Regisztráció Blogot indítok
Adatok
WinG

0 bejegyzést írt és 518 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eljött a 2021 és látszott, hogy a Covidot továbbra is képtelen kezelni Európa, így Pisti hiába várt, hogy vége legyen a járványnak és nyugodtan utazhasson a farmra. Ezért aztán úgy döntött, hogy nem várhat tovább, ha belehal is, de menni kell, ennyi ideig nem lehet a farm kontroll nélkül.   Kettős…..
WinG 2023.02.13 07:24:14
Egy nem az Idegenlégióhoz kapcsolódó anyag következik, mégis megosztom...
Olvasónk, István küldte be a Dice Warst, amit ugyan ismertünk már, de ettől még helye van a rovatban. A flashjátékban nem túl gyakori stratégiai program kamaszkorunk hajnalig átveszekedett Rizikó-meccseinek állít emléket. Legalább 2, legfeljebb 8 hatalom feszül egymásnak a…..
WinG 2018.10.04 09:36:58
@Stöki: Köszi, de a játék csal
Maga Lenin nicknevű vendégszerzőnk már hozott két posztot repülés világából, és ma sem lesz kevésbé érdekes a képösszeállítás. Mondhatom, nem is lesz rövid :) Örülünk Lenin elvtárs posztjának már csak azért is, mivel Blog.hu-s blogját már nem frissíti, hanem a Haditechnikai…..
A legtöbben már az elmúlt héten írtak valamilyen visszaemlékezős posztot, az igazán profik pedig a Szilveszter előtti utolsó 12 nap számolnak be a megelőző 12 hónap eseményeiről. Én egyrészt nem vagyok ennyire precíz, másrészt az év egyik legjobb fotótúrája pont ma, december 31-én ért véget, így…..
WinG 2020.01.01 14:51:38
Hét tenger Az osztrák Titanic 2018.09.21 16:50:02
Az 1914 előtti két évtized nemcsak a Monarchia haditengerészete, hanem kereskedelmi tengerészete számára is a gyors fejlődés időszaka volt. A flottával párhuzamosan egyre gyorsuló tempóban gyarapodott a kereskedelmi flotta állománya is. 1904 és 1913 között a Monarchia hajói által lebonyolított…..
  Ugye te sem úgy fogyasztod a teát, hogy a filtert a szádba veszed, majd ráöntöd a forrásban lévő vizet? Nos, a paksi üzemzavar szakembergárdája által okozott 2003-as paksi üzemzavar oka lényegét tekintve az volt, mintha egy csoport sokdiplomás atomenergetikai szakember csoportosan így…..
Miközben egyre több szó esik a nők megváltozott társadalmi szerepéről, valamint a családban, házasságban megváltozott feladatairól, addig a férfiakról meglehetősen kevés szó esik és az is meglehetősen degradáló módon. Az egyetlen kivétel Zimbardo Nincs kapcsolat című könyve kapcsán kialakult…..
WinG 2018.04.19 16:03:54
@Medgar: Ez a férfi hibája is. Most vagyok 30, értelemszerűen nem a feleségem volt az első nő az életemben, de nem éreztem úgy, hogy a nőknek en bloc kényszeres irányítási vágya lenne. Nyilván ha puhapöcs a férfi, nem tudja érvényesíteni a saját akaratát, akkor egy erősebb akaratú nő uralkodhat felette – de ez pontosan ugyanígy van fordítva is. De egy átlagos önértékelésű férfinél ez nem hiszem, hogy bármikor előfordulna. Ha meg egy nő kényszeres irányító, akkor ki kell adni az útját.
WinG 2018.04.20 12:19:31
@Sadist: Igen, gratulálok. Egy nő megerőszakolása és az, hogy kiállsz a saját nézeteid mellett az tényleg pontosan ugyanaz. Hangyfasznyi különbség sincs.
WinG 2018.04.20 23:52:34
@Sadist: Ugyan magyarázd már meg légy szíves, miért kéne önvizsgálatot tartanom. Komolyan érdekelne.
  Olvasom az egykor Soros-ösztöndíjból kitanított Schmitt Mária Figyelőjében a listát: ők, vagyis mi vagyunk azok, akik ma hivatalosan is a RENDSZER (Fidesz-magyarul: Magyarország) ellenségeiként vagyunk listázva. Rajta vagyok én is, és nem tudom, sírjak-e, vagy nevessek ezen az egészen... Egy…..
WinG 2018.04.19 16:54:31
@Tomanovics Gergely: Ah, szuper, fényévekkel jobb. Amúgy a gyurcsányos videód anno kurva jó volt (a Dragon Rising kevésbé, de hát na).
Szánkódomb az Alföldre? 11 kilátó egy félreeső faluban? Fejjel lefelé megépített tájház? Shrek-tanya, csak mert állítólag az ogre magyar szó? Ezek a fejlesztések mind megvalósultak Magyarországon, méghozzá az uniós pályázatok döntéshozóinak jóváhagyásával, döntően az európai adófizetők pénzéből.…..
WinG 2017.07.12 11:32:23
@uluk4i: Az NFÜ megszűnt 3+ éve, most a Miniszterelnökség alá tartozó koordináló szerv látja el a szűrő feladatokat.
Az ABC csatorna Magnum lányáról szóló sorozatot akar készíteni, amihez be is kértek már egy forgatókönyvet, számolt be róla a The Hollywood Reporter. A készító veterán tévés John Rogers lesz, aki jelenleg a TNT-n futó The Librarians sorozatot irányítja. Előtte a Lépéselőnyben (Leverage) című…..
Babáj Gyurka és rablóbandája rövid idő alatt nagy hírnévre tett szert. A vezér nevét, Rózsa Sándor „betyárkirállyal” vagy Bogár Imrével szokták egy lapon emlegetni. Nem véletlen, hisz öt vármegye perzekutorai üldözték. Története abból a szempontból is érdekes, hogy tetteikkel nagyban hozzájárultak…..
Akár beismerik, akár nem, igazából mindenki szeretne lapos, vagy éppen kockás hasat. Egyesek veszíteni szeretnének a hastájéki zsírból, másoknak az a célja, hogy erősebb törzsizmokat szerezzenek. De ha a férfiak nagy többségét vesszük, akkor az egyetlen céljuk, hogy kidolgozott kockás hassal…..
WinG 2016.07.20 13:41:52
@lifelike: Akkor ülj tovább a tv előtt, és zabáld a chipset, attól leszel egészséges.
A holodomor Ukrajna történetének legtöbb emberáldozattal járó katasztrófája. Halálos áldozatainak számát 7 és 10 millió közé teszik, amiből 3 millió gyermek volt. A "holodomor" szót kifejezetten az ukrán területeken végbement éhínségre használja a…..
A 2007 elején a védelmi miniszteri posztra emelt Anatolij Szergyukov az első valódi civil hadügyér, egyúttal az első valódi katonai reformer volt az Oroszországi Föderáció történetében. Az adóhatóság éléről érkezett új védelmi miniszter működésének fő…..
WinG 2014.03.10 16:30:51
@molnibalage: 'schuldigugn az OFF-ért, de hogy az úristenbe van, hogy bármilyen fórumon (sg.hu űrkutatás) stb. bukkanok bele a hozzászólásaidba, mindig egyetértek veled?

(Amúgy anno még Bombagyáron próbáltuk megértetni a sok önjelölt mérnökkel, hogy miért nem lehetséges a vízzel hajtott autó, illetve miért felesleges zsidó összeesküvést és világkormányt sejteni a "villanyautó" elterjedésének lassúsága mögött. Good ol' times.)
Egy rosszul írt betű, egy aljas átfirkálás, egy megszűnt és egy sosem volt település neve, na meg egy tökéletesen eltévedt utcatábla. Palotabarát, a BPXV bloggere ismét remek válogatást küldött az Urbanistára, saját fotókkal és ismertetőkkel. Át is adom neki a szót,…..
Amióta szervezett fegyveres erőszak létezik ezen a világon, folyamatosan jelennek meg az annak bármilyen formájához kötődő összeesküvés-elméletek is (a továbbiakban az egyszerűség kedvéért: konteók, azaz konspirációs teóriák). Egyiket-másikat mi is röviden bemutattuk már, de úgy véltük, magát a…..
WinG 2013.07.13 12:18:53
@Illés Béla: Igen, tökéletesen tudom, hogy mi az oka a kondenzcsíkoknak. Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy ezt általános iskolában elmagyarázták-e, de a középsulis anyagban tuti benne van.
WinG 2013.07.13 12:48:35
@Illés Béla: Felesleges gúnyolódni, tényleg. A chemtrail a legnagyobb baromság, ami az utóbbi években felbukkant a konteók között. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a modern fizika is a zsidó világösszeesküvés része, de azért érdemes lenne kicsit belegondolni olyan dolgokba, hogy pl. a mezőgazdasági gépek miért három méteres magasságról szórják az áldást, és vajon mennyire változhat egy anyag koncentrációja, ha több ezer méter magasról szórják ki.

Na mindegy, eleget vitáztam már a témában, nincs kedvem belemenni megint.
WinG 2013.07.13 12:52:33
@Illés Béla: Talán még annyit érdemes lenne hozzátenni, hogy a vietnámi háború során az Agent Orange-et 45-50 méter magasról permetezték, hogy legyen hatása.
Koppány mondja Dühből írtam 2013.05.29 02:25:54
Na most lett rohadtul elegem! Erről a témáról máskor akartam írni, nem itt Törökországban, mégis most került megint elő. Pár hete, vagy tán már hónapja, az egyik netes újság leközölt egy írást a Munkások Újságából, ahol leírta már megint valaki, hogy „Bezzeg a Kádár…..
WinG 2013.06.16 20:11:21
Amennyi lejött a médián keresztül rólad, baromi sok mindenben nem értek veled egyet. Én alapvetően konzi vagyok némi libertariánus elhajlással, más tekintetben eléggé viszont liberális - leginkább ami a gazdasági kérdéseket illeti.

A mostani írásoddal azonban 100%-ig azonosulni tudok. Ahogy erősebbé válik a Kádár-nosztalgia, annál jobban irritál ez az egész baloldali agymenés a gondoskodó államról, aki megfogja a kezedet és végigvezet az életeden a kórháztól a sírig. "Bezzeg akkor volt munkája mindenkinek!" Hogyne, mert a munkanélkülieket bedugták a gyárba. A gyárba, ahol szar körülmények között gyártottak szar minőségű, a KGST-t leszámítva sehová sem exportálható termékeket (elég elolvasni Moldovától a Szent tehenet, ami a textiliparról szól). Az elképesztően elavult gyárak horribilis veszteségeit nyugati hitelekkel finanszírozták, már ameddig lehetett - a nyolcvanas évekre az összes mamutvállalat a Ganz-MÁVAG-tól a Csepel Műveken át a PANYOVÁ-ig horribilis veszteségekkel dolgozott, amit minden évben az állam egyenlített ki hitelekből. A szocialista ideológiához akarták igazítani a gazdaságot a nehéz és könnyűipar erőltetésével ahelyett, hogy az ország gazdasági alakult volna természetesen módon az adottságainkhoz. Így gyártottunk mi buszokat, meg így lettünk kétszázezer szövőnő országa.

Nem akarom feleslegesen f.sni a szót, a lényeg a cikkben benne van. Riszpekt!
Bár tudom, hogy jobbára elég apró átfedés van egy háború kitörésének valódi oka, és a "casus belli" közt, mégis furcsa érzés egy világégés kirobbanásának okaként elhíresült helyszínt élőben látni. Eddig csak egy ilyen helyen jártam: Szarajevóban, tavaly viszont…..
WinG 2013.03.24 14:26:16
Daniel Hall angol couchsurfer 9 éve él Magyarországon. 4 éve tagja a Couchsurfingnek, bár nem a legaktívabb fajtából: 6 pozitív referenciája van, ebből 3 surfertől és 2 hostól. Megkerestem, hogy meséljen nekem milyen az élete egy EnglishMan angoltanárnak…..
WinG 2013.02.12 08:19:45
@Mil: Egy szóval nem említette, hogy a ceausescu a 90-es években lett volna.
Éppen ezekben a hetekben tekinthető meg a budapesti OSA Archívum Centrális Galériájában egy kiállítás: korabeli dokumentumok és fotográfiák másolatainak segítségével, valamint Sára Sándor Pergőtűz című dokumentumfilmjének folyamatos vetítése mellett mutatja be a…..
WinG 2013.01.27 15:33:27
Két rokonról szeretnék ma röviden értekezni, egyikük télen díszlik, nálunk is megtalálható, kis túlzással minden sarkon, tengerentúli leszármazottja pedig Magyarországon nem él meg, mégis gyakran találkozhatunk vele, főleg téli zimankó idején, már ha elejét vennénk az…..