Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lsg404

76 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KKV A pénzhez is pénz kell 2017.07.25 10:24:31
A CIB Bank és a Vállalkozói Blog közös sorozatában négy izgalmas magyar KKV fejlődését követhetjük nyomon - ebben az epizódban azt nézzük meg, hogyan  boldogulnak a vállalkozások az egyik fő kihívással: a pénzügyi tervezéssel...
Minden cégre igaz, hogy csak szívvel-lélekkel dolgozva lehet előrelépni, de különösen a kisvállalkozásoknál fontos ez. Hogyan lehet megteremteni a szinergiát, mitől lesz vonzó munkahely a vállalkozásunk? Ennek jártunk utána a CIB Bank és a Vállalkozói blog sorozatának mai epizódjában.  ..
KKV Ember a vállalkozásban 2017.07.13 11:08:34
A CIB Bank és a Vállalkozói Blog sorozatának mai epizódjában érzékeny témákat feszegetünk: a négy vállalkozás vezetőjétől az időbeosztás, a munka-élet egyensúly kihívásairól beszélgettünk, majd profi coachtól kértünk testreszabott tanácsokat. Profi üzletvezetési tippek kezdőknek és haladóknak, hogy…..
Alig hároméves karrierje során stabil vevőkört és lassan országos hírnevet épített ki ez a kézműves, közvetlen kis cukrászda a tabáni parókia épületében. A CIB és a Vállalkozói Blog sorozatának következő szereplői most tervezgetik a terjeszkedés lehetőségeit. Kelemen Zsófi házigazdával és…..
A jó vállalkozó a globális trendekből és a saját életéből egyszerre merítve talál rá arra az üzletre, amit sikerre tud vinni. A CIB és a Vállalkozó Blog közös üzleti kalandjának második szereplője a Mentes, amely kompromisszum nélküli finomságú, de garantáltan egészséges édességekkel terjeszkedik.…..
A Feelflux egy alig ismert területre, az asztali babrálnivalók, igényes irodai játékok piacára dobta ki különleges termékét, amellyel mindenki kézbefoghatóan megtapasztalhatja azt, ahogy a gravitáció szabályai felülíródnak. A magyar csapat ráadásul ezt a terméket egy példátlanul sikeres crowdfunding…..
Az elmúlt időszakban került igazán előtérbe az emberi produktivitás rendszerszintű megközelítése. Az ipari forradalom óta kihívás az egyre bonyolultabbá váló munkafolyamatok optimalizálása, de mára annyira eldurvult a helyzet, hogy igazán ideje visszaszerezni a kontrollt. A Getting Things Done a…..
Ma, a startup korszakban akár termék nélkül, egy jó ötlettel is el tudni indulni egy cég. Gyakran ez első nehézséget akkor éri el a cég, amikor növekedési plafonba ütközik. Balogh Péterrel beszélgettünk, hogy milyen módszerek vannak vállalkozásunk fejlesztésére...
Nem titok, hogy sok családi, egyéni vállalkozás hamar megreked egy szinten, és szinte a túlélésért folytatott küzdelem, a napi működés felemészti minden energiájukat. Azonban sok ilyen vállalkozás nem teszi meg azokat a viszonylag egyszerű lépéseket, amelyek elindíthatnák a fellendülés felé -…..
Assissi Szent Ferenc Naphimnuszára utalva, Laudato Si (Áldott légy!) címmel csütörtökön 180 oldalas enciklikát adott ki Ferenc pápa, melyben az ökológiai gondolkodás kulcsfontosságát hirdeti. A pápa a fosszilis energiahordozókon alapuló energiagazdálkodás leépítését…..
Ott kezdeném ezt a posztot, hogy technikai sportok iránti rajongás és a "természet szeretete" kicsi koromtól jellemző rám. Amióta az eszemet tudom, imádtam a Forma-1-et, a motocrosst, a rally-t, és odáig voltam a David Attenborough filmjeiben és Gerald Durrell könyveiben megismerhető…..
Nem fogják könnyen adni, az biztos. Az USA bele fog menni egy totális háborúba, minthogy engedjék összeomlani a mocskos rendszerüket. Végül is ennek a tanúi lehetünk minden egyes nap, ami egyre közelebb visz a 3. világháború kirobbanásához... Preparing for the Collapse of the…..
lsg404 2014.11.16 16:17:58
@a Ténytár: És vajon meddig? A fracking egy lufi.A konvencionális CH-kitermelés stabilan lejtőn, fogy a cucc és kész.

Ezt még a Guruló Hordó is megírja, nem kell az ffek.hu-n tájékozódni. A Bloombergen nemhinném hogy megjelenhet valami, ami nem corporate PR.
SUSNYÁS Midway 2014.11.14 14:51:48
Félúton két világ között, a szemétszigetek örvénylő műanyag poklának partjainál.A folyóba dobott öngyújtódat elnyelve haldokló sirályfióka vagyok. ..
SUSNYÁS Mare Nostrum 2014.10.30 13:52:12
Talán mert nincs saját tengeri kijáratunk, és csak nyaralni járunk a tengerpartra, de viszonylag csendesen fogadta a magyar média a keddi hírt, hogy Nagy-Britannia a jövőben nem ad anyagi támogatást a menekülteket a Földközi-tengerből kihalászó Mare Nostrum akció…..
A bolygón élő összes emberi lény 40%-ának van már napi szintű internethozzáférése. Az évtized végére a teljes fajunk be lesz drótozva, maximum ott nem, ahol nagyon nem engedik. De hiába betonfal. Géppuskafészek. Az információt analóg módon nem lehet már blokkolni. Ez az egyik…..
lsg404 2014.10.18 01:05:57
lsg404 2014.10.20 12:53:52
@eau sauvage: Kedves vadvíz,

A poszt azért szerepel ezen a blogon, mert testközelből mutatja meg az olcsó energiára alapozott indusztriális-központosító rendszer kudarcát. Az, hogy milyen államberendezkedés mellett történik ez, az majdnem mellékes. A bolygó egyéb helyein Eritreától Bangladesig mindenhol a nyugati gyarmatosító kultúra benyomása által okozott káoszt, majd a politikai uralom távozása után a gazdasági platformon keresztül történő kizsákmányolás terheit nyögik, az egy másik történet. A nyomor tényleg nem ismer határokat: hárommillió polgártársunk napi élettapasztala is ez, ezért nem kell egzotikus tájakat keresni. A célunk nem a szörnyülködés volt, hanem egy sokáig teljes elzártságban, legendák alapján ismert országról alkotott közelkép megismertetése a közönségünkkel.
lsg404 2014.10.20 12:58:06
@eau sauvage: Ahogy az előző kommentemben is jeleztem - ezért itt csak röviden -: nem hiszem, hogy a "dehát máshol is szar" az egy olyan érv, ami megállna, ilyen alapon semmiről nem érdemes beszélni a bárányfelhők szépségén kívül.

Különösnek találom, hogy sokan Észak-Koreát csak egy országnak tartják a sok közül, amelyik nem az atlantista szövetségesi rendszerben ténykedik. Valójában ilyen ország nincsen több a bolygón, ez egy egészen különleges eset, éppen ezért érdekes.
Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy legyen egy saját felületem, ahol szerteágazó írásműveimet és projektjeimet egységes formában megörökíthetem és közzétehetem, illetve ahová kiszórhatom a máshol nem megjelenő cuccokat, gondolatokat. Ha csak egy lsg404 csatornát követsz,…..
VOLTÁZS Tesla-híradó 2014.10.15 15:30:25
A nagy bejelentés csak annyit tartogatott, hogy egy helyett két motort raknak az eddigi modellbe, szuperautóvá varázsolva az S jelű szedánt, ami most már magától is kiparkol és elénk gurul az étterem bejáratához, leolvasztva aktuális randipartnerünk processzorait.  A Tesla…..
Pop-up store-ok nyíltak városszerte a Nyitva fesztivál keretében. A migránsok ügyét kreatív módon megjelenítő Kult by Menedék megnyitójára mentünk el.Október 1-én elstartolt, és egész hónapban tart a Nyitva fesztivál. Az újabb, a kihasználatlan városi tereket okosan…..
November 22-én lesz a Forma-E második versenye a malajziai Putrajayában - reméljük semelyik sportújságírónak nem lesz kedve a várost Putrinak becézni. A versengés a miniszterelnöki iroda előtt, felhőkarcolók alatt zajlik majd. Az alábbi képen látszik, hogy bő három sáv széles…..
  Szemcsés Hanghullámokon Megszakadó Vétel #07 by Susnyas Transmissions on Mixcloud Szemcsés Hanghullámokon Megszakadó Vétel #07 - Resurrection  LETÖLTÉS itt!   Visszatér a SZHMV! Most az önellátásba egyfajta Chuck…..
A Forma-E autói csak most egyformák. A közös alapot, bizonyos szabályokat betartva, bármelyik csapat bárhová fejlesztheti a következő szezonra. A széria vezérigazgatója, Alejandro Agag szórt el pár hírmorzsát a jövőről. forrás: fiaformulae.comAgag elmondta, a Twitteren és…..
A Current E készített interjút a Professzorral, ebből fordítunk részleteket, a teljes anyagot itt olvashatjátok. Kiderül, hogyan került Prost a Forma-E projektbe, mik az első éles hétvége tapasztalatai, és fontos részleteket tudhatunk meg Prost fiának utolsó kanyaros…..
A csapatokat bemutató szériánkat talán magától értetődő módon az első futam győztes alakulatával folytatjuk. Ha nincs egy eltéveszett gombnyomás, a csapat mindkét pilótája a dobogón ünnepelhetett volna a drámai végkifejletű Peking ePrix leintése után. Így viszont Lucas…..