Regisztráció Blogot indítok
Adatok
horvathviteztamas

0 bejegyzést írt és 177 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A találékony magyar ész képes túlbonyolítani alapjában véve egyszerű dolgokat is és különféle összeesküvés elméleteket gründolni, nincs ez másként az orosz-ukrán háború esetében sem. Egy konfliktus elején mindig nagy a porhintés, hagyni kell, hogy elüljön a por és magától kirajzolódjon a valós…..
Ritkán szoktunk a szeka.blog.hu korábbi bejegyzéseire hivatkozni, de ezúttal ez elkerülhetetlen. Közvetlenül az új Orbán-kormány hivatalba lépése előtti bejegyzésünkben ugyanis elég pontosan megjósoltuk, milyen megszorító intézkedésekkel indítja tevékenységét a kabinet. Az is figyelemre méltó, hogy…..
Az Olaf Scholz kancellár által vezetett új kormánynak tervei vannak – amiket máris próbára tesznek. A London-München Lufthansa-járat stewardesse egy nagyon kicsi, sárga csomagolású csokit adott nekem – a szokásos ellátmányt. Amikor látta, hogy egy hosszú, német nyelvű dokumentumon próbálom átrágni…..
Kertészeti vonatkozású témák ritkán jutnak a hírek fősodrába, ám most ez megtörtént, mégpedig a már mindenki által ismert budapesti méhlegelők okán. Nagy kár, hogy a politika eltérítette ezt az egyébként roppant érdekes topikot, és egy idő után maguk a növények, vagy az ötlet gyakorlati haszna,…..
Mottó: “A bosszú az egyik legmélyebben gyökerező ösztönünk. A történelem során tengernyi vér folyt el és számtalan élet ment tönkre abbéli törekvéseinkben, hogy kiegyenlítsük a számlát – még akkor is, ha semmi jó nem származhatott belőle.”Dan Ariely Fekete-Győr András és a majdani igazságtétel…..
horvathviteztamas 2021.03.28 23:47:23
Nem tudom említettem-e már, hogy imádom a Viktort. Olyan egyszerű fickó. Most is remekül kimódolta a tutit. És majdnem be is jött neki. Stratégiája, mint a faék. A tavalyi lezárás megmutatta, hogy Európa piros pöttyös seggű gyorsnaszádja pár hónapos zárlat után a nyeletlen fejsze gyorsaságával képes…..
Aligha érdemes a történtek teljes kronológiáját feleleveníteni, hiszen jóformán mindenki tudja, hogy a Fidesz és az Európai Néppárt kapcsolata az utóbbi időben - a magyar kormánypárt pávatáncos politizálásának és a már a konzervatívoknak is kellemetlen radikalizálódásának következményeként - erősen…..
Új uniós költségvetési ciklus kezdetén vagyunk. 2021-2027 között a strukturális és kohéziós alapoknak köszönhetően közel 9 ezer milliárd forintot költhet Magyarország fejlesztésekre. Ezt egészíti ki az újonnan bevezetett uniós Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközből származó mintegy 5,8 ezer…..
horvathviteztamas 2021.02.20 07:09:17
Köszöntök mindenkit, aki még itt van, a blog 2021-es bejegyzésében! Jó, talán idén egynél több is sikeredik majd, de a házat ne tegyétek fel rá...
horvathviteztamas 2021.02.18 15:52:28
Nehéz eldönteni, hogy a sötétben tapogatózik, vagy a zavarosban halászik az Orbán-kormány. Valószínűleg mindkét állításban van igazság, ugyanis a koronavírus-járvány kapcsán is a jól bevett fideszes módszereket alkalmazza a rezsim. Egyrészt nem igazán érdekli a valóság, másrészt a tényektől…..
Szia! Üdvözöllek a következő Egészséges Karantén Konyha következő részben. Nem telhet el úgy egy hétvége, hogy ne legyen a reggelire bundáskenyér. Azonban újragondolva, egészségesebb kivitelben ajánlom mindenkinek  Hozzávalók:- 3 db teljes kiőrlésű kenyér - 2 db kis méretű házi tojás - 1 ek…..
horvathviteztamas 2020.04.27 21:06:38
Január nyolcadika óta az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős helyettes államtitkára Rácz Zsófia,  aki jogi diplomája megszerzése előtt, mindössze 22 évesen tölti be ezt a pozíciót. Lassan két hónapja felel az ifjúságügyért, de a nagy ritkán meghirdetett nyilvános eseményeken és…..
Lényegében csak a legmacerásabb területek maradtak meg Kásler Miklós vezetése alatt az emberminisztériumban, a haszonnal kecsegtető területeket lassan, de annál biztosabban lecsipkedték róla a vetélytárs tárcák. A nemzet főorvosa láthatóan nem tud megbirkózni azokkal a kihívásokkal, melyek az…..
horvathviteztamas 2020.02.26 17:03:05
horvathviteztamas 2020.02.26 17:09:01
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Kedves Úrfi Von Seggbekurt húzd ki a fejed a seggedből és inkább takarodj el dolgozni...unalmas vagy, senkit sem érdekelsz
A Lényeg A nagy GDP átverés 2020.02.18 12:41:22
Zúgjanak a harsonák és peregjenek a dobok, hiszen megérkezett az ADAT! Magyarország GDP-je 2019-ben 4,9%-kal nőtt.  Érkeznek a szalagcímek sorjában, miszerint várakozás felett alakult a növekedés, és az EU-ban ezzel az értékkel az élmezőnyben vagyunk, vagy akár a legelsők is lehetünk. Eddig 19…..
horvathviteztamas 2020.02.19 17:42:31
"Három, a lakóhelyünkhöz közel eső általános iskolában jártunk mostanában, iskolaválasztás előtt állunk. A többi szülőtárssal együtt bevonultunk a dísztermekbe, és végighallgattuk a három igazgatói beszédet" – így kezdődik a történet, amit egy oktatással foglalkozó Facebook-csoportban osztott meg…..
Megérkezett az új NAT, ami a szó mai értelmében véve nemzeti, minden mást már leírtak róla a hozzáértők! A szokásos menetrend szerint zajlanak az események. A Facebook-on és különböző social media felületeken megy a hangulatkeltés, de érdemben, a megírt levelek, és vélemény nyilvánításokon kívül…..
horvathviteztamas 2020.02.05 11:48:04
Vissza kell görgetni lépésről-lépésre, ami az utóbbi tíz évben történt. 1. A Momentumnak alternatív pártrendszert kell létrehoznia, körülötte a saját jövőbeni ellenzékével: egy konzervatív és egy balos párttal, és ezt (a világot) kell politikai, alkotmányos és kulturális választássá tennie a…..
horvathviteztamas 2020.02.05 11:32:23
Tolókocsiba nem kényszerült, de megbénult a főváros. Csütörtök este mondott csütörtököt Budapest szíve, a Hősök terét már nem érinthették az autó- és trolibuszok. A Ponyvalegény a helyszínen járt...
Tizennyolc évvel ezelőtt, 2001 szeptember 11. reggelén a világ TV csatornái, hírújságjai és rádióadói szörnyű, szinte sokkoló üzenetekkel illetve képekkel árasztották el a médiát, amikor arról számoltak be, hogy New Yorkot súlyos terrortámadás érte. Ezen napon ugyanis 19 géprabló 4 utasszállító…..
horvathviteztamas 2019.09.06 13:19:13
Ma már szinte mindenki tudja a mainstream médiából, hogy az egyik legjobb zsírégető forma a súlyzós edzés. A másik pedig a HIIT, azaz a High Intensity Intervall Training. Persze pár éve még egészen mást tudtunk biztosra ugyanebből a forrásból és valószínűleg nemsokára megint mást fogunk. Egy dolog…..
A miniszterelnök az EP-kampány nyitójában nem sok újdonságot mondott, így nem is ezt kívánom elemezni, hanem összességében Orbán európai törekvéseit, terveit. Orbán Viktor az elmúlt időszakban próbál úgy viselkedni, mintha ő lenne a magyar Trump - vagy inkább az európai Trump-, a különc politikus,…..
horvathviteztamas 2019.04.06 15:22:14
Kis szünet után folytassuk az utóbbi idők egyik legfontosabb ügyével.  A CEU ellen a közhangulatot sikeresen szítottuk fel hónapokig, hiszen alaposan felmértük a lehetséges hatásokat. Az ország nagyobb része soha nem járt egyetemre, és irigyek, az ott tanulókra. A művelt, okos emberek nem fizikai…..
horvathviteztamas 2019.03.29 22:04:41
A független képviselő a Bozótharc rendelkezésére bocsátotta a Budapesten, a Szabad sajtó úton március 15-én elmondott teljes beszédét. Köszönet érte! Kitartó munkáját, a magyar közéletben oly ritka integritását továbbra is elismerjük, ezért közöljük a szöveget. Egyúttal közzétesszük az alkalomból…..
horvathviteztamas 2019.03.17 07:59:29
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulóján el kell töprengenünk azon, hogy vajon ma rendelkezünk-e azokkal a jogokkal, melyekért a márciusi ifjak küzdöttek. A szólás- és sajtószabadság ma pl. nem igazán gyakorolható hazánkban. A törvény előtti egyenlőség ma nincs jelen az országban,…..
horvathviteztamas 2019.03.16 17:09:42
Még hogy következmények nélküli ország! Kérem szépen, csütörtökön reggel tíz körül került ki egy poszt ide Az állami propagandahivatalban Túrkeve=Mezőtúr címmel, amiben egy mulatságos húzásról írtam: a szoljon.hu-ra publikáló Szilvási Zsuzsa egy éven belül ugyanazt a cikket kétszer is megjelentette,…..
horvathviteztamas 2019.02.17 07:46:07