Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Advanced Flight

0 bejegyzést írt és 2972 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet, hogy évek óta ugyanazt a reggeli rutint alkalmazod, lehet, hogy minden napod másként indítod. Akár koránkelő, akár éjszakai bagoly vagy, az, ahogyan a reggeledet töltöd hatással lehet a napodra sőt, a pszichés jólétedre is. A mentális egészséget támogató reggeli rutin első lépése az, hogy…..
Noha a Covid az elmúlt egy évben szinte minden témát felülírt (érthető módon) felhívta a figyelmet arra is, milyen állapotban van a közép- és kelet-európai országok egészségügye – leginkább az agyelszívás miatt...
Advanced Flight 2021.04.25 00:33:04
@Csodabogár: mi van?? sose adtunk semelyik háziorvosunknak borítékot. Nem is tudok a környezetemben ilyenről.
Alap-és járóbeteg-ellátásban sose adunk. A kórház az más.
2020-ban igen nagy sikert arattak itt a Nerdblogon azok a posztok, amelyekben bemutattam az Arcanum digitális folyóirattárában talált játékkönyves témájú cikkeket. Elsőként azt mutattam be, mit írt a Kaland, Játék, Kockázat-sorozatról 1989-ben és '90-ben a gulyáskommunizmus első bulvárlapja, a…..
1909. Skijoring Norvégiában. A három korai téli olimpián is szerepelt bemutatószám a skandináv országokban még ma is kedvelt népi sport..
Advanced Flight 2020.11.08 21:44:08
@bioLarzen: régen is síjöringnek hívták. Vmi háború előtti (vagy két vh közti) ifjúsági regényben már olvastam így magyarul.
Bölcsődék, mozik, sportpályák és csepelnyi lakó egyetlen panelházban. Mintha Jetsonék költöztek volna a Duna-partra.   Ma a "Faluház" a legnagyobb. A szalagház homlokzata ennek 40-szerese lett volna...   Ha valakitől megkérdezzük, hogy melyik az ország legnagyobb, egybefüggő lakóháza, akkor…..
Az angol történelem egyik legjellegzetesebb alakja, egy meztelenül lovagló nő, Lady Godiva vagy Godgyfu esetleg Godgifu (a régi angolos formában írva), aki egy 11. századi angolszász arisztokrata hölgy volt, s akinek férje Leofric a kor egyik leghatalmasabb ura volt. (a kép: Edmund Blair Leighton:…..
Advanced Flight 2020.09.11 06:26:32
@Androsz: lehet messzebbre is menni...pl. Grünewaldnál is egész anorex emberkék láthatók, pedig az picikét régebben volt :-)
Amúgy igen, a normális karcsúság az egészség jele, tehát logikus, hogy azt tartják szépnek.
Elegünk van belőlük, teljes joggal – mégis a döntő pillanatban sokan szavaznak rájuk, újra, meg újra. Holott tudják, hogy nincs mit várni tőlük. Igen, az RMDSZ-ről és az EMNP-ről van szó. Vagyis az úgymond magyar pártokról...
Advanced Flight 2020.09.09 17:12:23
@birkamenet: van ebben valami.
Az esküvő minden ember életének egyik legfontosabb napja, az odáig vezető út azonban kultúránként nagyon eltérő lehet. Például Törökországban, ahonnan az ott élő Mercedes mesélte el, hogyan is működnek a dolgok arrafelé...
Hasonlóan élnek, mint a legtöbb korukbeli fiatal: egyetemre készülnek, elköltöznek otthonról, és buliznak, de közben négy nyelven beszélnek, számukra a gödöllői kastély és a bécsi Hofburg voltaképpen családi múzeum, és már most azon gondolkodnak, hogy talán egyszer majd édesapjuk, valamint…..
Advanced Flight 2020.07.26 21:00:53
Magyarország lelépett a színpadról, ezzel pedig elhalkultak a Dalfesztiválban kétkedő hangok is. Pontosabban azért időről időre még felbukkannak véletlenszerű oltások, így legutóbb a Will Ferrell és csapata által készített Netflixes film kapcsán. De miért szúrja sokak szemét ez a nagy múltú…..
Halogatok a tanulásban, a munkában és a magánéletben, így aztán dobva az ezzel járó felelősséget azt mondom: "Halogató típus vagyok, ez van." Sokak szerint ez bruttó lustaság, de ha ez valóban a lustasághoz vezethető vissza, akkor miért vagyunk lusták? Lusta halogatók? Több gyanúm is van a…..
Advanced Flight 2020.06.12 11:31:50
@Szelid sunmalac: ilyen is van, de sztem a halogatás mögött tényleg sokszor félelem vagy averzió áll. Én pl. utálok telefonálni, pláne telefonon ügyet intézni (bank, gázszerelő stb.), ezért az ilyen feladatokat halogatom. De ha ugyanezt el lehet intézni email-ben, az megvan 5 perc alatt.
Mindenkinek eljön az életében a pont, amikor regel a Tinderre: hiszen ha munkát, húzódzkodórudat, sört, kávét, barátokat már évek-évtizedek óta az internetről szerzünk, akkor miért ne pont a szerelemmel tennénk így? Hát nem? Nincsenek felesleges körök, eltékozolt órák és randik - mindent előre…..
Advanced Flight 2020.06.01 15:04:03
@zuulululu: akkor miért a sok sírás az elnyomott férfiakról? ja, a logika sosem volt az erősségetek :-)
Advanced Flight 2020.06.01 15:08:23
@Szafari: így-így. Tinderezni béna. Sok ismerősöm próbálkozott, nulla eredménnyel.
1. Arany ATM (gold to go ATM) Ez egy német cég által fejlesztett szolgáltatás, ami a 2010-es években jelent meg először az USA-ban, az Emírségekben és Németországban. Ebben az országban Abu Dhabiban és Dubajban találhatóak ilyen automaták. Tehát amennyiben halaszthatatlan kényszert érzünk pénzünket…..
Sokszor gondolkodtam már, hogy vajon én vagyok-e a tökéletes férj-alapanyag, vagy csupán, nemes egyszerűséggel viselkedésemben úgy vagyok píszí, hogy közben gyűlölöm a képmutató, félrevezető, a dolgok lényegét és valós tartalmát átíró politikailag korrekt hazugságokat, hülyeségeket?  Mosok, főzök,…..
A pletykálkodással, hazugsággal, hangos, vagy illetlen beszéddel vádolt nőket férjeik nyilvános megalázták, és órákig a Scold-kantár viselésére kötelezhették őket. Túl azon, hogy mélységesen megszégyenítették az asszonyokat, mérhetetlenül fájdalmas eszköz lehetett. Maga a szerkezet Nagy-Britanniából…..
Advanced Flight 2020.04.14 23:17:56
@kewcheg: ezt én is olvastam :-)
  Hidzsáb, nikáb, khimár, csador, burka, burkini... Csak kapkodjuk a fejünket, micsoda széles tárházzal bír a muzulmán női divat... (Sokatmondó, hogy az automata helyesírás-ellenőrző a hat ruhadarabból négyet nem is ismer.) Hasonlóképp kapkodjuk a fejünket, hogy miként viszonyul e viseletekhez a…..
Advanced Flight 2020.02.25 23:00:06
@midnight coder: mer a lóvé azért jól jön.
Csajok, semmi pánik! A válaszoló férfiak több mint háromnegyede NEM a nő külsejét kívánja meg. Olvasd el, hogy egy valódi nő mit írt a norbiféle férfi társaknak. (Kép: Piqsels)  Mindenekelőtt köszönöm annak a 311 férfinek, aki kitöltötte a kérdőívet! Mit köszönök? Azt, hogy felvállaltátok a…..
MILYEN NŐK TETSZETTEK? Szerelmetesfeleségtársam egyáltalán nem törékeny. Kezdettől fogva, úgy a második pillanattól láttam és imádtam, hogy mindenhol van rajta mit fogni. Nagyon kedves volt minden érzékszervemnek. Ez tizenkét év után is így van, pedig már látjuk egymáson „az arcunkra szőtt változó…..
Tény, hogy azok a zenék, melyekre életünk egy emlékezetes korszakából - kiemelten harmatos kamaszéveinkből - emlékszünk, kitörölhetetlenül összeforrtak eseményekkel, életérzésekkel és újból hallgatva nosztalgiázásra hívnak. A nyolcvanas évek pop-rock-metál zenéje mindemellett annyira sokszínű volt,…..