Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rebel Alliance

40 bejegyzést írt és 173 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jerico Meg 2. - Az árok 2023.08.04 10:50:21
Jon Turteltaub 2018-as filmje az őscápáról (vagy megalodonról) a kritikusoknál nem aratott osztatlan sikert annak idején (és az IMDb-n sem tarolt) mégis hatalmas érdeklődéssel ment öt éve a mozikban, így egyértelmű sikerként könyvelhető el. Jason Statham megfelelő főszereplőnek bizonyult, noha…..
A 2023-as Star Wars Celebration április 7-én Londonban három fontos új hírrel lepte meg a Csillagok háborúja rajongókat a franchise jövőbeni terveit illetően. Kiderült ugyanis, hogy a Disney három élőszereplős, egész estét mozifilmben gondolkodik az elkövetkező évekre vonatkozóan. Lássuk…..
Rebel Alliance 2023.04.10 11:20:33
@Argus_: Az a tény, hogy nem egy tapasztalt rendezőt kértek fel a Star Wars folytatás elkészítésére arra utal, hogy nem veszik túl komolyan a dolgot és már nem remélnek nagy bevételeket sem. A Star Wars egész estés élőszereplős kánon filmsikerek kora sajnos úgy tűnik lejárt. A Disney afféle "másodvonalnak" tartja, ahová egy kezdő női rendező is jó lesz. Beletesznek vagy fél milliót vissza is jön ugyanannyi és jóccakát.
Blogunk 50. bejegyzése a Star Wars Universe jövőjéről próbál értekezni, kitalálva, hogy a Disney döntéshozói vajon milyen irányba viszik majd tovább a franchise -t és az űreposz milyen módon tudná visszaszerezni méltó rangját és népszerűségét a rajongóknál. Egyáltalán valóban vissza kell szerezni a…..
A tragédiákkal, járvánnyal és sorozatos szerencsétlenségekkel teli 2020-as esztendő "az isteni Maradona" halála után még egy katasztrófát hozott számunkra, az igazi Darth Vader, azaz Dawid Prowse távozását az élők sorából. November 28-án egyesült az erővel a 85 éves angol színész. Ha az ember…..
A Star Wars kultusz 1977 óta része a filmes világnak, mely azóta valódi univerzummá nőtte ki magát: 11 mozifilmmel, számtalan rajzfilm-feldolgozással, kisfilmmel, játékfigurával, újsággal, rajongói közösséggel, rendezvényekkel, sőt még hivatalosan bejegyzett Jedi vallással is. Ma már tízmilliók…..
Május 4 mindig is a Star Wars rajongók egyik kiemelt napja volt, „Az erő legyen veled!” „May the force be with you!” és a „May the fourth be with you!” Május negyedike legyen veled! áthallás kapcsán. De májusban van egyébként a SW Univerzum másik nagy ünnepe is, hiszen 1977 május 25-én volt az…..
A Star Wars Univerzum 2019 decemberében egy teljesen új kánon résszel bővült, mégpedig J.J.Abrams rendezésében és a Skywalker kora (The Rise of Skywalker) címet kapva. Ezzel a számozott fejezeteket tekintve a kilencedik, összesen pedig a tizenegyedik egész estés Csillagok háborúja epizód került a…..
Rebel Alliance 2019.12.27 22:33:39
@Arkadiai: Érdekes vitatéma lehetne, hogy melyik részt mi tesz sikeressé! Ha az Index kitenné a posztot, széles plénum vitathatná ezt meg. :) HA kikerülne.
Rebel Alliance 2019.12.28 13:40:28
@Exegol: Mégis kikerült! :)
Sokféle módon közelítették már meg a Star Wars világát - voltak gyerekmesék (pl Baljós árnyak, Klónok támadása), volt háborús dráma (Zsivány Egyes) és rendhagyó formabontás is (Utolsó Jedik) - így talán kevéssé meglepő, hogy a Disney+ nemrégiben induló streaming csatornáján futó The Mandalorian című…..
Már csak 253 nap és megjelenik a hazai mozik műsorán is a várva várt IX. Star Wars epizód, egyelőre ismeretlen címmel, de bizonyosan J.J. Abrams rendezésében. Addig azonban az év legfontosabb eseménye a Star Wars Celebration lesz, mégpedig április 11 és 15 között Chicagóban, a McCormick…..
Folyik a visszaszámlálás: már csak 278 nap és láthatjuk a Csillagok háborúja franchise legújabb, 9. epizódját, mégpedig J. J. Abrams rendezésében, Daisy Ridley, Oscar Isaac, John Boyega, Adam Driver Domhnhall Gleeson és Mark Hamill főszereplésével. Az új epizód pontos címet sajnos még most sem lehet…..
Nagyon vártuk már a második Star Wars spin-off fejezetet, hiszen sztorija a rajongók számára kiemelten fontos és kiváltképpen közkedvelt figura, Han Solo fiatal éveit mutatja be. Ron Howard elkészítette ezt az új epizódot, legalábbis annak végső változatát, miután átvette a rendezői széket az…..
Azok, akik klasszikus részeket (IV., V., VI) még a 80-as, 90-es években látták először, valahogy másképp viszonyulnak a Lázadók Szövetségéhez, mint a későbbi (vagy mai) korosztályok SW rajongói. Ez a bizonyos különbség a felkelők tiszteletében és kicsit misztifikálásában is tetten érhető, hiszen az…..
Milyen lett az új Star Wars-film? Kezdjük a negatívumokkal: a VIII. rész túl hosszú és időnként unalmas (finomabban megfogalmazva: nem egyenletes a cselekmény ritmusa); ahogy arra Alec Cawthorne is figyelmeztetett: időnként zavaróan vicceskedő (ebbe nem csak a 80-as évek akciófilmjeit/a mostani…..
Spoilermentes elemzés Aki látta a Star Wars űreposz eddig megjelent nyolc epizódját, az semmiképp sem tudja kihagyni a legújabb rész, Az utolsó Jedik megtekintését. A rajongókban óriási a várakozás és úgy tűnik az első visszajelzések meglehetősen szélsőséges végpontokon értékelik Rian Johnson…..
Teljesen spoiler mentes a DETAILS feliratig Nem könnyű valódi kultuszfilmekről véleményt, elemzést vagy kritikát írni, mert ezek az alkotások sokkal több érzelmi kötődéssel kapcsolódnak az emberek többségéhez, mint az átlagfilmek. Fokozottan igaz ez az évszázad legnézettebb filmes eposzára, a…..
December közepét írunk, ami annyit tesz, hogy már a mozikban a Star Wars-saga legújabb fejezete, Az utolsó Jedik. Én most kivételesen nem fogok a blogra kritikát írni a filmről: megtettem ezt már máshol, az Amerikai Plánon pedig megteszik majd kitűnő kollégáim, akik- sok millió rajongóval egyetemben…..
Rebel Alliance 2017.12.16 21:27:41
@whatisevenworse: teljesen egyetértek veled. Pontosan így van! Nem nyerte el nálunk a tetszést. Viszont a legújabb spizód nagyon bejött nekünk, holnap délelőtt jelenik meg erről az elemző kritikánk!
Lezajlott (december 9-én) Los Angelesben az év egyik legfontosabb filmes eseménye: Az utolsó Jedik világpremierje. A hihetetlen és látványos külsőségek közepette megtartott eseménynek az 1925 -ben megépített Shrine Auditorium adott helyet, ahol 1947 -ben, 1948 -ban, majd 1988 és 2001 közt az Oscar…..
Rebel Alliance 2017.12.10 22:48:08
@Filmelemző: igen a 73 éves Peter Mayhew szegény már nincs olyan fizikai állapotban, hogy fusson, szaladjon, így a szerepet megosztva játszották. Ahol ugrabugrálni kellett, ott a 31 éves Suotami ugrott be, ahol elég volt az ücsörgés, ott Mayhew szerepelt Csubi jelmezében. Amúgy Mayhew 1977 -ben 4 centivel magasabb volt mint most Suotamo. :-)
Világszerte nagyon sokan szeretik a Csillagok háborúja filmeket, de közülük nem mindenki tekinthető vérbeli és "igazi Star Wars rajongónak". Akik ebbe a körbe tartoznak, rendelkeznek bizonyos ismérvekkel. Nézzük, melyek ezek a jellemzők; összesen 15 ilyet szedtünk össze: 1.) - Kapásból fel tud…..
Alig 18 nappal a legújabb rész (Az utolsó Jedik) bemutatója előtt, afféle sajátos visszatekintést jelent sorra venni az eddig elkészült részeket, legjobb tulajdonságaik alapján. A mai napig, 1977 óta nyolc Star Wars epizódot mutattak be a mozik, melyeket sokszor és sokan hasonlítottak már össze és…..
Sokan írtak már a Star Wars legújabb spin-off részéről, a Gareth Edwards által készített Rogue One -ról és széles skálán mozognak a vélemények a teljes elragadtatástól egészen a kemény bírálatokig. A "három és feledik "részt korábban a Filmtress 7,5 -re, a Filmworlds pedig 7 pontra értékelte.…..
Így 26 nappal "Az utolsó Jedik" premier-bemutatója előtt talán érdekes lehet elmélyednünk bizonyos kérdésekben, például az egész Csillagok háborúja történetfolyam időbeniségében. A posztunk címében feltett talányra ugyanis nincs konkrét és egzakt válasz, hiszen George Lucas 1977 -ben erről csak…..
Rebel Alliance 2017.11.20 20:23:02
@szingularitás: ez már nagyon közel áll a mi "verziónkhoz". :-)
Rebel Alliance 2017.11.20 20:56:46
@szingularitás: BINGÓ
:-)
Rebel Alliance 2017.11.21 15:38:49
@Irbisz: ... éspedig miért is nem??
Hatalmas bejelentések érkeztek a Lucasfilm háza tájáról: mint kiderült, az egy hónap múlva érkező Az utolsó Jedik film írója és rendezője, Rian Johnson kapta meg azt a megtiszteltetést, hogy a soron következő Star Wars trilógia alapjait lefektesse, beleértve az első részének…..
Április közepén az első előzetes, majd júliusban egy forgatásról szóló werkfilm, végül október 10 -én egy második,  -- rendkívül gazdag képi világú és nagyon érdekes -- trailer jelent meg a rajongók számára. Az új előzetes már a legelső megjelenési napon rekordot döntött a nézettséget illetően,…..
Rebel Alliance 2017.10.31 13:25:14
@Jerico: Mi is várjuk. Számoljuk a napokat!
A két legnagyobb rejtély: Snoke kiléte és Rey származása, múltja. :-)
Ha a legjobb Star Wars filmeket vizsgáljuk, például a Birodalom visszavágot, az Egy új reményt vagy a Sithek bosszúját, észrevehetjük, hogy bizonyos "összetevők" elengedhetetlenül hozzájárulnak az egyes epizódok sikeréhez. Ezek aránya aztán rendszerint komoly vitákat gerjeszt a rajongók között, de…..
Rebel Alliance 2017.10.31 12:43:51