Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dericom Writer

27 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A NEAK-nál olyan algoritmusokat vezetnek be, amelyek lehetővé teszik, hogy minden, a várólistán szereplő beteg esetében megállapítható legyen, hogy ütemezési vagy sorrendiségi hiba miatt húzódik az operációja. Ha az ellátó hibázik, szankciókra számíthat...
A jövő évi büdzsé tervezete szerint 150-200 milliárd forinttal több jut az egészségügyre 2018-ban, így az idei évi többlettel együtt a teljes növekmény eléri a GDP 1,5 százalékát – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán a Magyar Kórházszövetség XXIX. Kongresszusát záró egészségpolitikai blokkban...
Szakértői egyeztetések kezdődtek a háziorvosi ügyeletek helyzetének rendezéséről, közli a Magyar Idők. Ennek részeként nemcsak a finanszírozásukat tekintik át, hanem azt is, hogy miként lehet fenntartható ellátási területeket kialakítani...
Szakemberek összegyűjtötték a legfontosabb biztonsági problémákat és javasolt megoldásokat az egészségügy területén, írja a MédiaInfo...
Fenntartható és minőségi háziorvoslás – ez a célja a tavaly októberben alakult Háziorvosok Online Szervezetének (HaOSz), amelyhez már több mint ötszázan csatlakoztak, és egy közel 200 oldalas javaslatcsomagot készítettek a szakpolitikai döntéshozóknak. Dr. Békássy Szabolcsot, a HaOSz alapítóját…..
Március 16-tól megkezdték személyes adataink feltöltését az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe, vagyis az EESZT-be. A rendszer lényege, hogy az egészségügy valamennyi szereplője bárhol beléphet az egységes platformra, és ott hozzáférhet egy adott beteg más intézményekben keletkezett…..
Ha mértékkel tesszük, a vörösbor fogyasztása rendkívül egészséges. Nem véletlen, hogy a mediterrán országokban az orvosok azt ajánlják, hogy naponta igyunk egy pohár vörösbort az ebéd vagy a vacsora közben. Mivel erős antioxidáns hatású, megköti a rák, a gyulladások, a szív- és érrendszeri…..
Az egészségügy digitális átalakulása új gyógyszerek felfedezéséhez, a betegségek megelőzéséhez és hatékonyabb ellátáshoz viheti közelebb a világot. Ehhez azonban nem kisebb problémát kell orvosolni, mint az érzékeny páciensadatok gyorsan duzzadó tömegének biztonságos megosztását és mélyreható, nagy…..
Az egészség megőrzése érdekében a böjtölésben is mértékletességre int a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT)...
A test a hiányzó elem a valóban intelligens gépek, az emberszerű mesterséges intelligencia létrehozásához, fejti ki az aeon című internetes tudományos és filozófiai magazinban megjelent cikkében a természetesnyelv-feldogozással foglalkozó kutató, Ben Medlock...
A vérlemezkék több mint fele a tüdőben készül, és a tüdő őssejtjei a vér sejtes elemeinek pótlására is képesek, számol be a tüdő- és csontvelő-transzplantáció és a gyulladásos tüdőbetegségek tudományát felforgató Nature-tanulmány...
A megfélemlített, rezignált, lestrapált orvosok hallgatásán túl sem könnyű eligazodni az orvosok számát illetően, a Kettős Mérce tett kísérletet rá. Aggasztó hírek láttak napvilágot nemrég: 600 sürgősségi orvos helyett alig 140 dolgozik a magyar kórházakban, derítette ki a Magyar Orvosi Kamara…..
  A matematika segítséget nyújt testünk és betegségeink megértésében. Matematikai módszerekkel vizsgálják, hogyan alakulnak ki egyre bonyolultabb biológiai rendszerek, hogyan mozognak a spermiumok vagy hogyan alakul mikrobiomunkban a fajok evolúciója. Az eredmények révén új terápiás módszerek…..
A március 24-én nyíló Gardenexpot szervező Konsilo és a Gardenexpon kiállító Kwizda Agro Kft. felkérésére végzett online kérdőíves kutatásban mindösszesen 3400 háztartás vett részt. A kutatás eredményei nem csak a jelen helyzetről tanúskodnak. A Konsilo másfél évvel ezelőtti, hasonló mintán végzett…..
„Bejön a betegem magas vérnyomással, ennek kapcsán kérek neki időpontot vérvételre, szemészetre, vese- és hasi ultrahangra. Mit gondol, mikor érnénk a végére? Májusra, illetve júliusra kapott időpontot. De a személyi feltételeink sincsenek meg ahhoz, hogy elegendő idő és figyelem jusson a…..
Az elmúlt években a kormány és az ellenzék közötti szakpolitikai összecsapás két fő területe az oktatás és az egészségügy volt. A kormány mindkét területen hatalmas béremelést emleget, míg az ellenzék szerint a lényeg az, hogy hatalmas pénzeket vontak ki ebből a két rendszerből – írja a Policy…..
"Magyarország egészségügyi adatnagyhatalom - mondta Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának alapító igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.Szócska Miklós elmondta: az általa vezetett központ és másik 35 intézmény vesz részt az új, innovatív…..
A Dericom Kft. soron következő MedMaxProNet  - Medikai Információs Rendszerét bemutató előadás sorozata iránt, ismét nagy volt az érdeklődés orvos szakmai körökben a Lurdy Rendezvényközpontban. Az előadás célja elsősorban arra irányult, hogy bemutassa az egészségügyi informatikai rendszerek legújabb…..
"Március elején harminc patikában indul az a kísérleti program, amely augusztus közepéig az e-recept alkalmazását igyekszik tesztelni. A gyógyszertárak ezt követően, szeptember elejétől már csatlakozhatnak a rendszerhez, az éles indulás pedig novemberben lesz. Ekkor már minden orvosnak és…..
2017-ben is kihirdették az "év praxisa a Kártpát-medencében" pályázatot! Idén ismét meghirdették az "év praxisa Kárpát-medencében" pályázatot! Várják az ajánlásokat egészen 2017.05.10-ig. Megérdemlik orvosaink az elismerést! Amennyiben tetszett cikkünk, akkor kérem nyomjon egy…..
Kihirdetése és megjelenése óta számos cikk és vélemény látott már napvilágot az EESZT kapcsán. Az is tény, hogy média képviselői is kiemelten folgalkoznak az új EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) rendszerrel. Természetesen mi is górcső alá vettük az új fejlesztést. Lakossági…..
Ebben a cikkben elsősorban orvosainkhoz szeretnénk szólni. Olyan egészségügyi újítások és forradalmi eszközök vannak már az orvostudomány kezében, amelyek érdemes nyomon követni. Ezekkel a technológiákkal számos betegség kezelésére választ adhat a technika fejlődése.…..
Egyszerűen kifogyhatatlan azon innovációk sora az orvostudományban, amelyek a technikai fejlődést felhasználva próbálnak hatékonyabb és jobb egészségügyi ellátást biztosítani a betegek részére. A tavalyi év végén a ScienceNaturePage csokorba fűzte ezeket az innovációkat,…..
Gondoltad volna, hogy a hollywoodi filmeken korábban már látott sci-fi víziók, mint pl: az Avatar megelevenednek az orvostudomány, a fizika és a technika által valaha is? Hogy egyszer képes lesz rá az emberi technológia, hogy egy élettelen testet ne csak géntérkép alapján, hanem a tudattal együtt…..
Kattints ide az EU egészségügyi statisztikájáért Mindenki tudja, hogy sajnos Magyarország sok mindenben élen jár a világban és ezek közé tartozik a negatív EÜ statisztika is. Folyamatosan vizsgálják, hogy melyek voltak a leggyakoribb halálozási okok az EU-ban. Ebből az…..