Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pajer

73 bejegyzést írt és 200 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Március 9-ét sokan a brit óragyártás megújulásának forduló pontjaként jegyzik majd az Egyesült Királyság óra történetében. Azt hihettük, hogy a "Great Britain" feliratú órák kizárólag a Sekunda-k jelentik a reptereken, ám szerencsére mára más a helyzet. Ahhoz, hogy megértsük, hogy a svájcinál is…..
Mindig bosszantó, hogy ha már van egy adott márkájú aksis géped akkor nem tehetsz mást mint, hogy  azonost venni ha egy másik eszközre vágysz, vagy vállalod a kockázatot , hogy ellepnek az akkutöltők és aksik. Szerencsére "Made in China" kitalálta a tutit, a BADAPTOR fantázia nevű aksi…..
 A válasz rövid és egyszerű - NEM JOBB. Azért az eBay, Amazon AliBaba bűvöletében élőket egyre nehezebb meggyőzni, főleg úgy, hogy a hazai fogyasztóvédelemnek a fenti cégekkel kapcsolatban a annyi jogérvényesitő ereje van mint a bolhafingnak.  Így szerintem örök lesz az a elhíresült kérdés, hogy…..
Nagy része az Angliában dolgozó honfitársaimnak szerintem előbb utóbb elgondolkodik azon, hogy nyugdíjas évei kezdetekor felmondják az albérletüket és hazaköltöznek, vagy még időben (kb 20 évvel előtte)  megpróbálnak venni egy számukra megfelelő ingatlant. Az ok egyszerű, az Angliában jól működő…..
Pajer 2019.02.26 23:38:04
@Kolompár Magneto: Igen a helyesírás mindig is nagy gondom volt, egy barátomat idézve "A helyesírásom rossz, tudom. Ezt kár megírni, 27 éve hallgatom. Ha eltűnnek a hibák akkor feltörték a profilom." , de küzdök
Pajer 2019.02.26 23:48:13
@LondoniTódi: jogos :), a blogotok az egyik kedvenceim közé tartozik
Pajer 2019.02.27 11:45:08
@gorgo: jogos, probálok figyelni
Aki követett minket az tapasztalhatta, hogy ha itt szüneteltünk is, azért időnként a Furdancs Blogon fel-fel tűntek TotalTool cikkek. Ezeknek a összefoglalóját itt találjátok. A pénteki megjelenésünkből már sejteni lehetett, hogy a jövőben ismét visszatérünk az önálló…..
Itt a téli időszámítás derekán lehet, hogy inkább a hómarókat kellene összehasonlítani, de érzésem szerint pillanatokon belül eljön a kerti munkák ideje. Azt az idő már bebizonyította, hogy az akkumulátoros kéziszerszámok piacán a legnagyobb fejlődést a fúrók bevezetése…..
Ha angol utcakép, akkor szerintem az emberek többségének a „villamoselejű” terraced house mellett elsőre a színes ajtók ugranak be. Én már a 20 évvel ezelőtti első angliai kalandom után is irigykedve gondoltam erre a szememnek kedves kavalkádra. Ez miből alakulhatott ki azt őszintén szólva nem…..
Pajer 2019.01.25 21:35:32
@rugesz: :)
Pajer 2019.01.27 11:29:33
@nick ami nincs: Ez a régi, victorianus épületekre érvényes , ahol még az eredeti 1 kb 120 és tok van, persze idővel aki tehette, vagy aki akarta az már kicserélte modernre, szerencsére a műanyag ajtó őrülete kezd lecsengeni és újra a modern fa ajtók kerültek előtérbe
Pajer 2019.01.27 13:34:59
@nick ami nincs: Igen a mi házunkba (is) fedeztük fel, aminek a megoldása a talajvíz elleni védekezés (akkori). , bár ezt a szokást a mai napig megőriztek, így az földszinten nem egy síkbeton alapról indítják, hanem egy födémszerkezetről , vagyis itt "padlófödém"-ről
m.blog.hu/di/diggerdriver/image/2014-09-16_213424.jpg
Egy angol ház Az ajtó 2019.01.18 00:04:00
Ha angol utcakép, akkor szerintem az emberek többségének a „villamoselejű” terraced house mellett elsőre a színes ajtók ugranak be. Én már a 20 évvel ezelőtti első angliai kalandom után is irigykedve gondoltam erre a szememnek kedves kavalkádra. Ez miből alakulhatott ki azt őszintén szólva nem…..
Az év eleje általában a számvetések ideje, visszagondolva 2018-ra nekem egy kis bűnöm volt csak (publikálással kapcsolatban), hogy az Gépítéletet egy kicsit elhanyagoltam. Nem is kicsit, nagyon, pedig szerintem az egyik legjobb projektünk, hiszen ki ne szeretne informálódni egy…..
Pajer 2019.01.09 22:16:50
@Jakab.gipsz: Magát a listát az értékelők generálják, igazad van fel sem tűnt, hogy még egy darab értékelés nem érkezett a Kress-re. Sajna maga a cég 2012-ben csődbe ment, egy új tulaj próbálta fellendíteni de 2017-ben teljesen felszámolták, A nevet eladták egy fűnyíró gyártó cégnek, de ennek semmi köze az 1928-ban alapított német céghez
Az év eleje általában a számvetések ideje, visszagondolva 2018-ra nekem egy kis bűnöm volt csak (publikálással kapcsolatban), hogy az Gépítéletet egy kicsit elhanyagoltam. Nem is kicsit, nagyon, pedig szerintem az egyik legjobb projektünk, hiszen ki ne szeretne informálódni egy estleges vásárlás…..
A rövidnek gondolt szünetünk valahogy  hosszabbra sikeredett a tervezetnél, egy kicsit hasonlóan mint az építkezésnél. Tapasztalatból tudom, ha menetközben megállunk, akkor nehéz az újrakezdés és az szinte biztos, hogy végleg minden úgy marad. A következő részekben jobban…..
Pajer 2018.12.14 17:35:41
@LondoniTódi: Tóni, látom csak a beceneved utal Angliára, mert ha éltél volna ilyen házba akkor nem ezt mondanád, Egy két és félszer nagyobb területen él nyolcszor annyi ember, úgy hogy a települések zöldfelület aránya meghaladja kis hazánkét. Az első házunk a legkeskenyebb volt, inkább vicces mint bosszantó, Minden tiszteletem a 200 évvel ezelőtti tervezőknek, hogy ekkora alapterületből egy ilyen élhető teret hoztak létre. Nem szabad szidni őket, nert ők sem mondják a tornácos parasztházainkra, hogy mi ez a sötét lyuk, mert lássuk be ( én abban éltem) az eredeti alaprajz alapján mai szemmel egy használhatatlan elrendezésű, nagyon sötét épület. Az is csak az akkori igényeket szolgálta ki.
Tehát csak óvatosan a dinamitokkal :) , én imádom a mostani házunkat és egyrje jobban rájövök, hogy milyen jól végiggondolt tervezés eredménye.

Ja nekem Budakeszin egy hatóságilag megfelelő lépcső volt a házunkba, el is vette a ház 1/5 részét, tehát a világ legdrágább lépcsője volt :)
Pajer 2018.12.14 19:16:34
@LondoniTódi: Nekem sikerült elfogadni, hogy ez egy más ország más kulturával és szokásokkal. Én ezt megpróbálom elofogadni, megérteni és élvezni.Ez az övék, ezt szeretik, el kell fogadni. Senki nem kérte, hogy költözzek ide, és vegyek egy romot (mert erre futotta). Azt sem tiltják, hogy vegyél egy telket és épits rá egy kocka házat. Amúgy a külső részeken rengeteg ilyen egyszintes kocka, itt "Bungalow" nak nevezett haz van.
Amúgy nem is akarják, hogy a vendégek leüljenek a nappaliba, ezért van minden utca végén "local pub", mert ott ülnek le dumálni a haverokkal, ők ezt szeretik, ezt is el kell fogadni.
Az is tény, hogy sokat esik, de nem egész nap, itt esik egy órat utánna süt a nap, hétvégenként meg minden park tele van családokkal és ott grilleznek. Nekem ez is hangulatos.
Pajer 2018.12.15 10:08:26
@lüke: Már megszoktuk, teljesen használható , igaz nem fér el mind a két kezemben a koffer, de túl drága itt 1m2 , hogy a túl nagy lépcsőház elvegyen az élet tértből
Egy angol ház A lépcső 2018.12.12 00:02:00
A rövidnek gondolt szünetünk valahogy  hosszabbra sikeredett a tervezetnél, egy kicsit hasonlóan mint az építkezésnél. Tapasztalatból tudom, ha menetközben megállunk, akkor nehéz az újrakezdés és az szinte biztos, hogy végleg minden úgy marad. A következő részekben jobban szétszedjük elemeire a…..
Úgy látom, hazánk kezd háromfelé szakadni javítgatás szempontjából. Az egyik tábor a „vigyük márkaszervizbe”, a második „tudok egy jó fusi műhelyt” és számomra legijesztőbb harmadik tábor a „Megnézem a YouTube-on és megcsinálom otthon”. Házon belül is vitát kavart az a téma, amit a HWSW cikke…..
Pajer 2018.11.17 23:32:47
@NemNick: Ne is legyen szégyenérzeted, ennek a posztnak volt két előzménye, nekem a megjegyzésedből az derül ki, hogy azt nem olvastad. Az alap téma az, hogy "milyen szemétség, hogy nem lehet már a nagy értékű gépeket eszközöket otthon buherálni"- ebből indult az egész.A hozzáoszlásod nagy részével egyet is értek, de most nem erről volt szó
Pajer 2018.11.18 11:51:07
@Nancsibacsi: Szerintem nem ennyire szar a helyzet, persze nekem is vannak rossz tapasztalataim, de a szakemberek részére gyártott profi gépek nem rossz minőségűek, és egyre jobb a háttér kiszolgálás. Pont az a gond, hogy kis hazánkba ez még nem tisztult le és fű, fa , virág foglakozik mindennel kedve szerint. Akinek nem a napi megélhetéshez kell az eszköz az kedve szerint vásárolhat az ALDI-ba vagy máshol gépet, de akinek a napi kenyere függ az eszköz működésétől annak ezt jobban át kell gondolni.

szerintem
Pajer 2018.11.19 15:08:30
@zooltek: Én nem nevezlek sufninak csak "márkafüggetlen"-nek :), szervize válogatja, hogy van -e igény továbképeztetni a szerelőt, az szerencsés ha igen

@GöTi: Én 25 évet forgolódtam a márkaszervizek világába, de aknek volt szerződése azt soha nem sápolták meg a képzésért (kisgépszervíz iparág esetén) - Husqvarna, MTD, Stihl, Makita,Briggs, stb. mindig ingyenes volt az éves képzés.
Úgy látom, hazánk kezd háromfelé szakadni javítgatás szempontjából. Az egyik tábor a „vigyük márkaszervizbe”, a második „tudok egy jó fusi műhelyt” és számomra legijesztőbb harmadik tábor a „Megnézem a YouTube-on és megcsinálom otthon”. Házon belül is vitát kavart az a téma, amit a HWSW…..
  A szezonnyitó cikkemben egy kicsit könnyedebb témát választottam. Körülbelül egy éve jelent meg első szösszenetem a Furdancson,  az „Újszülöttnek minden vicc új” címmel, amiben  próbáltam bemutatni a szerszám vásárlás szokásainak  különbségét Anglia és Magyarország között. Azt nem gondoltam…..
  A szezonnyitó cikkemben egy kicsit könnyedebb témát választottam. Körülbelül egy éve jelent meg első szösszenetem a Furdancson,  az „Újszülöttnek minden vicc új” címmel, amiben  próbáltam bemutatni a szerszám vásárlás szokásainak  különbségét Anglia és Magyarország között. Azt nem gondoltam…..
    Ez a teszt tipikus esete annak, amikor egy jónak tűnő ötlet elkezd egy szürreális folyamattá válni. Az ember csak néz ki a fejéből és nem érti, hogy mi folyik körülötte. A történet egyszerű, mivel már mindegyik érintett céggel volt kapcsolatunk az eddigi tesztek kapcsán és ez év tavaszán…..
Pajer 2018.08.05 09:19:03
@zooltek: csak azt nem értem, hogy az árérzékeny kőműves már annyiért dolgozik, mint egy angol, vagy német akkor miért kell gányolni és fusi eszközökkel dolgozni.
Pajer 2018.08.05 17:04:41
@Untermensch4: Pont ezért erőltetem ezeket a témákat is ( ami kevésbé populáris), hátha lesz elmozdulás :)
Pajer 2018.08.19 00:01:14
@Arcade Macho: Nem csak kisméretű tégla létezik, vannak válaszfal és egyéb téglák.

A sarokcsiszolóval az a gond, hogy azt nem erre találták ki. A villanymotor hűtésekor a ventilátor ezt az egész tégla betonporos cuccot átszívja a motoron keresztül ami szinte lecsiszolja a lakkot a forgórészről. Nekem mint szervizesnek ez tök jó mert így van melónk bőven. A másik gond, hogy iszonyatos port csinál és nem tudsz vele szépen tisztán dolgozni.

A szegély setében ha egyenesen kell vágni akkor igazad van, de ha egy sarkot vágsz be akkor már kevés a 6,5 cm.
Miért megint itt, miért nem a Furdancson? A válasz egyszerű, az ott megjelent cikket nem akartam terhelni a személyes hülyeségemmel ( ami azért nem is akkora hülyeség). Mint ahogy a tesztben említettem, nem lenne ildomos elrontani az egész cikket azzal, ahogy a Stihl kitolt velem. Azt gondolom…..
Furdancs Blog Mini lánghegesztők 2018.08.01 05:00:00
A gázlámpa egy csodásan sokoldalú eszköz, melyet flambírozástól - csőszerelésig széles körben használhatunk. Iparági mitológia szerint Prometheusz is egy Rothenberger C200-al lépett meg az istenek barkácsműhelyéből, hogy mobil tűzzel ajándékozza meg az emberiséget, de a…..
Pajer 2018.08.03 12:24:44
@Gazz: A másik gondom a plazmavágóval, hogy külső szerelésnél 70% ban nincs áram, a két kis palack nekem elvér a szervizautóban és sokoldalúb, mert a vágáson kívül, tudok vele melegíteni és az elpattant hidraulika csöveket forrasztani.
Szerencsére nálunk (UK) szinte minden faluban van MachineMart,ScrewFix vagy Tool Station, így egyszerű a palack beszerzés. www.machinemart.co.uk/
Pajer 2018.08.03 22:30:53
@kkm.furdancs: jaj, azt majdnem elfelejtettem
    Ez a teszt tipikus esete annak, amikor egy jónak tűnő ötlet elkezd egy szürreális folyamattá válni. Az ember csak néz ki a fejéből és nem érti, hogy mi folyik körülötte. A történet egyszerű, mivel már mindegyik érintett céggel volt kapcsolatunk az eddigi tesztek kapcsán és ez év tavaszán…..
Még kölcsönzős ténykedésemre visszaemlékezve (no, nem videó kölcsönző), mindig mosolyt csal az arcomra az olyan emlék, amikor a kedves ügyfél a pincefal melletti visszatöltésnél, ha nem volt épp bent döngölő , simán elvitte a lapvibrátort, mondván " nem baj, ha nem üt…..
Pajer 2018.07.20 21:43:40
@zooltek: ahol meh van süllyedve ott fel kell szedni és még körülötte egy lapvibro szélességet( persze a falat ne bontsd el), lehet döngölni es vibrozni és vissza a követ. Arra vigyázz, hogy döngölövel ne menj közel , mert azt fel fogja nyomni, lapvibroval lehet.
Pajer 2018.07.20 21:49:46
@Untermensch4: A legnorzasztóbb, hogy mi dez mára már ugyan annyiba kerül otthon mint kint
Pajer 2018.07.21 08:09:24
@zooltek: Hát igen. De ha megörténik senki ne várjon a "garanciális" javításra, jobban jár ha megcsinálja maga
Még kölcsönzős ténykedésemre visszaemlékezve (no, nem videó kölcsönző), mindig mosolyt csal az arcomra az olyan emlék, amikor a kedves ügyfél a pincefal melletti visszatöltésnél, ha nem volt épp bent döngölő , simán elvitte a lapvibrátort, mondván " nem baj, ha nem üt akkorát, a megrendelő úgysem…..
Mielőtt belefognék az angol városi kertészet gyönyöreibe vagy gyötrelmeibe, gyorsan fussuk át, milyen jellegű házakban is élnek a nagy Albionban. Ebből a témakörből a „flat” azaz lakás kiesik, bár van rengeteg olyan, amit régi viktoriánus házból alakítottak ki. Azok kertjét vagy közösen használják,…..
Mielőtt belefognék az angol városi kertészet gyönyöreibe vagy gyötrelmeibe, gyorsan fussuk át, milyen jellegű házakban is élnek a nagy Albionban. Ebből a témakörből a „flat” azaz lakás kiesik, bár van rengeteg olyan, amit régi viktoriánus házból alakítottak ki. Azok kertjét vagy közösen használják,…..
Pajer 2018.07.07 21:23:37
Pajer 2018.07.07 23:17:13
@Rolph Meyer: A történet egyszerű 20 font és többet nem fognak oda kakilni, Én ebből a szettből csak az infra érzékelőt használom és rákötöttem egy másik fejet, mert az eredeti tul messze hord, és a kerítést spricceli, mert kicsi a kertünk. Mellékelem a linkjét ahol vettem. Csak ha kimész a kertbe előtte el ne felejtsd elzárni, mert te is vizes leszel :)

r.ebay.com/JrOa4Y
Egy egyszerű kérdést tettem fel itthon és külföldön dolgozó szerszámforgató barátaimnak: mi az az öt márka ami beugrik, ha kéziszerszámról van szó? A magyar válaszokon, megmondom őszintén, egy kicsit meglepődtem. Egyrészt nehézséget jelentett az öt márka összeszedése, másrészt meglepetésként ért a…..
Pajer 2018.06.30 11:16:26
@Komojtalan: A felvetés teljesen jogos, néha érzelmileg kötődünk egy-egy darabhoz és nem minőségileg.
A Rothenberger a jó minőségű szerszámok közé tartozik meg mist is. Az írasban inkább a saját területemen, azaz a szervizes területen fellelhető márkákat figyeltem.
Pajer 2018.07.01 17:08:49
@gabor123: Szerintem is a háttér szolgáltatás az egyik legfontosabb tényező és persze a minőség. Ez nem csak a kézi szerszámokra igaz, hanem a gépire is mint a Makita, Husqvarna vagy a Bosch