Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Látható transzok

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üzenem azoknak az jogalkotóknak, akik szerint az iratok miatti kellemetlenség nem egy mindennapos dolog, hogy de igen, az: felvenni a postán egy küldeményt, az edzőteremben, munkahelyen, iskolában az öltözőben, nyilvános illemhelyen, vagy ha veszek egy sört, és a kölyökképem miatt elkérik a…..
Legalábbis a sajátunk. Hej, de bonyolult egy dolog ez! :D A fenti képen ábrázolt pillanat - nos, már közel 4 éve annak, hogy ott tartottam...
Látható transzok IGENT A NEMRE! 2018.12.09 19:48:34
Helyzet van. Az elmúlt két évben már másodszor fordul elő, hogy átmenetileg nincs lehetőség a nemváltoztatásra Magyarországon. Most épp azért nincs, mert az érintett hivatalok nem értenek egyet, hogyan is kellene a 2017 január elsején hatályba lépett jogszabály szerint eljárni...
Ma a Transznemű emlékezés napján emlékezünk mindazokra, akik világszerte vélhetően nemi identitásuk vagy nemi önkifejezésük miatt lettek gyilkosság áldozatai...
28 éve, ezen a napon (május 17.) törölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a mentális betegségek jegyzékéből a homoszexualitást. Ennek ellenére még ma is sokakat ér hátrányos megkülönböztetés azért, mert a saját nemükhöz vonzódnak. Még ma is a világ 72 országában a homoszexualitás még mindig…..
Ma, március 31-én van a Transznemű láthatóság nemzetközi napja. A Transgender Michigan ügyvezető igazgatója, Rachel Crandall-Crocker által 2009-ben létrehozott TLNN a novemberi mértékletes és reflektív Transznemű emlékezés napjának ellenpontját jelenti. Mindössze pár év alatt a TLNN egy helyi,…..
„… egész estés showt nyomtam a páromnak, szórakoztatva, hogy minden 7-8 éves gyerekből travit csinálok, és, hogy csupán ránézéssel előhívom belőlük a transzneműséget, vagy ráveszem őket, hogy holnaptól drag queenként csapassák…”A kép csak illusztráció!..
Ennyi. Itt vagyok megint, rengeteg kihagyás után, most ismét elmesélek egy esetet. Bár most, lehet nem lesz annyira vicces, mint az eddigiek. Így, kedves olvasó, amennyiben a napi politika szívszorító bugyraiban éppen elmerülve, levegőért kapkodva nyitottad meg ezt a lapot, hogy majd valamelyest…..
Szalagavató szezon van, ez nagyjából azt jelenti, hogy rengeteg fiatal élte túl a táncpróba dömpinget és szerencsétlenkedik jelenleg a last minute ruha és frakk kölcsönzéssel, főpróbákkal, jegyvásárlással. Azt hiszem ez a legjobb alkalom arra, hogy megosszam az én, immáron egy éves történetemet a…..
Hol vagyok én? A médiában megjelent történetek zömében orvosi beavatkozásokról, átalakulásról valahonnan valahová menésről szólnak. Arról, hogy rossz testbe születtem, ez meg ez a szervem nekem nem kell, majd ha attól megszabadulok, meg ha ez megváltozik, akkor önmagam leszek...
Mikor ez a blog elindult, a cél az volt, hogy bemutassa, láthatóvá tegye a transznemű emberek mindennapjait. Néhol humorral, néhol a mély valóság ridegségével, érzésekkel, tapasztalatokkal, egyszóval igazi történetekkel arról, hogy kik is a transz emberek, a „Látható transzok”. ..
A beszélgetést kommentár nélkül csípem csak ide az elejére. Helyszín a közeli bank. Ámen.- Jó napot kívánok! Miben segíthetek?- Jó napot! Pénzt szeretnék feltenni a számlámra. - Rendben egy személyit, lakcímkártyát és a kártyáját szeretném akkor kérni. Fotó: Del LaGrace Volcano..
Munkát keresek. Egy ideje már, de a most elmesélésre kerülő esetnek ez a tény csak a gyújtózsinórja volt. Kaptam egy telefonszámot, hogy itt érdeklődjek titkárnői állással kapcsolatosan. Van tapasztalatom ilyen téren, így tetszett az ötlet. A kép csak illusztráció!..
Azt a megtisztelő felkérést kaptam, hogy értekezzek arról, mennyire és miben más a hetero ciszférfiak hozzáállása egy transznemű nőhöz. Disszertációm alapja a szerény tény, hogy férfiakból Msc-ztem, pontosan három hete fogyasztottam el a tizediket, aki volt oly kedves el is vett feleségül d̶e̶…..
Bár ismét egy történetet akartam elsőre elmesélni, de annyira elkalandoztam a gondolataimban, hogy végül ez az iromány lett belőle. Remélem, tetszeni fog. „Az igazi nő heteroszexuális,az igazi férfi transzszexuális…” A kép csak illusztráció!..
Én néhány rövid jelenetet szeretnék megosztani. Jókat. Elvi okokból és praktikus okokból: bár transz státuszomból erednek bőven kellemetlenségek is, ha a történeteket veszem, akkor azok nagy többsége jó élményként végződik...
Előre jelzem, hogy bár a sztorim egy rövidke eseményt hivatott csupán elmesélni, de épp azért, hogy hangsúlyozzam és közelebb hozzam a cisz embereket is hozzánk, kicsit bemutatásra kerül, hogy mennyire nem különbözünk az élet esetlenségét illetően, mi transzneműek, senki mástól. A kép csak…..
Látható transzok Nemtelen/bú/ 2017.04.16 16:27:03
A család gondolata valahol a szavak közt. Egyszer vágytam rá. Feleségre, gyerekekre, házra... ​Nemtelennek hitt szerelem? A lélek nemtelen. Akár ez, akár az, biztos van ilyen. Néha , máskor örökre meghatározó történetek. Megeshet ezeket nem is szabadna leírni, csak magunknak. Ha nemtelen mégis minek…..
Elindult „Transparenting" néven, egy izgalmas kampány, melynek során a transzneműség, a transznemű ember a „család” fogalmához való viszonyát mutatjuk be képekben, transznemű emberektől származó gondolatokban, és esetleg érdekes infografikákkal. Jogosan adódna a kérdés ugyanakkor, hogy miért is van…..