Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tiburi

0 bejegyzést írt és 152 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A liberalizmus önmagában nem azt jelenti, hogy a lovak közé kell vágni a gyeplőt, s főleg nem akkor, amikor nem tudjuk, van-e előttünk szakadék. Ez az, amit a Magyar Liberális Párt képtelen felfogni. A tavalyi…..
Saját otthonában lőtték fejbe hétfőn a török tehetségkutató 19 éves sztárját, a kurd származású Mutlu Kayát, írja a BBC. Az énekesnő a Guardian szerint kritikus állapotban van. Mutlu Kaya az ország északkeleti délkeleti részén fekvő Diyarbakir tartományban lakott,…..
Nem mai történet. De elmesélem, mert míg a sírba nem tesznek, kísérteni fog. Kísértsen mindenkit tehát. Egy nap felhívott a legnagyobb lányom énektanárja, hogy feltétlenül beszélnünk kell, találkozzuk valahol Találkoztunk. Lányom énektanárja Magyarország harmadik legjobb…..
A Központi Hatalom nevű zenekar úgy akar punk lenni, hogy közben kurvára fosik beleállni a dologba, hiszen a fenti, nem túl fantáziadús vagy különösebben jó nóta szövegében egyértelműen a TV2-s Berki Krisztiánt kutyázzák néhol egészen elképesztően tapló stílusban, de…..
tiburi 2015.02.05 15:55:42
@sixx: Bocs sixx, nálam egyelőre még nem diagnosztizáltak funkcionális analfabetizmust. És érthető, ha az ember csak azért vállalja a felelősséget, amit mond és nem azért, amit mások értenek a szavaiból.
És most lehet jönni a "nem érted amit írok dumával, de ez jön le ebből, amit írtál. (Válallom hogy hülye vagyok a gyorspostolós, pár mondatos életbölcsességek értelmezéséhez, ha valaki ép érvekkel megcáfol.)
Szóval ezek relatív pozíciók, azzal hogy totál indokolatlan hévvel gyepálod ezeket a szerencsétleneket, teljesen életszerű úgy értelmezni, hogy jó indokkal kiállsz valaki mellett. Ami itt sokaknak irritáló, hogy ez a "Berky" (kulturális szempontból tutira) önmagában se ér többet egy kifordított buta kesztyűnél, így mellette ágálni a te pozíciódban képmutatás.
Persze, ha ez amolyan hype akart lenni a zenekar érdekében, akkor teli találat, eddig nem is hallottam róluk és ezzel nem vagyok egyedül!
tiburi 2015.02.05 19:05:38
@sixx: Köszi a választ, megtisztelsz. Tényleg nem kéne érv legyen ezt én is tudom, saját bőrömön tapasztaltam a dolgot. Mert ha netán kritizáltam, példának okáért a kormány valamelyik intézkedését, rögtön cédula volt a homlokomra csapva és viszont. Szóval ebben teljesen igazad van.

Tegyük fel, hogy tényleg egy alpáriságra reflektáltál, a kérdés a motiváció oldaláról továbbra se tiszta és (a valóban kritizálható kommentemben is erre kívántam utalni és talán) Robi is erről írt.

Hülye hasonlattal élve az alapállapot, hogy itt a "kosz köpdösi szutykot", a te bajod, hogy ezt a "kosz" hogyan csinálja. Ami itt méltatlan az az, hogy fel sem merül az oka annak, hogy ez (művészi szabadsággal élve, meg amúgy is) jogos (függetlenül attól a ténytől, hogy a "kosz" menekül a jogi felelősség elől). Ez indokolatlanul egyoldalú és ez az egyoldalúság az amiről írni próbáltam. Hiányolom a következetes indexes fikaizmust, aminek itt aztán lenne helye (tőled meg csak igazán). Ez a hiány annyira arcbakaparó, hogy retorikailag az a Berky melletti kiállást sugallja, dedó ide vagy oda.
Tegnap ateista nagygyűlés volt Washingtonban, ami körülbelül tízezer embert mozgatott meg (hasonlítsuk ezt össze a Séta az életért – March for Life – harmincszor nagyobb tömegével). Hogy írna a média erről a nagygyűlésről, ha azt a stílust használná, ahogyan az…..
Colorcam Kommenthuszárok 2014.11.17 19:03:28
Penna, vagy inkább rendelt penne a kézben, szólásszabadság gomb bekapcsolva és a Kommentelő máris online. Hosszas mérlegelés után eldönti, aznap utálni vagy imádni fogják, miközben a tésztaszósz lassan utat tör a billentyűk között... mi meg a felháborodáson már régen túl,…..
Vallásellenes plakátok a Szovjetunióban UPDATE: képaláírásokkal..
tiburi 2014.11.18 10:08:18
Világpolitika Élő tárgyak 2014.10.08 09:26:58
Egy virágzó iparág: gyermekrabszolgák - T. Németh Andrea - A 24 milliós Jemenben közel négyszázezer 16 év alatti kiskorú kényszerül dolgozni, akiknek így nem csak a felhőtlen gyerekkor nem adatik meg, de a kitörés lehetőségével kecsegtető oktatás is elérhetetlen…..
illusztráció - jutarnji.hr Az egyik tanár az egész osztály előtt ezzel szégyenítette meg a fiút: „Nem tévesztetted el az iskolát? Az általános az utca túloldalán van!” A középiskola első osztályába járó fiú édesanyja a horvátországi gyermekvédőknek jelentette be…..
Egy felmérés szerint a leggazdagabb 1 százalék rendelkezik a világ teljes vagyonának 39 százaléka felett. A folyamat ráadásul nem hogy lassulna, egyre gyorsabbá válik. Szavazz ránk a Goldenblogon az Életmód kategóriában! Előre is köszönet és hála! A Boston Consulting…..
Néha fura dolgokat produkál az élet: múlt héten még Dél-Ázsiában bóklásztam kellemes melegben, most meg Elena Ceausescuval beszélgetek egy kis bukaresti színház öltözőjében, ahol talán a diktatúra idején festettek utoljára.Vegyük szépen sorjában a dolgokat. Nem tudok úgy…..
Meglepő módon csak most derült fény egy idén áprilisi Powerpoint-prezentáció formájában arra a szupertitkos rendszerre, amely lényegében az öszes jelentős internetes cég teljes adatforgalmát képes valós időben megfigyelni. Az amerikai hadsereg részeként működő NSA…..
Múlt héten Orbán Viktor az őt cikiző német rajzfilm hatása alatt úgy fogalmazott, hogy sajnálja a német gyermekeket, Magyarországon ugyanis elképzelhetetlen lenne, hogy "hazugságokat és valótlan tényeket gyermekműsorrá alakítsanak. Ha ez előfordulna a Magyar Televízióban, itt…..
tiburi 2013.04.01 09:03:06
@mocsarvilag: a "Diktatúra van, de fél a kormány! Ülj le egyes" bejegyzésére reagálva csak annyit mondanék, hogy minden diktatúra paranoid és ilyen ellentmondásokat eredményez. Minél diktatórikusabb egy rendszer, annál jobban retteg mindentől. Javaslom É-Koreát a "rettegés fellegvárát" ennek igazolása céljából meglátogatni.
Derült égből villámcsapás... senki sem számított arra, hogy XVI. Benedek pápa ma bejelenti, hogy február 28-án lemond a pápai trónról. A Szentatya rendkívül idősen, 78 évesen vált pápává még 2005-ben, így élemedett kora és ezzel együtt megromló egészsége miatt hagyja ott…..
Van abba némi gyomorrontás érzés amikor egy fejlődő és elméletileg demokratikus országban feljelentik az online újságok híreinek kommentelőit. Na nem mondom, hogy ez nem szánalmas egy picit, de viccesnek sem nevezném. Valahogy fenyegetve érzem magam, az meg olyan kellemetlen a szabad…..
Azért elég nagy lehet a baj, hogy ha a miniszterelnöknek még karácsony előtt muszáj interjút adnia Hajdú Péternek. Pedig nagy a rohanás, ott a költségvetés, a felsőoktatás átalakítása, a közüzemi díjak ellen harc, meg a diáktüntetések. És valakinek el kell menni még négy…..
Ma reggel villámcsapásként érte a világot a hír: az Apple és a HTC 10 évre szóló, minden létező, vagy majdani szabadalomra kiterjedő keresztlicensz-megállapodást kötött egymással, így a két cég között évek óta folyó pereskedés egy csapásra véget ért. Ez az amúgy nagyon…..
Sok politikust hoznak izgalomba a különféle internetes hozzászólások, amik korábban elsősorban fórumokban, néhány éve inkább blogokon születnek. Egy-egy ilyen megnyilvánulás aligha bír túl nagy jelentőséggel, egyes közszereplők mégis hajlamosak jelentős energiákat fordítani…..
Éppen 2492 éve annak, hogy a híres thermopülai csata megkezdődött. Azt követően Görögország még pár száz évig hatalmi vetélkedések, véres háborúk terepe volt, mígnem a Római Birodalom fennhatósága alá kerülve (i.e. 146) elérkeztek számára a meghódoltság hosszú…..
tiburi 2012.08.14 22:19:54
Alternatíva Cafat Gárda 2012.07.19 14:29:00
Biztos voltam benne, hogy Bándy Kata meggyilkolása kapcsán előkerül a férfibűnözés fogalma, például mert van igazság benne, meg azért is, mert a feministák szerelemgyilkos gecik. Dr. Raskó Gabriella, aki remekbeszabott, hiánypótló, informatív munkát írt a férfi és a női…..
Egy jókora konyhaasztal, körülötte vagy egy tucat divatos kínai fiatal, pár csavarhúzó, két-három flakon ragasztó. Nagyjából ezek egy 55 dolláros, vagyis ultraolcsó táblagép gyártásának utolsó fázisának kellékei.  A kínai Sencsenben készült hétperces videón a…..
Figyelem! 2012-ben Magyarországon a NAV megtehei, hogy nem adja vissza egy magánszemély számítógépét annak teljes adattartalmával együtt azzal az ürüggyel, hogy lejárt rajta egy 7 130 Ft-os program legálisan feltelepített próbaverziója. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint…..