Regisztráció Blogot indítok
Adatok
képzősnyíltlevél

17 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a blog a Magyar Képzőművészeti Egyetemen történő hatalmi visszaélésekkel szembeni, 2017 márciusa és novembere közti tevékenységünket (valamint annak előzményeit) és követeléseinket dokumentálja. Csanádi Judit Rektor Asszonynak 2017. november 13-án elküldtük záró levelünket, melyben állásfoglalást…..
Június 14-én egyeztettünk utoljára a Rektor Asszonnyal, ennek a találkozónak az előkészítéséről és az ott történtekről sajnos nem volt időnk és alkalmunk beszámolni a blogon, azóta pedig több minden történhetett a folyamatban lévő ügyek terén, melyekről idő közben nem kommunikáltunk a Rektor…..
Magyar Narancs cikk A Magyar Narancsban április 6-án  Friss diplomás, hamvas, áldozat - Szexuális zaklatás a hazai felsőoktatásban címmel jelent meg egy cikk, melyben szó esik a Magyar Képzőművészeti Egyetemen folyamatban lévő változásokról is. Az írás sok fontos információt közöl…..
Április 4-én újra találkoztunk a Rektor Asszonnyal, hogy tárgyaljunk a javaslatainkról. A találkozó elején a Rektor Asszony kiemelte, hogy mivel a célunk azonos, ezért az együttműködésre szeretné helyezni a hangsúlyt. Elmondta, hogy Spronz Júlia szakértői véleményét meg fogják vitatni az Etikai…..
Tisztelt Csanádi Judit Rektor Asszony! Küldjük a holnapi beszélgetésünkön megtárgyalandó pontokat, valamint ezúton jelezzük, hogy a holnapi találkozón Spronz Júlia nem vesz részt, miután a közös levelezésükben abban maradtak, hogy a Rektor Asszony fog jelentkezni nála a véleményezésének az…..
A nyílt levelünk kiküldését követően az új Etikai Kódex szövegtervezetét elküldték Spronz Júliának, a Patent Egyesület jogászának véleményezésre. Spronz a mai napon Csanádi Judit és Eperjesi Ágnes felkérésének eleget téve megfogalmazta kritikai észrevételeit, és ajánlatot tett a további…..
A március 27-i találkozón nem jutottunk el a javaslataink érdemi megtárgyalásához, de megtudtuk, hogy az új Etikai Kódex március végén tervezett elfogadását elhalasztották a beérkezett, a szöveg tartalmára vonatkozó kritikák miatt. Azt, hogy a Kódex március 20-án kiküldésre került az egyetem…..
A nyílt levél előzményei itt olvashatók. A nyílt levél itt, a rektornak a nyílt levél március 16-ai kiküldését kísérő szöveg itt, a rektor március 17-én reggel kiküldött válasza ezen, március 22-i válaszlevelünk ezen, a rektor március 22-i válasza pedig ezen a linken olvasható. Tisztelt Csanádi…..
A nyílt levél előzményeiről 2016-ban Varga Anna Gizella a Magyar Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafika szakán eltöltött öt év után úgy döntött, hogy a diplomamunkájában egy olyan témát dolgoz fel, amelyet a közvetlen környezetében tapasztalt meg: a felsőoktatási intézményekben előforduló, a tanárok…..
A nyílt levél előzményei itt olvashatók. A nyílt levél itt, a rektornak a nyílt levél március 16-ai kiküldését kísérő szöveg itt, a rektor március 17-én reggel kiküldött válasza ezen, március 22-i válaszlevelünk pedig ezen a linken olvasható. Kedves Balla Csönge, Sándor János Vasco, Thury Lili…..
A nyílt levél előzményei itt olvashatók. A nyílt levél itt, a rektornak a nyílt levél március 16-ai kiküldését kísérő szöveg itt, a rektor március 17-én reggel kiküldött válasza pedig ezen a linken olvasható. Tisztelt Csanádi Judit Rektor Asszony! Köszönjük a válaszát és…..
2017. március 20-án elkezdtük a nyílt levél és a blogunk címének terjesztését a szociális médiában. Este megjelent egy összefoglaló az ügyről a Magyar Narancs oldalán. Március 21-én reggel Eperjesi Ágnes, az etikai kódex munkacsoport vezetője problémásnak érezve a nyilvánossághoz való…..
Az alább szereplő eseményeket és időpontokat korábbi bejegyzéseinkben is tárgyaltuk. Az idő közben felmerült félreértések tisztázása végett szeretnénk résztelesebben is tárgyalni Spronz Júlia és a Rektor Asszony közötti levelezést. Az etikai kódex munkacsoport tudomásunk szerint 2016 novemberében…..
A nyílt levél előzményei itt olvashatók. A nyílt levél itt, rektornak a nyílt levél március 16-ai kiküldését kísérő szöveg itt, a rektor március 17-én reggel kiküldött válasza pedig ezen a linken olvasható. Spronz Júlia 2017. március 16-án válaszolt a rektor februári levelére. 2017. március…..
A rektornak 2017. március 16-án elküldött levelünkre másnap válasz érkezett. A levélre rövidesen válaszolunk, a hozzászólásokat addig is örömmel fogadjuk. Amennyiben volt/jelenlegi hallgatóként csatlakoznál ebbe a kommunikációs folyamatba, azt kérjük, jelezd a levelcsanadinak@gmail.com…..
A nyílt levelet a következő kísérőszöveggel március 16-án továbbítottuk a rektornak. Tisztelt Csanádi Judit Rektor Asszony! Csatolva küldjük nyílt levelünket, mely hallgatói kezdeményezéssel indult a Magyar Képzőművészeti Egyetemen tapasztalható hatalmi visszaélésekkel kapcsolatban. A Rektor…..
A nyílt levél az eddigi aláírók nevével ezen a linken érhető el. Alább csak a levél szövegét közöljük.   Tisztelt Csanádi Judit Rektor Asszony! Mi, a Képzőművészeti Egyetem volt és jelenlegi hallgatói és oktatói érdeklődve figyeltük Varga Anna Gizella 2016-os diplomája okán kialakult diskurzust…..