Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Li Sai

36 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon egyszerűen elkészíthető vidám ajándék. Ha nagy méretben készítjük, akkor párna a hideg járólapra, ha kicsiben, akkor hűtőmágnes. Kell hozzá sötétbarna, drapp és fekete filc. Ha párna lesz, akkor lehet belülre szivacsot tenni, ha hűtőmágnes, akkor pedig egy mágnes kell, vagy belülre…..
Gyermekhinta Lapokba zárt szeretet 2019.12.02 20:54:45
Igen, ők a gyermekeink. Az ajándék pedig egy meséskönyv. A meséből tanul a gyermek, ha kell megnyugszik tőle, vagy épp szórakozik a kedves történeteken. A következő néhány bejegyzésben magyar szerzők mesekönyveit fogom bemutatni. Tartsatok velem! Elsőként Skolik Ágnes tüneményes könyveit mutatom…..
Könnyen elkészíthető, sokféleképpen használható tippet hoztam.  Ajándékba is tökéletes, de fenyőfára is akasztható, ajándék csomagolásra is szép, szóval sok mindenre, de nem ehető: szaloncukor textilből. Tetszőleges méretű karácsonyi mintás anyagot kivágunk, a két keskenyebb szélére csipkét…..
Gyermekhinta Beköszöntő 2019.12.02 18:29:55
Szeretettel üdvözöllek a blogomon! Ha van gyermeked, vagy hamarosan megérkezik, esetleg még csak álmodozol róla, akkor is találsz itt klassz olvasnivalókat. Kövesd a blogot, az ötleteidet, javaslataidat is várom a témákkal kapcsolatban:-)..
Sokszor sok beszélgetésben szóba kerül az, hogy vajon kisgyerekkel hol könnyebb az élet. Ilyenkor kiderül az is, hogy a külföldi (ez esetben németországi) családtámogatási rendszerrel sokan nincsenek tisztában. Pedig ennek ismerete hasznos lenne, amikor a család, a külföldre költözésen…..
Li Sai 2018.03.19 12:51:32
@B.Log: köszönöm a kiegészítéseket!
Li Sai 2018.03.19 12:45:42
@karandash: Németországban élek. Nem ismerek egyetlen NÉMET anyukát sem, aki 2 évnél tovább otthon maradt a gyerekekkel. Orvosházaspár SEM. Természetesen ettől biztosan vannak ilyenek. Nem NÉMET családokban pedig teljesen biztos.
Li Sai 2018.03.19 12:47:40
@röf: igen, mert az Ön által említett családok a megszokottnál sokkal több juttatást kapnak. Lakásbérlési támogatást, kedvezményes vásárlási lehetőséget, stb.
Skolik Ágnes: Húsvéti kiscsibék            A hosszú hideg tél után lassan kitavaszodott. Zöldellni kezdett a fű, színes virágok bújtak ki a földből, és szirmaikat kinyitva élvezték a napsütést.          A baromfiudvar sarkában, egy kis fából készült házikóban élt Nyuszi mama és hat kis nyuszi.…..
  Ebben a cikkben németországi tapasztalataimat írom le. Itt a gyerekek nagyon korán megtanulnak kétkerekű kerékpárral közlekedni. Már az egész kicsi gyerekeknek is kapható olyan háromkerekű kerékpár, amelyen nincsenek pedálok. Ezek szép színes, és viszonylag könnyű szerkezetek, amelyeket a…..
Élet nyugaton Szemetelés 2018.03.18 09:54:26
Szemét dolog írta: Li Sai Szelektív szemétgyűjtés Németországban A német lakások nagy részét - bátran mondhatom - a szemétgyűjtők foglalják el:-)Kell egy vödör a hagyományos szemétnek, egy a biohulladéknak, egy a "sárga zsáknak" és egy a papírszemétnek.A sárga zsákba olyan csomagolóanyagokat…..
Skolik Ágnes: Cirmi és a köd   Hűvös őszi reggel volt. Cirmi az anyukájával és a testvéreivel a kályha melletti kosárkában szundított. A mami mellett jó meleg volt, sötét is volt még, ezért Cirminek nem akaródzott felébredni. Egyszer aztán mégiscsak kinyitotta picit a szemét, ami azon nyomban…..
Skolik Ágnes: Esik az eső! Hagymácska, Paprika és Paradicsom szomorúan lógatta a leveleit az ágyásban. Hosszú hetek óta nem esett eső, és a növények már nagyon szomjasak voltak. Paprika és Paradicsom levelei lekókadtak, a terméseik apró ráncosak voltak, Hagymácska szép zöld szára pedig egyre…..
A törpöknek nem csak mesélünk, és nem csak színezünk velük, hanem szép ruhába öltöztetjük és játékot adunk a kezébe. Lehetőleg ne műanyagot, inkább textilből vagy fából készült dolgokat. Nem KELL a játéknak sem zenélni, sem világítani, attól még ugyanolyan érdekes lesz a babának. És persze a ruha…..
Hamarosan elkészül az első színezőfüzetem! Néhány rajzot láttam már belőle, szerintem nagyon klassz lesz. A színező egyelőre csak online lesz elérhető, tehát le kell tölteni és kinyomtatni. 7-8 db  A4-es oldalból fog állni:-) Árát még nem tudom, de egyelőre nem is lényeges!!! A könyvet mindenki…..
Weboldalamon hamarosan folytatásokban olvashatjátok az "Egy kiskutya története" című mesémet. Amikor egy rész felkerül, akkor mindig küldök majd értesítést, tehát akit érdekel a mese, iratkozzon fel a levelezőlistára, hogy ne maradjon le egy fejezetről…..
Amikor megszületett az első kisunokám, rögvest megfogalmazódott a gondolat is, hogy NEKI írok egy könyvet. Persze kisbabának, kicsi könyvet:-) Sok-sok színes rajzzal, rövid, ritmusos versikékkel készült el az Első verseskönyvem. A könyvben a versek nagy része az állatokról, növényekről szól, ezeket…..
Ezt a verset akkor írtam, amikor az első kisunokám megszületett. Minden Anya, Nagymama és Dédmama emlékszik még az érzésekre, arra, hogy milyen volt átélni a csodát....Én így fogalmaztam meg magamban: Kicsi csillag Nézd milyen gyönyörű ez a nap, leszállt a földre egy kis…..
skolik készítette ezt a képet...
 Egy régi kedves ismerősömet mutatom most be. Miután a három saját gyermeke kirepült a családi fészekből, két kislány nevelőszülője lett, és időközben profi szintre fejlesztette a hobbija művelését is. Amy, mi elég régóta ismerjük egymást, igaz sajnos csak virtuálisan, de már akkor is a közös…..
skolik készítette ezt a képet...
skolik készítette ezt a képet...
Várandósan, aztán később a babával együtt is jó, és kell is mozogni, sportolni. Ma már nagyon sok helyen és nagyon sokféle mozgásformát kínálnak az edzők, a kismamáknak. Keszthelyen például a keszthelyi Mazsola Sportcentrumban, Dr.Sorok Biri tréner vezetésével sportolhatnak a kismamák,…..
Próbálkozom a versmondással is. Több-kevesebb, inkább kevesebb sikerrel:-)  ..
(Ez a mese nyomtatásban még nem jelent meg. Tervezek egy manós "családregényt", annak az egyik meséje lenne Tinka, a manólány története) Tinka álma valóra válik  Tinka egy teljesen átlagos manólány volt, aki manócsaládjával az erdőben lakott. Egy fa odvában éltek, hasonlóan a többi erdei manóhoz,…..
A beszélgetőtársam Lang Tünde ( írói nevén T. C. Lang) egy háromgyermekes anyuka, akinek a gyerekek mellett még könyvet írni is van ideje. Méghozzá egy különös fantáziavilágban játszódó, izgalmas, fantáziadús, lebilincselő regényt. Vajon hogy fér össze a családanyai hivatás az írással, erről…..