Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dave // urszekerek.hu

169 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeptember 8-án volt 55 éve, hogy bemutatták az eredeti sorozat Veszélyeztetett egyedek (The Man Trap, TOS 1x01) című epizódját, melyet azóta több, mint 800 másik Star Trek epizód, valamint 13 mozifilm követett Roddenberry univerzumában. Az évfordulót egy látványos, sok vendéget felvonultató (és…..
„Még mindig csodálom méretét és modernségét” – Picard kapitánnyal együtt csodálkozunk rá az új csillaghajó, az Enterprise 1701-D nagyságára és komplexitására. Az emberiség nevében (Encounter at Farpoint, TNG 1x01-1x02) időtálló űrkaland, a legmagasabb Star Trek standardok szerint képviselve a zsáner…..
Mozgalmas volt az idei First Contact Day – idehaza az Impulzus Podcast különkiadása ünnepelte a Kapcsolatfelvétel Napját, nemzetközi terepen pedig a Paramount+ látta el a közönséget virtuális panelekkel, színész-és stábtag vendégekkel, az online rendezvény ráadásul több kedvcsináló előzetessel lepte…..
Bárhogy is viszonyul a Kelvin-univerzum mozifilmjeihez, a legtöbb rajongó J.J. Abrams, esetleg Alex Kurtzman, Roberto Orci, vagy Damon Lindelof nevéhez kapcsolja az eredeti Star Trek-sorozat új színészekkel, alternatív idővonalon történt 2009-es iterációját. A Chris Pine-t főszereplőként…..
Az Impulzus 162. adásában az eredeti sorozat utolsó, Idegen testben című epizódjáról beszélgettünk, mely mai szemmel nézve egyáltalán nem tipikus évad-és sorozatzáró, bár témaválasztásában a korábban is látott "testcsere" alapötletét veszi elő, valamint két, harmadik évados momentum felidézésével is…..
Az Impulzus 161. adásában az eredeti sorozat utolsó előtti, Menekülés a tegnapba című epizódjáról beszélgettünk, mely amellett, hogy klasszikus időutazós kaland, egyúttal jól sikerült karakterépítő epizód is. Az All Our Yesterdays méltó búcsú lehet a három főszereplőtől is, főleg, mert ez az…..
Az Impulzus 159. adásában az Ég és Föld című epizódot értékeltük, mely komoly társadalomkritikát fogalmaz meg, és története sok hasonlóságot mutat Fritz Lang 1927-es művével, a Metropolis című sci-fivel, melyben a tehetősek felhőkarcolókban élnek, a szegények pedig a fénytől elzárva, a föld alatt…..
Az Impulzus 157. adásában A szerelem hatalma című epizódról beszélgettünk, melyben a jól összeszokott triumvirátus, Kirk, Spock és McCoy az Omega-rendszer egyik bolygójára transzportál, ahol az Enterprise fedélzetén tomboló járvány gyógymódjának egyik nélkülözhetetlent alapanyagát, ryetalynt…..
A szezonzáró epizóddal nem csak az aktuális évad, hanem a tavaly augusztusban, a Lower Decks premierjével kezdődött 23 hetes, megszakítás nélküli Star Trek műsorfolyam is befejeződött. A ViacomCBS zászlóshajója az októberben indult, 13 epizódos harmadik évaddal új korszakot nyitott a Star Trek…..
A Star Trek többféle módon, mindig is egyfajta válasz és vigasz volt a világ problémáira, és őszintén elmondhatjuk, az idén nagyon is szükség volt rá, hogy velünk legyen. Az 54 éves tévés franchise nem okozott csalódást: eddigi történetének leggazdagabb és legsokszínűbb kínálatát mutatta be a…..
A ViacomCBS Networks CEEI bejelentése nyomán hamarosan kivezetésre kerül a magyarországi televíziós piacról az RTL Spike csatorna, illetve új csatornaként idehaza is megjelenik a TeenNick televízióadó. Ezzel az utolsó olyan tévécsatorna is megszűnik, mely rendszeres, napi Star Trek…..
Sokan valószínűleg az 1990-es évek második felében, vagy a 2000-es évek elején kezdtünk el nagy mennyiségben tudományos-fantasztikus vagy fantasy tévészériákat fogyasztani, hála az akkor induló kereskedelmi és kábeltelevíziós csatornák bőséges kínálatának. Múltidéző cikkünkben azokba az időkbe…..
Tizennyolc hónapnyi várakozás után ismét hetente kapcsolódhatunk be Michael Burnham és a U.S.S. Discovery legénységének kalandjaiba. A harmadik évadban a sorozat némileg megújult főcímet is kapott, és nem csak új szereplőket vonultat majd fel, hanem, egyfajta „soft rebootként”, teljesen új…..
’66, ’73, ’87, ’93, ’95, ’01, ’17, ’20 – ezek azok az évek, az elmúlt több, mint öt évtizedből, melyekben új Star Trek tévésorozat indult. 2020-ban ráadásul két teljesen új széria premierjét is ünnepelhettük a Star Trek: Picard és a Lower Decks első évadainak elindulásával, melléjük, ha nem is…..
A ViacomCBS 2021 elején elindítja nemzetközi streaming szolgáltatását, amin a Showtime és CBS All Access-original tartalmak is debütálni fognak a jövőben – tájékoztatatta a Variety-t Bob Bakish, a ViacomCBS elnök-vezérigazgatója egy augusztus 6-i sajtótájékoztatón...
Az Impulzus Podcast 131. adásában A viszálykeltő című epizódról beszélgettünk, melynek elején egyszerre kap hamis segélykérő hívást az Enterprise és egy klingon hajó, akik a találkozási ponton rögtön konfliktusba keverednek: mivel a klingon parancsnok, Kang hajója rejtélyes körülmények között…..
A Star Trek: Voyager 25. évfordulójának évében előre haladva egyre gyakrabban jelentkeznek az egykori színészek interjúkkal, virtuális találkozókkal, vagy éppen podcast projekttel. Cikkünkben a legújabb nyilatkozataikból szemezgetünk, melyben a Voyager készítéséről felidézett emlékeiket és…..
Komolyan elkezdett mocorogni az utóbbi időben a Voyager „buddy cop” párosát, a Tom Parist és Harry Kimet alakító Robert Duncan McNeill és Garrett Wang. A két színész május elején indította útjára vadonatúj, The Delta Flyers című podcastját, melyben a sorozat valamennyi részét újra nézik és…..
Újabb konkurencia érkezik a Netflix, a Disney+, az Apple TV+ és az Amazon Prime számára: a ViacomCBS saját, kombinált streaming-szolgáltatással lép a nemzetközi piacra – részben a 2014-ben indult CBS All Access alapjaira építkezve...
Az értesülés egy Wall Street Journal cikk nyomán látott napvilágot, és ha a ViacomCBS még nem is erősített meg hivatalosan, igaz lehet, mivel a CBS által tavaly bejegyzett márkanév-regisztrációk között is szerepelt. Az új sorozatra valószínűleg 2021-ig, vagy még tovább is várnunk kell, hiszen a…..
Az új sorozat első epizódja („Remembrance”) meggyőzően nyit új fejezetet a Star Trek egész korpuszában, a franchise múltjából jól ismert, működő elemeket egy lehetséges jövőbe átemelve, anélkül hogy túlságosan nosztalgikus, vagy ellenkezőleg, elidegenítően modern lenne. Patrick Stewart egyértelműen…..
Júliusban kerül a mozikba az eredeti, 1984-ben és 1989-ben készült Szellemirtók filmek folytatása, aminek első előzetese már decemberben megérkezett. A filmet az eredetieket is jegyző rendező, a harmadik, Az Örökség alcímű rész producereként tevékenykedő Ivan Reitman fia, Jason Reitman rendezi,…..
Alig több, mint egy héttel a sorozat premierje előtt feszülten várjuk, hogy megtudjuk, mi is az a nagyszabású esemény, ami a nyugdíjba vonult Jean-Luc Picard-ot ismét akcióba hívja. Sok rajongó azonban legalább ennyire kíváncsi lenne arra is, hogy mi történt a legutolsó TNG-mozifilm, a Nemezis…..
A nagy franchise-események, a San Diego-i és New York-i Comic Con, valamint az éves Las Vegas-i Star Trek találkozó már mögöttünk vannak, a hírek azonban változatlan intenzitással érkeznek a készülőfélben lévő sorozatokról. Október elején a New York-i ’Paley Fest’ tévés fesztiválon Alex Kurtzman,…..
A New York Comic Con múlt heti, kilencven perces Star Trek paneljén történt bejelentésnek megfelelően a tavaly nagy sikerrel debütált antológia jellegű websorozat két új, premier résszel gazdagodott. Mindkét epizódot megnéztük, amiket most rajongói fordítással, magyar felirattal nektek is…..