Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vackor úr

17 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alias   A fülszöveg ugyan kriminek és thrillernek nevezi - jobb híján fogadjuk el -, de azért ez túlzás, mert a történet soványka, darabos, nem is érdemes kategorizálni. Viszont a hangulata egészen egyedi, és az teszi különlegessé Brian Michael Bendis hamar klasszikussá vált képregényét. A…..
Dóka Péter eddig általában érzelmes gyerekkönyveket írt (A kék hajú lány, Lila királylány), még ha zsánerbe is csomagolta (Viharlovag), ám ezúttal egy könnyed fantasztikus kalandregénnyel jelentkezett, amiben ráadásul még űrhajók, szörnyek és szuperhősök is vannak. A képes regények az utóbbi időben…..
Óriási változások zajlanak a magyar képregénypiacon, már szinte nem is lehet követni, épp milyen klasszikus jelenik meg (pénzzel biztos nem). Ám az utóbbi évek legnagyobb jósága, hogy végre magyarul is olvashatunk fumettit, azaz olasz képregényt. Ha csupán a praktikus oldalát nézzük: Olaszországban…..
Karton (igazából Karcsi, de utálja, ha így hívják) hat éves, szemüveges kissrác, aki egész nap a számítógép előtt ül és a Plants vs. Zombies-zal játszik,  Matild pedig kilenc éves kislány, és Kartonék fölött lakik a kék-sárga csíkosra festett panelházban. Egy szép napon Karton ágya alól előbújik egy…..
Még a nyáron találtam egy vicces és izgalmas könyvet: Jon Morris The Legion of Regrettable Supervillains: Oddball Criminals from Comic Book History című kötetében összekukázta a legbénább, legnevetségesebb gonosztevőket, a képregény aranykorától kezdve egészen a 80-as évekig. Persze, egy csomó…..
55 évvel ezelőtt, 1962 októberében ezekben a napokban már javában játszották a nagy-britanniai mozik a mozgóképtörténelem legelső Bond-filmjét, a Sean Connery főszereplésével leforgatott Dr. Nót. A filmtörténet harmadik James Bondja, Roger Moore pedig idén októberben lett volna 90 éves, de sajnos…..
November 5-én jár le az a Kickstarter kampány, amelyen hatezer eurót (kb. 1,9 millió forint) gyűjtenek az eddigi legvastagabb lapozgatós könyv angol nyelvű kiadására. E bejegyzés megírásakor már a kétszerese gyűlt össze az összegnek, és még csaknem két hét van hátra, szóval karácsonyra a németül nem…..
A fura című Fantomatika az első erdélyi képregénysorozat, és egészen sajátos élményt nyújt. A Szabó Kriszta-Sárosi Mátyás alkotópáros talán tudatosan, talán személyes ízlésüktől vezérelve mentek szembe a trendekkel, és egy valódi ínyencséget hoztak létre...
A ponyvalap - izgalmasan hangzik, bár ez még akármit jelenthet, hiszen elég széles a merítés.. Bogárszörnyek, hátirakétás űrhajósok, megmentésre váró nők, fejátültető gonosz tudósok, halálsugár s egyebek - talán ezek juthatnak először a szó hallatán az eszünkbe. Másoknak Lovecraft, Howard novellái,…..
Egy kisregény egészen máshogy épül fel, mint egy több száz oldalas regény. Nem vacakol, a cselekmény viszonylag egyszerű, nincsenek (fölösleges) mellékszálak, kitérők, és szerencsés, ha kevés szereplőt mozgat. Olvasni is egészen más élmény, mi több, más elvárásokkal kell nekiülnünk egy 100-150…..
Végre ez a nap is eljött! Egy hónappal azután, hogy augusztus 7-én megjelent Ian Livingstone legújabb lapozgatós könyve, A Tűzhegy varázslója 35. évfordulójára megírt, nosztalgikus utalásokkal teli The Port of Peril puhafedeles változata, a brand jelenlegi tulajdonosa, a Scholastic kiadó kipostázta…..
vackor úr 2017.10.03 12:13:31
@-Szűcs Gyula-: azok is szarok :D semmi KJK hangulatuk sincs
vackor úr 2017.10.04 17:48:04
@killmaster: "De ha már a tehetséget firtatjuk, úgy tűnik kis hazánkban ebben is túltengés van! Semmihez nem ért, de kritizálni azt tud!" ez nem így van
Az van, hogy ezt a hogyvoltot éppen Pumpás legnemesebb szerve szemszögéből (höhö) is meg lehetett volna írni, mert a farka, petyhüdt, lanka állapotban ugyan, de uralta az epizódot, hiszen a lehető legváratlanabb pillanatokban került elő, például a nyitójelenetben, amiben Pumpás meg a két megmaradt…..
vackor úr 2017.09.27 22:40:46
@-Szűcs Gyula-: hátbazmeg meg is szívtam, egy töppedt brét kaptam az arcomba
Az Agave minden Könyvhétre kijön egy-egy olyan magyar regénnyel, amely bevett zsánereket ültet át hazai környezetbe. Adtak ki jót és rosszat egyaránt, némelyik érthető módon, másik méltánytalanul tűnt el a süllyesztőben, ám az idei nagy dobás, Veres Attila Odakint sötétebb című regényének…..
Mike Mignola a Hellboy-jal, majd a több mint 20 év alatt a pokolfajzat köré épített, monumentális univerzummal lett híres. Vizuálisan is jócskán felrázta a képregényvilágot, és az egyik jelenleg legtrendibb rajzstílus visszavezethető a munkáira.  2002-ben jelent meg a The Amazing Screw-On Head…..
Az előző válogatásban összegyűjtöttem néhányat a legelvetemültebb képregényes crossoverek közül, de maradt még jócskán.    Tarzan és A majmok bolygója   Ebben az alternatív történetben Tarzan és Caesar testvérekként nőttek fel, de később elszakadtak egymástól. Miután kitör a forradalom és…..
Mindig izgalmas, ha egymásnak eresztenek különböző képregényhősöket, valamelyik magától értetődik, valamelyik kevésbé. Persze a népes képregényuniverzumokon belül ez teljesen megszokott, hiszen az Igazság Ligája és a Bosszúállók/Bosszú Angyalai is gyakorlatilag crossovernek tekinthetők (illetve…..
vackor úr 2017.05.29 10:30:52
@doggfather: az módjával marhaság :D de lehet, beleveszem a következőbe
vackor úr 2017.05.29 10:33:01
@Chief Brody: Nem hiszem, hogy megjelenne, a Szukits kis példányszámú Barsoom-kötetei sem nagyon mehetnek, szerintem nem is folytatják, pedig már csak talán két rész van hátra, hogy teljes legyen a sorozat. ERB-nek van egy trilógiája, aminek nem tudom a címét, de valami olyasmi van benne, hogy egy olyan világot találnak, ahol minél beljebb haladnak, úgy halad visszafelé az evolúció. És a Hold-, meg a Vénusz-regényeire is kíváncsi lennék.
A Dark Horse 2014-es, négy minisorozatból és egy one-shotból, összesen 17 füzetből álló története ügyesen használja fel a Prometheus rejtélyeit, és ugyan egészen más kérdéseket boncolgat, de kenterbe veri az Alien: Covenantot.  A crossoverek jóval kevesebbszer sülnek el jól, mint szeretnénk, egy…..
vackor úr 2017.05.25 14:42:46
@alien: Az Engineer. Nem tudom, melyik a bevett a fordítása, én ezt szoktam használni.
A Star Wars-filmek hemzsegnek a bénábbnál bénább mellékfiguráktól. És most nem Jar Jar Binksre gondolok, ő máshogy rossz, hanem azokra, akikre elég csak ránézni, és vagy röhögőgöcsöt vált ki az emberből, vagy inkább mélységesen elszomorodik. Nézzünk is meg…..
Mostanában elég sok filmben láthattuk Sofia Boutellát, általában vagy megcsúfítva, vagy a felismerhetetlenségig elmaszkírozva, mégis, szottyos múmiaként és amputált lábú gyilkológépként is irgalmatlanul ellenállhatatlan...
Geeksarok Spawn 2017.04.06 11:04:21
  1992-ben alapult meg az Image képregény kiadó azzal a céllal, hogy bebizonyítsa, hogy van élet a két nagy mamut kiadó, a Marvel és a DC, árnyékában is. Persze nem ők voltak az elsők, hisz anno a 80s években a Dark Horse is hasonló elképzelésekkel indult. Mind a két vállalkozásnál egy közös pont…..
vackor úr 2017.04.06 16:28:59
@Mr. Slayer: mert amúgy érdekes :)
A 90-es évek sok tekintetben egy feneketlen fekete lyuk volt, és ez bizony a könyvkiadásban is meglátszott. Már a regények szövege is tele volt hibával,  a legócskább papírra nyomták (tudjátok, amelyik döglött szürke volt, tele szeméttel és némelyiket ki lehetett szedni a papírból), és a borítókban…..