Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horthy Miklós cselédje

1 bejegyzést írt és 8930 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ass blaster Ki a rosszfiú? 2022.04.02 17:30:05
Tudom hogy ennek a posztnak a megírásával az emberek többségét magamra haragítom. Ha elolvassátok akkor utána nem lesznek érvek hogy nincs igazad mert… Minősítések lesznek hogy ilyen seggnyaló olyan fasszopó. Miért nem lesznek érvek és miért a minősítések? A liberális alapvetés miatt. Miszerint a…..
Télen kiruccanni Hawaiira még akkor sem kis élmény, ha az ember ezt (az egyébként szintén nem pocsék időjárásáról ismert) Kaliforniából teszi, mint tették azt Susanék. Posztja nem csak néha egészen izgalmas kalandokról szól, de megismerkedhettek kicsit a sziget történelmével is...
Ass blaster Gyerekiahóra... 2017.09.16 22:40:11
Körülbelül két évvel ezelőtt írtam egy posztot. A poszt nem érdekes, nem vagyok rá büszke később bocsánatot is kértem érte. Nem ez a lényeg, hanem hogy a hozzászólások között teret adtam egyik barátomnak akinek, hát hogyis mondjam, elég sajátos világképe van. Több más blogról kitiltották már, de…..
Horthy Miklós cselédje 2021.06.14 20:59:25
@Se vasalo se munka:

Nevet már cserélhetnél, mivel már dolgozom. Mesterségem címere : gyári munkás.
A bérem inkább le se írom annyira nevetséges...
Horthy Miklós cselédje 2021.06.15 09:35:37
@Se vasalo se munka:

18 éves korom óta keményen ittam, nem jártam be az egyetemre. Megbántam, de ez van.
A Miből élnek a magyarok Svájcban? sorozat legfrissebb részének főszereplője Kriszta, aki munkaközvetítőként dolgozik. Akit érdekel, milyen lehetőségekre lehet számítani betanított munkásként Svájcban akár alapszintű nyelvtudással, annak Csilla interjúja kifejezetten jól jöhet. Kiderül, szinte csak…..
Horthy Miklós cselédje 2021.06.12 12:41:35
@Arthamyr:

Én sose írtam hogy itthon kinti életszínvonal van, nyilván jobban él Svájcban is egy segédmunkás mint én, meg mondjuk Ausztriában is mivel gazdagabb országok.
Azzal támasztanám alá hogy nagyjából minden ismerősömnek lesz idővel legalább egy ilyen öröksége...a vidéki Magyarországon ez teljesen általános dolog, a Kádár kocka örökség.

Nem igazán értem amúgy hogy a szülőkkel való élés miért olyan gáz, akár 30 évesen. Sok kivándorolt ember, vagy akár itthon nagyvárosokban élő idegen emberekkel lakik együtt... igaz engem akkor is frocliztak mikor a nővéremmel laktam együtt Ausztriában, közös albiban.

Nincs barátnőm, feleségem, miért olyan gáz nekem anyámmal élni így? Majd ha lesz nő, összeköltözhetünk esetleg. Addig nekem elfogadható így élni.

Anyagilag sokkal jobb mintha beköltöznék valami közeli városba albérletezni. Így szépen tudok félrerakni a gyenge fizetésből is.
Horthy Miklós cselédje 2021.06.13 15:40:18
@puhacica:

Nem lakom ingyen, mivel van rezsi és belefizetek. Amúgy ha nem lenne családom, se ingatlan, akkor is meg tudnék élni ennyi pénzből. Nem túl jól, de megoldható lenne.

Ahogy a kinti melómból se éltem fényesen és csak nagy lemondásokkal tudtam pl. spórolni belőle.

Ez itthon is pont így van.
Nyelvtudás és szakma nélkül munkát keresni külföldön nagyon finoman szólva sem a legideálisabb kezdés. Márpedig Ilona így vágott neki Svájcnak és ő azok közé tartozik, aki végül sikerrel járt. A Miből élnek a magyarok Svájcban? sorozatban szokás szerint Csilla kérdezte a tapasztalatairól...
Horthy Miklós cselédje 2021.06.04 12:19:25
@Buchhalter:

Eddig az volt a vaker hogy takarítani mosogatni mekizni is megéri kimenni Nyugatra, mert itthon csak nyomorgás van munkából.

Most akkor mi van? Mégse olyan jó a nyugati low lvl job?
Horthy Miklós cselédje 2021.06.04 19:06:20
@Din Serpahis:

ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Comparative_price_levels_of_consumer_goods_and_services

Ezek szerint az átlagos árszínvonal a magyar 2,5 X-ese.
2500 frank nettóval számolva, az olyan mintha itthon 1000 frank nettót keresnél.
Nos, alkalmazottként, takarítóként ez nem reális.

Szóval az azért látszik hogy a fizetés vásárlóereje sokkal jobb kinn. De hát sokkal gazdagabb ország, annyira nem meglepetés ez.
Horthy Miklós cselédje 2021.06.04 19:06:41
@Buchhalter:

Borsodi faluban élek jelenleg, nettó 170 ezret keresek 8 óra könnyű fizikai munkával, saját házzal.
Nos, van egy sejtésem hogy nekem nem érné már meg így kimenni bármelyik nyugati országba albérletezni meg mosogatni...
Pénteken a brit fővárosban járt a magyar miniszterelnök. Találkozott brit kollégájával, majd „spontán módon” beugrott egy pubba, ahol mit ád isten, találkozott egy ott dolgozó magyarral. A találkozóról videó is készült, nézzük, mit akart üzenni vele Orbán Viktor...
Horthy Miklós cselédje 2021.06.02 19:05:55
@Buchhalter:

Miért ne akarna? Sokan nem bírják hosszútávon a bevándorló életformát.Nyugdíjasként meg azok is haza fognak jönni akik nem akartak soha...

Ki az aki nem a hazájában lenne nyugdíjas sokkal olcsóbb megélhetési költségekkel mint a legtöbb helyen, ahol ezek az emberek előtte éltek aktívként.

Mert Magyarország is hirtelen nagyon jó hely lesz amikor a nyugati nyugdíjból kell itt élni...illetve igazából már előtte is jó... amikor haza kell jönni kocsit szereltetni meg fogat csináltatni...
Az informatikusokról sokan gondolják azt, hogy sima ügy a külföldi munkavállalás, ahol aztán hatalmas pénzeket lehet szakítani. A valóság persze ennél összetettebb, már csak azért is, mert magának a területnek is rengeteg ága (valamint boga) van. A Miből élnek a magyarok Svájcban? sorozat mai…..
Horthy Miklós cselédje 2021.05.27 10:02:41
@Din Serpahis:

Aztán valahogy mégis ott vagy, ki érti ezt? Ennyire fontos a pénz?
Horthy Miklós cselédje 2021.05.27 12:35:29
@Din Serpahis:

Nem vagyok részeges jó ideje. S én jól érzem magam jelenleg itthon is. Dolgozom is egy ideje már. Poszt is lesz majd.
Tízből nyolc embert lehúznak a bécsi ingatlanosok, azaz 80 százalékunk a szükségesnél többet fizet az albérletért. De vajon honnan tudhatjuk, hogy mi is ebbe a csoportba tartozunk?..
Horthy Miklós cselédje 2021.05.27 10:02:25
@nyuszigonosz:

Hát ha ennyibe kerülnek a bécsi albérletek, akkor elég szar hely lett Bécs is... egy bénább melóból 1200-1300 nettót keresel..ott is.. ha ezt megeszi egy kis lakás költsége is, az kb. a pesti kínálat...

Én azt hittem ott is vannak azért 600 eurós garzonok, mi történt hogy eltűntek?
A Miből élnek a magyarok Svájcban? sorozat mai részében egy szobalány pozíciót nézhettek meg közelebbről. Aki kérdez, az ezúttal is Csilla, aki válaszol pedig Adina. Csilla ezúttal változtatott a formátumon, így összefoglaló helyett következzen egy részlet a beszélgetésből...
Horthy Miklós cselédje 2021.05.07 22:28:08
@fhdgy:

Biztos hogy mindent jól csinálnak ők? Én jelenleg az ország egyik legszegényebb régiójában élek, betanított munkát végzek és nettó 180 körül keresek vele, napi 8 órával.
Aki dolgozóként 100 alatt keres, az valamit elront...

Nem mondom amúgy hogy ez a 180 nettó van olyan jó mint mondjuk egy hasonló meló Ausztriában 1300 nettó eurért, de meg lehet belőle élni.
Horthy Miklós cselédje 2021.05.08 17:38:23
@SzZoole:

A faluba költöztem haza, szüleimhez. Gyári munka, termelés. Jobban érzem magam mint kinn.
Amikor egy évvel ezelőtt kitört a járvány első hulláma, viszonylag sok, építőiparban dolgozó szakember tért vissza Magyarországra. Azonban a hazaköltözés sokak esetében nem volt tartós, persze akadnak kivételek is. A dilemma nem kicsi...
Horthy Miklós cselédje 2021.03.25 18:26:55
@Din Serpahis:

A kérdés az hogy biztos ott akarsz e örökre élni, csak azért mert a fizetés vásárlóereje jobb. Itthon is nagyon jól élnél informatikusként és itthon azért mégiscsak itthon vagy.
A hír rövid volt, mi több, számítani is lehetett rá, ennek ellenére alighanem sokakat nagyon rosszul érintett: Magyarország is csatlakozott azokhoz az országokhoz, ahová nem engedik be az Egyesült Királyságból érkező repülőgépeket...
Krisztina története nem kevés tanulsággal szolgál, hiszen külföldről átmenetileg hazatérve megpróbált elhelyezkedni Magyarországon. Sikerrel járt, de a tapasztalatai nem túl szívderítők. Vajon mi kellene ahhoz, hogy a határátkelők tömegesen térjenek haza? Téged mi tudna visszacsábítani? Mikor…..
Horthy Miklós cselédje 2020.12.08 11:56:42
@Csodabogár:

"Svájcban is megéltem, hogy a főnököm közölte, hogy csak 45 fölötti nőket keresünk a kiirt helyekre."

Ha ugyanez itthon történik mindenki kórusban mondogatja hogy élhetetlen ország, ha Svájcban, akkor nyilván csodálatos ez is...

"Gyerekes anyának lenni pedig színtiszta hátrány álláskereséskor és a családnak albérletkereséskor."

Ez igaz, albérletet keresni tényleg véres horror gyerekkel. Én azt mondom családot se érdemes alapítani ha nincs legalább egy tehermentes ingatlanunk.
Magyarországon kaotikus az albérletpiac, nem családosoknak való ennyi.

A családtámogatások is abba az irányba vannak állítva hogy az ingatlanvételt erőltetik, nem az albérletezést.
Mi az vagy mik azok az okok, amiért valóban hazajönnének a külföldre költözött magyarok? Magyarországon ezt sokan próbálják kitalálni, de vajon valóban jó helyen keresgélnek? Bár létezik a visszavándorlás, tömegek nem indultak meg hazafelé a határátkelők közül. Van igény a hazatérő szakemberekre? De…..
Horthy Miklós cselédje 2020.12.05 17:17:31
@SzZoole:

Miért jobb a hazádban élni? Itt szocializálódtál. Az anyanyelved a magyar, a szíved csak magyarul tud megszólalni igazán. Lehet idegen nyelveket tanulni, de az mégsem ugyanaz.
Itthon sose fogják tőled megkérdezni hogy mit keresel itt, honnan jöttél...
Lehetne sorolni...
De én úgy látom a többségnek még mindig a pénz a döntő. Nem bűn. De legalább vállalja egyenesen, ne beszéljen félre hogy magyar mentalitás, meg Orbán.
Horthy Miklós cselédje 2020.12.07 15:37:13
@Shanarey:

Aki ügyes, itthon is tud boldogulni. Nem országhatárok átlépése oldja meg az ember gondjait. Lehet egy szíriai emberét igen, mi más ország vagyunk.

@nyuszigonosz:

Mielőtt hazajöttem dolgoztam Ausztriában, de ne zavarjon ez össze.. és igen, építem a hazámat jelenleg. Nem, nem keresek jól. De én legalább itthon vagyok, a fajtám között :) Nem pedig vendégmunkáskodom valahol lenézett idegenként.

@SzZoole:

Nem élek már a fővárosban. Meguntam, nem nekem való. Drága, a fizetés se nagy szám.
Horthy Miklós cselédje 2020.12.07 21:54:30
@nyuszigonosz:

Munkával építem,nem keresek jól, le se írom, mert nevetnétek, de én jól érzem magam itthon. Szerényebben élek mint kinn, de itthon vagyok. Ti pedig sose lesztek ott otthon, legyen bármennyi pénzetek is..

@Shanarey:

Mi ez, számháború? Csak x ledolgozott év után lehet véleménye bárkinek is a témában? :) A lényeg az hogy tudok itthon boldogulni. Sőt, hamarosan autót is veszek, akkor pedig már a te szinteden leszek. Sőt, lehet felette, mert én saját házban ülök itthon, nem albérletben :))
A kérdésre az első válasz nyilván az, hogy a jobb anyagi lehetőségek, a magasabb életszínvonal csábítja határátkelésre a magyarokat. Ebben sok meglepetés nincs, az azonban nagyon érdekes, hogy egy friss tanulmány szerint milyen más szempontok játszanak még szerepet a döntésben...
Horthy Miklós cselédje 2020.11.18 18:46:19
@Vrancisco:

Na ez az, ami nem igaz. Egyáltalán nem ette be a politika az emberek mindennapjaiba magát. Ez nem igaz.
Persze nagyon jól hangzik előadni ezt én értem hogy hangzatos és jól cseng, meg kiválóan lehet ijesztgetni az országgal kinn és megnyugodva konstatálni hogy úristen de jó hogy már eljöttem onnan.
Én nem valamiféle "narancsribi" vagyok, hanem vannak elveim és következetesen őket támogatom már jó ideje.
S igen, én legalább itthon próbálok boldogulni, nem menekültem el a problémáim elől, mert azokat nem országhatárok átlépése fogja megoldani.

Az én kinti életem legnagyobb tanulsága az hogy a problémákat nem országhatárok átlépése oldja meg. Lehet van olyan helyzet amikor megoldja, de mi nem egy olyan ország vagyunk.

Itthon is lehet boldogulni. Nem is rosszul.
Közel négy hónap. Hét szerelő személyes látogatása. Megszámlálhatatlan telefonhívás és email... egy pokoli tortúra története. Nem, nem valamelyik kelet-európai országról szól Zita írása, hiszen Németországban él, ott tapasztalta meg mindezt...
Horthy Miklós cselédje 2020.11.19 19:11:56
@Din Serpahis:

Ebben a történetben mi olyan csodálatos? Vagy most miért kéne éppen hasra esnünk Svájctól?
A kérdés Magyarországon talán furcsán hangzik, hiszen az elmúlt években nagyjából senkit nem érdekelt (egy-két elvetélt kísérleten kívül) mi van a külföldön élő magyarokkal. Pedig vannak egy páran azok, akik (vagy akiknek a szülei) egyszer önként vagy kényszerből úgy döntöttek, inkább külföldön élik…..
Horthy Miklós cselédje 2020.10.10 12:24:47
@Golf2:

A világ legnagyobb lúzere aki politikai okokra hivatkozva mosogat takarít mérnökösködik Nyugaton...
Valójában a kivándorlás fő motivációja a több pénz, ennyi.

Persze jól hangzó duma a "menekültem Orbán diktatúrájából"
Nyilvánvalóan mindenkinek mást, ebben persze nem különbözik ez az év sem a többitől. Az azonban érdekes, ki hogyan látja és éli meg a magyarságát, Magyarországhoz való viszonyát – éljen bár külföldön vagy a szülőhazájában. Számodra mit jelent magyarnak lenni? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com…..
Kevés jobb dolog van annál, amikor az ember megtalálja az életében azt, amit keres – legyen az egy hely, ember, környezet. DaniIndonéz megtalálta, ezért a boldogság. A szomorúságot más okozza...
Az osztrák főváros sokat változott az elmúlt években és ugyan még mindig nagyszerű hely, azért megvannak a maga hátulütői. A tíz éve Bécsben élő Dundee foglalta össze tapasztalatait. Neked mi az az öt-öt pozitív és negatív dolog, ami eszedbe jut a városról, ahol élsz? Írd meg…..
Horthy Miklós cselédje 2020.07.23 21:42:51
@Pink Petsch:

Nincsenek Magyarországon német árak. Akkor se ha német áron vettél valami tusfürdőt itthon.
cdn.statcdn.com/Infographic/images/normal/15218.jpeg

Hangulatkeltéshez persze jól hangzik.
Horthy Miklós cselédje 2020.07.23 23:34:05
@Pink Petsch:

Te egy tusfürdő árából akarod levezetni hogy itthon német árak vannak? Elképesztő.
Vajon két év alatt mennyire tudja eldönteni valaki, hogy külföldön kíván-e maradni? Lehet ennyi idő után megalapozott döntést hozni? Mindenesetre Zoli a jelek szerint meglehetősen biztos a dolgában. Te hazaköltöznél? Inkább maradnál külföldön? Érted azokat, akik visszatérnek vagy fel nem bírod…..
Horthy Miklós cselédje 2020.06.26 09:42:57
@svajcineger:

"Ja és a legfontosabb: ez egy olyan segély, ami inkább egy hitel. Amint újra van jövedelmed, az utosó fillérig mindent vissza kell fizetned."

De rossz...
Horthy Miklós cselédje 2020.06.26 13:42:41
@deppate frog:

Ha itthonról jönne egy olyan poszt amiben kifejtené a szerző hogy segédmunkázik gyenge bérért és boldog és jól érzi magát, menne a kommentekben hogy biztos magának is hazudik meg Magyarországon amúgy se lehet megélni stb.
Öt gyerekkel él Németországban Robi, akinek nem is áll szándékában visszaköltözni Magyarországra. Egyebek mellett a negatív kisugárzás, az emberek egymás ellen uszítása miatt érzi úgy, hogy jobb lesz nekik ott. Hazaköltöztél vagy ellenkezőleg, te sem érted azokat, akik hazaköltöznek? Írd meg a…..
Horthy Miklós cselédje 2020.06.04 13:19:32
@György Csaba Nagy:

Nem az ország tehet róla hogy valaki életképtelen.Aki ügyes,itthon is boldogul.
Ha van ország, amivel kapcsolatban sokszínűsége miatt nehéz általánosítani, az Svájc: több nyelv, több kultúra és akkor még nem beszéltünk a város-vidék, fiatal-idős különbségekről. Mégis akadnak olyan dolgok, melyeket Svájcba költözve vagy akár csak oda látogatva érdemes szem előtt tartanunk...
Horthy Miklós cselédje 2020.06.03 11:40:37
@arncht:

Még az is lehet hogy csak a vendégmunkásokkal nem barátkoznak, nem?
Az agyelszívás évek óta komoly gondot jelent az Európai Unión belül (elsősorban persze a 2004-ben csatlakozott országoknak, de másoknak is). Különösen problémás a fiataloké, amire egy, a napokban közreadott kifejezetten érdekes adatsor is rávilágít. Egyetlen ábra, ami nagyon sokat elárul...
Horthy Miklós cselédje 2020.05.29 22:15:49
@desw:

Aki emigrált, beismerte hogy Magyarországon nem tudott boldogulni.Kár a politikusokra mutogatni egy szabad országban. Kongóban lehet elmenne a duma, de egy demokratikus EUs országban nem.

Életem legjobb döntése volt Nyugatról hazajönni és végre a hazámért dolgozni.

S igen, fideszes vagyok én is, lehet szidni.