Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dan696

184 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy vettem észre, hogy a pandémia óta mintha masszívabban megnőtt volna az érdeklődés a hazai koncertek iránt. Itt egyébként kimondottan az underground csapatokra gondolok, mert az továbbra sem okoz senkinek különösebb meglepetést, hogy egy Depresszió vagy egy Ossian húzósabb mennyiségű embert…..
Hazudnék, ha ezt mondanám, hogy nem szoktam időről időre kísérletezősebb zenék felé kacsintgatni. Mostanában például egész sok dungeon synth-et hallgatok, de egyre többször csendül fel nálam a vaporwave stílus is (mint metalon és rockon kívül eső stílus). Pont emiatt bátran kijelenthetem, hogy én…..
Szerintem még soha nem tárgyaltunk arról, hogy hogyan is viszonyulok a blackened death metalhoz, pedig már nem egy ilyen albumról írtam, mióta a Rozsdagyár hasábjain publikálok, ennek meg már hét éve. Miért is van, hogy az egyik felem tökre be van sózva, amikor egy ilyen lemezt kap kézhez, a másik…..
Kevés olyan aktív zenekart tudnék mondani a death metal (vagy úgy általában bármelyik) színtérről, mint a belga Aborted. Ezek az arcok konkrétan képtelenek megülni a seggükön. Az állandó koncertezés mellett folyamatosan adnak valami új hallgatnivalót, legalább egy dal erejéig. Mindezek mellett…..
Nem mondanám, hogy nem voltam meglepve, amikor először életjelet adott magáról a "Hopiumforthemasses". Nem tagadom, hatalmas Ministry-rajongó vagyok, de még így is kicsit elhamarkodottnak éreztem a 2021-es "Moral Hygiene" (az albumról készült cikket ITT találod) után ennyire hirtelen letenni egy új…..
Ördög látja lelkem, kifejezetten vonzanak az izgalmasabb stíluskeverékek. Persze mindez akkor, ha a racionalitás talaján maradunk. A death-doom keveréket kimondottan kedvenceim között tudom említeni, ahogy a black-death-et is. Van viszont egy stílus, melyet hogyha vegyítésre használnak, nos, az…..
Tartozom egy őszinte vallomással: nem igazán vagyok képben a hazai black metal undergrounddal és különösebben soha nem is hajtott a kíváncsiság, hogy akármilyen szinten beleássam magam ebbe a világba. Pózer vagyok, vállalom. Ez nem annak köszönhető, hogy rossznak tartanám, ami eddig eljutott hozzám,…..
Őszintén szólva gondban vagyok ha a német Drain Downról kell beszélnem. A bemutatkozásuk alapján ők lényegében egy thrash banda, lényeges hardcore-beütéssel. Ez egyébként többé-kevésbé fedi is valóságot, viszont az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a HC finoman szólva sem tartozik a…..
Valamilyen szinten speciális helyet foglal el a szívemben a doom metal. Nem tudnám pontosan meghatározni, hogy hol és kivel kezdődött ez az egész, amolyan szeretem-gyűlölöm viszony, de azt tudom, hogy sok szempontból meghatározó szerepe volt abban, hogy később milyen lesz az általános zenei ízlésem...
Amikor felcsaptam az olasz Keres 2024-es lemezéhez mellékelt olvasnivalókat, több érdekes és izgalmas dolog is szembejött. Az egyik ezek közül egy jegyzettömb-fájl volt, mely röviden summázta, hogy végül is mi a gondolatmenet a "Homo Homini Lupus" lemez mögött...
Elképzelhető, hogy én vagyok extra mód tudatlan, de őszintén meglepett az információ, hogy Luxemburgnak van egy abszolút mérhető metalszíntere. Tudom, hogy komikus, hogy fenn vagyok ezen akadva, de legjobb emlékeim szerint a most kitárgyalásra kerülő Scarlet Angerön kívül idáig összesen egy helybéli…..
Rozsdagyár VLTIMAS - Epic (2024) 2024.01.19 14:08:32
Ha van olyan ember a metalszíntéren, akit már évek óta nem tudok hova tenni, akkor az David Vincent. Egész életében nagyon aktív tagja maradt a death metal világnak, és nem kisebb zenekarok kötődnek a nevéhez valamilyen formában, mint a Terrorizer vagy a műfaj egyik legfontosabb alapköve, a Morbid…..
Személyes véleményem szerint a legjobb hazai banda, így all time, a Watch My Dying. Pont. Az már önmagában megbecsülést érdemel, hogy a milliónyi tagcsere ellenére is minden egyes kiadványukkal képesek voltak elejétől a végéig konzisztensek maradni, de ami masszívan kiemeli őket számomra a mezőny…..
Már megmondani nem tudnám, hogy milyen indíttatásból, de az elmúlt hetekben végigmentem a kaliforniai DevilDriver életművén, és a tavaly megjelent utolsó lemez, a "Dealing With Demons, Volume II" lekapcsolása után összegeztem magamban, hogy ugyan amit tíz lemezen keresztül hallottam, az úgy…..
Lehet-e rossz egy zenekar, mely egyenesen Amerikából jön és úgy jellemzi magát, hogy neoklasszikus-technikás thrash/death metal? Kizárt. Ezt így meghallja az ember, és egy nagyon durcás Yngwie Malmsteen ugrik be egyből. Kész, 10/10, év albuma. ..
Őszintén szólva mindig egy kicsit gondban vagyok, amikor egy csapatnak a debütáló lemezéről kell cikkeznem. Ilyenkor az ember óhatatlanul is reménykedik abban, hogy egy jól sikerült bemutatkozást fog hallani, részint mert senki sem szeretne rossz zenét hallgatni, részint mert valahol itt bekapcsol a…..
Rutinosabb death metal rajongóknak talán nem ismeretlen az amerikai Incantation neve, a kevésbé rutinosoknak, esetleg laikusoknak azt érdemes tudniuk róluk, hogy a műfaj egyik legöregebb képviselői, konkrétan '89-óta végzik a túrást töretlen lendülettel. Lényegében teljesen alap death metal a…..
A Boston-i Final Gasp nagyon érdekes banda. A csapat pusztán pár éves és a mostani debütalbumuk, a "Mourning Moon" már az ötödik kiadványuk. Ők igazából egy már nagyon letűnt stílust igyekeznek feltámasztani, vagy legalábbis requiemet állítani neki, ez pedig a death rock. Akinek ez a műfaji…..
Amikor kézhez kaptam a lengyel Dopelord új lemezének sajtópéldányát, akkor két dolog fogalmazódott meg bennem. Az első, hogy talán több időt kéne töltenem a stoner/doom zene társaságában, ugyanis egyre gyakrabban kötnek ki nálam ilyen alkotások, és még ennek ellenére sem tudnám azt mondani, hogy…..
Nem olyan régen a kezembe akadt egy dal, melyet még tinikoromban írtam az akkori zenekarom számára. Nem egy túl komplex valami. Igazából egy nagyon egyhangú, gyér angolsággal megáldott, három versszak, négy kör refrén konstrukcióban kiélt, obszcén lázongás a minden ellen is. Volt ott szó Jézus…..
Tartozom egy vallomással: annak ellenére, hogy abszolút kedvencem a death metal műfaj, soha nem voltam elkötelezett rajongója a kanadai Cryptopsy-nak. Ez főleg annak tudható be, hogy az első tíz év, nagyjából konzisztens death metalja után az utóbbi albumok sokszor elég semmilyenre sikerültek,…..
Mindig izgalmas új zenekarok megismerni. Még akkor is, ha az adott zenekar már harminc éve pályán van, igaz, itt-ott kihagyásokkal. Ilyen példa az amerikai Ringworm is, akik még a '90-es évek elején jöttek a világra és alapvetően thrash metalban utaznak. Egészen eddig semmit nem hallottam róluk, de…..
Eljött végre ez a nap is, "Goliath"-cikk a Rozsdagyáron! Kicsit ugyan megkéstünk, de ne tudjátok meg, mennyi mosogatnivaló volt, ráadásul a kéményseprők sem igazán akartak megérkezni. Viccet félretéve, tényleg kicsit megcsúszott a dolog, főleg annak tükrében, hogy a nyár egyik fontosabb…..
Nem szeretem a deathcore-t. Ez van. Egy végletekig behatárolt, és túlzottan panelekből építkező stílusnak tartom, melyben minden zenekar majdnem teljesen tökugyanaz. Ez most lehet, hogy sokaknak bicskát nyitott a zsebében, és bosszúszomjas tüzet gyújtott a lelkében, de ízlések és pofonok. ..
Ezúttal nem megyek bele túl mélyen az ausztrál Thy Art Is Murder eredettörténetébe. Ennek több oka is van. Egy: ez már sokadik cikk róluk a Rozsdagyár hasábjain. Kettő: az egyik legközismertebb deathcore/death metal gárdáról beszélünk. Három: enélkül is bőven lesz miről beszélni. ..