Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KRi

57 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta érik bennem ez az írás, 39 vagyok 3 gyerekes apuka, aki 19 éve él szeretetben a feleségével, és próbálja úgy megoldani az életetét, hogy a 8 db nagyszülő (elváltak ugye) semmilyen segítséget nem adnak. A most következők nem a mi családunk lenyomata, hanem az összesé, amibe belelátok. Ma…..
Vannak a világon olyan ikonikus helyek, ahová az ember legalább egyszer szeretne ellátogatni. Bizonyos értelemben ilyen valamelyik Disney park Amerikában, ahová úgyszólván „muszáj” elmenni egy ott élő családnak. Így aztán Viktorék (aki korábban szuper posztot írt az amerikai…..
KRi 2019.03.22 08:56:49
@Zsákos Ember: Thx a lot! Plusz bónusz, hogy a gyerekkori amnézia miatt a gyerekek alig emlékeznek valamire belőle, (többnyire az emlék inkább az ott készült visszanézett képek rögzülései) de majd 40 éves korukban elhozzák az ő gyerekeiket és akkor végre rendesen megnézhetik a parkot :)
Robert Shafran, Eddy Galland és David Kellman mind azt hitték, hogy egyedüli gyerekek, aztán egy véletlennek köszönhetően kiderült a sötét igazság sorsukról. Ami végül tragédiával végződött...
Pangea Se nem tenger, se nem tó 2018.08.29 23:15:04
Augusztusi hír, hogy lassan harminc év után talán sikerül végre rendezni a határvitákat Oroszország, Kazahsztán, Türkmenisztán, Irán és Azerbajdzsán között. Az öt ország nem hegyekért, városokért, vagy éppen katonai támaszpontokért verseng, hanem a világ legnagyobb tava feletti fennhatóságért, amely…..
KRi 2018.08.31 11:42:19
@Tranquillius: köszönöm! Kérlek nézd még át az egészet, mert több helyen még benne maradt, a tavat osztják fel nem a tengert.

A tó elmélet esetében pedig az ENSZ tengerjogi egyezménye érvényes. A tengert nemzeti szektorokra osztják, ahol minden állam kitermelheti a területére jutó nyersanyagokat. A határvonal pedig a tenger középvonala, az a vonal, amely mindkét parttól egyenlő távolságra húzandó meg.
KRi 2018.08.31 12:43:10
@Tranquillius: Részemről az öröm, ahogy a Toy Storyban volt:
A végtelenbe, és tovább!
:)
Azt hiszem elég egyetlen egy képet közzétennem, hogy megmutassam az örömöt és a boldogságot, ami pár hónapja már kiült az arcomra. Célba értünk. A sok munka, a sok együttakarás, és végül, Rozgonyi Zoltántól egy vállalt ígéret, és annak betartása meghozta a felemelkedést. Zugló felújította a…..
Nekem is nagy meglepetés volt a telefon múlt hétvégén, hogy kellene áram, merthogy kész egy fej. Hogymicsoda? Pár hónappal ezelőtt beszélgettem egy apukával a Kerékgyártó játszón, ücsörögtünk napoztunk, jó volt. Még kölcsön is kértem telefonját, hogy felhívjam a…..
 Emailben már elküldtem korábban, de most ide is közhírré teszem.Megjelentünk két lapban.Először a Helyi Thémában írtak rólunk ennek online változata itt olvasható:http://helyitema.hu/budapest-xiv/17256Idézek belőle:Több család fogott össze és újította fel a zuglói…..
Jó dolog volt kitalálni, összefogni és végigvinni.  Adós voltam az elkészült út képeivel, ezt ezúttal pótolnám.  Ilyen volt. Ilyen lett általunk.             Most, hogy elkészült tennék egy kis visszatekintést,…..
Talán mióta az ember, ember, úton, és átvitt értelemben életúton jár. Ha már kétszer végigmegyünk ugyanott akkor az már ösvény, ha többször akkor szép lassan átalakul a táj és látszik, hogy itt emberek tartanak valamerre. Az hogy az irány helyes-e azt az utókor dönti el, de…..
Olyat mutatok, de olyat. Megtaláltam a játékokat gyártó céget, és megtaláltam az eredeti képeket. A sárkányoknak volt füle, voltak padok :)) 2004-ben épült és igen, jól tudtuk a Paskál Lakóparknak.A gyártó honlapja az eredeti képekkel itt!Nézzétek meg nagyon komoly: ..
SziasztokNem szűntem meg sőt egyre inkább dolgozom. Csak az elméleti világjobbítást gyakorlatira váltottam, ha akartok szívet melengetőket olvasni, akkor irány ahttp://sarkanyosjatszoter.blog.huElindítottam valamit, ami mellé naponta állnak családok, már nem egy hanem két…..
Volt egy utolsó nem csak esztétikai hanem funkcionális javítás, ami nagyon zavart. El volt törve a 3 legalsó lépcsőfok a nagy mászókán. Megszűnt létrának lenni.Amikor szereltem fel a hintát, odajött egy anyuka. Jól látta-e, hogy van nálam imbuszkulcs. Jól. A kötéllétrának…..
Tulajdonképpen ez az az a bejegyzés, amiért megérte az egész. Elindult valami, amit látták az emberek, hogy jó. Nincs bürokrácia, nincs kötelező, csak tettek vannak és előremozdulás. Nem tudom mi volt a váltás, valószínűleg az én fejemben történt meg pár hete, már nem…..
 Felhívtam az önkormányzatot Városüzemeltetési Osztályát, beszélgettem egy hölggyel, és megkértem, hogy a levágott gallyakat és zöld hulladékot szállítsák el. Éreztem a hangján a heroikus küzdelmet, amit nap mint nap vívnak, hogy a kevés pénzből, hogyan tudják mégis…..
Kész a kapu, a szemetes, a hinta, a festések, a metszések minden. Kész van minden, amit saját erőből szerettem volna.Tiétek. Szépen lassan újra felfedeződött, anyukák virágokat ültetnek, szemetet szednek, és segítik a karbantartást. Egyszemélyes küldetésből igazi családi…..
A kapu szükséges. A kapu a határ, a védelem, a bebocsátás és a kizárás, a kerítés értelme, a kerítés feloldása, amióta létezik az emberiség kerítést és kaput épít. Megvédeni az alkotást a pusztulástól. A nyitott kapu a jó kapu. A zárható kapu a jó kapu. Kapu a…..
Az utóbbi évem arról szól, hogy kijelentek valamit és rögtön mindjárt máshogy lesz. Rájöttem én tehetek arról, hogy most bekebelezik a nyugdíjpénzári zs-ket. Fél évvel ezelőtt ugyanis tettem egy kijelentést. -Jelenleg egy dolognak örülök, hogy habár már nincsenek…..
Erkölcs? Etika? Érték? Tanácsok 2010.11.18 03:16:00
 Minap egy ismerős, egy barát barátnője felbukkant a semmiből és megkeresett egy kérdéssel:Ő: Tudnék-e tanácsot adni? (A kérdés hangsúlyában benne volt minden. Az ember máshogy kérdezi meg, hogy milyen autót vegyen, hogy hova menjen vacsorázni, és azt is ha súlyos…..
Ha valaki ellátogat most a játszótér felé, akkor remélem nem hiszi majd amit lát :)Ez volt:Beruháztam egy fűnyíróra a nyáron. Egyszer már lenyírtam a füvet, de semmilyen fűnyírót sem a félméteres dzsindszára tervezték, így lett egy benzines fűkasza is. És a múlt hétvégén…..
Ez most olyan, amitől a feleségem még mindig sír otthon. Engem meg szétbasz az ideg. Az élet az abszurdabb a legdurvább Dezsőmailnél is. Csak hát az kamu, ez meg valóban fáj nekünk. Nem először adok közre levelezést, és ezek mind sajnos valósak. Ez az ország a…..
Van egy bababuszunk. 1,8-as 2006-os Zafira. 7 személyes a babáknak, 140 lóerős apának. Szervízkönyves. Meg van egy insp feliratom a műszerfalon, azaz az autó és a szervizkönyv szerint is eljött az olajcsere ideje, most van benne 99125 km. Jó fiú lévén megnéztem…..
KRi 2010.02.14 12:04:50
@bugkiller: Ja, tudjuk az a dolga. De egy benzinesnél akkor sem olyan fekete az olaj mint egy dieselnél az olajcsere után. Feltéve ha kicserélték az egészet :)
Belsőség A láthatatlan melós 2010.03.09 14:45:00
Kevés szó esett az egész expedíció atombiztos hátterét adó Insigniáról. Zokszó nélkül vitte a négy embert, és a plafonig rakott csomagokat, olyan robbanékonyan, mint ha semmi sem lenne az utastérben. Na ja, az a kétliteres turbómotor, a maga 220 lóerejével nem volt éppen vérszegénynek…..
 A világ tudatára kezd ébredni arra, hogy bármit megtehetünk. Ha elhisszük, hogy lehetséges. Igen mi magyarok is. "Legbelül nem attól félünk, hogy alkalmatlanok vagyunk, hanem, hogy mérhetetlen hatalommal bírunk.Nem azzal szolgáljuk a világot, ha kicsinek képzeljük…..