Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amadeo

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ádám belefutott a kamunak bizonyult asicsfutocipo.com-ba, amit már 2017-ben sikerült egyszer letiltatni, de a kommentek alapján látszik, hogy pár hónapja újra szedi áldozatait. A kamu webshopos csalásoknak nagy hagyománya van, a végén még örülhetünk, ha csak a termékért fizetett pénzt buktuk és nem…..
Pangea Cunami az Alpokban? 2018.09.02 10:19:19
Az elsőre kissé hatásvadásznak tűnő címadás meglepő módon valós problémakört takar: előfordulhat-e cunami az alpi tavakban, víztározókban? A kérdéssel leginkább az utóbbi évtizedben kezdtek foglalkozni, és a válasz az hogy igen, már volt is rá példa mind természetes okokból, mind pedig emberi…..
Brian Tracy szerint egy átlagembernek naponta legalább 4 olyan ötlete van, amire egy sikeres vállalkozást lehetne építeni, mégis lebeszéli magát róluk. Sokszor engem is elgondolkodtat az a kérdés, vajon miért nem merünk tenni ötleteinkért, álmainkért. Veled volt már olyan, hogy például megláttál egy…..
Amadeo 2016.01.29 19:34:18
Azt mondják, hogy az ember a halálakor 21 grammot veszít a súlyából. Ennyit nyom a lelkünk. Igaz vagy nem, az mindenesetre érdekes, hogy a lélek mennyiségi értelmezése lehet, hogy egységnyi, függetlenül attól, hogy egy tömeggyilkosról, vagy pedig Teréz anyáról van szó.…..
Ahogyan a szemünk láttára épül föl az amerikai katonai intervenció Szíria ellen, talán érdemes szemügyre venni a casus belli megalapozottságát, amellyel szemben az Egyesült-Államok esetében, korábbi tapasztalataink miatt sem árt az éberség. 1 – Amiről a…..
Amadeo 2013.08.31 04:25:42
@kamerasmobil: pont ez a lényeg amit írsz. GI Joe annyit már politikailag és gazdaságilag nem tud vállalni, hogy az egyébként gyökeresen eltérő kultúrájú országban ott is maradjon. Így kijövetelekor anarchia lesz úrrá a területen, bárhol is legyen az. Nézz utána, hogy Irakban hány "civil" halt meg amíg bevonultak és bent voltak, és mennyi azóta.
Lehetne azt is mondani, hogy maradjanak ott, de ezt persze nem vállalják, hiszen lassan a fél világon állomásozni kéne, és ha a halottak száma elérné a xxxx-et, picsán rúgnák a saját választóik őket (vietnam óta)

Tehát - a zemberek általános biztonsága (vö: meghalnak fegyvertől, bombától etc. egy éven belül) jobb egy diktatúrában is, mint ha széjjelnyomják a diktátort és utána anarchia, de legalább is az országot teljesen uralni nem képes hatalom marad (és ugye azért Irakban se nyugati típusú demokrácia lett, az világos ugye?)
András olvasónk küldte be a hírt és a videót, köszönjük neki. Lényegében bearanyozta a napunkat, annak ellenére, hogy ismét a halmozottan súlyos szabálysértés öndokumentációjának tipikus példányával szembesültünk. Amit nyilván elítélünk és szomorú, de mindezek…..
Belsőség Dezső keréken! 2012.07.22 07:16:00
Nahát, nahát. Úgy látom, ráfordultunk a célegyenesre, drága, öreg Ponton Mercim alatt ugyanis kerekek vannak. Nem, nem a hegesztőkeret zsúrkocsi-futóműve, hanem már a saját felfüggesztése, igaz, a felnik még Csabi tartalék készletéből való, 123-ason használatos darabok. Erős…..
Amadeo 2012.07.22 13:01:55
TComment A zöld Merga titka 2012.07.15 10:32:00
Ha úgy vesszük, negyven éve ismerem ezt az autót. És most már az enyém. De ez még semmi, van egy ok, ami miatt végtelenül sokat jelent nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
  Válasz Majtényi László írására Előrebocsátom, egyetemi kutatóként nagy figyelemmel követtem Majtényi László professzor úr adatvédelmi jogi munkásságát; a Hírszerző tavaly még azt is megszámolta, hány alkalommal hivatkoztam meg könyvemben (állítólag tízszer). Ha a…..
Ahogy azt már korábban jeleztem, nem igazán kedvelem a főváros utcáin még mindig jelen levő ZIU-9-es trolikat - sokkal könnyebb lenne ezeket a bumfordi, zajos, az utakon kacsakőként pattogó jószágokat szeretni, ha mondjuk már 15 évvel ezelőtt eltűntek volna a forgalomból. De nem tűntek*. Ezzel…..
Egy különszám erejéig megszakítjuk a tűzfegyverek fejlődésével foglalkozó poszt-sorozatot. Ez a különszám azokkal a tűzfegyverekkel (meg pár rokon kategóriába sorolható fegyverrel) foglalkozik, amik valahogy kilógnak a sorból, megelőzték a korukat, esetleg igéretes jövőnek…..
Amadeo 2011.11.03 20:09:29
köszi a posztot, szuper.

Testvérblog, mit szóltok ehhez a hírhez:
index.hu/belfold/2011/11/03/holtan_talaltak_gyongyospatan_a_vedero_vezetojet/
Nem igazan tudok semmit semmirol, de minimum egy villamkonteo posztot biztosan megerne valakitol, aki legalabb nagyjabol kepben van..
Váczi János blogja Tűzijáték 2011.08.23 10:58:01
Azért itt a Hegyvidéken is történnek elképesztő dolgok. Tegnap többen is felhívtak, hogy mégsem volt szép dolog, hogy szombat este pénzt kértünk azoktól a látogatóktól, akik az egyébként ingyenes János-hegyi Erzsébet-kilátóból szerették volna megnézni a tűzijátékot.…..
Amadeo 2011.08.23 21:15:04
Kedves János!
Az index-ről tévedtem ide....
1. Elsőként szögezzük le, hogy a kilátó ugye mindennap 20 óráig van nyitva, gondolom erről van szerződése az üzemeltetőnek is az önkormányzattal
2. Ha erre van szerződése az üzemeltetőnek, akkor vajon miért kellene elvárni tőle, hogy a szerződéses kötelezettségein túl később, este is ingyen tartsa nyitva a kilátót?
Ha nincs/nem erre van a szerződés - akkor itt azért az Önkorm. is furán viselkedik... eddig senki sem vette észre, hogy 8 után nincs nyitva???

3. Nyilvánvaló, hogy nem tud egész Budapest oda felmenni, tehát számomra bizony logikusnak tűnik, hogy a szűkös lehetőséget valahogyan "kiosszuk". Ez persze történhet érkezési sorrendben, ill. sorsolással, ill. egyéb módon is, azonban önmagában a pénz, mint eszköz erre szerintem nem alkalmatlan. (Hiszen a hajókért is kérnek pénzt a Dunán ilyenkor)
4. Fentiektől függetlenül a pénz-szedés nyilván bizonyos szempontból megkárosítja az Önkormányzatot - az Index cikk szerint végül visszafizették a helyszínen - per helyett inkább a szerződéses feltételeket kéne szvsz tisztáznia az Önkorm.-nak.

5. Sajnálatos, és szégyellem magam, de mégis az az érzésem, hogy valamely önkormányzati vezető/képviselő felment oda, VIP kiszolgálásban reménykedett, ehelyett még hirtelen belépőt is kértek tőle - ezért hát most a perelés...
Normál üzleti együttműködésben nem szokta az első hibát per követni, nem??

6. A múltban, az előző években hogyan zajlott az aug.20 a kilátóban?

Szíves válaszait, kommentjeit tisztelettel köszönöm
  Ha eddig bizonytalan is volt az idő, Katsdorfban reggel nagyjából már olyan hőség volt, mint egy atomreaktor belsejében, nem véletlen, hogy Merkel be akarja ezeket tiltatni. Ilyenkor még talán egyet is értek vele. Persze Merkel az Németország, mi pedig még Ausztriában, de a nap…..
Amadeo 2011.06.23 10:11:57
@dr.oid: Köszönjük szépen, ismét jó volt, holnap is kérünk:)
Belsőség Még el sem indultunk... 2011.06.20 07:30:00
...máris csikorog a gépezet, hahaha. Itt ülök a szerkesztőségben, Csikós valószínűleg lyukat vert már a parkolóház falába a fejével, de szegény operatőr Tomi nem tud bejutni a technikai helységbe, mert a kulcsok nincsenek a megszokott helyükön, ráadásul hétfő reggel senki nem…..
Amadeo 2011.06.20 08:51:59
Érdekes dolgokat szeretne a Levegő Munkacsoport. Például, hogy az alig pár hete közfelháborodást okozó Budaörsi úti buszsávot vissza kellene állítani. Méghozzá egészen végig, az Erzsébet-hídig egybefüggővé kellene tenni. Érvként hozza fel, hogy Őrmezőn, a lakossági…..
w In memoriam dr. D. S. K. 2011.05.17 06:00:00
Mielőtt a nyugati civilizáció erkölcsi összeomlását készpénznek vennénk, érdemes Dominique Strauss-Kahn esetét egészében vizsgálni. Ugyanis pont az ellenkezőjét bizonyítja. D. S. K. lehet, hogy molesztálta a szobalányt, de még nem biztos. Mivel van rá esély, hogy igen, D. S.…..
Ace22 tűzfegyveres sorozatának 3/2-ik része következik, s innen is tájékoztatom a szerző népes rajongói klubját, hogy a kolléga megkapta a meghívót és innen kezdve saját jogú szerkesztőnek minősül. Az előléptetéseknél kötelező köröket a tavaszi lemilbulin tudhatja majd le...
Amadeo 2011.04.14 09:35:50
@Amadeo: na jó, második, de akkor is várjuk a folytatást:)
A tavaly szeptemberi első, majd a novemberi második rész után molnibalage kolléga légi harcászatról szóló cikksorozatának harmadik részét olvashatjátok a mai ajánlatunkban.Szükség van-e az országnak légierőre, Gripen-MiG 29, szóval csupa olyan téma, ami felpiszkálja a…..
Amadeo 2011.04.06 09:10:25
Ma a Parlamentben belengetett reformcsomagban megpendítették (vagyis inkább kilátásba helyezték) a fegyveres testületeknél dolgozók korkedvezményes nyugdíjbavonulási lehetőségének megszüntetését. Abszolút logikus, hogy a Lemilbloghoz hasonló fórum ne menjen el szó nélkül a…..
A múltkori, nagy sikerű börtönposzt kapcsán több olvasónk kommentje érintette a hazai közbiztonság örökzöld témakörét. Mivel klasszikus (és általában komoly olvasottságra számító) vitaposzttal már jó régen rukkoltunk elő, a Lemilblog szerkesztősége úgy döntött, hogy…..
Úgy látszik, hiába létezik a Lemilblog (pillanatnyilag 169 tagot számláló) indás közössége, valami miatt nem szoktátok látogatni; a múltkor egy hét alatt összesen 11 (tizenegy) fő vette a fáradságot a voksoláshoz, aminek a Berija-poszt lett a következménye. Születésileg…..
Amadeo 2011.02.24 10:48:46
@tiboru: 1) konkrét ajánlatot esetleg nem tenne 4 nap alatt, lehet h. ezért vár. Lehet, h. nem is igazán ő az illetékes.
2) szerintem próbáld meg telefonon is, elvégre a zindex nemcsak virtuális.
3) tudom, fura asszociáció, de ha nem jön össze a kapcsolat, esetleg megkérheted a totalcart, hogy segítsenek a kommunikációban, ők elég közvetlenek.

Ha ezután is marad a fejszarás, akkor meg jöhet a költözés:)
---
más: lekéstem, de jó lesz a norvég téma:)