Regisztráció Blogot indítok
Adatok
panka

0 bejegyzést írt és 291 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zenóbia Krumplis pogácsa 2013.07.16 07:46:03
Pogácsa nélkül nincs vendégség, ezt tudtátok? Így meg, hogy már tudományos könyvem is van a kelesztésről, főleg nincs. Krumplis. A kifinomultabb lelkeknek burgonyás.   Krumplis pogácsa Hozzávalók: - 1 kg liszt - 35 dkg krumpli - 25 dkg vaj - 6 dl tej - 5 dkg…..
isolde Horatiusnak rossz napja van 2013.07.13 21:52:30
Úristen, én nem bírok elviselni több rokont, és még egy csomó hátravan. Ezzel nem számoltam, amikor Sopronba jöttünk, mármint hogy ennyi ember felbukkan majd és meg akarja nézni a babámat, és nem egy van, aki napjában többször. Jó, hát csodálatos cukiság, szóval azért…..
isolde Dolgok 2013.07.13 10:20:46
Azt írta a gyermekallergológus (írtam neki emailt, mert az oldalán hirdet egy tejfehérje-allergia tesztet vérvételből és kíváncsi voltam, mire jó az), hogy 4-5 hónapos korban próbálkozzak újra tejevéssel, még a hozzátáplálás megkezdése előtt. Ha nincs tünete, akkor mehet a…..
isolde Hey, Joe 2013.07.04 13:36:50
Szóval a konyhában tevékenykedtem, amikor a férjem elővette a gitárját, hogy azzal szórakoztassa a babát, és amikor bementem belehallgatni, mit énekel neki, akkor épp ott tartott, hogy lelövöm az asszonyt, megyek, lelövöm őt. Kissé aggasztó. ..
panka 2013.07.05 10:54:32
Tegnap volt a kedvenc nagymamám temetése, és azon gondolkodtam mostanában, hogy mire is emlékszem vele kapcsolatban. De nem erről akarok írni itt, mert az nem lenne idevaló, vagyis nem róla, hanem a környezetről, amit teremtett és ahol a gyerekkorom egy részét töltöttem. És…..
Két hónapos lett a Lány, vagyis lezárult a sterni bontakozó szelférzet szakasza, vagy Klein szerint a paranoid-szkizoid pozíció, esetleg a Mahler-féle normál autizmus, és mostantól átlép a szelfmagérzékelés szakaszába, esetleg a depresszív pozícióba, vagy a normál…..
Zenóbia Áfonyás sajttorta 2013.06.24 08:51:06
Az Iván elvágta volna a torkomat álmomban, ha bekapcsolom hétvégén a sütőt a lakásban, ahol amúgy is negyven fok van. Klímánk már van, most már csak egy klímaszerelőt kell megfenyegetnünk, hogy az ő torkát viszont tutira elvágjuk, ha nem vesz minket előre a sorban. Addig is…..
Zenóbia Kókuszgolyó, az örök 2013.06.15 12:12:48
Főleg, ha diós. Ha negyven fős ballagási bulira mész, ahol a negyvenből huszonhárom gyerek, akkor még mindig ez az első ami bevillan, hogy hát persze, hogy kókuszgolyót viszek, mert nagy ívben szarnának a habos-babos sütemény költeményekre, amik különben is szétfolynának a…..
Próbálok tartani egy intellektuális szintet itt a blogon, nem egyszerű, egyrészt ugye tudás- meg stílusbeli hiányosságok, nyilván nem véletlen, hogy nem az ÉS-nek írok. Se filozófus, se esztéta, se bölcsész nem vagyok, még a helyesírásom is Madz ellenőrzi, amit ezúton is…..
panka 2013.06.14 18:18:38
Zsír, ropogósra sült zsír, valljatok színt, és rohanjatok a henteshez töpörtyűért. Vagy tepertőért. Közben lengethettek zászlókat is - Égljen a zsír! - felhívással. Horváth Ilona, mi más lenne, soha ki ne vesszen a konyhámból Horváth Ilona és az ő töpörtyűs…..
Egy négy évtized adatait átfogó brit kutatás szerint a mammográfiai szűrés nem csökkenti érdemben a halálozás esélyét. A poszt vitaindító, senkit sem akarunk lebeszélni a szűrésről, ez csak egy vélemény, adatsor a sok közül. Miközben hangsúlyozzuk, hogy mennyire fontos a…..
Nem is olyan réges-régen, valóságban és mesében, csak a leány haja lobogott a szélben. Aztán mikor férjhez ment, bekötötték a fejét, és onnantól kezdve nem igazán mutatta meg a haját a nyilvánosság előtt. Ez a szokás aztán lassan kikopott, és a hajápolásra masszív…..
Zenóbia Szülinapi macaron 2013.06.05 23:32:28
Nem, nem én csináltam macaront, nem is fogok soha a büdös életben macaront csinálni, pont mint ahogy medvehagymás pogácsát sem, én így lázadok harminckét évesen. Tizenhét évesen zöld hajjal és batikolt nadrággal lázadtam, most meg azzal, hogy nem sütök macaront meg…..
Szóval szeretnék venni valamit az orvosomnak, mert pénzt általában nem fogadnak el egymástól orvosok, ajándékot inkább igen, mindegy, nem erről akarok beszélni, hanem hogy nézelődöm a neten, és így kerültem erre az oldalra, ahol kenutúrákat vezetnek a Fertő-tavon (óvatosan, a…..
Mostanában megint randizgatok régi szerelmemmel, a futással. Volt nekünk egy hosszú kapcsolatunk valamikor a kilencvenes évek közepén, aztán megint összejöttünk kétezer után (aki megmondja nekem, hogy a magyar billentyűzeten hol a nulla, azt örökre szívembe zárom, de nem, az egyes…..
Az a baj, hogy én viszonylag jó problémamegoldó képességekkel rendelkezem és megoldásorientáltan gondolkodom, vagyis problémahelyzetben ugyan gyakran hisztizek is vagy pánikba esem, de közben (jobb napjaimon helyette) egyfolytában a lehetséges megoldásokat keresem és ez sok…..
Úúú, milyen filmek jönnek, Tajtékos napok*-film**, meg a Mielőtt felkel a nap-sorozat folytatása, Before midnight címmel, jaaaj. Mondjuk itthon, több részletben már most is meg tudnám nézni őket elvileg.  *A Tajtékos napokban, a könyvben Colin levágja a szempillái…..
isolde A láb, a láb! 2013.05.23 10:16:12
Szóval nem, nyilván nem fogok képeket felrakni a Lányról az internetre, mert magamról sem rakok fel, és hogy nézne az ki. De már annyian kérték, tehát itt egy láb, ez rugdalta a hasamat belülről még egy hónapja is.  ..
isolde That about sums it up 2013.05.22 20:53:03
Férj: - Kérsz egy kávét?isolde: - Igen, kérek. F: - Koffeinmenteset?i: - Aha. F: - Szójatejjel? i: - Aha. F: - Úristen, hová jutottunk.  Asszem nagyságrendekkel jobban bírnám a strapát, ha lehetne rendesen kávézni, de a koffein átjut az anyatejbe és míg a…..
Zenóbia Zebra puding idiótáknak 2013.05.19 22:40:38
Nekünk simán el lehet ezt adni, hogy nézd már de szép zöld doboz, és zebra mosolyog rajta, hát milyen jó fej már, vigyorgó zebra, és puding lesz belőle, az csak jó lehet, vegyük meg. Aztán szolgáljuk fel egy ünnepi vacsi (téliszalámis szendvics chilis sajttal, főtt tojással,…..
Zenóbia Fanta-szelet 2012.11.11 16:19:49
Pár éve nagy divat volt ez a süti, mindenki ezt sütötte úton-útfélen, orrba-szájba, orrvérzésig, családi ünnepre, bérmálkozásra, esküvőre, keresztelőre, temetésre tán túl vidám kinézetű. De még arra is. Mindenki, de tényleg. Mirindával, Fantával, az elvetemültebbje…..
isolde Oversharing 2013.05.14 10:33:43
Én egyébként sose fogadtam meg olyasmit, hogy majd nem fogok egyfolytában a babáról meg szoptatásról meg pelenkákról beszélni, sőt, dühös voltam, amikor valaki meg akarta velem ígértetni, hát én arról beszélek, ami épp foglalkoztat, bocs. Majd nyilván lezajlik ez az időszak…..