Regisztráció Blogot indítok
Adatok
priisca

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Nem vagyok beteg, de úgy látszik, mégis" - így tudnám összefoglalóan leírni a döbbent ködöt ami rám ereszkedett az orvosi rendelőben a diagnózisom kézhez vétele után. Aztán azonnal jött a következő sokk: az orvosomtól részletes indoklás, tanácsok, recept, haditerv és megoldás helyett az, hogy "nem…..
priisca 2016.11.30 10:04:20
Nagyon elgondolkodott ez az utóbbi két poszt. Épp nemrég jutottam arra, hogy saját szakállamra csináltatok néhány hormonvizsgálatot, ugyanis vannak tüneteim, de az egyikkel reumatológushoz küld a háziorvos, a másikkal nőgyógyászhoz, és egyik sem talál semmit. Ami a saját területükön kívül esik, oda javaslatot sem tudnak tenni. Endokrinológushoz eljutni nagyon sok idő, hosszú várólisták vannak. A háziorvosom meg egyszerűen nem ír ki magától ilyen vizsgálatokat. (Sokkal jobb szerintem az a rendszer, ahol a páciensek számíthatnak a háziorvosuk hozzáértésére, jól kialakult rutinok vannak, és nem kell - magán - szakrendelésre rohangálni, egyiktől a másikig) Talán ha mondom neki, milyen vizsgálatot szeretnék, nem veszi zokon... de lehet, hogy igen. Nem tudom miért nem része a rutinlabornak a TSH mondjuk Magyarországon.
Eddig az van, hogy reggel merevek az ízületeim és élettelenek az izmaim, elképesztően fáradékony is tudok lenni, majdnem két hétig tart a menstruációm, de eddig csak az ízületek gondjára fókuszáltam, és hiába mondják az orvosok, hogy menjen csak haza, minden negatív, én nem akarok belenyugodni, mert valami valamiért csak okozza ezt. És elég rossz lenne, ha x év kezeletlen betegség után kiderülne, hogy jaaaa, hogy ez volt, bocs. :(

Lakatos professzor cikkét elolvasva végülis a Hasmimoto korai fázisban tényleg nem gáz, nem rövidíti meg az életet, van rá szer, amivel az állapot nem romlik, úgyhogy fel a fejjel!

(régi olvasója vagyok a blognak, csak a nickemhez elfelejtettem a jelszavam, úgyhogy újat csináltam)
priisca 2016.12.01 13:28:41
@zellerlevél: Én sem tudok sajnos jó háziorvost, pedig az utóbbi időben költöztünk párszor, és mindig a lakóhely szerintihez mentem, de egyik gyengébb volt, mint a másik... A gyakorlatnak kellene jónak lennie, vagyis a protokollnak, hogy ne is nekem kelljen kérni a rutinvizsgálatokat, hanem ők írják ki automatikusan a labort, bármilyen is az orvos. Ezzel szemben Mo-n az megy, hogy a 64 éves anyámnak évek óta nem hajlandó laborbeutalót adni csak általános csekkolásra a háziorvosa, mert idézem "maga olyan egészséges, minek az magának?"