráadásul sokszor komolyabbat, mint a PET-palackok, mert szelektív gyűjtésük és újrahasznosításuk kevésbé megoldott. Ezért is fontos a hír, amiről a…..
December 15-én vasárnap lép életbe a MÁV-START 2019/2020-as menetrendje.  Az új vasúti menetrend kapcsán ismét olyan változásokat ígér az utasok számára a MÁV, ami bővíti a választható vonatok számát és minőségét, figyelembe veszi az utazási szokásokat, javítja a szolgáltatási…..
Most kérik az Önök véleményét arról, ami elvileg 2050-ig meghatározza Magyarország klímastratégiáját. A konzultáció a “Társadalmi konzultációs kérdőív a 2050-ig tartó időszakra vonatkozó Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiáról” címet viseli, amelyet ITT TUDSZ KITÖLTENI! Erről még 2015-ben született…..
Tudta, hogy a magyar adófizetők pénzén működő kormány éppen nemzeti konzultációt folytat a klímavédelemről? Ha esetleg nem, ne ijedjen meg, nem Ön az egyetlen, ugyanis “csak” az embereknek felejtettek el szólni róla. Vélhetően Bencsik Jánosék szerint “komolytalan” kérdésről lehet csupán szó, ami…..
Eddig nem tudták a győri rendőrök megtalálni a képen látható férfit, ezért a lakosság segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához. A rendelkezésre álló adatok szerint a képeken látható ismeretlen férfi még augusztus 30-án reggel fél 8 körül Győrben, egy bevásárlóközpont…..
"Stílusosan" mehetne a polgármesteri teendők átadás-átvétele ha a legfrisebb fideszes jelöltet választanák a győriek a januárra kitűzött választáson. Saját márkás rágótablettákkal kereskedik a Fidesz győri polgármester-jelöltje, aki amúgy a helyi kórház kardiológusa. Meglehetősen jól megy a bolt…..
Tegnapról mára virradó éjjel folytattak karbantartást Tatabánya és Tata szakaszon a MÁV szakemberei. A csupán éjszakára tervezett karbantartást nem fejezték be a kivitelezők, így még reggel is csak egy vágányon közlekedhettek a vonatok ezen a szakaszon. A késés mértéke a MÁV tájékoztatása szertin…..
Levelet kaptak a kórházak, hogy feloldják a létszámstopot. Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár a Magyar Kórházszövetség pénteki konferenciáján azt mondta, úgy tudja, a kórházak fenntartásáért felelős Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója levelet küldött a kórházaknak, amiben elnézést…..
Tegnapi ülésén hozott döntést a helyben illetékes választási bizottság arról, hogy mikor pótolják a dicstelenné vált Borkai Zsolt utódját. A kiadott határozat szerint január 26-án vasárnap lesz Győrben az időközi polgármester-választás. Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-ával…..
Az új szakképzési törvényhez nyújtott be a kereszténydemokrata Hollik István módosító javaslatot.  Eszerint a módosító szerint „új kötelezettségként határozza meg a tankötelezettség teljesítését követő továbbtaníttatást a tanuló tizennyolc éves koráig, de legalább egy részszakma megszerzéséig”…..
A magyar rendőrség egységes nemzetközi művelet keretében végez fokozott ellenőrzést a vasúti biztonság érdekében - adta hírül a police.hu A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált 18. Rail Action Day 24 Blue elnevezésű akció során az abban részt vevő szervek november 13-án…..
Tuzson Bence fideszes beszélőfej és nem mellesleg a közszolgáltatásokért felelős államtitkár jelentette ki, hogy az iparűzési adót a helyi tömegközlekedésre kell fordítaniuk az önkormányzatoknak. Egy mai budapesti sajtótájékoztatón, az MTI szerint találta ezt mondani, és hogy nagyobb hangsúlyt…..
Magyarországon jelenleg az egyik legnagyobb probléma a kóbor ebek magas száma, melyet az ivartalanítás támogatásával lehet a legelfogadhatóbb módon csökkenteni.  Ennek érdekében az agrártárca az adófizetők pénzéből 100 millió forintot biztosít az állatmenhelyet működtető civil szervezeteknek, a…..
Hónapokig hamis gyűjteményt állíthatott ki az egyik győri múzeum, a tárlat eredetei darabjait ugyanis kilopták az épületből, tudta meg az Index.  A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) ezt a lapnak megerősítette de a nyomozás érdekeire való tekintettel többet nem árultak el. Az Indexnek Gál Katalin, a Győri…..
Egy gépkocsi elütött egy gyalogosan közlekedő nőt. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt ma reggel negyed 7-kor a 81-es számú főút 78. kilométerszelvényében, Győr külterületén. Eddig tisztázatlan okok és körülmények között egy autó elütött egy gyalogosan közlekedő nőt. A gyalogos a…..
Elképesztő folyamat indulhat meg az eddig is krízisről krízisre bukdácsoló egészségügyben. A Népszava kapott jelzést arról, hogy a durva mértű orvos- és ápolóhiány ellenére nem vehetnek fel új embereket az igazgatók a fenntartó utasítása alapján. A vezetők hitetlenkednek, az illetékesek…..
A napokban nyújtja be a kormány azt az előterjesztést, amely több termék - köztük az üzemanyagok - jövedéki adójának növelését javasolja. Az üzemanyagoknál 2020-tól már nem a kőolaj világpiaci árhoz kötik az adómértékek emelését. A benzin és a petróleum jövedéki adója 5-5 forinttal, a gázolajé 10…..