Regisztráció Blogot indítok
Adatok
doroty.walls

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akinek van egy kis józan paraszti esze, erre azt válaszolja: semmi különös. Ha tovább feszegetik a kérdést, esetleg hozzáteszi: az illetőnek emelkedik a vércukorszintje, ideiglenesen csökken az éhségérzete, de ha rendszert csinál a mézes víz ivásából, esetleg elhízhat.  De…..
ködpiszkáló jog és józan ész 2016.12.16 11:40:55
A blogon többször volt már szó a homeopátiáról. A jelenlegi írás vendégposzt, Deák Ferenc írása - elgondolkodtató és tanulságos történet a jog és józan ész útvesztőjében: 2016 februárjától várt elbírálásra az a törvényességi vizsgálati kérelem, melyet az Alapvető Jogok Biztosi Hivatalánál…..
doroty.walls 2017.01.20 14:29:05
@Deák Ferenc:
Tisztelt Deák úr! Ön itt kimondottan lazán bánik a "bármilyen" szó értelmezésével:
" A homeopatáknak két és fél évszázaduk lett volna arra, hogy bármilyen[!!] módszerrel bizonyítsák [....], hogy a módszer több a puszta placebónál."
Egyébként:
Luc Montagnier professzor kutatócsoportjával jelenleg a fizika, biológia és orvostudomány határterületét kutatja: azt a jelenséget, hogy a DNS elektromágneses hullámokat ad le vizes közegben. A különböző DNS-eknek eltérő, és mérhető elektromágneses tulajdonságai vannak. A testünkbe került baktérium- és vírus DNS-ek különösen erős sugárzása már a jelenlegi eszközökkel is nagyon jól mérhető.
Montagnier professzor felfedezése, hogy ezek az elektromágneses jelek megőrződnek a víz szerkezetében és mérhetőek, új fejezetet nyithatnak a betegségek diagnózisában.
Nehezen megmagyarázható okokból a guargumi sokakban félelmet kelt, és sokan kifejezetten csak guargumimentes élelmiszereket fogyasztanak. A tényekre koncentrálva utánajártunk, hogy honnan eredhet a guargumi kedvezőtlen megítélése. A guargumit, más néven guarmézgát a guarbab (Cyamopsis…..
doroty.walls 2017.01.20 11:54:25
@fordulo_bogyo:
A homeopátia saját alapelvek, törvények alapján működik, amely törvények megfelelnek a természet törvényeinek, és ezeket a törvényeket a tapasztalat igazolja. [....]
Tehát a homeopátia saját jogán és tapasztalatán jogosult az önálló tudomány státuszra, mint az orvostudomány egyik ága. [....]
A homeopátia döbbenetesen nagyszámú klinikai tapasztalattal
rendelkezik. [....]
A homeopátia rendelkezik saját referenciákkal, dokumentációval, sok millió
esetleírással, és a nap mint nap lezajló több millió orvos-beteg találkozás igazolja hatékonyságát.
Felmerült az igény az orvostársadalom, elsősorban a nem homeopátiával
foglalkozó orvosok részéről, illetve az egészségbiztosítók részéről, miszerint szükség van a homeopátia hatásának vizsgálatára.
És bár időnként józan ésszel nem indokolhatóak azok az indulatok, amelyek ezt a kívánságot kifejezésre juttatják, az igény jogos.
A minap a kezembe kerül a Magyar Orvosi Kamara hivatalos folyóirata, az Orvosok Lapja. Amikor átlapoztam az újságot, a 16. oldalon megakadt a szemem egy piros alapon fehér betűkkel nyomtatott "Tisztelt Olvasóink!" kezdetű íráson. A szerkesztői vagy vezércikkek általában nem az újság…..
doroty.walls 2017.01.17 00:56:16
@Péter Tóth: Mióta működik ez a rendelő? Jutott-e tudomásodra valami konkrét aggályos eset?