Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erika1832

176 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Amikor elvesztettem minden reményemet, gondolataimat ismét az Úr felé fordítottam." (Jónás 2,7 TLB) Amikor reménytelennek érzed magad, határozd el, hogy arra az egy dologra gondolsz, amiről biztosan tudod, hogy fel fogja emelni a lelkedet: Isten jósága. Hogyan csinálta ezt Jónás? Ezt mondta:…..
"Ne fáradjunk bele abba, hogy azt tegyük, ami helyes, mert egy idő után áldást fogunk aratni, ha nem csüggedünk el és nem adjuk fel." Gal 6,9 TLB fordítás Ha a dolgok nem történnek meg azonnal, vagy nem akkor, amikor úgy gondolod, hogy meg kellene történniük, az nem jelenti azt, hogy fel kellene…..
"Álljatok hát készenlétben, felövezve derekatokat igazsággal." (Ef. 6,14 GNT) A tisztesség számít. A Biblia azt mondja, hogy háborút viselünk "uralkodók, hatalmasságok és e sötét világ erői ellen" (Efézus 6,12). Ha nem járunk tisztességben és igazságban, nem tudunk harcolni azokkal a szellemi…..
Valljátok meg egymásnak bűneiteket,és imádkozzatok egymásért, hogy Isten meggyógyíthasson benneteket. Amikor egy hívő ember imádkozik, nagy dolgok történnek." (Jak. 5,16. NCV) Egy háborúban az emberek nem egyedül vesznek részt, ha így lenne, akkor az egy öngyilkos küldetés volna. Feltétlenül…..
"Szívembe zártam  beszédedet, hogy ne vétkezzem."   (Zsoltárok 119,11 MSG fordítás) Minél többet tudsz Isten igéjéből az elmédben elraktározni, annál jobban tudsz védekezni a folyamatos kísértésekkel szemben. A Biblia valójában a kísértések elleni eszköztár egyik eleme. Az Írás ezt úgy…..
Amikor a hited próbára van téve, a kitartásodnak lehetősége van növekedni. Hagyjátok hát, hogy növekedjen, mert amikor a kitartásotok teljesen kifejlődik, tökéletesek és teljesek lesztek, és semmiben nem láttok szükséget. (Jakab 1,3-4. NLT) A napfényes, szép idő segít a növekedésben, de az élet…..
"Íme, Isten hajléka az emberekkel van. Velük fog lakni, és ők az Ő népe lesznek, és maga Isten lesz velük. Letöröl minden könnyet a szemükről." (Jel 21,3-4 ESV) Isten terve sem a világegyetemmel és veled kapcsolatban sem fejeződött még be. Egy napon Jézus vissza fog térni, hogy beteljesítse…..
Napi remény Fel kell töltődnöd? 2023.12.12 03:00:00
"Ha fáradt vagy a nehéz terhek cipelésétől, jöjj hozzám, és én megnyugvást adok neked. Vegyétek az igát, amit adok nektek. Tedd a válladra, és tanulj tőlem. Én szelíd és alázatos vagyok, és nyugalmat fogtok találni. Ezt az igát könnyű elviselni, és ez a teher könnyű." (Mát 11,28-30 CEV) Semmi sem…..
„Nem futok cél nélkül. Úgy küzdök, mint egy ökölvívó, aki nem csak a levegőt bokszolja” (1Kor. 9,26. NCV fordítás)  Célok nélkül nem várhatod el, hogy az idei éved valamiben is más legyen, mint a tavalyi. Célok nélkül lényegében életedben minden ugyanolyan marad. A hosszú távú célkitűzések…..
„Az Úr jósága soha nem fogy el! Ha nem lett volna irgalmas, elpusztultunk volna. Az Úrban mindig bízhatunk, hogy minden reggel irgalmas hozzánk. A szívem mélyéből mondom: Az Úr minden, amire szükségem van, rá számíthatok!" (Jeremiás siralmai 3,22-24. CEV fordítás) Az érzelmi kiégés nem újdonság.…..
"Ami a szívedben van, az határozza meg, hogy mit mondasz." (Máté 12,34 NLT fordítás). Hogyan bánik Isten a harag rossz szokásával? Egyenesen a probléma gyökeréig hatol, mert ez a probléma a szívből származik. A harag nem a viselkedésedből, a hátteredből vagy az érzéseidből fakad. A szívedben…..
Napi remény A szeretet választás 2023.09.30 03:00:00
"Ezt a döntést úgy hozhatod meg, hogy szereted az Urat, a te Istenedet, engedel-meskedsz neki, és szilárdan elkötelezed magad mellette." (5. Móz 30,20. NLT) A Biblia ezt tanítja a szeretetről: a szeretet választás és elkötelezettség. A te választásod, hogy szeretsz – és a te döntésed, hogy nem…..
„A látomás mégis meg fog történni a kijelölt időben. A célja felé siet. Nem hazugság. Ha késik is, várj rá! Biztosan meg fog történni. Nem fog elkésni.” (Hab 2,3 GW fordítás) Isten soha nem siet, és soha nem késik. Mindig időben érkezik. Isten időzítése tökéletes, még akkor is, ha mi nem értjük…..
"Az ígéret pedig nem csak azoké, akik a Mózes törvénye alatt élnek, hanem bárkié, aki olyan hittel él, mint Ábrahám." (Róm. 4,16. ICB fordítás) Nem számít, ki vagy, és nem számít, mit tettél, Isten szeret téged, és azt akarja, hogy gyere haza hozzá. Szeretné, hogy kegyelme kiáradjon rád. Meg akar…..
„Nézzétek egymás érdekeit, ne csak a magatokét.” (Fil, 2-4., GNT) Az önzetlenség a legjobbat hozza ki mindenkiből. Építi az emberi kapcsolatokat. Mit jelent önzetlennek lenni? Azt, hogy egy kicsit kevesebbet gondolsz magadra és egy kicsit többet másokra. Az önzetlenség ellentéte az önzés — ami a…..
Napi remény Vége a világnak? 2023.07.16 03:00:00
"[Isten] minden könnyet letöröl a szemükről. Nem lesz többé halál, gyász, sírás vagy fájdalom, mert a dolgok régi rendje elmúlt." (Jelenések 21,4. NIV fordítás) Állandó harcban állunk a reménytelenséggel. Amikor valami rossz történik velünk, ha nagy veszteség ér bennünket, hajlamosak vagyunk azt…..
"Legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra, mert az ember haragja nem szolgálja Isten igazságát. Ezért tehát vessetek el magatoktól minden tisztátalanságot és minden gonoszságot, és szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja tartani…..
„A felülről való bölcsesség mindenekelőtt tiszta. Békeszerető, mindig gyengéd, és hajlandó engedni másoknak. Telve van irgalommal." (Jak 3,17 NLT fordítás) Szeretnéd, ha a kapcsolataid átalakulnának? Akkor légy az irgalmasság ügynöke. Íme az irgalmasság hét jellemvonása, amelyeket Isten…..
"Ez azért történt, hogy ne magunkba bízzunk, hanem Istenben, aki feltámasztja a halottakat. Megszabadított, . . . és újra meg fog szabadítani. Őbenne bízunk, hogy továbbra is meg fog szabadítani minket." (2 Kor 1,9-10 NIV fordítás) Isten a reménységed szerint munkálkodik az életedben. Pál apostol…..
"Az én imádságom nem a világért van, hanem azokért, akiket nekem adtál, mert hozzád tartoznak. Mindazok, akik az enyémek, hozzád tartoznak, és te adtad őket nekem, hogy dicsőséget hozzanak nekem." (János 17, 9-10. NLT fordítás) Tudtad, hogy Jézus folyamatosan imádkozik érted? A Biblia újra és…..
"Neveltetésetek érdekében szenvedtek. Mint fiakkal, úgy bánik veletek Isten, s melyik fiú az, akit apja nem fenyít meg?" (Zsid. 12,7 TLB fordítás) Tudod, mi a különbség a fegyelmezés és a büntetés között? A büntetés a múltban elkövetett dolgok szankciója, a fegyelmezés a jövőre való felkészítés.…..
„Hat napod van, hogy elvégezd a munkádat, de a hetedik nap nekem szentelt pihenőnap.” (2 Mózes 20,9-10 GNT fordítás) A Biblia rengeteg útmutatást ad azzal kapcsolatban, hogy hogyan folytassunk olyan egészséges életmódot, amilyenre Isten teremtett minket. A 2 Mózes 20,9-10 ezt mondja: "Hat napod…..
„Finomítani fogom őket, mint az ezüstöt, és meg fogom tisztítani őket, mint az aranyat. Kiáltani fogják a nevemet, én pedig válaszolni fogok nekik.” (Zak 13,9 NLT) Egyes imákra azonnal választ kapunk, de vannak olyanok, amelyeknél hetek, hónapok vagy akár évek telnek el, mire megérkezik a válasz.…..
Megtanultam a titkot, hogy minden helyzetben elégedett legyek, akár jóllakott vagyok, akár éhes, akár bőségben vagy nélkülözésben élek. Mindezt ő általa tudom megtenni, aki erőt ad nekem." (Fil 4,12-13 NIV) Az elégedettség nem természetes az emberek számára. Természetünknél fogva nyugtalan birkák…..
"Ezért mondom nektek: Ne aggódjatok az életetek miatt, hogy mit fogtok enni vagy inni, vagy a testetek miatt, hogy mit fogtok viselni. Nem több-e az élet, mint az étel, és a test, mint a ruha?" (Mát 6,25 NIV). Isten a forrása mindannak, ami az élethez szükséges. Ő a Jó Pásztor, aki táplál, vezet,…..