Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hopp11

0 bejegyzést írt és 199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Az ünnepek alatt nem találkoztunk, és ami a legszomorúbb, egy szót sem váltottunk, írásban sem” – Amikor a pasi már a saját hazugságaiba is belegabalyodik, ott már nincs mit/kit megmenteni.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a…..
hopp11 2022.01.21 07:47:01
@bordon: ezt még leírom.
Nem oly rég kaptam egy felkérést, hogy egy az MTA által Eu-s projekt keretében folytatott tudományos kutatásnak legyek társszerzője, a kutatást lezáró konferenciának előadója. A szakterület területfejlesztés, településfejlesztés. És akkor jön valaki egy netes fórumon és elmagyarázza nekem, hogy az orvosi egyetem a városi funkció. :)
Muszáj neked folyton olyasmikkel foglalkozni, amikről fingod nincs? Múltkor a fekvőtámasz, most meg a városi funkciók. :)
És a poén itt jön. A kutatás vezetője a szegedi egyetemen dolgozik, a záró konferenciát pedig a miskolci egyetemen tervezik megtartani.
Ilyenek ezek a "szarkupac, mindennek a legalja, vidéki porfészkek", nemzetközi tudományos kutatásokat végeznek, konferenciákat tartanak.
Ha az érintettek, résztvevők tudomást szereznének rólad, biztosan irigyek lennének rád, az életedre.
Ja, nem. :)
hopp11 2022.01.21 09:24:01
@Lorrh:
Lehet ilyen véleménye(d).
Szerintem meg te vagy fos.
A probléma abból adódott, hogy nem fogadta el az én ellenvéleményem. Remélem, neked menni fog.
hopp11 2022.01.21 11:04:32
@bordon:
Figyelj, össze-vissza beszélsz. Egyszer Miskolcon mindenki alember, meg a környéken is, máskor meg ott is vannak normális emberek. ( még mjndig nem tudom, mi az az alember) Meg egyszer azt mondod, semmi nincs ott, mindenki elmenekül, máskor meg, hogy örülsz, hogy fejlődik. Teljesen összezavarsz. De inkább magadat zavarod össze.
Egyébként összességében rengeteg butaságot hordasz össze, leöntve jó adag előítélettel, ill. félinformációkat, amiket nem tudsz értelmezni. Ez nem bűn. Ez egy állapot, sötét vagy hozzá, kb a Blikk-olvasó szintjén vagy agyilag, tájékozottságot tekintve. De lehet, hogy az index-olvasó ugyanez a szint. De az újságírók is kb ez a szint. Miután ez a szakterületem, a területfejlesztés, talán el tudnám neked magyarázni, melyik statisztikát hogyan kell értelmezni, hogyan lehet az adatok mögé látni, ill. mik az igazán fontos mutatók, stb. Hogyan lehet reálisan megítélni egy várost, egy térséget. De ehhez órákat kéne írogatnom és valószínűleg felesleges is lenne, egy meggyőződéses előítéletbajnokra észérvekkel nem lehet hatni.
Ahogy látom, ez a mocskolódó "fos ez, fos az" stílusú megállíthatatlan írásfolyam nálad terápiás jellegű.
Ha ettől könnyebb elviselni az életed, akkor csináld!
Amennyiben új dolgok nem jönnek elő, márpedig láthatóan nem fognak, akkor a többi megszólalásodra már nem reagálok.
Sziasztok!  A múltkori bejegyzésem valamilyen okból kifolyólag kikerült a címlapra, ennek köszönhetően nagyon sokan láttátok az előző bejegyzést.Remélem, sokakhoz eljutott a info, miszerint nem csak az általános jó közérzethez, egészséghez kell a rendszeres testmozgás, hanem bizony a jó szexhez is…..
hopp11 2022.01.20 00:53:06
@bordon:
A szerző a "szabályos" fekvőtámaszra mondta, kérdezte, hogy vajon hányan tudják megcsinálni. A szabályost bizony egy átlagos férfi nem tudja megcsinálni. 10-szer biztos nem, de legtöbbször egyszer se. Ez ugye, úgy néz ki, hogy vállszélességben letámaszkodsz a tenyereidre, majd lassan leengeded a tested egészen addig, hogy a mellkasod érintse a földet. (természetesen nem a talaj tartja a tested, hanem te, épp csak érinti a mellkas a földet) Vársz 1 mp-et, majd lassan kinyomod magadat addig, hogy a karjaid teljesen nyújtva legyenek. Itt megint vársz 1mp-et, majd folytatod. Természetesen akkor is szabályosnak minősíthető, ha a mellkas nem érinti a talajt és nem vársz 1 mp-et. A lényeg, hogy a lehető legjobban leereszd a tested és a lehető legjobban kinyomd. Az 1 mp-es megállásnak annyi a szerepe, hogy megakadályozza a túl gyors ismétléseket, tehát azt, hogy a lendület átvegye az erő szerepét. Fontos még, hogy a testet egy merev deszkaként emeljük, süllyesszük. Tehát ne a mellkasunkat döntsük le, miközben a fenekünket égnek nyomjuk, vagy ne a csípönket ereszzük le, miközben a mellkasunk alig süllyed. Ezeket a hibákat sokszor csak a külső szem látja, maga a delikvens nem is érzékeli, mennyire szabálytalanul csinálja.
Az átlagos (túlsúlyos) férfi, aki szuflával nem bírja a szexet, ebből a szabályos fekvőtámaszból jellemzően egy db-ot se tudna megcsinálni.
Az "integető háj" kiakakulásához nem kell extrém elhízás. Sok nőnek 30-40 éves korában már van. Valóban, ha kart feszesítő gyakorlatokat (tricepsz, bicepsz) végeznének, nem alakulna ki. És igazad van, a megelőzés lenne a lényeg. De ha nincs az illető elhízva, akkor megfelelő edzésekkel megszabadulhat az integető hájtól.
Én emlékszem, 26 évesen jártam szexelni egy nőhöz, aki kb 15 perc gyaloglásra lakott tőlem. Amikor odafelé mentem, semmi gond nem volt, viszont visszafelé a szex után már alig tudtam lépni, a combjaim annyira fáradtak voltak. Gondolom, a toló mozgás miatt a combok többet dolgoztak, fene tudja. Mindenesetre eléggé meglepett, edzett voltam, akkoriban sokat gyalogoltam is, tehát a lábaim is használatban voltak.
Mostanában napi szinten végzek saját testsúlyos gyakorlatokat. Fekvőtámaszok különböző variációi, húzódzkodások, guggolások. Egy-egy típusból 20-as sorozatokat csinálok, a húzódzkodásból 10-eseket. Közte 1-2 perces szünetekkel. Így kb 20-30 perc egy edzés. Ezzel a módszerrel külön kardió nélkül is remek állóképességet lehet elérni.
„Tudom, hogy a gyerekvállalás sok szempontból nem egyszerű, de a terhek zöme főleg a nőre hárul, akkor miért vonakodnak?” - Levélírónk magánfelmérése szerint a férfiak mostanában ódzkodnak a szaporodástól, az indokaik pedig olykor elég hajmeresztőek.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik…..
hopp11 2022.01.08 19:31:47
@Kubszrok Hadnagy:
Az egy dolog, hogy kezdésnek 3 női rendőrt küldtek ki, de látjuk, hogy később beiapcsolódik negyediknek egy a migránsnál jóval nagyobb termetű férfi rendőr is. Őt aztán 2 pofonnal elkergeti a bűnöző, utána már a közelébe se mer menni. Az is a probléma, hogy a svéd rendőröket láthatóan nem képzik ki közelharcra. Ezt el is mondta egy Hírtv-s interjúban egy svéd rendőri vezető - de lehet, hogy rendőrszakszervezeti vezető volt. Szóval azt mondta, hogy a svéd rendőröket arra képezték ki, hogy együttműködő állampolgárokkal szemben hogy kell intézkedni. Így egyszerűen nem tudnak mit kezdeni az agresszív bűnözőkkel, erre semmilyen képzést nem kaptak. No meg a szemékyi kiválasztas is ennek megfelelő.
Én nem vagyok szakember, tehát nem tudom, mikor kell/szabad lőfegyvert használni egy rendőrnek, de normális kiképzésű, felszereltségű rendőrség esetén gumibot (ami ugye fém), elektromos sokkoló, stb. használata megtörtént volna ilyen esetben.
Mo. -ról is hallani eseteket, mikor 2-3 rendőrt megvert 10 cigány, de ilyenkor kiküldenek 20 rendőrt, akik - nem túl finom módszerrel - begyűjtik a tetteseket.
Ezeknek is lehet olyan hatása, hogy itt sokkal ritkábban támadnak meg rendőrt, ugyanis tudják a következményeket. De pl. Svédországban, Németországban nincs következmény, így ott nincs visszatartó erő sem.
hopp11 2022.01.08 20:12:24
@Kubszrok Hadnagy:
Ne foglalkozz vele! Akit nem izgat, ha a gyerekét, párját, édesanyját megerőszakolják, meggyilkolják, az vagy troll, aki csak szórakozik azon, hogy itt másokat felháborít, vagy szimplán elmebeteg, mentális beteg.
Aki hozzám hasonlóan sokat (egészségtelenül sokat, ami azt illeti) böngészi a netet, időnként azért találkozhat érdekes hirdetésekkel. Érzésem szerint a kifejezetten megtévesztő hirdetésekből (mint például a konnektorba dugható fogyasztáscsökkentő) manapság már kevesebb van, mint mondjuk 8-10 éve…..
„Értem, hogy élete legszebb pillanatait kívánja elnyújtani, mint mindenki, de ő a szervezete kárára. Merthogy már nem úgy bírja az éjszakázást meg az ivászatot, mint előtte” – A tények makacs dolgok, és ha nem vesszük figyelembe, attól még jelen vannak. Álmodozó pasi, realista barátnő.   Ha…..
hopp11 2022.01.02 22:48:20
@Kubszrok Hadnagy:
Rokonom Ausztriában, Bécsben szült kórházban. Egy bába vezette le a szülést, orvossal nem is találkozott, se előtte, se utána. Kiderült, hogy az alap TB-vel nem jár orvosi ellátás a szülésnél. Orvosszakmai alapelvek szerint a méhlepényt mindenképpen el kellene távolítani, de a bába ezt nem tette meg, bennmaradt, utána otthon jött ki nagy nehezen. Bele is halhatott volna. A röhej, hogy osztrák viszonylatban is kifejezetten jómódúak, gond nélkül kifizették volna az emelt szintű TB-t is, de nem tudtak erről. Érdekesség, hogy az egészségügyi személyzet elégge kelletlen, udvariatlan volt. Kiderült, hogy úgy tudták, szerb. Mikor rájöttek, hogy magyar, egy fokkal javult a hozzáállásuk.
Mindez a ny-eu-i átlaghoz képest is gazdag Ausztriában.
hopp11 2022.01.02 23:12:29
@Almandin:
Van egy ilyen régi igazság, miszerint mindenkinek az életében van 1, esetleg 2 olyan lehetőség, amelyet megragadva sikeres, gazdag lehet. A többségnek nincs elég esze, hogy észlelje a lehetőséget, a maradék jelentős része pedig ugyan látja a lehetőséget, de nem mer lépni. Így az embereknek csak pár százaléka lesz sikeres, gazdag.
hopp11 2022.01.03 20:43:02
@Lorrh:
Nem feltétlenül. Véleményem szerint a rendszert az emberek képességei tartják egyensúlyban. Ez utóbbi pedig állandó. Tehát az a kreativitás, intelligencia, bátorság, kockázatvállalás, ami fontos a lehetőségek kiaknázásához, az mindig csak a népesség 2-5 %-ában van meg.
Tehát hiába van olyan lehetőség előtted, amivel pl. én élni tudnék, ha a te képességeid nem teszik lehetővé.
Levélírónk kedvező anyagi helyzete az ellenkezőjére fordult és most döbbent rá, hogy eddig miért is szerették a nők.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha…..
hopp11 2021.12.01 16:56:38
@Nevem Senki Most:
Mészáros Lőrinc ellen még soha semmilyen bizonyìtékot nem hozott senki, különben már tele lenne vele a magyar meg világsajtó. Még a valótlanságokkal is naponta árasztják el a sajtót, ha lenne valami valódi cucc, már a ZDF, ORF, CNN, New York Times, no meg az index-telex-444-24.hu-hvg.hu-168 óra-magyar narancs stb. csak ezzel foglalkozna. Ellenben a kedvenceid városházi korrupciójáról bizonyítékok vannak, te is meghallgathatod, fenn van a neten. Ja, hogy ezt nem szeretnéd tudni, oké.
Nem kell nekem feljelentést tenni, mert már több feljelentés született az ügyben, a rendőrség vagy 6 vádpontban folytatja a nyomozást. De erről te is tudnál, ha kihúznád végre a fejedet onnan, ahol tartod.
hopp11 2021.12.02 17:25:03
@Nevem Senki Most:
Nem találsz bizonyítékot? Írd be a keresőbe, hogy "városháza hangfelvételek ingatlan 10 %". Dőlni fognak a hanganyagok. Amelyekről egyébkènt elismerte Bajnai Gordon, Gansperger Gyula és a Városháza vagyonkezelő cégének vezetője, hogy ők beszélnek rajta többek közt. ( az első felvételen még javasolta is, hogy mindenki mutatkozzon be, így a saját hangjukon mondják el a saját nevüket :) Bajnai azt is elmondta az egxik felvételen, hogy ő nem is a vagyonkezelő vezérével egyeztetett, hanem egy sokkal fölötte álló emberrel. Vajon szerinted ki lehet az, aki a bp-i vagyonkezelő cég vezérénél sokkal feljebb àll? Egyértelműen Karigeri. Mikor újságírók kérdezték Bajnait, mégis kire gondolt, nem volt hajlandó válaszolni.
De ha követni akarod az ügyet, nem kell keresőben keresgetned meg linkekre vadászni, egyszerűen menj fel a Magyar Nemzet oldalára, ott össze vannak gyűjtve az ügy eseményei, a legújabb napi részlettel kiegészítve. A főoldalon, nem tudod eltéveszteni.
hopp11 2021.12.06 18:14:53
@Nevem Senki Most:
Ember, te beteg vagy!
Az anonimus nem számít? Ott vannak a hangfelvételek. Az érintettek, Bajnai Gordon, Gansperger Gyula, a bp-i vagyonkezelő vezérigazgatója, Barts J. Balázs, Berki Zsolt, stb. ezek mind elismerik, hogy ők szerepelnek a felvételeken, még egyiken személyesen be is mutatkoznak. Teljesen mjndegy, hogy anonimus-nak, fidibus-nak, Magyar Nemzet-nek vagy anyámtyúkjának hívják azt, aki vagy ami nyilvánosságra hozza a felvteleket. Ha a felvéteken felismerhetőek az érintettek és ezek után ők is elismerik, hogy òk azok, akkor szánalmas, hogy te nem fogadod el.
Az orrod előtt lopják el a bp-i közvagyont, még hangfelvételek is vannak róla, ahogy a részleteket tárgyalják, te meg tapsikolsz hozzá. Itt két lehetőség van, vagy teljesen hülye vagy, vagy te is benne vagy a buliban valamilyen szinten, azokból a milliárdokból neked is leesik pár millió vagy tízmillió. Ez utóbbi esetben lenne egyedül érthető a mentegető viselkedésed.
Amúgy csak a tisztánlátàs kedvéért :
- tehát szerinted nincs feljelentes, nincs is miről beszélni
- kiderül, hogy már több feljelentés is született, folyik a nyomozás 5-6 vádpontban. Erre közlöd, hogy hamisak a vádak, semmit nem fognak találni a nyomozó hatóságok
- ha a bizonyítékok alapján elítélik őket, akkor meg szerinted az orbáni dikratúra lecsap az ártatlanokra, Polt Péter, stb.

Egyszerűbb lenne, ha meghallgatnád a hangfelvéteket, amiken elmondják, hogy 10 % jutalékért olyan pályázatot írnak ki, amit csak és kizárólag az érintett nyerhet el. Azt is elmondják (Bajnai Gordon), hogy a Városháza körül cápák úszkàlnak, akik részt akarnak a zsákmányból, mindegyiknek adni kell valamennyit. Mindegyik ellenzéki pártnak megvan a maga cápája. Arról is beszélnek, hogy a kampányban Karácsony legfontosabb ígéreteként szereplő, Városháza melletti parkolóból létesítendő közparkkal mi lesz. Erre azt mondja Barts J. Balázs, a vagyonkezelő vezére, hogy kamuból kiírnak majd a létrehozására egy pályázatot, de természetesen nem fog megépülni, hiszen baromság lenne több tízmilliárdból parkot építeni, ha utána azonnal lerombolják, hogy beépítsék. Ugyanis ezt is be fogják építeni, miután eladták a befektetőknek. :) Azt a területet, amelyet Karácsony a kampányàban leendő közparkként jellemzett, amelyet egyik legelső leendő intézkedéseként mutatott be. :) Azóta több mint 2 év telt el, vajon miért nem történt semmi? Mert tudtàk, hogy ott nem kesz semmilyen park.
Legutóbb az derült ki, hogy a Mocsárosdűlő nevű területet - ami Bp utolsó nagyobb megmaradt zöldterülete, Buda utolsóként megmaradt vizes élőhelye -, amit Szabó Tímea (Karácsony párttársa) a 2 évvel ezelőtti kampányban úgy jellemzett, hogy Karácsony Gergely megmenti, építési tilalmat rendel el rajta, hiszen neki a környezetvédelem mindenek fölött való, no ezt a Mocsárosdűlőt is felajánlották a befektetőknek. Hoppá, hoppá, hoppácska!!
Azt mondja a leendő befektető, hogy a 3. ker. polgármester nem szeretne lakásokat építtetni. Erre Berki Zsolt közbe szól: "Szeretni fog." Barts J Balázs, a vagyonkezelő vezére elmondja, hogy ezert nem pénzt kérnek, hanem épületet. A 300 ezer nm-nyi területen 1100 lakást lehet felhúzni, abból ők kérnek 150-et. És erre mondta azt korábban Szabó Tímea, hogy Karácsony Gergely megmenti Bp utolsó zöldterületét, a Mocsárosdűlőt, beépítési tilalom lesz. Hát, ilyenek a te kedves politikusaid, tudod, a tisztakezűek. Csak akkor hazudnak, amikor mozog a szájuk.
„Ha egy férfi mondja egy nőnek, hogy komolyat akar, az lehet taktika, hogy gyorsabban célba érjen, de amikor egy nő mondja, azt valahogy mindenki komolyabban veszi” - A pasi már éppen szakítana, mire a nő rákapcsol és úgy kezd viselkedni, mint ahogy addig kellett volna. Vajon ennek a hirtelen…..
hopp11 2021.12.04 05:30:12
Egy nő mondta egyszer, az a baj a netes társkeresőkkel, annyi a lehetőség az ismerkedésre, annyi a potenciális jelölt, hogy mindig úgy érzi, a következőt is ki kell próbálnia. Úgy magyaráznám ezt, hogy olyan, mintha egy gyereket elvinnénk egy hatalmas játékáruházba vagy édességboltba. Ha a legjobb játèkokat vagy édességeket megkapja, akkor is legközelebb ki akar majd próbálni valami új játékot, új édességet, mert arra gondol, hogy azok közül valamelyik majd még jobb lesz. Ő pedig a legjobbat akarja. És mivel a játékok, édességek száma végtelen, ha rajta múlik, egèsz életében csak kóstolgatni fog, nem tud leállni.
1000 %-ig biztos vagyok benne, hogy ez is egy netes társkeresős ismeretség. És én azt is elhiszem, a nő komolyan gondolta, hogy komoly kapcsolatot keres. De a társkeresőn naponta 28 pasitól kap üzenetet. Egyszerűen nem tudja kiverni a fejéből a gondolatot, hogy köztük van valahol a tökéletes pasi, akit neki teremtett az ég. És mivel naponta jön újabb halom megkeresés, soha nem tud leállni. Nem a mostani 27 éves srácot akarja ő megcsalni, csak a legjobbat akarja megtalálni, hiszen egy életre keresi a társát, azt az egyet, a legjobbat.
Tanulság, ne a netes társkeresőkön keresse valaki élete társát! Inkább a való életben próbálkozzon! Itt ugyanis egy átlagos nőnek nincs napi 28 ajánlata különböző férfiaktól, ha akad pár, az is hasonló kategóriájúaktól, mint ő. Ha tehàt egy nő az életben 6-os, max. 6-os vagy 5-4-es pasik próbálkoznak nála. Ha talàl köztük megfelelőt, nem fog a többi hasonó közt kutatni. De a netes társkeresőn a 6-os nőre is rányomulnak unatkozó, 1-2 dugásra vágyó 8-as pasik, vagy olyanok, akik legalább a képeiken 8-asnak tűnnek. Ő meg nem meri kihagyni, mert hátha köztük van a Nagy Ő.
Érdekes tanulságokat hordozó levelet kaptunk: a csaj azt kifogásolja, hogy a pasija nem féltékeny, bármivel is próbálkozik. Az igaz, hogy párja érdektelen mostanában és már semmiben sem kezdeményez, de van ott egy nő is, aki mindezt tűri.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső…..
hopp11 2021.12.02 05:46:35
@szeme közé, laposan!:
Nem tapasztalat kell ehhez, hanem szövegértelmezési képesség. Nem a mondatot kell értelmezni önmagában, hanem a szöveggel együtt. Akkor elmondom, mit jelent az említett mondat:
Az kevés magyarázatnak, hogy azért nem féltékeny, mert megbízik bennem. Valami több lehet emögött, valami súlyosabb. Már nem szeret. Soha nem szeretett. Igazából a fiúk érdeklik, azèrt ennyire hűvös, azért volt mindig is ilyen hűvös velem.

Amúgy jól fogalmaz, legalábbis eredeti módon.
Igaz, van egy mondat, amit én se értek. Vagy rosszul fogalmazta meg, vagy már nem értem a 18 évesek kódolt nyelvezetét.
hopp11 2021.12.02 16:59:31
@sure_shot:
Nem mondtam, hogy meleg.
Csak azt magyaráztam meg, az említett mondatnál mikre gondolhatott. Nem mindegyikre, valamelyikre:
- már nem szeret
- korábban se szeretett
- valójàban titkon a fiúkat szereti
„Én támogatom mindenben, amiben tudom. Ő bármit megígér, de semmit nem lép, hogy egyenesbe jöjjön” – Mióta Levélírónk barátja felmondott, nem nagyon van kedve dolgozni, viszont otthonosan mozog a barátnő konyhájában.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű…..
hopp11 2021.12.01 17:43:29
@Almandin:
Most elolvastam újra a bevezetőt, valóban úgy fogalmaz a hölgy, hogy " Van egy kis lakása, amit nem használ". Tehát tényleg nem ott lakik, igazad van. Ezzel együtt is az ingatlanpiaci folyamatokra tekintettel semmiképp sem adnám el, viszont mindenképpen ki kell adni. Valakinek nincs jövedelme, felélte a tartalékait, viszont van egy üresen álló lakása, amit nem hasznosít... Ez tényleg őrültségnek hangzik. Viszont nem a barátnő problémája, ő csak javasolhat, a másik ember életét nem élheti helyette. Az, hogy hozzá jár kajálni, pénzben igazából nem mérhetó, annnyira csekély kiadás.
Amúgy kb fél éve-egy éve olvastam egy olvasói levelet itt, az index címoldalán. Hogy pont ezen a blogon volt-e, vagy a Velveten, esetleg máshol, nem tudom. Szóval a levélben egy pasi panaszkodott, hogy elveszítette az állását, a barátnője viszont mindenképpen azt akarja, hogy helyezkedjen el bármilyen állasba is addig, amíg nem talál megfelelőt. Ő viszont nem akar mindenféle aljamunkákat elvállalni, hiszen van valamennyi megtakarítása, meg egyébként is annyi időt és energiát fektetett a mostani szakmai tudása megszerzésébe, hogy azt semmiképp nem akarja veszni hagyni. Ha meg elvállalná azokat a rangon aluli melókat, amiket a barátnő javasol, akkor nem tudna a valódi szakmájában keresni, mert ideje és energiája se lenne rá.
Nagyon hasonló sztori, ha épp nem ugyanaz. Csak a másik oldalról.
hopp11 2021.12.01 22:02:50
@Almandin:
Nem kötelező beleírnia az önéletrajzába az árufeltöltést. Azt ír bele, amit akar, pontos időpontok nélkül. De engem pl. többdiplomásként nem tartana vissza a futárkodás kipróbálàsától mindez.
A jelenlegi és jövőben látható ingatlanpiaci folyamatok közepette őrültségnek tartanám a lakás eladását. Azt mondod, ha nem tudja fenntartani, el kell adni. Azt is mondod, ez vésztartalék, amit fel lehet használni szükség esetén. De most szó nincs arról, hogy ne tudná fenntartani. Ha kiadja, a bérlő fizeti a fenntartási költségeket (közös költség, rezsi), plusz még bérleti díjat is. Tehát a lakásnak nem hogy költségei lennének, hanem bevételt termel, amiből a másik lakás költségeit is könnyedén rendezni lehet. A vésztartalék funkció valós, csak épp akkor, amikor már valóban szükség van az összegre, tehát nem most. Én egyébként a vagyonépítés legfontosabb eszközének tartom az ingatlanbefektetést. Mellesleg jelenleg magam is ezt művelem, lakásokat veszek, felújítom, majd kiadom őket. Egy ilyen kis lakás ma Mo.-on 10-25 milliós értéket képvisel. Ha nagyon elit környék, vagy új építésű, lehet több is, de nem hiszem, hogy ez ilyen lenne. Ha kistelepülésen van, lehet ennél jóval olcsóbb is, de mivel automatikusan a kiadásról beszélt a hölgy, valószínű, hogy jól kiadható környékről van szó, Bp vagy nagyváros. Tippem szerint az elkövetkező 3 évben olyan 30-40 %-kal nőhetnek átlagban az ingatlanárak Mo.-on. A kisebb növekedést mutató területeken 15-20 %, a jobban növekvő részeken 50-60 % is lehet. De biztos lesznek olyan helyek, ahol 3 év alatt 100 %-os emelkedés lesz. 10 év alatt átlagosan 100-150 %-os emelkedést valószínűsítek. Ez alapján ha a hapsinak a lakása most 20 milliót ér, 3 év múlva olyan 26-28, 10 év múlva olyan 40-50 milliót érhet. Tehát 50 éves kora fölött már ennyit érne, újabb 10 év múlva, 62 éves korában már kb 60-80-at. Na, ez lenne az a vésztartalék, amit te most el akarsz venni tòle, ugyanis ok nélkül eladatnád, amit max 10 éven belül felélne. 10-20 év múlva, amikor esetleg tényleg szükség lenne erre a vésztartalékra, mert már nem tud elvállalni bármilyen "aljamunkát", addigra ebből már nem lenne semmi.
Azt is mondod, ha most kiadja, nagy eséllyel lesz nem fizetó, kirakhatatlan bérlője. Ez pont nem igaz, ha kiadja, kicsi eséllyel lesz ilyen kirakhatatlan bérlője. Megvan rá az esély, ha sokáig csinálja, előbb-utóbb bele fog futni ilyenbe, de összességében sokkal nagyobbat bukna, ha eladná. A biztosítékok megvannak, közjegyző révén kötött szerződéssel pl. Ha a bérlő úgy akarna lelépni, hogy biz. számlákat nem fizetett ki, vagy károsította a lakást, akkor ezeket az összegeket levonod a kaucióból és csak az ezzel csökkentett összeget kapja vissza. 2 hónapos kaucióból kijön bőven.
Az ósdi, leromlott lakást diákoknak pl. ki lehet adni. Ők nem lakni akarnak, nem otthont keresnek, csak egy helyet, ahol aludni, tanulni lehet.
hopp11 2021.12.02 01:41:25
@Almandin:
Úúú... :)))) Mondanám, hogy szórakoztató vagy, de ez már inkább ijesztő. :) Szerinted a pasi tolvaj-rabló-haramia, börtöntöltelék vagy hajléktalan lesz...
Nyugodj már meg, a fickónak 2 lakása van, nem lesz a felsoroltak közül egyik se!

- Nem tudom, 20 év múlva milyen árak lesznek, ez egy tipp. Az átlagjövedelem növekedéséből indulok ki, valószínűleg attól elmaradni nem fog az ingatlanár növekedése sem. Úgy tűnik, az idióta ellenzék nem tud kormányt buktatni, inkább magukat buktatják meg. Így pedig az Orbán kormány terveit és eddigi tevékenységét érdemes szemügyre venni. Konkrét céljuk, hogy záros határidőn belül elérjük a nyugati bérszínvonalat. Ha jól számoltam, most kb 5-6-szoros a különbség pl. Ausztria javára. Persze az osztrákokat belátható idòn belül nem fogjuk utolérni, de ahhoz, hogy egyáltlalán utánuk eredjünk, tízévente min. dupláznunk kell a magyar jövedelmeket, de inkább150 %-os növekedés kell. ( de lehet, hogy ennél nagyobb lesz) Ha pedig az ingatlanárak is ezt a pályát írják le, akkor olyan árak lesznek, mint mondtam, de inkább magasabbak.
- A ingatlankiadáshoz nem kell tartalék pénz. Minden felmerülő kiadást a bérlő pénzéből kell finanszírozni. Előre fizeti minden hónapra a bérleti díjat. Emellett a szerződés aláírasakor kifizeti a 2 havi kauciót. Tehát amikor elkezd lakni a lakásban, azonnal 3 havi bérleti díjat átutal.
- Azért nem most van szüksége a vésztartalék felélésére, mert nem 75 éves öregember, aki már nem tud akármilyen melót elvállalni, hogy pénzhez jusson. Nem is ágyhoz kötött súlyos beteg, aki nem tud elvállalni semmilyen munkát. Életerős fiatal férfi, őrültség lenne az aranytojást tojó tyúkot levágnia, csak mert éhes. Van rengeteg lehetősége, hogy kajához jusson, anélkül, hogy az aranytojást tojó tyúknak baja esne.
- Nem tudom, honnan veszed, hogy a lakás romhalmaz. Attól, hogy nincs felújítva, még simán kiadható, diákoknak különösen. Én is voltam diák, pontosan tudom, hogy csak az számított, legyen egy ágy, fűtés, meleg víz. Ennyi.
- Ha 2 hónapig nem fizeted a közös költséget, még nem árverezik el a lakásodat. Az áram visszakapcsolása se egy kifizethetetlen összeg. Mikor én hónapokig nem fizettem, kaptam leveleket, hogy a részletfizetést legalább fogadjam el. Persze ki tudtam fizetni mindent, csak félrértés volt. Mikor egyszer 4 hónapig nem fizettem a közös ktsg-et, abból se lettt semmi, utólag befizettem. Eleve kb 1 éves elmaradás után inditanak eljárást, persze lehet, hogy csak 3 havit nem fizettél, de kb 1 év múlva lesz belőle ügy. Aztán akkor is felajánlják többször a részletfizetési lehetőséget. Ezt követően kerül követeléskezelőhöz, az is levelez neked rengeteg ideig, az is felajánl mindenféle részletfizetési lehetőséget. Majd ha ez se ér semmit, akkor közlik veled, hogy ekkor meg ekkor árverezés lesz. De te még ekkor is közbeléphetsz, megállapodhatsz velük. Szóval évek múltán veszítheted el a lakásodat ilyen tartozásból kifolyólag, ha mindössze pár tízezer hibádzik, azt ennyi idő alatt biztosan összeszeded valahonnan.
- Ez már eleve egy kis lakás. Hogy tudna ennek az árából egy jó állapotú (felújított) másik kis lakást venni?
- Én nem találtam ki, hogy futárkodnia kell, magamról mondtam, hogy én azt csinálnám az ő helyzetében, mert sok melóval egy átlagos fizetés összejöhet belőle. (a legendáknak nem hiszek, hogy ebből lehetne meggazdagodni, persze azért kíváncsiságból kipróbálom) Én kocsival csinálnám, de a legtöbb futár bicajjal dolgozik, több pénz is marad a zsebükben, nem kell kocsira költeni.
- Nem mondtam, hogy kamu cégeket meg valótlan munkahelyeket kell beírni az önéletrajzba : ) nem is értem, ezeket honnan veszed. Annyit mondtam, hogy nem kell mindent beleírni. Ha az árufeltöltő melót nem akarod közkinccsé tenni, akkor kihagyod.
„Sok mindent betudok annak, hogy ő amúgy nehezen beszél az érzéseiről, nehezen nyílik meg. Magának való” – Posztolónk abban bízik, hogy párja még megváltozhat, határozottabb lehet és jobban kiáll majd magáért 35 év felett is.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen…..
hopp11 2021.11.16 21:23:18
35 fölött már nem fog változni a személyisége, 18-20 évesen még érhet, de 30-35 éves korra kialakul. A féltékenykedést szerintem meg lehet beszélni, kellő intelligenciával megoldható, de az "alárendelődés" nem fog változni, aki ilyen, ilyen.
Én 40 fölötti pasi vagyok, de megborotválokozva állítólag 28-nál többnek nem nézek ki. Arcommal, magasságommal (186-187) meg vagyok elégedve. A testalkatom eleve vékony, de a rendszeres edzésnek köszönhetően sportos is (80 kg). Általában huszonéves lányokkal szoktam összejönni, de ez nem tudatos. Nekik jövök be és ők is bejönnek nekem.
Amúgy azt látom, hogy manapság az emberek jobban figyelnek magukra, ezáltal 30 fölött is sokan tudnak jól kinézni. 20-30 éve egy nő a sok munka, bevásárlás, napi teendők közepette estére, mire hazaért a tömegközlekedéssel, hullafáradt volt. Se edzeni, se semmire nem volt ideje. Most a legtöbb ember autóval jár, esetleg biciiklizik, ezáltal a napi körforgás sokkal gyorsabb, több ideje jut önmagára. Mindezek miatt egyre gyakrabban látni 40 körüli nőket, akik simán letagadhatnának 10 évet. De látni 30-asokat is, akik igen jól néznek ki. Én azt mondom, hogy egy ilyen jó karban lévő nő 40 körül is szülhet simán. Nyilván minden szempontból szerencsésebb hamarabb, de a mai orvostudománnyal karöltve ebben a korban is lehet.
A társtalálásban, ismerkedésben legfontosabb, hogy milyen életmódot él valaki. Milyen a munkája, hány emberrel találkozik napközben. Aki sok emberrel találkozik, jó eséllyel több ismeretséget is köt, ezekből pedig kapcsolat is lehet - akár 30-40-50 éves korban is. Aki viszont 2-3 kollégán kívül mással nem fut össze, az huszonévesként se fog ismerkedni. Legjobb hely az egyetem, ahol rengeteg azonos korú van együtt reggeltől estig.
Néhány éve, egy akkor 50 körüli, kifejezetten nőies, az életet élvező ismerősöm arra panaszkodott, hogy hónapok óta nem kívánja a szexet. A férje 10 évvel fiatalabb nála, ami csak elmélyítette benne a válság van… érzést. Bármit próbált, egyszerűen nem ébredt fel benn a szexuális vágy. Annyira…..
Egy virtuális sétára hívlak benneteket ezúttal, Miskolc belvárosát járjuk be, képeslapok segítségével. Látni fogjuk, hogy milyen volt városunk a 19. század legvégén, illetve a 20. század első évtizedeiben.     Az első képeslapok, látképek Miskolcról, melyek többségében az Avasról készültek.…..
Egy új sorozatot indítok, amelyben bemutatom Miskolc olyan helyszíneit, ahol különleges szolgáltatásokat nyújtanak vendégeiknek a mai modern kor igényeinek mindenben megfelelve. Az első állomásom az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő.   A szabadtéri medence az Ellipsumban   Egy kis történelem Az…..
hopp11 2021.08.06 21:35:48
Azt látni kell, hogy ez nem az átlagos felhasználóknak készült, hanem a turistáknak. Akik idejönnek mondjuk egy hosszúhétvégére, fizetnek egy szállodai szobáért egy éjszakàra több tízezer ft-ot (több éjszakával ez többszöröződik), ahhoz képest a 8 ezer ft semmi. Ha elmennek egy jó étterembe, az is több ennél. A benzinköltség, sztrádadíj ennek többszöröse. Ráadásul ha nem egész napra veszi igénybe és nem a teljes komplexumot, akkor jóval olcsóbb. A helyiek kedvezményt kapnak - nagyon helyesen. Szóval, én nem nagyon làtom a problémát az árakkal. Úgyanúgy, ahogy a Barlangfürdő árai miatt is sokan sírnak állandóan, de látni kell, hogy az is a turistáknak van. Aki meg nyaralni, üdülni érkezik, az igenis betervezi, hogy többet fog költeni, mint az átlagos napjain, amikor pl. a Békásmegyeri panelben a tesco-ban vett virslit melegíti a tűzhelyen, utána meg megnézi a tv-műsort.
Szerintem a helyieknek az a lényeg hogy hőség idején legyen strand, ahol lehűtheti magát. Ez adott egyrészt a selyemréti strand révén, másrészt a tapolcai strand révén. Uszodai igények is ki vannak elégítve a Kemény Dénes uszoda, a diósgyőri uszoda és a selyemréti fürdő egyik medencéjének téli befedése által. Az élményfürdő (Ellipsum) és a Barlangfürdő a turistáknak van, tudomásul kell venni. Emiatt prüszkölni felesleges, a turistákból rengeteget profitál Miskolc, és így az itteni lakosok is. Nagyon sokan dolgoznak a szállodákban, éttermekben, egyéb turisztikai élményhelyszíneken. Rengeteg adó is jön be ezen szolgáltatóktól a város kasszájába.
hopp11 2021.08.06 23:38:51
@kewcheg:
Ha épül egy luxushotel, ott is azonnal követelni kezded, hogy vigyék alacsonynál is alacsonyabbra az árakat, mert te bizony minden éjjel ott akarsz aludni, mert neked az jár?
Tudomásul kell venni, hogy ezek turisztikai beruházások. Nem arra vannak, hogy te jól érezd magad. Ahhoz túl drágák. Senki nem finanszírozná ezeket a beruházásokat csak azért, hogy az átlagemberek olcsón igénybe vehessék. Ezeknek be kell hozni az árukat. Nem kizárólag a belépójegyek által - bár azzal is -, hanem azzal, hogy rengeteg turistát hoznak a környékre. Azok pedig rengeteg mindenre költenek rengeteg pénzt.
Egyébként konkrétan ezt az élményfürdőt a helyiek kedvezményesen látogathatják, tehát nekik messze nem olyan drága, mint a hivatalos ár.

De mondok mást. Ha elmész a Balatonra és ott 800-1000 ft a lángos, akkor mit csinálsz? Megveszed, mert akkor, azon a 4-7 napon üdülsz, akkor és ott akarod jól érezni magad. És a helyi lakosok nem lesznek felháborodva a lángos árán, mert tudják, hogy az a turistáknak van. És azt is tudjàk, hogy ők meg jól élnek a turistákból.
A magyar néphagyomány, négy középkori uralkodóról emlékezik meg leginkább, az államalapító Szent Istvánról, a szintén szentté avatott Lászlóról, az igazságos Mátyásról és a már életében Nagy-nak nevezett Lajosról, az utolsó lovagkirályról. Kapcsolódó videó - Magyar uralkodók 1301-1382 Lajos,…..
A K-Monitornál fontosnak tartjuk a kampánypénzek átláthatóságát, egyfelől azért, mert közpénzről van szó, másfelől, mert a közpénzekkel való számon kérhető gazdálkodás különösen elvárt a voksokért versenyző jelöltektől. Ezért a korábbi választásokhoz hasonlóan kikértük a Kincstártól az októberi,…..
Idén nagyon sok minden más, mint korábban: vírus, maszk, kijárási tilalom, a tűzijátékok használatának korlátozása, stb. Ezért megkérdeztem a Facebookon elérhető embereket, hogy idén fognak-e tűzijátékozni? Az eredményeket lent olvashatjátok...
hopp11 2020.12.27 23:33:43
Ha valaki egész évben hallgatja a kutyaugatást meg kerülgeti a kutyagumit, abba nem hal bele. A rakéták, petárdák miatt a kutyák rémületükben mindenen át menekülnek, a gazdik (családjuk) soha nem találja meg őket, sokszor autók kereke alatt végzik. Tehát az itt megszólalók a saját apró-cseprő problémáikat azonos súlyúnak tartják mások családtagjainak (kutyák) az elhalálozásával.
Idióták szerint meg kell kötni a kutyát. Csak szólok, hogy a megkötött kutya meg is fojthatja magát, ahogy rémületében menekülni próbál. Egyet lehet tenni, bevinni a házba, lakásba és ott mellette lenni.
Érdekes volt a kutatás. Kiderült, hogy az emberek 77 %-a soha nem tűzijátékozott, tehát csak 23 % szokott hódolni ennek az orbitális faszságnak. Most pedig még ennél is kevesebb, 14 %. És ezek miatt kell elviselni ezt minden évben. Egyébként egyetértek a szerzővel, ha mindezt a szörnyűséget csak szilveszter éjjel csinálnák mondjuk hajnali 3-ig, talán még elviselhető is volna, legalábbis számomra. (Persze ettől mév sok kutya belehalna)
De ezek a rohadékok már hetekkel korábban elkezdik, aztán egész januárban, gyakran még februárban is csinálják. Félreteszik a szilveszter előtt megvásárolt robbanószereket, aztán kiporciózzák, hogy még 6-8 hétig minden áldott este sötétedéskor nekikezdhessenek. Február végére a kutya olyan állapotba kerül, hogy a sötétedést megelőző 15-20 percben már leeresztett farokkal járkál, próbál elbújni.
Városfejlesztőként küldetésünk, hogy a városokat élhetőbbé és ezáltal szerethetőbbé tegyük. Nem biztos azonban, hogy (jól) ismerjük azokat a szempontokat, amelyek valóban befolyásolják a városlakók elégedettségét – ennek felmérését tűzte ki célul az Európai Bizottság. Az Európai Bizottság…..
hopp11 2020.11.16 09:11:26
Ezzel a kozvélemény megkérdezésével csak az a baj, hogy az emberek véleményét a média erősen befolyásolja.
Miskolcon pl. minden mutatóban sokkal jobb a közbiztonság a bp-inél, de mivel a médiában folyton a rossz miskolci közbiztonságról hallanak az emberek, elhiszik, így a bp-inél jóval gyengébb lesz a miskolci pontszám.
A munkalehetőségeknél hasonló a helyzet, a járvány előtt ( tehát a felméreskor, 2019-ben is) Miskolcon jelentős munkaerőhiány volt (ma is lényegében). A helyzet annyira durva volt, hogy a helyi buszok oldalán nem az eladandó termékeket reklámozták, hanem a helyi cégek állásait. A gyári munkástól a szoftverfejlesztőig mindenféle állást kínáltak a buszok oldalán. A városban nem lehetett úgy végigmenni, hogy a boltok, pékségek, éttermek, fodrászatok, stb kirakatában ne találkoztunk volna a munkaerőt kereső feliratokkal. Csak az nem dolgozott Miskolcon, aki nem akart. Nekem ma is naponta 10-20 állasájánlatot küld az egyik állásportál miskolci munkavégzésre. Ehhez képest ebben a felmérésben azt olvashatjuk, miszerint Miskolcon nehéz munkához jutni. Egyértelmű, hogy itt is a média befolyásoló szerepét látjuk, az emberek a médiából azt hallják, hogy Miskolcon minden rossz, és elhiszik.
A lakhatásról szóló kérdés megint egy vicc. Bp-en kb 20 %-kal magasabb az átlagjövedelem, mint Miskolcon, az ingatlanárak viszont kb a 3-szorosa, az albérleti árak meg a 2-szerese a miskolcinak. Itt a két város között a lakhatást illetően többszörös különbségnek kéne lenni Miskolc javára. De ebben a mutatóban szerintem Miskolc akár Európa legjobbja is lehetne, hisz az itteni jövedelembòl annyira keveset kell költeni lakhatasra, mint talán sehol másutt.
Az ország északkeleti sarkába utaztam, közel a szlovák határhoz a Zempléni Tájvédelmi Körzetbe. A lankás dombok, az erdő sokszínűsége, a középkori történelmi várak és a helyiek vendégszeretete magával ragadott. És mindez úgy, hogy a 3 napig szinte végig esett. Hogy miért nem utaztam eddig ide,…..
hopp11 2020.11.02 22:33:19
Belgium és Spanyolország után Nagy-Britanniát sújtotta legsúlyosabban a COVID-19 2020-ban Európában. Amennyiben a halálozások számával jellemezzük egy járvány súlyosságát és nem a 80%-ban tünetmentes fertőzöttek nyilvánvalóan pontosan nem is megismerhető száma alapján. Ennek ellenére Angliában és…..
hopp11 2020.11.01 23:48:12
Te tényleg ennyire hülye vagy? Leírod - helyesen -, hogy nem a covid-statisztikák számítanak, hanem az össznépesség halálozási adatai, illietve annak a korábbi évek adataival való összehasonlítása. Erre beteszed a nagy bizonyítéknak a 3 ország covid-halálozási statisztikájának grafikonjait. Mondván, a svédek csinálták jól, mert Magyarország is gyorsan utol fogja érni őket. Ezt ugyan senki nem tudhatja, hogy mi lesz a jövőben, te azért megfellebezhetetlen ítéletet mondasz, hogy a svédek csinálták jól, bezzeg a magyarok hülyék, szarul csinálták. Ezt arra alapozod, hogy a svédeknél van kb 6000 ezer halott, a magyaroknál meg 1700-1800. De hát te ismered a jövőt, és az Mo.-on rosszabb lesz vagy ugyanilyan, de akkkor is a magyar kormány csinálta rosszul. (mondjuk ezt se értem, ha utolérjük a svédeket, tehat nálunk se jobbak az adatok, az miért bizonyítaná, hogy a svédek csinálták jól, de hát az egész írás ilyen zagyva)
Amikor végre megpróbálnál az eredeti gondolat szerint az összhalálozással foglalkozni - tehát nem a covid-adatokkal -, akkor meg csúsztatsz, átvered az olvasót, ugyanis ekkor csak a szeptemberi halálozásokat hasonlítod össze korábbi évek halálozásaival. (Csak hogy jó tisztázni, hogy szeptemberben Nagy-Britanniában nem is volt járvány, igazi járvány komoly halálozásokkal ekkor még csak Spanyolországban volt Eu-ban, meg kisebb mértékben
Portugáliában.)
Erre hivatkozol, amikor azt mondod, hogy nem is haltak meg többen, mint más években, tehát kamu ez az egész covid-hiszéria. Akkor én felhívom mindenkinek a figyelmét az euromomo oldalra, ahol bizony ellenőrizni lehet az egyes országok összhalálozásait, ahol egy egyenes vonal mutatja a normálisan várható halálozási számot. Ha ettòl eltér adott héten az adott ország összhalálozása, akkor azt a grafikonon jelzik. Azt is, ha a normálisan várhatónál az adott héten többen, azt is, ha kevesebben halnak meg. Ez alapján pedig bukik az egész hazug írásod, ugyanis az látszik ezeken a grafikonokon, hogy Nagy-Briranniában is óriási halálozási többlet volt tavasztól nyárig. Tehát igenis hasznos volt a lezárás, azzal lehetett lecsillapítani a járványt, ezzel pedig a tomboló halálozásokat. A svéd grafikon pedig még ennél is durvább, ott az látszik, hogy márc. közepétòl júl. közepéig a normálisan várható halálozási számot mutató vonalhoz képest a britnél is sokkal nagyobb a növekedés. Tehát Svédországban nyár közepéig tartott a normálisnál jöval nagyobb halálozás.
Ehhez képest a magyar grafikon azt mutatja, hogy egész évben a normális halálozási szinten voltunk, egyedül augusztusban volt egy hét, amikor - nyilván a nagy meleg miatt - egy hajszálnyival fölé mentünk a normalisan várható halálozási számoknak. Egyébként vagy a vonalon voltunk, vagy alatta picit.
Érdekes még a legutolsó 2 hét adata, hiszen most már Európa nagy részén újból tombol a járvány. Itt azt láthatjuk, hogy Nagy-Briranniában már újból a vonal fölött vannak. Ha nem is sokkal, de felette vannak. Svédország pont a vonalon van, ez annyiban nem meglepő, hogy ott csak az utóbbi pár hétben erősödött meg a második hullám, még nem volt idő, hogy a halálozási számok megugorjanak. Magyarország viszont az utóbbi két hétben - tehát nem a mostani, hanem a megelőző 2 hétben - nem hogy a normálisan várható halálozást mutató vonalon van, hanem alatta. Miközben nálunk már legalább 3-4 hete brutális adatok jönnek a járvány kapcsán ( fertőzöttség, halálozások).
Tehát a valóság az, kedves hazug blogger, hogy a legrosszabb összhalálozást az év folyamán pont Svédország mutatta a 3 ország közül. Magyarországon pedig még a legutóbbi héten is kisebb volt az összhalálozás, mint az normálisan a 41-42. héten várható lenne. Tehát hazudj csak tovább, hogy a svéd Tegnell az isten, Müller Cecíliáék meg teljesen hülyék. A valóság, a számok ennek pont az ellenkezőjét bizonyítják.
Azt még senki sem mondta rám, hogy pesszimista lennék, sőt inkább az ellenkezője a jellemző. Nem hiszem, hogy az én életszemléletem változna, de azt látom, mintha jönne felénk egy hurrikán és mi annyit sem teszünk, hogy lebattyogjunk a pincébe, egy üveg lekvárral és kivárjuk, hogy elvonuljon a…..
hopp11 2020.10.03 08:15:46
@Andy73:
A 2008-as válsággal nem lehet összehasonlítani, ezt már sokan sokszor elmondták. Az akkor egy strukturális alapok miatt kirobbant válság volt. Most ilyen okok nem voltak, pusztán a járvány miatt állt le minden. Ha csak Mo. -ot veszem, akkor rengeteg munkahely szűnt meg, most meg a hivatalos adatok szerint valami 17 ezerrel dolgoznak csak kevesebben, mint tavaly szeptemberben. Most nem nézek utána a pontos számoknak, de az arány nagyjából úgy néz ki, hogy tavaly szeptemberben 4 500,000-en dolgoztak, most meg akkor 4 483,000-en. Tehát szinte alig van különbség. Ez a válság addig gond globàlusan, amíg nincs vakcina. A hírek szerint az pedig ezen év végén vagy jövő év első felében lesz. A teljes népességet pedig nem kell beoltani, elég első körben az időseket, krónikus betegeket, ez kb a népesség 20 %-a. Ha òk védettek, már nem tud nagy halálozást okozni a járvány. De mivel állítölag kifejezetten olcsó lesz (pár ezer ft), a népesség többi részébòl is sokan beoltatják majd magukat (én is). Tehát legkésőbb a jövő év közepétòl az élet helyre fog állni. A gazdaság a világban teljes egészében valószínűleg csak kb egy évvel késòbb fog helyreállni. A vakcina megjelenésekor, de talán már ez előtt - a hírek hatására - az ingatlanárak is vissza fognak állni az addigi szintre. Az más kérdés, hogy ha az önkormányzat betiltja vagy korlátozza az rbnb-t, akkor azok az ingatlanok nem fognak visszatérni a korábbi árszintekre. De ez jól is van így.
hopp11 2020.10.03 19:17:43
@Buchhalter:
Az elemzők az indexen meg portfólión a nyári számokra mondták, hogy nem reálisak a kormány által közölt adatok, annál jóval többen vannak állás nélkül. Legutóbb, a szeptemberi adatokra az indexen is azt írták, hogy túl van a magyar gazdaság a nehezén, közel ugyanannyian dolgoznak, mint előző év azonos időszakában. Az más kérdés, hogy mindezen javulás azért tudott bekövetkezni, mert a kormány visszavonta a korlátozásokat, amik a gazdaságot visszafogták. Csakhogy most kezd annyira berobbanni a járvány, hogy könnyen lehet, a kornány kénytelen lesz újra korkátozásokat bevezetini. Akkor viszont a gazdaság fogja kárát látni.
A közelmúltban jelent meg Mike Shellenberger új könyve: Apocalypse Never, magyarul: Soha el nem jövő világvége. Miért ártalmas a környezetvédelmi alarmizmus mindannyiunk számára alcímmel. A neves aktivista azzal döbbentette meg a zöld társadalmat, hogy bocsánatot kért a nevükben is a klímaváltozás…..
hopp11 2020.09.03 22:06:47
Én értem, hogy minden indexes olvasó szakértői szinten űzi a klimatológiát, òk a legnevesebb tudósokat is bátran lehülyézik, egyedül Greta Thunberg-nek hisznek el bármit is, hisz ő 15 éves gimnazista, biztos jobban tudja...
Azért megemlítem, hogy nekem volt egy professzorom az egyetemen, aki klímakutató volt. Nem olyan, aki ücsörög az itthoni irodájában, nézegeti a monitort és az alapján fejti meg a világot. Nem, ő olyan klímakutató volt, aki nemzetközi kutatóexpedíciókban vett részt pl. az Antarktiszon, ahol a jégbe fúrtak, az alapján állapítottak meg évmilliók, évszázmilliók előtti klímát. Neki mély meggyőződése volt, hogy a felmelegedést nem az ember okozza. Vagy max hozzájárul valamennyire, de az alapvető emelkedésnek emberiségen túli okai vannak.
Aki egyébként tanult erròl, az tudja, hogy a Földtörténeti időt klíma szempontjából a tudomány két kategóriára bontja, glaciális ( jégkorszak) és interglaciális ( 2 jégkorszak közé eső időszak). Ezek váltakoznak a Föld kezdete óta. Most éppen egy interglaciálisban vagyunk, tehát növekszik a globális átlaghòmérséklet. Vélhetően az emberi tevékenység is rátett erre, nem baj, ha próbáljuk mindezt csökkenteni. De azt hirdetni, hogy csak az emberiség tehet minderròl, és ha mi leállítunk minden szennyezést, akkor majd a klímaváltozás is leáll, ez óriási hazugság. Láthatjuk, hogy mekkora gazdasági káoszt okozott, hogy a járvány miatt 1-2 hónapra részlegesen lecsökkent a világgazdaság. Azóta se tudjuk, mikor fog visszaállni eredeti menetébe. Ha viszont nem fog, az akár milliárdnyi ember munkanélküliségéhez, éhhalálhoz, polgárháborúkhoz, háborúkhoz vezethet.
Ha valaki a klímaváltozás miatt a gazdaságot akarja csökkenteni, ezzel számoljon! És még egyszer mondom, mindez a klímaváltozást max lassíthatja valamelyest, de meg nem akadályozza.