Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tnp

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakran halljuk, hogy vezetők egy-egy felmondás során fennen hangoztatják: mit nekem munkaerőhiány, majd jön másik, nincsen pótolhatatlan ember! Tényleg nincsen, vagy ez megint egy hibás felvetés és jelentkeznek a repedések? A minap éppen egy szakmai beszélgetés folyt a kapcsolódó témában. Egy…..
A nemrég kirobbant zaklatási botrány nyomán, egyre másra jelennek meg az újabb és újabb “coming outok” néha akár a legszerencsétlenebb formában is, akár kifejezetten nem áldozati oldalról. Az erőszak, a molesztálás és minden olyan atrocitás, zaklatás, mely így nyilvánosságra kerül nemcsak az adott…..
A HireWiser együttműködő partnere, hazánk piacvezető online médiamonitoring cége, a Neticle megújult rendszerrel jelentkezik a nemzetközi social listening piacon. A bevezetett egyedi termékfunkciók az online médiafigyelés és –elemzés jövőjét vetítik előre. Kifinomult szűrési funkciók, részletes…..
Most komolyan! Mindenki elment az országból? Vagy csak lottónyertesek vannak bizonyos szakmákban? Miért képtelenség már szinte minden pozícióra embert találni? A fenti nyitó kérdések akármelyik ügyvezetőtől, vagy nagyvállalati HR szakembertől elhangozhattak volna, s nem lennének túlzások. Arról már…..
Magyarországon (is) tombol az Employer Branding láz. Nincsen olyan ügynökség, tanácsadó cég, vagy szakértő aki így, vagy úgy ne kapcsolódna ehhez a témához. De vajon kellő mélységben, jó helyen kezeli a szakma ezt a területet? Tényleg azt látjuk benne, amit kell? Ezekre a kérdésekre már sok cikkben…..
A következőkben 3 olyan példát hozunk, amivel munkánk során jó néhány cégnél találkoztunk. A munkáltatói márka talán egyik legkártékonyabb aspektusával a vezetőkben kialakult hamis magabiztossággal megfűszerezett valótlan márkaképpel. “Jó a termékünk, tudatosan építjük a munkáltatói márkánkat,…..
Ki ne élt volna már át olyat, hogy belelkesedett egy jó reklámon. A gyártó ígér fűt-fát a termékről, megbízható garanciát, egy életre szóló élményt, gyors megtérülést, vagy csodálatos változást. Amikor pedig naivan engedünk a csábításnak és kiköltekezve megvesszük a reklámozott árut, kiderül, hogy…..
Minden munkáltató szeretné, ha vállalata, munkáltatói márkája vonzó lenne a potenciális munkavállalók körében. Hiszen ez nemcsak azt jelentené, hogy a vállalata szexi, de azt is, hogy jelentős költséget takarít meg toborzási oldalon, csökkenti a fluktuációját, erősíti a szervezeti kohéziót, s…..