Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Corvinus Média

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A MOL-csoport 7 országban 74 Growwwert vesz fel, akik lehetőséget kapnak arra, hogy a régió mobilitásának, energiaellátásának és fenntarthatóságának előmozdítását célzó megoldásokon dolgozzanak. Borítókép: Canva A MOL Growww program 18 évvel ezelőtti indulása óta több mint 2500 friss diplomás…..
Az idei évben a hetedik elnökválasztásra készül az Oroszországi Föderáció. Az ország 1991-es létrejötte óta eltelt mintegy 26 évben összesen csupán hárman váltották egymást az elnöki székben: Borisz Jelcin (1991-1999), Vlagyimir Putyin (1999-2008), Dmitrij Medvegyev (2008-2012), illetve 2012 óta…..
 Egy kupac Corvinusos menni Németország Három Corvinusos hallgató képviselte hazánkat november végén Németországban, a ‘Managing Cultural Diversity’ elnevezésű konferencián. Az esemény a világ minden tájáról érkezett diákoknak nyújtott felejthetetlen szakmai és interkulturális élményt. A Koblenzi…..
„Felkészítjük a fiatalokat a jövő munkahelyére, felvértezzük őket képességekkel, amikre szükségük lesz” – mondta Nőthig-Hegedüs Enikő, a másfél éve New Yorkból indult edUcate társalapítója. Vele készült interjúnkat olvashatják oktatásról, új módszertanokról és a szervezet történetéről. Honnan jött…..
Különböző életutak, stílusok és életkorok színtere, amit nevezhetünk akár Budapestnek is, vagy a 100 szóban a Város pályázatnak, ami a nagyváros kis történeteit várja. Az immáron negyedik éve megrendezett pályázat bárki számára nyitott és kötetlen témájú. Benyomások, igaz történetek, emlékek vagy…..
Sok sikeres vállalkozás indul a Corvinus falai közül, ezekből egyet alaposabban megismerhetett a közönség az Effemine diákszervezet által szervezett „Sikeres élettörténetek” előadáson. A Zynternt három korábbi corvinusos hallgató, Megyeri Mirtill, Barathi Tamás és Balogi Attila alapította 2016-ban…..
Csernák Jánossal, a Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar HÖK elnökével, és a Lendület frakció elnökjelöltjével beszélgettünk a választásokról, a diákszervezetek helyzetéről, a tapasztalat fontosságáról és a karok közötti, valamint karon belüli konfliktusokról. Hogy értékeled az elmúlt…..
Majdnem teltházzal tartották meg a Corvinus első Hallgatói Önkormányzati Elnökjelölti vitát november 8-án este. Az egyetemi szakkollégiumok, a SZISZ, a TEK, a Rajk, a GYDSZ, az EVK és a Heller invitálták vitára a Társadalomtudományi Kar két versengő frakciójának képviselőit. A Lendület frakciót…..
Adámi Zsanett elnökjelölttel és Simon Bálint képviselőjelölttel beszélgettünk a hallgatói érdekképviselet és bizalom fontosságáról, a két legnagyobb kar együttműködésének jövőjéről, a diákszervezetek helyzetéről, a kétnyelvi tájékoztatásról és sok másról.…..
Októberben ünnepelte 3. születésnapját a jelenleg 68 egyetemistából álló jótékonysági szervezet, az Amigos a gyerekekért Alapítvány. Pillanatnyilag 15 corvinusos hallgató tagja a több mint 5 budapesti egyetemről érkező csapatnak. A szervezet tagjai heti rendszerességgel járnak tanulni, játszani,…..
Franciaország az egyik legnépszerűbb országnak számít az Erasmus-célpontok között. Egyik ismerősöm és kollégista társam, Szücs Zoltán Angers-ban töltötte az őszi szemesztert. A következőkben olvashatjátok, hogyan mesél élményeiről, tapasztalatairól. Miért Franciaország és miért Angers, hiszen ennek…..
Erasmus-ra menni nagy kaland, sőt, a Corvinus G-karán szinte kötelező; helyszínt azonban érdemes jól választani, merőben meghatározza az egész csereidőszakot. A tavalyi tanév tavaszi félévét az Universidad de Deusto-n, Bilbaoban töltöttem. Ezzel a rövid beszámolóval szeretnék segíteni azoknak, akik…..
A magyar társadalom időnként felmerülő problémája a pénzügyi tudatosság hiánya, különös tekintettel a fiatalokra. Sokan vitatják, hogy szükséges-e a pénzügyi intelligenciát az iskolarendszerben fejleszteni, vagy ezt családon belül, gyermekkortól kell megkezdeni. Az elmúlt évek nemzetközi felmérései…..
A családi vállalkozások helyzete nemcsak vállalkozói, hanem társadalmi ügy is. A téma multidiszciplináris mivoltából adódóan a BCE mindhárom karán releváns lehet vele foglalkozni, ahogy az egyetemen kívül is. Dr. Drótos György, a Családi Vállalatok Központ (CSVK) megbízott vezetője (egyben a…..
Katalónia Spanyolországtól való függetlenedésének kérdése hosszú idő után jelentős fordulóponthoz érkezett 2017 októberében. A spanyol állam által alkotmányellenesnek minősített ügydöntő népszavazás eredménye magáért beszél: a szavazók közel 90%-a Katalónia önálló állammá válását pártolja. De hogyan…..
Az utóbbi hónapokban új erőre kapott a Jobbik által is támogatott bérunió kezdeményezése. A téma kapcsán Madár Istvánt, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságpolitika Tanszékének címzetes docensét kérdeztük bérekről, termelékenységről, eurózónáról, valamint a kétsebességes és a kétdimenziós Európa…..
Ingyen munka vagy életre szóló élmény? Dolgozni egy nemzetközi sportrendezvényen fizetés nélkül? Megéri-e egyáltalán segíteni egy sportesemény lebonyolításában és ha igen, hány éves koráig végezhet valaki önkéntes munkát? Az önkéntesség kultusza gyerekcipőben jár még Magyarországon Nyugat-Európához…..
Éjszakánként a konyhában, lavórban és konzervből kísérletezett első söreivel, miután egy nemzetközi vállalatból kilépve adott magának pár hónapot, hogy kitalálja, mihez kezd az életben. Negyvenes fejjel, vezetői múlttal ment ingyen segédkezni sörfőzdékhez, hogy tanulhasson. Amikor elhatározta, hogy…..
Vajon mit fogunk fel a körülöttünk lévő világból? Mi kik vagyunk benne? Inkább sodródunk vagy evezünk? Az ARC kiállítás szervezői és létre hozói minderre kíváncsiak. A már 17. éve meghirdetett pályázat azokat a felnőtteket célozza, akik szeretnének kifejezni és egyúttal…..
  Úgy tűnik, mintha a budapesti amerikai követség ideiglenes ügyvivői vonzanák a turbulensebb időszakokat a magyar-amerikai kapcsolatokban: André Goodfriend hivatali idejében történt a kitiltási botrány és nála kért tolmácsot Vida Ildikó, Colleen Bell 2017. januári távozása után ügyvivőnek előlépő…..
Interjú dr. Matthias Freisével, a Münsteri Egyetem Politikatudományi Intézetének professzorával a Visegrádi országok politikai és gazdasági együttműködéséről, helyzetéről, valamint az Európai Unióval és Németországgal való kapcsolataikról a Római Szerződés hatvanadik évfordulójának fényében. Az…..
A negyedik ipari forradalomról és annak kihívásairól rendezett konferenciát a Mathias Corvinus Collegium. Az MCC Neighbourhood Dialogues névre keresztelt rendezvény immáron harmadik éve invitálta Budapestre a szomszédos országok diákjait, hogy megvitassák az éppen aktuális témákat. A nemzetközi…..