Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miki Telepi

0 bejegyzést írt és 240 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       "Media organizations’ goal of profit-making has been further integrated into the disciplinary power of capitalism, the hegemony of heteronormativity and patriarchy. "        A Fudan Egyetem januári "New Media and Gender Studies" online konferenciájának ismertetőjéből idéztem.        Ha…..
Miki Telepi 2021.04.22 18:00:16
@Kettes: Én a kitűnő diszdoktor díszkutatásáig jutottam el a felkiáltójel használatának egyes különbségeiről az orosz és a magyar nyelv között.
Rövid google keresés után kiderül, hogy a kínai egyetemek pont innovációban nagyon gyengék, hogy kőkemény marxizmus van bizony még a Fudan egyetemen is, és a kínai kommunista párt oktatáspolitikájának legújabban kijelölt csapásiránya a külföldi terjeszkedés. Tényleg 1983-ba megyünk vissza.
Miki Telepi 2021.04.23 01:00:42
@jotunder: Én ezeket olvastam: "Why China can't innovate" Harvard Business Review 2014 [mert felülről irányított], és "China's overrated technocrats" Foreign Policy 2019
[a mérnökök a legnagyobb kommunisták]. Mi a 14-ik Ötéves Terv része lettünk [https://www.universityworldnews.com/post.php?story=20210209142130224]. A szerencsések még talán HsziCsinping Gondolatai a Kínai Jellegű Szocializmusról az Új Korra órát is hallgathatják majd ["Fudan offers course on Xi Jinping Thought": http://www.chinadaily.com.cn/a/201806/05/WS5b15cdf7a31001b82571e1e4.html]
     Kertész Imre négy gondolatát választottam egy régebbi posztomból.    " Gyilkos világ kezdődik, nacionalizmus, rasszizmus; Európa kezdi felismerni, hová juttatta őt liberális bevándorláspolitikája. Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem…..
Miki Telepi 2021.04.14 15:38:26
@Késes Szent Alia: Szép találat. S folytatja "a húszesztendős óvónő Szonja lányomat beírattam kick-box tanfolyamra". (Képillusztráció: Szonja óvónéni teljesalakos fényképe kis lenge dresszben, magassarkúban.) Ugyanis "sok menekült fiatalember nem tud mit kezdeni a férfiasságával".Biztos a Borsnak sem azt mondta, és lopták a fényképet az instáról.
Miki Telepi 2021.04.15 00:25:41
@Emmett Brown: Hát én egyszer kiszámoltam ilyeneket. Nekem az jött ki, pl. német adatokból, hogy az ún. migráns hátterűek tényleg többet erőszakolnak, mennek börtönbe, avagy inkább antiszemiták. De csak annyira mint a magyarok Magyarországon vagy kevésbé. Mondjuk eleve nehéz összehasonlítani a Mo.-i és nyugati nemi erőszak statisztikákat mert jóval alacsonyabb arányban jelentik mint Németországban. A börtönben levő migránsok aránya migránsok között szintén a Mo. börtönstatisztikákhoz hasonlít, nem pedig a nyugati "ős"lakossághoz. De azt is meg lehet nézni, hogy bevándorlók, menedékkérők áldozatnak is gyakrabban esnek, mint a helyiek, vagy hogy mennyire gyakoribb az innovatív emberek aránya köztük, ld. Pfizer-BioNTech amit török migránsok vezetnek, és magyar migránsok technológiáját (is) használja. Ad kettő, a "migráns" magyarul mostmár kizárólag sötétbőrűt, arabot vagy közép-ázsiait jelent, véletlenül se fehérbőrű embert. Pl. másod- harmadgenerációs karibi vagy afrikai vagy török felmenőjűeket szintén migránsnak titulál az átlagmagyar. Pontosan kell definiálni, hogy itt egy rasszista eszmefuttatásról van szó, vagy pedig tényleg a (legális és illegális bevándorlók) társadalmi helyzetéről.
Végül meg sose értettem, hogy Magyarország nettó migránskibocsátó ország, de azért mégis a bevándorlás miatt aggódik. Nekünk, szeretteinknek, honfi és -lánytársainknak az a jó, ha a migránsoknak jó, mert annyival nagyobb világban élhetünk.
Miki Telepi 2021.04.22 04:07:09
@ámbátor: Trollagyammal nem volt nehéz megtippelni hogy a fehér vagy a fekete gyerek anyukája posztolta ezt az édi történetet :)
        Magyarországnak tíz év múlva X darab nemzetközileg kiemelkedő és Y darab rendkívül képzett, élvonalbeli mesterséges intelligenciával, gépi tanulással, adattudománnyal foglalkozó kutatóra, fejlesztőre, Z darab a mesterséges intelligenciát napi szinten alkalmazni képes mérnökre,…..
      Az Orbánból élő magyar értelmiség kapott egy Hungarian Conservative című lapot. A főszerkesztő  professzor, Magyarics Tamás professzor egykori dublini nagykövet  lett (kellett a helye Pálffy Istvánnak Tullamore és Jameson nemzetközileg is elismert szaktekintélyének). Ő mindenhez is ért, amit…..
     Szüksége van-e Magyarországnak a Fudan Egyetemre?      Mondjuk úgy, szüksége lehet Magyarországnak valamire, amit esetleg megkaphat a Fudan Egyetemmel történő együttműködéstől.      Szüksége van-e a Kínai Népköztársaságnak erre a bizonyos együttműködésre?    A kínai kommunista vezetés…..
Miki Telepi 2021.04.10 23:40:02
@jotunder: Megint lesz sok ERC a CEU nélkül is, dagadhat a nemzeti kebel.
Azért nem semmi, hogy a Fudannak nincs magyar egyetemi partnere, én még csak úgy láttam kínai egyetemeket (pl. tsinghua) külföldön hogy közös képzést indítottak. S az egész azért, mert van 1 db ifjú NERmatyi, aki a fudan egyetemre járt.
Miki Telepi 2021.04.10 23:44:52
@Doppel: Hehe, és adna-e a Kína 540+ milliárd forintot kölcsönt a magyar egyetemek támogatására?
en.wikipedia.org/wiki/Debt-trap_diplomacy
Miki Telepi 2021.04.11 15:02:32
@fortin2: Se az optimizmust a Fudan majdani beágyazottságáról, se az egyikfél-másikfél szofisztikát nem tartom megalapozottnak. A kínai csúcsegyetemeket (tsinghua, pekingi egyetem) nagyobb pórázra eresztették, és nagyon sok pénzzel megdobták. Simán megéri egy top kutatónak odamenni dolgozni külföldről is. Jó lenne ha a mi autokrata rezsimünk ezt a keleti példát tanulta volna el. Aztán vannak a kínai egyetemek külföldön amikre most keresek példákat, mert nem értem mi a rosseb megint ez ami ránk fog szakadni. Van olyan, hogy mondjuk a johns hopkinsszal vagy MIT-vel közös diploma. De top kínai állami egyetemnek miért éri meg egy ilyen gagyi országba jönni, ahol még a Wuhani Egyetem szintjét se ütik meg a helyi erők? Van olyan, hogy selyemút - laoszban, vietnámban, fejlődő országok oktatását megdobják szintén helyi egyetemekkel indított közös programokkal. Ez utóbbi lennénk mi a kínai softpowerben. Nem tudom, melyik egyetemmel tárgyaltak Magyarországon, de szerintem semelyikkel, vagy max. az NKE-val fognak valamit csinálni. Ilyen, mint a Fudan csak úgy magában, ez páratlannak tűnik. És akkor még a százmilliárdokról nem is szólva. Sokat segítene, ha nem lennének titkosak ezek a kínai kölcsönszerződések. Akkor nem aggódna az állampolgár, hogy a végén 99 évre odaadjuk Csepelt törlesztésként.
A nemzeti hintapolitika, tektonika, melyik fél mellé álljunk stb pedig hamis narratíva. NATO és EU tagként megvannak a szövetségeseink. Csak mi rés vagyunk nem erős bástya, és pont a szövetségi rendszereink bomlasztásával csencsel a kormányunk.
    "Kapusunk az ellenkező irányba tett nyilatkozatot." (Orbán Viktor Gulácsi Péterről)   Orbán Viktor ma utasította Marco Rossi szövetségi kapitányt és Szalai Ádámot a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, hogy Gulácsi nyilatkozata miatt tegyen bizonyos lépéseket, nem világos, hogy…..
Miki Telepi 2021.04.09 22:18:15
@white999: Basszus, tényleg még a vírusmutációknak is igazodnia kell a focihoz:
"május elejétől számított egy hét, tíz nap alatt beadunk egymilliót, akkor leszünk 5 milliónál, és aztán május közepére elérjük a 6 milliót, és aztán május harmadik hetére a 7 milliót. [...] Június 15-én kezdődik egy olyan nemzetközi esemény, a labdarúgó Eb, amiben Magyarország is érintett, mire oda el fogunk jutni, addigra mindenki, aki regisztrált, az biztosan meg fogja kapni az oltást, és itt lehetőségünk lesz arra, hogy ezzel a védettségi kártyával az érdeklődők részt tudjanak venni ezen az eseményen."
Az oltás meg azért működik mert pont agyonszúrja a vírust:
"Tehát ezt szuronyhegyre kell tűzni, át kell lőni a tüdejét, [...] Ez egy ilyen jól képzett vírus, megsemmisíteni csak vakcinával lehet. "
   Tudták, hogy  Petry azt mondta, hogy a német határőrségnek fegyvert kellene használnia az illegális bevándorlókkal szemben? Ez volt a német szélsőjobb megerősödéséhez vezető nyilatkozat, amiből országos botrány lett. Petry tagadta, hogy explicit tűzparancsra gondolt, de azért mindenki úgy…..
Miki Telepi 2021.04.07 17:37:19
@Emmett Brown: Nem a kiadó táncolt ki, hanem Marieke Lucas Rijneveld döntött úgy 1 nappal azután, hogy elvállalta, hogy inkább mégse. Nem valami díszfasz, hanem pl. Janice Deul: "I'm not saying a black person can't translate white work, and vice versa. But not this specific poem of this specific orator in this Black Lives Matter area, that's the whole issue."
Miki Telepi 2021.04.08 02:08:59
@cleantone: "itt nem egy ideologiai/politikai kerdes ertelmezeserol van szo, hanem kb. a mai nyugati civilizacio alapjarol" Pontosan. Teljesen konzisztensen liberális az ember amikor ezt a véleményszabadságon túlinak látja. Nehéz gondolatmenetek magyar embereknek:
1. Lehet-e az ember szimplán nemfasiszta, avagy csakis fasiszta vs antifasiszta? Hát, aki a fasizmus aljasságában még kételkedik, az nem egyszerűen nemfasiszta, hanem fasiszta. Vagyis aki nem antifasiszta, az fasiszta.
2. Lehet-e az ember nemrasszista, avagy csakis rasszista vagy antirasszista? Megint, aki nincs a rasszizmus ellen, az rasszista.
3. Homofóbia-e ha valaki az egyneműek házassághoz, családhoz való jogát nem tartja alapnak? Igen.
4. A "migránsok" bűnözéséről beszélni rasszizmus-e? Igen.
  " Tegyük hozzá, ők többnyire magyar nemesek voltak, akik erősen kötődtek a nemzethez, ellentétben az ideiglenesen hazánk területén állomásozó momentumos politikusokkal, akik külföldi egyetemről jöttek, külföldre házasodnak."   Ezt 2021-ben tudta leírni Pogrányi Lovas Miklós. Róla a Kossuth…..
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
Miki Telepi 2021.03.25 14:58:09
@tort49: Mondja a Kúria, hogy "a magyar nemzethez tartozókra" alkalmazta a büdös és a migráns kifejezéseket. Hol volt a "magyar nemzet" a X. században, amikor maga a nemzet fogalom is csak néhány száz éves? Mondja az újságíró és a fehérnemzetfajvédő ügyvéd, hogy "honbiztosító hadjáratokat vívó őseinkre" használta ezeket a kifejezéseket Tóta. Az újságírót Mizseinek, a jogászt Gaudi-Nagynak hívják. Miféle őseik voltak ezeknek? A DNS-ük hány százaléka jön a rablóhadjáratokban részt vevő ősmagyaroktól? Egészen biztosan 0.
De pont jókor jönnek ezek mutatni, hogy miért is nem jogállam már Magyarország.
Miki Telepi 2021.03.25 16:13:05
@rdos: Keresem, keresem, de nem találom, mi az. Eleve nem is magyarul volt megírva, nincs is meg az eredetije. A magyar fordítás, amit találok, azzal kezdődik, hogy András, Isten kegyelméből Magyarországnak, Dalmáciának, Horvátországnak, Rámának, Szerviának, Galíciának és Lodomeriának királya, etc. Van benne szó a nemzetről? Szerintem a magyar királyi alattvalókról van. Magyar nemzet a 18. század végétől létezik talán, mint elképzelt politikai közösség.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Miki Telepi 2021.03.25 15:57:18
www.hnp.hu/hu/szervezeti-egyseg/termeszetvedelem/1474/bagolyfajok-kozuti-pusztulasa
113 döglött bagoly 63 km-es útszakaszon. És meg van magyarázva (by Monoki Ákos, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága Közép-Tisza-Jászsági *Természetvédelmi* Tájegység vezetője), hogy az autók ütik el a baglyokat. Mert a zemberek eldobálják a szemetet. A sajtó is így írja, még az átlátszó is.
Ott a kép, látszik, hogy nem elgázolt tetemek, mindegyik egyben van, nem lóg ki a bele vagy az agya. Ezeket kérem szépen megmérgezték. Rágcsálóírtó szerekkel, amit nem szabályoz az állam rendesen. Ld. glikofoszfát, nikotinoidok és itt van ez, a ragadozómadarak tömeges pusztulása.
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
Miki Telepi 2021.03.12 21:09:32
@beavereater: Nem kötözködésképpen mondom, hanem én is meglepetéssel jöttem rá, hogy az afrikai országokban nem is tesz akkora kárt a koronavírus. 1-2 nagyságrenddel kisebb a halálozási ráta.
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
Miki Telepi 2021.03.12 04:55:00
@netukki: Hehe. Szenegál 15 euró/dózis áron vette a Sinopharmot. Ha ezt ugyanígy letárgyalta Szijjártó, az stimmel is. Gógyisan, 30-ért adják a kínaiak, 30-ért veszi a magyar állam, aztán mégis lesz 75 millió eurós nyereség a cégtulajdonos Zrtnek (5M*15), amit 5000 részvényre kell szétosztani.
Költség meg nincs. A szerződés szerint az Eladó [Danubia Pharma] vállalja, hogy leszállítja az Oltóanyagot Magyarországra. Az Eladó [?] által kijelölt Szolgáltató raktárába való szállítás költségeit, beleértve az illetékeket és adókat a Vevő [Nemzeti Népegészégügyi Központ] viseli. És a magyar állam saját teherszállító repülőgépe hozza a Sinopharmot, ami elé kimegy a miniszterelnök. (Hogyhogy nem volt ott a Danubia vezérigazgatója is?)
Miki Telepi 2021.03.12 20:25:24
@ikaruss: Én kerestem, de nincs sok adat. Sok ország ajándékba kapja. Szenegál vett 200 ezer adagot 3.7M US dollárért, ami 15 euró per adag. Argentína $40-et fizetett adagonként, ami 33 euró. Korábban 65 dollárt is rebesgettek (Kínán belül), ha jól emlékszem, az elején 70 dollár alatti árra ígérte a cég.
Az lehet, hogy Magyarországnak nem adták el olyan olcsón mint a nálunk sokkal szegényebb Szenegálnak. Argentína hasonlóbb hozzánk, ott is nagyokat invesztál a Kínai Népköztársaság, viszont ők majd 1 hónappal később kötötték meg a szerződést.
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
Miki Telepi 2021.03.12 01:07:38
A Danubia Pharma 2018-ban még Lachmann Norberté volt, EU-s mutyikra (blog.atlatszo.hu/2016/06/korrupcioinfo-558-millio-forint/).
Most január 20-án jegyezték be új tulajdonossal, 3M forint alaptőkével.
Másnap, január 21-én, Ajánlatot tett 5 millió Sinopharm dózis beszerzésére, amit június 15-ig le tud szállítani. Január 29-én már meg is volt a szerződés, és Veng Ji külügyminiszter is 29-én örült az együttműködésnek és az exportengedélyek beszerzésének. A Danubia Pharma tulajdonosa most a Syntonite Med, amit pedig november 27-én alapítottak. A Syntonite egy zártkörű Rt., 5 millió forint alaptőkével (1000 részvény). Február 5-én váltottak vezérigazgatót. Nincs itt semmi látnivaló.
    A Fővárosi Törvényszék indítványozta a Színművészeti Egyetem Alapítványával kapcsolatos törvény illetve a Felsőoktatási Törvény 94. § (6) bekezdés alaptörvényellenességének megállapítását.  Az indítvány már lassan két hete van az Alkotmánybíróságon, és az AB-nek kilencven napon belül kell…..
      Kirúgtak egy újságírót a New York Timestól mert egy szót használt. Az újságíró Peruban megkérdezte valakitől, hogy egy személy használta-e a szót. Az volt a verdikt, hogy a szót szándéktól függetlenül nem szabad használni. Amennyiben az újságíró visszakérdezett volna, hogy akkor most mondják…..
Miki Telepi 2021.02.22 18:23:24
@Miki Telepi: [vagy mikszáth persze]
Miki Telepi 2021.02.23 22:49:24
@kemény keleti kommentelő: Hú, ez nekem is nagyon élénk emlékem. Ugyanis pont addig olvastam el a könyvet, hogy a "Α nagytiszteletű úr a közepén volt a toast-nak." Aki így kezd egy regényt az nem tud írni, döntöttem el. Pedig én tudtam, hogy mit jelent (talán még lábjegyet is volt). A tusig sose jutottam el.
Miki Telepi 2021.02.24 15:00:55
@Kettes: Ha már antiszemitizmus meg szólásszabadság. Az IHRA definíciója is, amit az utcai harcosunkat példaként citáló EU-s antiszemitizmus kiskátéja is használ, is túlmegy azon ami még összeegyeztethető kutatói szabadsággal - nem kis részben csak Izraellel foglalkozik.
theconversation.com/criticizing-israel-is-not-antisemitic-its-academic-freedom-148864
      Orbánnak sikerült valami olyasmit mondania, hogy a gyermek közjószág. Ez azért feltűnő, mert általában fasiszta baromságokat szokott beszélni a közmédiában, és az, hogy a gyermek közjószág, egy Európában széles körben elfogadott állítás lehetséges interpretációja.   Az állítás az, hogy a…..
    Itt nem csupán reformokról van szó, hanem világlátásról, szellemiségről.... nagyobb hangsúlyt kap majd a nemzeti jelleg....mivel nagy igény van történelmi és irodalmi adaptációs filmekre, szeretnénk, ha hangsúlyosabb lenne a hallgatók történelmi témákra való hangolása. " (Sára Balázs SZFE-s…..
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
Miki Telepi 2021.01.16 01:19:51
@Kettes: Vagy a leggyengébb elméjű Orbán rokon.
Mi leszel ha nagy leszel, kisfiam? Apu segít neked benne.
- A legjobb focista a világon! Ja nem, inkább próféta! Vagy inkább hadvezér!
Nem lennék meglepve ha legközelebb a magyar űrprogramot indítja el a az a szegény gyerek.
         A liberális demokrácia ellenségei támadtak a Capitoliumra?  A QSámán trumpista diktatúrát akar?  Az összeesküvéselméletekbe beleőrülő szerencsétlen nő, akit közvetlen közelről lőttek mellbe, miután be akart mászni egy olyan területre, amit fegyverrel védtek a biztonságiak, fasiszta…..
Miki Telepi 2021.01.10 16:11:07
@Tamáspatrik: Az első kettő rombolja a társadalmi bizalmat? Persze senki se szereti ha leprolizzák, a "white trash" valakire alkalmazva sértő. Hadd ne írjam ide az n-es szót akkor, ami azért durvább sokkal. A BLM-et a Capitolium rohamával összevetni a szélsőjobb hülyesége, azt lehet követni magyarul a hiradóban az origon meg hasonló helyeken.
Három Durva Kifejezést
alattomosnak neveztek
az utóbbi években
internetes berkekben

A Társadalmi Bizalom
fehér bőrű oldalon
nagyon fontos lételem.
Ártalmas a BLM!
       A NER által diszkréten támogatott Betlen-féle Metazin, a már serestelenített, rezsimslómoista Neokohn és  a FIDESZ alapszervként funkcionáló Mandinerke szemlézte Lawrence M. Krauss amerikai elméleti fizikus Quilletteben megjelent cikkét, melynek címe: Miért elfogadott a természettudományos…..
Miki Telepi 2020.12.30 23:37:11
@fortin2: Az egész magyar "értelmiségi" reakció a cikkre hülyeség. El kell olvasni, aztán akkor lehet Krauss gondolatairól beszélni. De valahogy a szövegértelmezés és -elemzés nem az erőssége a magyar újságíró- és propagandaiparnak, ami pont a humántudományos képzés vagy 60 éves elmaradottságát mutatja.
Metazin: "A természettudományos tudatlanság divatja"
Mandiner: "Amerikai fizikus: a bölcsészek számára hitkérdés a klímaváltozás"
Neokohn: "Egyes bölcsészek számára hitkérdés a klímaváltozás Amerikában"
A Mandiner és a Neokohn már a címben hazudnak annyira elferdítik Krauss mondandóját.

A metazin is hazudik, a következő eszmefuttatást nem találom Kraussnál:
"Mindez persze abban nem gátolta meg őket, hogy habozás nélkül állást foglaljanak fontos tudományos kérdésekben, például a klímaváltozással kapcsolatban. A legtöbben úgy fogalmaztak, hogy nem értenek a kérdéshez, de hisznek a klímaváltozásban. Ami Krauss szerint ékes bizonyítéka annak, hogy a politikai nézeteiknek megfelelő álláspontot szajkózták, a tények számbavételének pedig minden igényét feladták. És persze mivel hitkérdésről van szó, nem is nagyon van lehetőség érdemi vitára: már azt is kiátkozzák, aki kérdezni mer.

Mindez pedig igen aggasztó. Hiszen ha a diplomás elit is érzelmi alapon foglal állást a tudományos kérdésekben, akkor aligha lesznek megfékezhetők a fejlett világban terjedő összeesküvés-elméletek." Ezt mind a metazines szerző költötte hozzá.

Sőt, még JT is itt posztmodern relativizmusról meg foucaultról beszél, amikor ilyen nincs is az írásban (a metazin egy másik esszé kapcsán ír erről).

Krauss a politikusoknak és a köznek megy neki, egy quillette-hez képest radikálisan nemfasiszta üzenettel:
"In Washington, and many other seats of government throughout the world, belief trumps reality."
"In [...] all areas where scientific evidence is both public and sufficiently overwhelming, public figures who even feign ignorance for reasons of political expediency should be called out."

Amj pedig a Nemzeti Dalt illeti, egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a "mai fiatalok" ilyenek alapján műveletlen tuskóznak. Egyáltalán nem ciki ilyeneket nem tudni, csak a Magyar Nemzetben mérik így a tudást.
Miki Telepi 2020.12.30 23:55:34
@Miki Telepi: (a maradékot is felületes olvasás után az ujjából szopta a metazines szerző, vagyis 50%-ban hazudnak). [Krauss csak a vírus természetéről beszél, pszeudo-vallásos az Kamala volt, az elit meg az alapintézmények nincsenek is benne.]
"Krauss felidézi, hogy a koronavírus kirobbanása óta egyre-másra jelennek meg a vírus természetével, a szükséges megelőzéssel és a járvány legyőzésének időpontjával kapcsolatos magabiztos politikusi „pszeudo-vallásos” állásfoglalások. Amelyek persze tovább rombolják a társadalom alapintézményeibe és az elitbe vetett, már így is megtépázott bizalmat."
    "A Magyar Tudományos Akadémia-BME Morfodinamika Kutatócsoport 3 és fél év alatt bizonyította be Platón ókori filozófus elgondolását, amely szerint a világmindenséget alkotó négy elem, a föld, a víz, a tűz és a levegő mindegyike szabályos testekből épül fel; ezek közül a Föld hexaéderekből,…..
Miki Telepi 2020.12.24 20:36:36
@Bolygó Hollandi: Sőt, maga a válogatás nem a legérdekesebb cikkekről szól, hanem a saját legérdekesebb híradásaikról, vagyis a top-10 sciencemag News cikkeket linkelve az évből.
Miki Telepi 2020.12.24 21:45:26
@Bolygó Hollandi: Forrás: MTI. Az MTI ellenben többször is bizonyította Diogenész ókori filozófus elgondolását, hogy lámpával fényes nappal se lehet igaz embert találni.
       Boldog Salkaházi Sára nem a keresztény kultúrát akarta megvédeni. Ő a zsidókat akarta megvédeni a nyilasoktól és ezért megölték. A keresztény kultúra védelmezése Magyarországon azt jelenti, hogy nemcsak a zsidókat kell Dunába lőni, hanem a Salkaházi Sárát is, és amikor aztán boldoggá…..
Miki Telepi 2020.12.16 02:43:21
@velőtanya: Basszus, és tényleg gyermek válalás van a videóban!

A videóban elhangzott szöveg (még egy) szerkesztett VÁltozata
["ha a hozzávalókat a megadott módon és a megadott sorrendben összekeverem, nagyjából mindig ugyanazt a végeredményt kapom"]

VÁlásra VÁgyakozVA (Elrontott recept)

Eltérő VÁgyakkal ma keressük a VÁlaszt, a hozzáVAlókat.
A VÁllunkra tett élethelyzetekben VAgyunk.
GyermekVÁllalás? ÁldozatVÁllalás? Azt sem VÁllaljuk VÁllalni.
VÁllalnunk kell VÁlasztani? Merjünk különbségből VÁratlanul fakadni!
[NoVÁk kiteljesedik, áthidal és élvezi a csodát]
     2018. november hetedikén fogadták el az Európai Néppárt  nyilatkozatát, amit a FIDESZ is megszavazott.  Úgy tűnt, hogy elég pontosan értik a jogállamiság fogalmát, ugyanis a nyilatkozatban KILENCSZER írták le a rule of law kifejezést.  1.   After the Second World War, Christian Democrats were…..
       I DON'T FUCKING BELIEVE THIS SHIT !!!!!      A belga sajtó arról ír, hogy in concreto a "La Détour" nevű melegbárban egy gangbangot (hölgyolvasóink elnézését kérem, egy vagy több melegprostit kúrtak meg, nagyjából el tudják képzelni, hogyan és merre, igen nincs puncijuk, ne tessék…..
Miki Telepi 2020.12.01 20:21:12
@kemény keleti kommentelő: Mondjuk ez azt is más megvilágítasba helyezi, hogy a Fidesz 37 alapítója közül 35 férfi.
Miki Telepi 2020.12.01 21:09:06
@látjátok feleim szümtükkel: Mondjuk az én konspirációs magyarázatom mindig az volt Habony csodálatos felemelkedésére zománcozó művésznek képzett koronaőrből ekkora vunderkinddé, hogy rányitotta valakikre az ajtót pont jókor (Szájer gangbang kaliberű dologra csak mondjuk Orbán Viktorral koronában), és kérhetett amit akart. Nem csoda, hogy annyira fontos volt egy okosabban megépített helyre költöznie a miniszterelnök úrnak, hogy ne érjék ilyen meglepetések többet.
Miki Telepi 2020.12.02 18:57:54
Speciel az evolúció nem így működik, ahogy itt beszélgettek róla, azon felül, hogy nem tiszta mennyi az öröklés és mennyi nem az azonos neműekkel való szexelésre való hajlamra. 1. Eleve inkább mindenkinél egy kontinuum a (0,1) *nyílt* intervallumban, és idő meg kontextusfüggő. 2. Még ha lenne is konzisztens (1-epszilon) hajlamra szelekció, akkor is maradhat mint mondjuk egy csomó ateizmus-spektrum meg más agyi dolgok, amire hiába van negatív szelekció, de novo mutációkkal keletkezik (mutációs ráta akkora, hogy létrehozza). 3. Ha Mendeli öröklődő, szimpla diszkrét változó, ami nem keletkezik olyan túl gyakran mutációval, akkor megvan a populációgenetikai matematikája [ld. coalescence, genetic drift], ami szerint a random fixálódás (100% vagy 0%) a populációban 2N generáció alatt történik meg átlagban. Nálunk az N effektív populáció 10 ezres nagyságrendű (életünk során megismert hány ember közül választunk partnert párzásra - shoutout to Balkan Futourist) és egy generáció 15-20 év. Végigvezetve az (abszurd) szelekció+öröklődés modellt, az elmúlt néhány 100ezer [!] évben változó erősségű volt a társadalmi szelekció erre a fenotípusra: gondolom, ha elnyomják, pont hogy arra kényszerítik az embert (ld. Szájer), hogy legyenek gyerekei.
De teljesen lényegtelen a szelekción (negatív vagy pozitív) elmélkedni, ha egyszer van olyan ember (horribile dictu, >=25) aki szeret gay gangbangekre járni, akkor van, és baltával faragott modellek nem fogják megmagyarázni.