Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Publikus Team

240 bejegyzést írt és 161 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2026-os választásokig az igazságszolgáltatásunk európai jogállamisághoz méltó működése blokkolva van, hacsak addig nem lízingelünk külföldről egy komplett rendőrséget, ügyészséget és bíróságot. Ezt kiválóan illusztrálja Magyar Péter által felhozott bizonyítékok „független” ügyészi semmibevétele is…..
A 2026-os választásokig az igazságszolgáltatásunk európai jogállamisághoz méltó működése blokkolva van, hacsak addig nem lízingelünk külföldről egy komplett rendőrséget, ügyészséget és bíróságot. Ezt kiválóan illusztrálja Magyar Péter által felhozott bizonyítékok „független” ügyészi semmibevétele is…..
Külföldi utazásunk sarkalatos pontja lehet az amúgy végtelenül egyszerűnek tűnő autóbérlés, de nem minden az, aminek látszik! A weben található rent a car oldalakon pikk-pakk kinézhetjük, lefoglalhatjuk álmaink autóját, a helyszínen viszont senki ne lepődjön meg, ha pofára esik! Ugyanis utazásunk…..
A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) várva várt sajtótájékoztatóján megjelent egy alak, aki tovább vitte a Rogán Művek által rendezett és érzelmi alapokra helyezett Varga Judit szappanoperája utáni Völner-Schadl ügyet. Az úr vérig sértődve nyilatkozott, hogy az ügyészséget nagyon sok támadás érte,…..
A hat éves autót már le kell cserélni, mert az már nyilván több mint öt és egyébként az már öreg. A hadi technikában szerencsére ez nem teljesen így működik, ha a cuccainkat nem hagyjuk Tatán vagy éppen Taszáron szétrohadni. Az alábbiakban megnézhetünk pár olyan több évtizedes repülőt, amelyet…..
Az Egyesült Államok légierejének (USAAF) bombázói nappal támadtak, éjszaka pedig a brit hadműveletek főként ipari városok ellen mértek csapást. 1944. március 6-án több mint 700 nehézbombázó a Nyolcadik Légierő (The Mighty Eighth) 800 kísérő vadászgépével együtt számos célpontot támadott Berlinben és…..
Utazás Európába Kémek az égen 2024.02.16 07:30:00
Az angliai Duxford pilótái által a brit csata során tett erőfeszítések, eredmények és áldozatok elismeréseként az Imperial War Museum bejáratánál kapuőr repülőként egy Hawker Hurricane II-t állítottak ki. 1938-ban a duxfordi 19-es volt az első RAF-század, amely megkapta az új Supermarine Spitfire-t,…..
A sorozatos lemondások bejelentésének korát éljük, ezért Budapesten is eljött az ideje, hogy bűnözők és bűnüldözők között különbséget tudjunk tenni, továbbá az illetékesek megtegyék a kellő lépést. Az igazságszolgáltatás látókörébe Budapesten olyan személyek kerültek, akikről első blikkre nem lehet…..
A második világháború alatt a Brit Királyi Légierő (RAF) bombázása a náci Németország ellen az egyik leghosszabb, legdrágább és legellentmondásosabb volt a szövetséges hadjáratok között. Célja az volt, hogy súlyosan meggyengítse Németország katonai, ipari és gazdasági képességét, valamint a német…..
Dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány még 2020-ban a XIII. kerületi Rendőrkapitányság éléről áthelyezte dr. Paál Péter György r. ezredest az V. kerületi Rendőrkapitányságra, egyidejűleg Lányi Zsolt r. alezredest a XIII. kerületi Rendőrkapitányság vezetésével bízta meg. Az…..
Naponta többször hallhatjuk, hogy az Európai Unió éves jelentése szerint hazánkban nincs jogállamiság?! De, kit érdekel?! Amikor viszont az ABC kasszájánál ismét többet kell fizetni, az pontosan ennek az okából is következik, mivel az EU nem véletlenül tart vissza több milliárd Eurót a…..
A BRFK kerületi kapitányságainak alapmódszere között egyszerűen egy fikarcnyi különbség sincsen. A rendőri esküvel szemben menve az elfogultság és az előítéletes hatalommal visszaélés mindennapi, munkájukat felületesen végzik el és az sem érdekli őket, hogy saját személyén keresztül az egész…..
Az elmúlt években egyre több jogi visszásságok merültek fel, amelyek megrendíthették az embereknek az igazságszolgáltatás pártatlanságába vetett hitét. Az EU Gwendoline-jelentése és az alábbi történet is szemlélteti, hogy a Büntető Törvénykönyv és a büntető eljárás, ill. az igazságszolgáltatás…..
A Készenléti Rendőrség bevetési főosztályának tagja, T. Tamás zászlós a szabadnapján pár nappal ezelőtt több médiában tűnt fel, mivel hősként a lángok közül mentette ki az idős vásárosnaményi szomszédját (forrás: police.hu/hu/hirek). A szolgálata közben viszont a megengedett sebességet többször…..
Hegyeshalom után félre állított egy osztrák rendőrnő és egyszerűen már a megjelenésével tiszteletet parancsolt. Felhívta a figyelmünket, hogy az autónk fényszórójának a színe nem igazán megfelelő, amit tudtunk is, mert speciális izzót tartalmazott. Magyar eljárással ellentétben, amikor a rendőröknek…..
Aki az I. részből a felvonóval érkezett, üdvözöljük, de szimplán is lehet folytatni ezt a több napos szubtrópusi utazást. Ebben az éghajlati övben nagyrészt nedves szubtrópusi erdők trópusi hatással jellemzőek, de itt húzódik a száraz mediterrán rész is a sivataggal. A zöld Madeira még külön egyedi…..
Bevallhatjuk, hogy Portugáliáról nem sok mindent tudunk, Lisszabonon kívül nem igen ismerjük a látnivalóit és még kevésbé hallottunk a portugál kultúráról vagy ételekről. Nyelvük is igen furcsán csenghet, ha meghalljuk a nálunk csak Szívós szemű Márta címen elhíresült slágert, vagyis Michel Telótól…..
Utazás Európába Oldtimerek 2023.12.22 14:24:26
Az elmúlt száz év autóiparának remekei végre Budapesten is megtekinthetők, ha már egy mindent átölelő Közlekedési Múzeum híján vagyunk. Az autókon itt hibát nem igen találunk, mivel vagy néhány kilométert futottak vagy makulátlan felújítást végeztek rajtuk. A képre kattintva most egy rövid…..
A BRFK Gyorskocsi utcai fogdájában, amikor az őrök bezárták a sétálófalak ajtaját, akkor a derekára csavart lepedőcsíkokból és cipőfűzőkből készült kötelet letekerte magáról, felhúzta magát az udvar falán, és a belső udvarról bejutott a vizsgálati osztály épületébe. Ott betört a vizsgálójának…..
Papíron Budapest főpolgármestere Karácsony Gergely, aki több alkalommal bebizonyította, hogy elég szegényes hatáskörrel rendelkezik, ami már az elismertségén is megmutatkozott. Jobbat viszont nem tudnak előkapni a varázskalapból. De akkor valójában kinek a kezében lehet Budapesten a valódi hatalom?…..
  Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy a következő sorok a nyugalom megzavarására alkalmas hatást tartalmazhat és csak 18 éven felülieknek ajánlott! A napokban egy közlekedési szabálysértések miatt többször megbüntetett harminchárom éves elkövető a rendszám nélküli személygépjárművével behajtott a…..
Publikuss A sárga betyár 2023.11.27 11:49:52
Az elmúlt időszakban a Bolt Taxit ért támadások okán egy átfogó terméktesztet folytattunk le a budapesti taxis társaságok szolgáltatásain. Végeredményként megállapítható, hogy apróbb hiányosságokat találtunk a szolgáltatások minőségében, de pontozásban a Bolt még jobb eredményt is elért. Egy…..
A II. világháború náci agressziójáról rengeteg felvétel készült, mivel az része volt az akkori propagandának. Ezzel szemben az újkori háborúkról készült felvételeket a háborút viselő felek korlátozzák vagy meg is tiltják, mivel a szocial mediában való azonnali megjelenésük harctéri titkokat is…..
Utazás Európába DDR 2023.09.29 12:06:00
MZ ETZ, Simson Schwalbe, Simson S 51, Multicar, Trabant 601, Wartburg 353, Barkas B 1000, Robur LD 3000, IFA W50 és a sor még folytatható, hogy mi mindent adott nekünk az NDK gépjárműipara. Ezek közül a Sächsische Nutzfahrzeugmuseum (Szász Haszongépjármű Múzeum) számos legendás teherautót mutat be,…..
A Market Garden hadművelet (>Térkép>>>) a második világháború legnagyobb légideszant bevetése volt, aminek a célja a holland folyók feletti hidak elfoglalása volt lengyel, brit és amerikai ejtőernyős hadosztályok által, lehetővé téve a délről érkező szárazföldi csapatok előrenyomulását…..