Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Forci

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Futóblog Játékaim futás közben 2013.12.13 11:02:31
Sokszor érzem magam futás előtt vagy közben motiválatlannak. Szerda estére csak egy könnyű 8 km-t terveztem, de boldogan hagytam ki, mivel egyik porcikám sem kívánta. Az esetek döntő többségében azonban ki szoktam menni, mivel tudom, hogy segítenek majd a bevált, infantilis…..
A bringa és az autó, városon belüli versenyét láthatjátok a lenti videón.Ha Te, vagy valaki a környezetedben autóval jár dolgozni, és kíváncsi lennél, hogy vajon bringával mennyi időt lehetne spórolni, akkor küld el nekem az utvonaladat, és én lemérem neked, és egy ehhez…..
Forci 2009.02.01 10:35:11
Én is autózom is és kerékpározok is, így én is össze tudom hasonlítani a menetidőmet. Gyál - X. ker. viszonylatban, 14 Km, autóval 20 perc bicajjal (kényelmes tempóban) 45-50 perc, plusz a bicajon 2*5 perc plusz idővel kell számolnom az átöltözések miatt. Úgy tűnhet az autó nyert, én mégis heti 4-szer a bicajt, és csak egyszer az autót választom (heti bevásárlás). Nálam az időmegtakarítás számolásakor még egy tétel jött be, amit te nem vettél figyelembe. Amikor távolabbra költöztem a munkahelyemtől, pár hónapig csak autóval jártam. Rá kellett döbbennem, hogy a mozgáshiány elviselhetetlen, és közvetlenül árt az egészségemnek. Tehát valami rendszeres testmozgást muszály volt beiktatni a napirendembe. Ami időt megspórolok a gyerkőcök számára azt elvesztem majd betegség vagy a korai elhalálozásom miatt. Itt jött vissza a biciklivel közlekedés. Visszatérve az autó-bicaj versenyhez, az autó menetidejéhez viszont egy fitness-terembe járást, vagy kocogást kell hozzáadni. Tehát így kiegyenlítődik az időráfordítási verseny. Már csak a költségek összehasonlítása marad. A bicaj sincs ingyen, szervíz, alkatrész, ruhák nagyjából el is viszik amit a benzinen megspórolok. Viszont ha elviszem az autót, a feleségem a picigyerkőccel nemigen tudott kimozdulni, vagyis felmerült a második autó vásárlása, annak az árával és fenntartási költségével együtt. No itt dőlt el, hogy akkor inkább bicajjal járok, mert kedvem is van hozzá, a mozgásra is szükségem van, a távolság is bejárható. Örülök hogy így döntöttem, jobban érzem magam tőle. Viszont nem gondolom hogy mindenkinek ez lenne a helyes döntés, csak remélem hátha azok az érvek amik engem meggyőztek, másra is ráillenek.
"Globálisan a legnagyobb fenyegetést ma az jelentheti, hogy elfogy az élet újratermeléséhez szükséges termőföld. Úgy becsüljük, hogy a vadászó/gyűjtögető társadalomban 20-100 hektár/fő, a vándorló földművelés idején 2-10 hektár/fő, a letelepedett mezőgazdasági…..
Forci 2008.06.05 17:35:58
Tetszett a cikk. A fórum is. Végre egy értelmes vita, értelmes hozzászólásokkal pro és contra. Nem állom meg, hogy én is beleszóljak:

Én is az aggódós fajta vagyok, a cikk írójával értek egyet a legtobb kérdésben. A szakmai pontatlanságokat, amiket többen felvetettek, nem tudom megítélni.

Mégis, ha csak a felében van igaza, akkor is fontos elgondolkodni raja, hogy mit lehet tenni azért, hogy a gyerekeinknek ne kelljen éheznie, háborúznia. Ki-ki a maga háza táján.

A cikkből én is a megoldási javaslatokat hiányoltam. Hát teszek néhányat (laikusként) amit magam is igyekszek megvalósítani hátralévő életemben.
- Kevesebbet kellene közlekedni, szállítani. Amit csak lehet, helyi termelőktől vegyünk, az évszaknak megfelelően. Minnél többen dolgozzunk, és (cégek figyelem) dolgoztassunk távmunkában. Az így megspórolt energia mennyisége hatalmas lehet, és a helyi kistermelőket is segíti.
- A piac szabályozó erejét istenítőknek lehet hogy igazuk van, és az egekbe szökő energiaárak ezt automatikusan is hozhatják. Csak hogy nehogy előbb jöjjön az összeomlás, én mégis beleszólnék ha lehet. Persze támogatásra pénz sincs, és nem is biztos hogy működik, lehetne inkább büntető adókkal/vámokkal sújtani a sok üzemanyag elégetése árán szállított/előállított termékeket. Kelljen kifizetnie a termelőnek nem csak a közvetlen költségeit, hanem a környezet terhelésében mérhető költséget is.

A génmanipulált terményekről a véleményem:
Mondjuk bekopogna hozzám egy házaló ügynök, és előhúzna a táskájából egy csodás hatásokkal kecsektető prospektust egy új okosító, egészségjavító szérumról, amit most kísérleteztek ki, és gyerekemnek sokkal jobb élete lenne tőle. Elmondaná, hogy az engedélyeztetés nagyon macerás, egy csomó fölösleges teszten kellene átmennie a szernek. Nemsoká persze meglesz, de egyenlőre az én gyerekemen látható hatásokat le kellene jegyezni, magyarul rajta tesztelnék. Nem kell mondanom, elzavarnám, hogy még a lába sem érné a földet.
Persze gyógyszerekre szükség van, és azt is nehéz mondani, hogy teszteljék csak más gyerekén.
A Földre is mint a gyermekünkre kellene tekinteni. A GM termények sok jót ígérnek, de a környezetre gyakorolt hatása egyszerűen kiszámíthatatlan. Csak kísérlet bizonyíthatná, de ha nem jön be, és belehal a páciens, nincs második dobásunk.

Most egy kicsit elbizonytalanodtam... Mi lenne ha a fenti szer egy halálos kór elleni eredménytelen, elkeseredett küzdelem után gyógyulást ígérne gyermekemnek, tudnék-e nemet mondani minden meggyőződésem ellenére.
Forci 2008.06.06 11:52:25
Géntechnikus:
Ha ez a szakmád, nyilván le tudod söpörni az érveimet, a részemről hiányos tudás miatt.

Tehát laikusként érdeklődve kérdezlek, hogy azt hogyan tudták letesztelni, hogy 10-50-100 éva alatt milyen hatással lesz a GM növények termesztése a talajra, a többi növényre, az állatvilágra?

- Pl. az egyik szokásos ellenérv szerint, ha egy mindennek ellenálló szupernövényt nagy területen termesztenek, elszaporodhat úgy mint a gyom, és kiszoríthatja körülötte a természetes növényvilágot ami esetleg kevésbé életképes. Ha pedig az erdők aljnövényzete helyett is búza fog nőni, hány állatfaj veszti el a természetes táplálékát, környezetét.

- Másik ellenérv szerint (bár a mikéntjét nem tudom) állítolag a mesterségesen módosított gének átkerülhetnek más növényekbe is. Ez akár szuperellenálló gyomokat is eredményezhetnek.

- Harmadikként az így előállított élelmiszerekben beláthatatlan hogy milyen mellékhatások lehetnek immár az embereken.

- És a legfontosabb, hogy ha bármi beigazolódna a fentiekből, a károk visszafordíthatatlanok lennének.

Ezekre az ellenérvekre biztosan megvannak a szakmai válaszok (ezeket kíváncsian el is olvasnám), de azt nem tudja nekem senki bebizonyítani, hogy tesztelve lettek, hiszen ahhoz már 100 éve nagy területen kellene termelni őket. A gyerek és gyógyszer hasonlathoz visszatérve, azt be kell látnom, hogy mindenképp lessz egy első gyerek akin tesztelik. Csak ne az enyém legyen. Ugyezzel a féltéssel gondolok a Föld-et kísérleti nyúlnak használó kísérletekre.
 2007. május 4-én Budapesten E. Zsanett bejelentést tett arról, hogy szolgálatban lévő rendőrök az éjszaka folyamán megerőszakolták. (Lásd E. Zsanett nyilatkozatát az ügyről: http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video\&video_id=376061) Mit állapított meg E.…..