Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dildozer

0 bejegyzést írt és 282 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tina tizennégy éves, és tud gitározni. Ezt kegyetlenül be is bizonyítja az alábbi videón, amin a Eddie Van Halen Eruption című szólóját játssza. Vajon a Guitar Heróból tanulta meg?* Aki kíváncsi az 1977-es eredetire is, tekerjen lejjebb, utána pedig lehet vitatkozni ki a jobb,…..
A megközelítésem magyarázataként egy olyan gondolatmenettel kell kezdenem, amely indokolja a szempontjaimat. Ateista sokféle okból és módon lehet az ember. Akárcsak a hívők többsége, születhet ateista családban, és lehet, hogy különösebben meg sem gondolja a dolgot, tán nem is foglalkozik vele, csak…..
És azt, hogy kicsomagolt, mint egy doboz bonbont. Azóta is bárkivel basztam, mindegyik könyörgött a puncimért, mert ha egyszer bizony kinyílik egy kisasszony, az úgy is marad és onnantól kezdve nem fél egy férfi előtt magához nyúlni, megfordulni, csúnyán beszélni,…..
dildozer 2012.09.02 18:16:44
tanulságos történet, ha lehet hinni a dotoho blognak:
dotoho.blog.hu/2012/08/03/szexizmus_brusszelben?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_08_04&utm_campaign=index

csak burkoltan van benne a cikkben, de a lényeg, hogy belga nőket kurváznak le a muzulmán bevándorlók, mert azok egyedül és/vagy szerintük nem megfelelő öltözékben mennek ki az utcára.

korábban is olvastam a sharia szerint élő muzulmán közösségekről ausztráliában és angliában, de ott inkább titkolták, hogy a befogadó állam törvényeit konkrétan sértő szabályokat követnek, és nem inzultálták emiatt az őslakos állampolgárokat.
dildozer 2012.09.16 15:21:58
@szekularisfigyelo:
a szávay saga újabb fejezete. mégis műtét:
www.nemzetisport.hu/tenisz/tenisz-a-gerincevel-bajlodo-szavay-agnest-megmutik-2173605

a sok kuruzsló áldásos tevékenysége miatt legalább 1 évet elvesztegetett.
dildozer 2013.02.06 14:42:55
@szekularisfigyelo: hát, sajnos pontot lehet tenni a történet végére:
sportgeza.hu/tenisz/blog/2013/02/06/szavay_agnes_visszavonul/

persze most már nem lehet megmondani, hogy ha valódi orvosok annak idején megműtik, tudta-e volna folytatni a karrierjét, de hogy a tibeti energiával gyógyítás nem segített rajta, az most már biztos.
Tegnap a Phoenix TV műsorában láttam egy német dokumentumfilmet a Pussy Riot történetétől az ellenük elkezdődött tárgyalásoktól kezdve a munkatáborig. A német stáb valóban ellátogatott Oroszországba, felvételeket készített a tárgyalásról, bizonyos…..
Szekuláris Figyelő Gáz ajándék 2012.12.16 22:37:09
Jakab Attila teológus a Galamuson a jövő évtől kötelező hittanról, Erdő Péter bíboros ijedtségéről, ill. a magyarországi teológia szellemi színvonaláról: "A kötelező hittan- és etikaoktatással azonban az államilag elismert egyházak olyan mérgezett ajándékot kaptak az…..
Gyakran megtörténik, hogy egy szobor úgy dönt, hogy mostantól elkezd sírni egy kicsit. Így döntött egy Krisztust ábrázoló szobor is az indiai Mumbaiban 2012 márciusában. Jöttek is a keresztények csodájára járni és nagy volt az áhítat. Az emberek gyűjtötték Jézus…..
dildozer 2012.12.09 01:08:38
@elevenstar: így van ez semmit sem bizonyít.
itt van 50 ma élő tudós véleménye az istenekről:
www.youtube.com/watch?v=s47ArcQL-XQ&list=PL8290C7E39B1D3917&index=16

itt meg még 50:
www.youtube.com/watch?v=6Gt4WSK_NlQ

érdemesebb a statisztikákat megnézni. az usában az ateisták/agnosztikusok aránya:
- teljes népesség: 10%
- tudósok 50% (Pew research, 2009)
- amerikai tudományos akadémia tagjai (national academy of sciences): 85% (nature, 2011)

a trend nagyjából egyértelmű. minél magasabb a tudományos írástudása az embernek, annál kisebb valószínűséggel hisz el bizonyítékokkal alá nem támasztott képtelenségeket. annál egyértelműbb, hogy nincs szükség istenekre se a "világ keletkezéséhez", se annak működéséhez.

amúgy az általad említett tudósok közül edison pl. egyáltalán nem tudós. egy lángelme, de tudományosan nem túl képzett. az utolsó feltalálók egyike, akik még a technikai fejlődés azon szakaszában tudtak sikeresek lenni, amikor próba-szerencse alapon lehetett eredményeket elérni.

Newton kétségtelenül a valaha élt egyik legnagyobb fizikus-matematikus, aki valóban vallásos volt. ebben a videóban az egyik legnagyobb tisztelője (neil de grasse tyson) magyarázza el, hogy miként fordult a természetfelettihez, amikor tudásának határához ért (9:20-tól, de érdemes végignézni az egészet):
www.youtube.com/watch?v=Ti3mtDC2fQo

azóta persze arra is van tudományos magyarázat, amit newton annak idején egy természetfeletti létezővel magyarázott. ha ma élne, nem valószínű, hogy vallásos lenne.
A Népszabadság egy petíciót tett közé Orbán elűzésének fontosságáról, az ellenzéki összefogás szükségességéről. A kiáltványt neves értelmiségiek, írók, tudományos kutatók, közéleti személyiségek sora írta alá. De megalakult Bajnai Alapítványa, egyesülete is. Én…..
Frankó dolog a Facebookon a Sceptical Inquirert bejelölni, mi sem demonstrálja ezt jobban, mint a napok hírei. Egyik nap az Inquirertől megkaptam egy szkeptikus kritikát egy bizonyos könyvről, és pár nappal később  már meg is érkezett a nagy felhajtás Magyarországra is az…..
dildozer 2012.10.14 01:36:28
ráadásul, agysebész létére alapvető idegtudományos tényekkel sincs tisztában:
www.samharris.org/blog/item/this-must-be-heaven

ez az eset ahhoz hasonlít (csak még durvább), mint amikor orvosok magukat a téma természetes szakértőivé nyilvánítva kijelentik, hogy az evolúció nem igaz.
  A nagy muszlim zavargások közepette kevés figyelmet kapott egy kis hír a Dalai Lámáról, aki egészen megdöbbentően a vallások szerepét jelentősen csökkentő nyilatkozatot közölt a Facebookon. A mai média működését leplezi le, hogy ebből lett a hír, holott ez a saját könyvéből vett részlet. A könyve…..
dildozer 2012.09.19 11:47:07
Kedves egybegyűltek! Tegnap addig szórakoztunk, bosszankodtunk a szürke összes árnyalatán, hogy nem bírtam ki, és kölcsönkértem a bérma-keresztanyámtól a könyvet. Azt ugyan nem tudom megítélni, hogy az ár/nyalat-arány milyen benne, mert az erotikus könyvek olvasásával…..
Futballsznob Harapják a labdát 2012.07.19 19:13:00
A DVSC és az MTK kupaszereplése kapcsán bőszen mohácsol és ekézik legnépszerűbb portálunk, de minek ír a fociról, aki nem ért hozzá? Valaki zsigerből, valaki számításból ontja a hülyeséget, csak ami a pályán történt, mintha az nem érdekelne senkit. Ne hallgassanak a…..
juharizsuzsanna Fejek alatt testek 2012.05.27 18:51:00
A Húsvét-sziget hatalmas kőfejeinek mélyen a földbe rejtve testük is van. Ezt sokan vitatták, a kutatók most bizonyítottak. A kétkedők meggyőzésére – és főként a szobrokat emelő nép történetének alaposabb megismerésére – a több mint 800 szobor közül kettőt…..
dildozer 2012.05.28 11:38:38
@ComLo: wmiki nyilvánvalóan rövid távú memóriazavarban szenved, mint a memento főszereplője, minden egyes alkalommal ugyanazt a napot kénytelen átélni, nem emlékezve az előző napjára. minden reggel felteszi magának a kérdést, hogy ha a tudomány nem tévedhetetlen, akkor miért kell bemagolni a nemtudást az állami intézményekben.
hiába adjuk meg neki a választ minden nap, mindig elfelejti. és ez így fog menni az idők végezetéig. az utolsó, elraktározott emléke valószínűleg az lehet, hogy megbukik környezetismeretből, amiért (tudós?) apja agyba-főbe veri.
(ez így leírva elég szomorúan hangzik, de azért remélem, olyan helyen él, ahonnan nem járkálhat ki-be szabadon.)
Budapest XVII. kerületének polgármestere két újabb oktatási intézményt ad át az evangélikus egyháznak. Az óvodába 106, az általános iskolába 351 gyerek jár. Ők még a régi pedagógiai program szerint tanulhatnak, a vallásit felmenő rendszerben vezetik be a 2013/2014-es…..
Subba Nincs idő a hurutra! 2012.04.14 14:20:00
Drama queen cipő nélkül menekült a tűz elől, a bronchitisre meg egyszerűen nincs ideje!! Ez pedig az autotune-os refixe: ..
Marosán György írása Miért nehezen – ha egyáltalán – gyógyíthatók a fanatikusok? A Nők Lapja nagyobb teret szentelt egy közismert televíziós személyiség fejtegetésének, amelyben sokak számára ajánlja Ryke Geerd Hamer terápiáját. Dr. Hamer – állítja – évtizedek óta…..
A pedofília jelensége mögött sok minden meghúzódik. Nyilván beszélhetünk arról, hogy milyen a katolikus egyház intézménye, hogy vannak papneveldék, egyházi iskolák, de ez csak a felszín, hiszen másfajta intézmények, másfajta neveldék és iskolák is vannak. És bár minden emberi intézménynek vannak…..
dildozer 2012.04.03 17:22:48
jó a cikk. a vallásos hit természetéből fakadó elkerülhetetlen következményeket jól kifejti. és tenyleg ezek azok, amik miatt nincs esély a rkat. egyház megreformálására.

viszont hiányolom belőle azt a mozzanatot, hogy a pedofil papok ügyeinek évtizedekig történő elhallgatásáért (ami ugye csak tetézi az egészet), ill. annak lehetőségéért is felelősek még a legjámborabb és legbecsületesebb hívők is. ugyanis a rkat. egyház pénzügyi és politikai hatalmát erősen felhasználja arra, hogy a pedofil ügyekből minél kevesebb kerüljön napvilágra. ez a hatalom pedig a híveinek számából származtatható. minden egyes olyan hívőtől, aki katolikusnak vallja magát a népszámláláskor, adakozik, csendben tűri a pápai tévedhetetlenséget, vagy akikre statisztikai alapon lehet hivatkozni, amikor az egyházi elveket, erkölcsiséget ráerőltetik a társadalom többi részére.

a dawkins foundation megbízásából készített ipsos mori kutatás nagy-britanniában ráadásul arra is rámutat, hogy azok az emberek, akik vallásosnak mondják magukat valami teljesen mást értenek ez alatt, mint az a felekezet, amihez konkrétan tartoznak. a tétlenségükkel és konformizmusukkal így tetézik a felelősségüket.

épp ezért abban egyetértek tótáwal, hogy jó ötlet arra buzdítani a felelősen gondolkodó hívőket, hogy kezdjenek csak el kitérni a katolikus hitből (attól még hihetnek a "maguk módján"), ha nem akarnak néma tömegként asszisztálni a papi pedifíliához (meg a többi káros dologhoz, amit az egyházak képviselnek). kevés hívővel, és az ezzel járó kisebb politikai és gazdasági hatalommal ugyanis már az rkat egyház sem tudná ilyen hatékonyan védeni a bűncselekményeit.
  Hogyan választható szét Mohamed Merah Abdelkaderade-től, aki büszke rá, hogy testvére megölte a zsidó gyerekeket? Ki tudja, mikor fog ő ilyet elkövetni? Elválasztható-e Mohamed a többi esetleg hívő testvérétől, akik esetleg nem ezt gondolják? Elválasztható-e a…..
dildozer 2012.03.24 22:03:15
@wmiki: "tehát akkor szerinted a tudomány mindent tud a világról, és sosem téved?"

nem. én ilyet nem mondtam, és ez nem is lenne igaz. a tudomány tévedhet. de mondj nekem egy olyan megismerési módot, ami bizonyítékokkal jobban alátámasztott, megalapozottabb és egységesebb kerestrendszerbe foglalt állításokat képes megfogalmazni a valósággal kapcsolatban mint a tudomány. ha lenne ilyen, akkor azt tanítanák az iskolában. teológiából, spiritualizmusból, ezotériából még senki sem épített repülőt, vagy bármi hasznos dolgot. ahhoz már tudomány kell.
dildozer 2012.03.24 23:17:58
@miro1: tévedés, hitler és a hitleri németország is frankón keresztény volt. sztálin meg pol pot sem azért öletett meg milliókat, mert ateista volt. de miért gyilkolna bárki is az ateizmus nevében? ezt magyarázd el, légy szíves.
dildozer 2012.03.25 00:00:20
@iovianus: ha breivikre gondolsz, ő pont hívő volt. a többit most hasaltad.
Az Anonymus kb. mindenkit támad és senkitől sem fél. Szerdán a Vatikán lett áldozata egy DDoS-támadásnak, amelyet a jelek szerint egy olasz hackercsoport végzett. Biztonsági réseket nem használtak ki, a támadás csak mennyiségi volt: annyian hívták le egyszerre az oldalt, hogy…..
A szülők vallásossága nem mindig egészséges a gyerekekre nézve. A kereszténységnek van egy imával gyógyító ága, amelynek kiskorúak is áldozatul esnek. A „Christian Science”, azaz „Keresztény tudomány” szektához tartozó szülők ugyanis nem hajlandók…..