Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Turchi

29 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egy dolog hogy az angol még mindig nehézkes de azért már tudok. Bár, mikor azt mondtam hogy  ÖSZPONTÉJSÖN a concenration helyett akkor mégis mutatkozott némi hiányosság. Ez van. Ráadásul mikor kimondtam hogy "öszpontéjsön", még egy pillanatig azt is elhittem hogy van ilyen. Mostanában úgysem…..
Turchi 2018.02.07 04:42:13
@blackhairlady: Nincs rá időm de jó ötlet
A minap egy posztban már volt szó a külföldi szülési élményekről, Zsófi mai írása erre reakcióként született. Ő Ausztriában adott életet gyermekeinek, és élményei döntően pozitívak voltak. A te gyermeked is külföldön született? Milyen élmény volt? Írd meg a…..
Turchi 2018.02.06 11:30:56
@adg: Akkor örüljünk együtt DD
Ma egy (nagyon) régi ismerős tér vissza, hiszen Fanni szinte napra pontosan 5 évvel ezelőtt írt először ide, a blogra. Akkor még Hollandiából egyetemistaként jelentkezett (az írásokat itt, itt és itt találjátok), azóta elég sok minden történt vele. Az útja Ausztriáig vezetett, ahol egyesületet is…..
Turchi 2018.02.02 09:20:54
@Zoole Reloaded: DDDDDDD
Sokszor volt már itt szó kultúrsokkról, ma azonban kicsit másképpen próbálom megközelíteni a kérdést. Lazábban, több kisebb történet összefűzésével, amolyan szombati üzemmódban. Remélem, érdekesek (és néhol viccesek) lesznek, sok esetben pedig kifejezetten tanulságosak,…..
Turchi 2018.01.30 14:10:41
@P.Elliot: Akkor rossz műsort néztél, @gabors: jól írta, a kávé minőségétől függően azonos mennyiségeknél a kávéban 5-10 szer több a koffein...
Boltban voltam. Már izgalmasan kezdődik. Vettem kb. 35 kis valamit, sajt, szalámi, ilyesmit. Fizetek a pénztárnál, kérek szatyrot mire ő: Elfogyott. Hmm.. És akkor most hogy vigyem el ezt a sok darab akármit? Nálam sincs. Nem érkezett meg a rendelés, elnézést kérnek. Nem vagyok mérges de a probléma…..
Sokszor leírtam már, hogy szerintem a határátkelés egyre inkább kétirányú folyamat, mégis sokan vannak, akik úgy érzik, mint a mai ajánló egyik szerzője, hogy számára nincs visszafelé út. Emellett szó lesz a gyakori hazalátogatások hátrányáról és az angol…..
Szerintem az egyetlen élőlény aki szereti a főztöm az a fiam. A napokban nekiálltam sütni aminek a kimenetele nálam mindig kétséges. Eme aggodalmam meg is osztottam vele aki csak annyit mondott optimistán, "biztos jó lesz". Mire én: Legyél mindennel kapcsolatban kellően gyanakvó! Főleg ha főzök DD.…..
A karácsonyfánk diszkréten eldőlt a sarokba. Már több napja. Máskor akkor szedjük le ha már pereg. Nem tudom követendő példa-e hogy élő fát vegyünk erre a pár napra. Amúgy szép borulás volt, kár hogy nem örökítettem meg. Először csak egy picit dőlt, akkor kezdtek el peregni a földre a díszek de…..
Egy "ismert" celeb büszkén nyilatkozta hogy hiába a kritika, a műsorra bizony igény van! És ebből ő azt következtette ki azzal a mérhetetlen nagy eszével hogy az "igény van rá" egyenlő a hasznos, értékes jelzőkkel. Minden számolás nélkül bizton állíthatom hogy mindig is több hülye volt mint okos.…..
forrás Leves, második, mindegy mi, paradicsom bele, attól jó íze lesz. Már fő egy ideje mikor G kérdezi hogy ettem a datolyaszilvából? Én? Azt sem tudom hogy az mi. Amit beletettem a kajákba, az. Gyorsan kikaptam és megkóstoltam a már majdnem kész ételt, szerencsére annyira nem befolyásolta az…..
Tekintettel arra hogy a család legfiatalabb tagja (kora 15 év) a szilveszteri bulit annyira értékelte hogy 21.30h-kor nemes egyszerűséggel elaludt mondat közben így volt időm ilyeneket szerkesztgetni a géppel és még aludtam is jó sokat.   ..
Megérkeztünk a szilveszter helyszínére és pont ebédidőben volt, sikerült is gyorsan ennem egy " Narancsos, mézes, gyömbéres almás kacsamellet grillezett zöldségekkel",  ó jaj de jó volt! Este meg lesz a szilveszteri vacsora egy rendezvény keretein belül, ó de jó lesz, ó a súlyom már nem is kell…..
Na milyen izgalmas cím lett, tisztára hivatalos pedig nem. Amúgy nálam nincsenek fogadalmak meg hogy majd jövőre így lesz meg úgy, majd lesz ahogy és kész. Összefoglalót sem szoktam írni, ez sem az csak nem volt kedvem a címen nyűglődni mert ugye az idő pénz nekem meg abból nincs túl sok. Pont a…..
Turchi 2017.12.31 06:25:12
@blackhairlady: Így van, ha nem írtam volna meg hogy beteg vagyok akkor biztos nem is lennék DD
BUÉK neked is!
Kiegészítő az előző poszthoz Tegnap náthás lettem kis lázzal, mára meg a torkom is fáj. Délelőtt utazunk szilveszterezni 2 napra. Na így sikerültek a dolgaim is ebben az évben. Éljen a pozitív gondolkodás  BUÉK..
  Karácsony napjára szépen felöltözünk,  A sok kajától nagyokat böfögünk. Híre hamva nincs az ünnepnek,   Epében gazdag Boldog Új Évet! Áldjon meg mindenkit az aki akar, Én bizony nem főzök, és ez nem zavar.    ..
Turchi 2017.12.25 18:35:25
@blackhairlady: Igyekeztem DD
Lehet hogy csak nekem van ilyen kifacsart ízlésem és magas elvárásaim de mások által okosnak tartott emberek a következőképpen beszélnek a blogokon:  - Rövid u- Hülye vagy, az hosszú- Nézd már meg a szótárban hogy rövid- Na ide se jövök többet- X város felett élek- Na de milyen magasan? Mert ugye…..
Ugye ismerős mikor plázák közelében papírral a kezükben kérdezősködnek, kéregetnek meglehetősen agresszívan. 3 méteren belül akár többen is. Az meg már a pofátlanság teteje hogy közbevág a beszélgetésünkbe és mondja a magáét kéretlenül. Ha nem kéregetnek akkor jön a süket duma hogy hallott-e már…..
Ezt a metró pótló, villamos pótló, pótlót pótló közlekedést nekem találták ki. Eddig csak azt hittem hogy nyáron a meleg miatt pusztulunk meg a 3-as metróban de most több akadály is van. Ja, pl. meleg van télen mert ugye a kabátot nincs hova letenni, ill. ha leveszem, nincs szabad kezem hogy fogjam…..
A repülő tőrök klánja A történet röviden:  Van két katona. Jó barátok. A tábornoknak szolgálnak akiről nem tudtam meg semmit. Jön hozzájuk egy táncos lány aki vak és az egyik szórakozik vele a másik meg harcol. A vak lány legyőz mindenkit. Vakon. Majd kiderül hogy a lány az ellenség egy kémje…..
Mármint egy poszt. Leginkább be kellene zárni ezt a blogot, mondhatnám pillangó, már aki érti. Kb. ennyi idő alatt jutottam el itthon is odáig hogy igen, mindenről elmondom az igazat, teszek rá ki mit gondol. Ez Afrikában az első nap alatt megtörtént. Azért nem érdemes zajongani a neten mert a…..
Felettébb rendhagyó poszt következik ma, hiszen egy Londonban élő magyar kér tulajdonképpen segítséget az álma megvalósításához, én pedig úgy gondoltam, ennyit elbírnak a blog keretei. Pláne, hogy Feri álma nem akármilyen álom, ráadásul ígéretet kaptam arra is, hogy ha…..
Határátkelő Hogyan nevezzelek? 2017.11.22 06:30:00
Keresztnevet találni leendő gyermekünknek alaphangon sem egyszerű dolog, és ezt az alaphelyzetet bonyolítja tovább, ha külföldön élünk, nem is beszélve arról, ha nem magyar a párunk. Milyen nevet adjunk külföldön születő gyermekünknek, illetve mi a helyzet akkor, ha annyira…..
Turchi 2017.11.22 12:35:50
Na, belenéztem ebbe a sorozatba. Film, állítólag. Vagy valami ilyesmi. Jesszus, és még egyszer!! Mi van? Lehet jelentkezni szereplőnek. ÓÓÓ, micsoda színészi teljesítmények, ja, nem is azok. Mert ez ilyen valóságshow éjjel, nappal de inkább kitaláció vagy "történet" vagy akármi. Igen, ez a helyes…..
Turchi 2017.11.19 19:05:08
@zsuzsanon2: Bocs de ez kicsit zavarosra sikeredett, mármint a kommented. "kommunizmus, nácizmus, liberalizmus, sorosizmus. Izmus "- ezeket a szavakat nem szeretem a lapomon :-(, még a liberalizmust sem mert azt teljesen más értelemben haználják mostanában, éppen ezért én sehogysem használom. Valóban írtam hogy egy posztot rittyentenék de amit magánban írok az nem ide tartozik DD, na meg nem mondtam komolyan. Nincs értelme írni, kedvem sem csak néha azért mégis. Ez a "celeb" téma viszont tényleg szörnyű meg a műsorok is és hát hiába nem nézem (de igen, néha DD) ha tudom hogy erre mekkora az igény és ez a borzasztó.
Turchi 2017.11.19 20:50:50
@zsuzsanon2: DD, hát én is írtam már ide pár zavaros posztot, meg is lett az eredménye, hehe. De hogy művelődj még tovább, a viszkis csávó is celeb lett már, viszik, vitték Ázsiába celebekkel akármilyen műsorba. A celebek nevei közül szinte senkit nem ismerek. Olyan nagy emberek DD
Kevés kellemesebb pillanat van annál, amikor az ember a felpakolt autóval megérkezik jövendő otthonába (lehetőleg sok száz vagy inkább ezer kilométer után) és akkor elkezdenek sorjázni a problémák... Ez (és még sok minden más) történt a Spanyolországba költöző Svájci Sapkával. Aztán ellátogatunk egy…..
A mai történetnek több különlegessége is van számomra. Az egyik, hogy egy olyan országba visz el, ahonnan még nem volt poszt a blog történetében, ez pedig Bhután. A másik, hogy egy rendkívül kalandosnak indult útról szól, ami aztán kissé más lett, mint aminek indult. A harmadik pedig a szerző,…..
Turchi 2017.11.18 09:09:49
@Tivadar Polgar: Köszi a posztot, hoztad a -formád ismét. Csodálom hogy ilyen nyugodt stílusban válaszolsz azoknak is akik válaszra sem méltóak. Talán a cím választás nem volt szerencsés de tartalom az van bőven és ez a lényeg, nem pedig az hogy hány percet voltál akármelyik országban.