Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Unbiased

0 bejegyzést írt és 493 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap azért egy kicsit kiakadtam. Általában nem kezelem érzelmi kérdésként, ha valamit nem mond el a tanár, mert például nehezen érthető a levezetés vagy az adott információ ismerete nem ad hozzá többet a módszer gyakorlati alkalmazhatóságához. De olyannal még nem találkoztam, hogy egy adott…..
XYZ fedőnevű olvasónk nem cicózott, amikor a bankja olyat húzott, ami szerinte teljesen törvénytelen, olyan helyre panaszlevéllel sorozta meg a Magyar Nemzeti Bankot, a Pénzügyi Békéltető Testületet és az MKB Bank Zrt.-t, hogy csak lestünk. Tanuljunk barátaim! Tisztelt…..
Unbiased 2018.05.20 10:40:16
@menyecske666: Igen, és a tájékoztatójuk a kismillió, senkit sem érdeklő dolgok mellett mélyen hallgat arról, hogy a jelzett átállási időszakban a csoportos átutalásokat és állandó megbízásokat sem fogja a bank teljesíteni. Így aztán számíthat büntetésre az ember a szolgáltató részéről az esetleges késedelem miatt. Amikor ezt sérelmeztem, azt mondták, fizessem én külön be a fizetendőket. Aztán majd később persze a bank is átutal, és majd harcolhatok a dupla fizetés visszatérítéséért.
Egyébként gyanakszom, hogy az egész Átállás (ők írják nagy kezdőbetűvel) arról szól, hogy minden egy kicsit költségesebb meg bonyolultabb lesz.
Pangea Katar „elszigetelése” 2018.04.18 08:25:20
Kifejezetten barátságtalan lépésre szánta el magát Szaúd-Arábia a Katarral szemben fennálló geopolitikai nézeteltérés „megoldására” – amennyiben hihetünk a szaúdi híreknek. A királyság ugyanis új szintre emelné a Katar ellen már létező vízi, légi és szárazföldi blokádot; egy csatorna építésével…..
Bajban lehet az Oscar-díj: meglepően kevesen nézték mind a gálát, mind a jelölt filmeket. Noha néhány éve éppen azért bővítették a fő kategóriát 5 filmről 9-10-re, hogy a népszerűbb alkotások is bekerülhessenek, ez egyre kevésbé látszik megvalósulni, a közönséget pedig egyre kevésbé foglalkoztatja,…..
Unbiased 2018.03.12 12:09:19
@Scriptorius: Egyetértek. Ráadásul a film alapötletét Beljajev: A kétéltű ember c. regényéből koppintották (a hatvanas évekből).
Ha még nem unják rettenetesen a Demcsák-ügyet, íme egy újabb adalék. A Bors iparági pletykákra hivatkozva azt írja, hogy idén több százmilliót költött az ATV az őszi műsoraik indulása előtt reklámra. Ezt bárki láthatja, aki szétnéz Budapesten, tele van minden a csatorna óriásplakátjaival. Ezeken…..
Ma kezdődött az éves lomtalanítás a kerületben, alighogy csökkenni kezdtek a tavaszi lakásfelújítások miatti illegális hulladékhegyek, ismét komoly problémát jelent az idő előtt kipakolt, felhalmozott lom lakókörnyezetünkben. Joggal vagyunk ilyenkor dühösek, az egyik szomszéd több nappal hamarabb…..
Reklámfogás Helytelen helyek 2017.04.07 06:52:00
Van úgy, hogy a reklámtervezők legjobb igyekezete ellenére is becsúszik valami apró bibi - amikor a gonsodan megtervezett hirdetések a sors fintora folytán nem megfelelő helyekre kerülnek, vagy "rossz társaságba" keverednek. Ebből mutatnék be most pár példát: Az első képen egy…..
Mai témát csak úgy elém fújta a szél...   Volt már egy "galambos" sztorim, de bizonyítani akarom magamnak, hogy elkezdődött nálam egyfajta grafomán evolúció, magyarul fejlődök. Szeretek mindenféle kellemetlen témát boncolgatni, mint a mai is, már csak azért is, mert egyrészt mindenki magára ismerhet…..
A mindenki ellen harcoló - bátran feláldozva Magyarország jó hírét a világban - Orbán messze nem akkora hős, ha két idős nénike az utcájában sétálgat. Demokráciákban páratlan, hogy békeidőben – mert lássuk be, szerencsére az van nálunk, nem úgy a miniszterelnök fejében – folyamatosan készenléti…..
Fotó: Beliczay László / MTI Már Héder Barna vezetésével forgatják a Duna Tévé vetélkedőjének új részeit, írta a Bors, majd péntek délután az MTVA sajtóosztálya hivatalosan is megerősítette az információt. A lap úgy tudja, Kovács Kokó Istvánt is kipróbálták, de a köztévé végül mégsem őt…..
Az amerikai matematikus Andrew Granville, a számelmélet neves tudora és sokan mások is meglepődtek a Stanford egyetem két kutatója által márciusban közzétett eredményen. „Lebénultam” – mondja Ken Ono, aki már számos számelméleti sejtést bizonyított be. „Valóban gyönyörű eredmény” – kommentálja James…..
Unbiased 2017.02.02 17:13:46
@gigabursch: Hogy egy szám prím vagy nem, független a számrendszertől.
Rodolfo, a híres bűvész mondta anno, hogy "figyeljék a kezemet, mert csalok". És hiába nézted, simán átvert még is. Na ja, de az Rodolfo volt, profi - és nem a Fidesz. Ők ugyanis nem is merik ezt a szlogent használni - hisz politikájuk lényegét lepleznék le ezzel. Mint például Lézer Johnnak a…..
1. A népszavazás tétje nem világos, egyedül Orbán tudja (amint bevallotta), hogy hogyan és mire fogja felhasználni az eredményét -- magyarul a szavazók nem tudják, milyen politikai térbe kerülnek bele, ha részt vesznek az aktusban. Ez olyan, mintha mindenki bekötött szemmel szavazna valójában nem a…..
Szeretek antikváriumokba járni. Mindig találok valami érdekességet. Legutóbb egy sarokba dobva leltem rá az 1962-es Ludas Matyi számaira. Lecsaptam rá, elvégre 50 szám csak meg kell, hogy érjen bruttó kemény 4000 Ft-ot. (Hajdan 1 Ft volt egy szám ára.) Sokat nézegettem idehaza, mert nagyon…..
Unbiased 2016.09.14 15:11:41
@Androsz: "a külföldi uszító adók rövidhullámon nyomultak"
Gondolom elfelejtetted idézőjelbe tenni azt, hogy "uszító". Vagy az átkos híve vagy?
Unbiased 2016.09.14 16:05:34
@Androsz: "a rendszerellenességet próbálták a fejekbe plántálni"
Nem kellett azt plántálni, az ott volt. És ha ez téged meglep, akkor nincs miről tovább vitáznunk.
      A címben felvetett kérdés égetőbb, mint gondolja a kedves olvasó. Nem szabad a homokba dugni a fejünket. A keresztényüldözés mindennapjaink égető problémája – ha másból nem, onnan biztosan lehet tudni, hogy már államtitkárságot is létrehoztak ellene. Ahhoz, hogy hatékonyan felvehessük…..
Letisztultak az erővonalak, ami az októberi népszavazást illeti. Az ellenzék soha nem látott, 99 százalékos egységbe forrt amellett, hogy ezt a parasztvakítást nem szabad érvényes szavazattal legitimálni. Vagy távolmaradással (MSZP + DK + Együtt + PM + Moma), vagy érvénytelen szavazattal (Kétfarkú…..
Az olimpiai atlétika versenyek mindig kiemelkedő szórakozást nyújtanak az ötkarikás játékok nézőinek. A sportág versenyeinek 9 napja alatt mindig azt várjuk, hogy kiemelkedő sportemberek kiemelkedő eredményeinek legyünk tanúi. Lehetséges, Rióban látunk világcsúcsokat, olimpiai rekordokat, létezik…..
Érdekes cikk jelent meg tegnap az Indexen. A legnagyobb hírportál a Závecz Research-csel közösen megkérdezte az embereket Orbán októberi „kvótás” népszavazásáról. Az adatokat nem csak ömlesztve, hanem precízen a pártok szavazóira lebontva közölték. A kutatásból kiderül, amit józan ésszel…..
Aki vásárolni jár, feltehetőleg maga is jól ismeri, milyen módszerekkel próbálnak nap-mint-nap rávenni bennünket a vásárlásra. Kezdve az üzletek kialakításától, a dekoráción át az illatok, hangok kavalkádján keresztül egészen a személyes megszólításig terjed a paletta, és még nem is említettünk…..
Válasszunk Nizza: Felelősök 2016.07.15 22:04:06
Sokan mondják. Rossz a fegyvertartás, mert a fegyverrel könnyebb ölni. A fegyvertartást pártolók évtizedek óta mondják akár véletlenül, akár szándékosan könnyebb ölni autóval is. A autók, a cigi, az alkohol és számos más dolog sokkal több embert öl meg, mint a lőfegyverek. Ha a védekező félnél is…..
Unbiased 2016.07.17 12:00:53
@lol7: Európa soha nem engedne meg egy ilyen vérbosszút (még Izraelben is csak a hozzátartozók házát rombolják le). Másrészt a terroristának nem csak a saját, de a hozzátartozói élete is egy értéktelen, a "nemes" cél érdekében habozás nélkül feláldozandó valami.
Lassan lemegy a teljes csoportkör a foci-Eb-n, és a közvetítés már több mint egy teljes hete ültet nagy számban olyanokat is a tévé elé, akiknek amúgy eszükbe sem jutna a köztévére kapcsolni. Számukra egy alternatív valóságra nyílik ablak a közvetítések szünetébe beszúrt, egyperces mini-híradóval,…..
Unbiased 2016.06.20 16:30:31
@ideasz: Gundel egyre inkább nem tetszik nekem se. Ott kezdődött, hogy a Maradj talpon! vetélkedőben percenként mondja azt, hogy "jól van", és a rendezők nem figyelmeztetik, hogy szokjon le erről a modorosságról. A közvetítéseiben meg iszonyúan hadar, olyan tömegű információt darál a fülembe, hogy az borzasztó. Azon vettem észre magam, hogy választani kell a meccs figyelése és a szűnni nem akaró dumája között, mert a kettő együtt nem megy. Nincs szükség arra, hogy jólinformáltságát ilymódon bizonyítsa.
A közszolgálati média - így a közszolgálati televízió - feladatai közé tartozik a tárgyilagos, kiegyensúlyozott és pontos tájékoztatás a hírműsorokban, valamint a nemzeti hagyományok, értékek képviselete a kulturális és oktató műsorokban, továbbá kellő megszólalási és bemutatkozási lehetőség…..
Az ember azt gondolja, hogy az online bankolással minden bankügyet egyszerűbb elintézni. Hát nem. Kedves Homár, Előre bocsájtom, hogy meg vagyok elégedve a Citi Bankkal, 2000 óta vagyok náluk, ezalatt talán ha kétszer voltam benn fiókban, mindent el lehet online vagy telefonon…..