Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miklós Széles

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Budai Várba költöző kormányzati intézmények jelentős környezeti kárt okoznának, ami a közlekedés környezetterhelésének drasztikus emelkedéséből származna. A Budai Várba telepítendő minisztériumok (a Pénzügy- és a Belügyminisztérium) létszáma 2018-ban 1715, illetve 1130 fő volt, a valamikori…..
Miklós Széles 2019.11.29 09:22:40
@yxcvbnm: Az hogy 70 m-el kiemelkedik a várdomb azt eredményezi, hogy a nagyobb légmozgás miatt sokkal jobban és gyorsabban szétterül az a kipufogógáz amit egyébként a belvárosban engednének ki a minisztériumokhoz köthető gépkocsik. A szaldó tehát - ha minimális mértékben is de - pozitív!
Amikor a Budai Várnegyedben sétálgatva lefényképeztem a kiállított T-34-85-öst, eszembe nem jutott, hogy a blogomon írjak róla. Hazaérve viszont elhatároztam, utánajárok, mikor és melyik szovjet gyárban készíthették. A Facebookon van egy T-34-esek iránt érdeklődő csoport, hozzájuk fordultam…..
Mivel a Magyar Ateista Társaság legfontosabb feladata a magyar nem hívő közösség érdekvédelme, illetve a szekuláris értékek képviselete, ezért úgy döntöttünk, hogy a 2018-as parlamenti választások közeledtével megkeressük a választásokon induló, mérhető támogatottságú pártokat (illetve ezen túl…..
Miklós Széles 2018.05.20 07:37:19
Lehet még olyan forradalom is, mint Örményországban. Az örmények egyszerűen nekimentek mindenkinek, aki az útjukba állt és elzavarták a korrupt, hataloméhes és oroszbarát kormányukat. ..
Dr. Orbán Viktor Mihály korszakos miniszterelnök komoly konfliktusba került saját józan eszével, melynek következményeként az elhagyta őt. Nem tudni mi volt az összetűzés tárgya, lehet csak valami pimfli vita, melynek hevében a Józan Ész g...-nek nevezte, de lehet, hogy ennél súlyosabb összezördülés…..
KARAMBOL Új baloldal kell! 2018.04.12 17:03:02
Bármi is az igazság a választás tisztaságával kapcsolatban, annyi bizonyos, az úgynevezett baloldalnak valóban meg kell újulnia. Ám nem csak az a kérdés, hogyan, de az is, egyáltalán van-e értelme baloldalnak nevezni politikai tömörülést. Az ellenzék első és legfontosabb feladata néhány nappal a…..
Aki legény este, legyen legény reggel is! :) Nos, ha már a választások előtt is megosztottam kéretlen - most már hivatalosan is – kisebbségi véleményem, akkor most is megteszem a magam értékelését, sorry. Kemény és hosszú lesz, most hagyd abba az olvasást! Számomra a választások fő hozadéka és…..
Ne áltassuk magunkat, ez itt a Ground Zero. A Fidesz újabb kétharmada minden eddigi ellenzéki stratégiát, elképzelést, munkát érvénytelenített. Mint ellenzék, másodszor futunk neki a Fidesz leváltásának, és másodszor vallunk nagyjából ugyanúgy kudarcot.  A legegyszerűbb lépés most a bűnbakkeresés.…..
Ez a nép felejtős. Ez a nép kuka. Ez a nép arra érdemes, hogy saját hülyeségébe fulladjon bele. És bele is fog. De addig még... De addig még bármi megtörténhet Magyarországon. Addig még átnyomják a Stop Soros törvénycsomagot. A civil szervezeteket végleg ellehetetlenítik. Az ellenzéki érzelmű,…..
Miklós Széles 2018.04.10 10:24:54
@ipartelep:
Idióta !
Minden szavazókörben az összeszámlálás után amit a pártok képviselői végeznek a felvett jegyzőkönyvet minden párt aláírja és kap egy példányt. Ezek a példányok minden szavazókörből eljutnak minden pártközpontjába.Csak akkor lehet csalni, ha minden párt képviselője egyetért.
Kedves Fidesz szavazó! Bizonyára hallottad a hírt, hogy a Fidesz nyerte a választásokat, gondolom örülsz is neki. Azért felhívnám a figyelmedet egy pár dologra. Bár a kormánypártok kapták a legtöbb szavazatot, a szavazók abszolút többsége nem őket támogatta. Tehát a magyar választók több, mint…..
 A magyar nép meghatározó része megerősítette, hogy nem akar köztársaságban élni, továbbá legitimálta a Moszkva és Peking irányába tett fordulatot. Győztünk – jelentette ki Orbán Viktor április 8-án, nem sokkal éjfél előtt, miután hosszú órák érthetetlen várakozása után – ami a számítógépes…..
Miklós Széles 2018.04.09 18:00:26
@Brendel Mátyás: Minden kormány hazudik, mi a gond ezzel ? Nem azért szavazunk a fideszre mert bármit beszoptunk, hanem mert a balodalt gyűlöljük, és egyébként is sokkal alkalmatlanabb a kormányzásra.
Egy régi svádájú antiimperialista. (Az illető már nem él.) „A miniszterelnök közölte: Magyarországon körülbelül 2 ezer fizetett ember dolgozik azért, hogy a választási kampányban megbuktassák a kormányt, és egy bevándorláspárti, Soros György által is elfogadható kabinetet hozzanak létre.” (Orbán:…..
Miklós Széles 2018.04.02 17:32:22
@kutyás majmok népe: Aranyos ez a kis primitív félállat. Ne félj egyszer lesz nőd is.
Mind elméleti, mind gyakorlati lehetőség van arra, hogy az ország leváltsa az immár túlságsoan is régóta regnáló Fidesz és KDNP irányította kormányt. Persze még a béka segge alatt sincs az ellenzék, de a lehetőség már adva van. Nemcsak a valamilyen módon koordinált jelöltállításra vagy a józan ész…..
 Az a benyomásom, hogy bajban vagyunk a magázódással és a tegeződéssel. Ama foglakozást űzöm, az újságírást, amelyben mindenki tegez mindenkit, mégis a diploma megszerzése után nehezemre esett visszategezni akadémikusokat egy kutatóintézetben, ahová a sors vetett. Később pedig, amikor majd’ három…..
Miklós Széles 2017.11.07 08:19:07
@Morpheus.: "Századfordulón a horthysta csendőrök.." ?! Horthy 1919(1920) - 1944 között volt hatalomban.
A budapestiek többsége nem a Városligetben szeretne múzeumnegyedet. Pedig évek óta folyik a hülyítés...
Szinte képtelenség a luxushajókon napozó szőke svéd szépségek helyére képzelni, hogy pont itt, 78 éve családapák százai vágták el gyerekeik torkát, majd megosztoztak asszonnyal egy golyón. És nekik volt igazuk akkor a spanyol Alicante kikötőjében 1939 márciusának végén, mert a túlélőkre a kínhalál…..
A Fidesz első látásra hatalmas előnnyel bír az ellenzékkel szemben, ám ha a számok mögé nézünk, a kormánypárt mégsem tűnik legyőzhetetlennek 2018 tavaszán. A kormánypárt stabilizálta saját szavazótáborát, mely mintegy kétmillió embert számlál, ám a másik oldalon is van legalább ugyanennyi ember,…..
Az ember gyermeke című filmben a menekülteket rács mögé zárják, embertelen körülmények között tartják őket és a végén visszatoloncolják őket a reménytelenségbe. A Fidesz a belpolitikai haszonszerzés vágyában égve két lábbal tapos embertársaink jogain és játszik sorsokkal...
A Ligetvédők a Városligetet védik attól, hogy a kormányzat ott építsen múzeumi negyedet –folyamatos helyszíni jelenléttel, erőszakmentes tiltakozó akciókkal, a polgári engedetlenség eszközeivel. Békés gyülekezéshez való alkotmányos joguk gyakorlását a rendőrség rendszeresen korlátozza, úgyhogy ők…..