Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Heni510

26 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kreatin az egyik legkeresettebb étrendkiegészítő a fehérjék után, hiszen még az is valószínűleg hallott róla, aki új a testépítés, fitness világában. Miért olyan nagy a felhajtás a kreatin körül?  Ha nagyon egyszerűen szeretnénk megfogalmazni, akkor segít leküzdeni a fáradtságot az edzés során,…..
Hölgyek esetében az edzés és a táplálkozás tekintetében szükség van arra, hogy a fikciókat a tényektől elkülönítsük.Rengeteg információ kering az neten, a női magazinokban, melyek félrevezetőek. ..
Az egészséges étkezésben a rostoknak kiemelkedő fontosságuk van. Kisgyermekek esetében 19-25 g rost, gyerekek, tizenévesek és felnőttek esetében 21-38 g rost az ajánlott mennyiség. Rostot a teljes kiőrlésű gabonák, gyümölcsök, zöldségek tartalmaznak. Éppen ezért fontos, hogy ezeket az ételeket…..
Lehet, hogy éppen most kezded, az egyetemet,  egy cégnél a karriered, gyermekvállalásra készülsz, lehetsz nyugdíjas, ez most a remek alkalom, hogy fittebb legyél mint valaha. Mert az edzést soha nem késő elkezdeni. Az edzés a fizikai teljesítményt növeli, bármilyen életkorról is legyen szó, valamint…..
Az első részben az edzéssel kapcsolatos mítoszokról írtam. A második részben a táplálkozáshoz kapcsolódó tévhitek kerülnek terítékre...
Bizonyára hallottad már ezt  a mondást: Az vagy amit megeszel.  A diéta egyik legnagyobb hatását az általános egészségre gyakorolja. Az alábbi élelmiszerek segítik megtisztítani az artériákat és segítik megelőzni a szívinfarktust. Mi is az artéria? A szívtől elvezető nagy ereket hívjuk…..
Felkészültél egy fárasztó edzésre? Ha azt akarjuk, hogy a teljesítőképességünk magas szinten maradjon, az edzés előtt a megfelelő ételeket kell fogyasztanunk. Ha nem eszel az edzés előtt, az alacsony vércukorszintet eredményezhet, ami fáradtságot és szédülést okoz. Ha megfelelő a tápanyagbevitel,…..
Ismerős a kérdés? Nem ismerek olyan nőt, aki elégedett lenne a feneke kerekségével, formájával, és itt a fitnesz versenyző lányokat is beleszámoltam. Sokszor látom a teremben, hogy a lányok, asszonyok összeszedve minden bátorságukat lejönnek, elkísérik párjukat, edzeni szeretnének, és kapnak a…..
Heni510 2017.02.03 22:02:36
@Firestarter.18: Szia! Az a helyzet, ha a csípőtolásnál inkább a hajlítód kapja a terhelést, akkor a farizom nem aktiválódik. Javíthatsz úgy, hogy csípőtoló mozdulatot lassan végzed el és a mozgás felső pontján megtartod, úgy hogy tudatosan összeszorítod a farizmot, kb 5 másodpercig.
Minden év elején jönnek a fogadalmak, és ahogy telik az idő egyre nehezebbnek tűnik betartani, pedig van pár olyan egyszerű szokás, melyek segítenek elérni a hosszú távú céljaidat ebben az évben! Az emberek gyakran hiszik azt, hogy nagyon szélsőséges dolgot kell tenniük, hogy elérjék céljaikat, de…..
A fitness egy életforma számomra. Szeretem képezni magam és ezt a tudást átadni másoknak. Elégedett vagyok egy kemény edzés után legyen az a sajátom, vagy a vendégemé, mert tudom erősebbé, egészségesebbé válhatok, illetve válhatnak azok, akik engem választanak edzőjüknek. Szeretek segíteni az…..
Arról már mindenki hallott, hogy nem minden zsír egyforma, tudjuk a túl sok zsír súlyos egészségügyi kockázatokkal jár, de van speciális csoport az omega-3 zsírsavak, melyek igen hasznosak. 3 különböző fajtája van: eikozapentaénsav (EPA)  dokozahexaénsav (DHA)alfa-linolénsav (ALA) Az EPA és a DHA…..
A második részben a táplálkozáshoz kapcsolódó tévhitek kerülnek terítékre. Táplálkozással kapcsolatos tévhit #1 Túl sok fehérje rossz Kezdjük azzal, hogy a fehérje a nyers építőanyaga az izomnak. Fontos szerepe van az izom javításában és növekedésében. Ha keményen edzel, az aminosav ellátásodat…..
Hölgyek esetében az edzés és a táplálkozás tekintetében szükség van arra, hogy a fikciókat a tényektől elkülönítsük.Rengeteg információ kering az neten, a női magazinokban, melyek félrevezetőek.  Edzéssel kapcsolatos tévhit #1: ha nagy súlyokat emelsz, úgy fogsz kinézni mint egy férfi Ez a…..
Ha ebben az évben is megfogadod, hogy a következő évben vékonyabb leszel és megváltozik a mozgáshoz étkezéshez való viszonyod, akkor nem vagy egyedül. Felmérések szerint ugyanis az újévi fogadalmak képzeletbeli listáját a fogyás vezeti, de ez a felmérés azt is megállapította, hogy az emberek 76% (!)…..
A téli időszakban, a sütőtök újra előtérbe került. És ez milyen szuper dolog! Miért is? Mert a sütőtök alacsony kalóriatartalmú, tele van antioxidánsokkal, rostokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A sütőtök sokoldalú zöldség, hiszen lehet köret, süthetünk belőle kenyeret, pitét, vagy akár…..
Megállapíthatjuk, hogy kevés nő van aki elégedett lenne a fenekével. Pedig lehet változtatni rajta. (Amennyiben edzői segítséggel szeretnél a fenekeden változtatni, írj üzenetet, segítek. ;) ) Tekintsük át milyen izmokról beszélünk: A feneket alkotó izmok: Gluteus Maximus (nagy farizom) - a…..
A koenzimek olyan anyagok, amelyek elősegítik a enzimek aktivizációját. A Q10 koenzim lényegében egy vitamin, illetve vitamin jellegű anyag, ami természetes módon megtalálható az emberi szervezetben Klinikai kutatások azt mutatják, hogy a Q10 koenzim nagyon fontos szerepet tölt be…..
A spirulina ehető alga,mely gazdag tápanyagokban, magas B-, C- és D-vitamintartalmú étrend kiegészítő. Immunrendszert erősítő hatása van és a sportteljesítményre is kedvező hatással bír. A spirulina 65%-a fehérje, és a magas vitamintartalom mellett tartalmaz  ásványi anyagokat, úgy mint a kalcium,…..
Felkészültél egy fárasztó edzésre?  Ha azt akarjuk, hogy a teljesítőképességünk magas szinten maradjon, az edzés előtt a megfelelő ételeket kell fogyasztanunk. Ha nem eszel az edzés előtt, az alacsony vércukorszintet eredményezhet, ami fáradtságot és szédülést okoz. Ha…..
Bizonyára hallottad már ezt  a mondást: Az vagy amit megeszel.  A diéta egyik legnagyobb hatását az általános egészségre gyakorolja. Az alábbi élelmiszerek segítik megtisztítani az artériákat és segítik megelőzni a szívinfarktust. Mi is az artéria? A szívtől elvezető nagy ereket hívjuk…..
Legyél bármilyen korú, a fittség nagyon fontos, és életkori sajátosságokat figyelembe véve, ezeket teheted: Lehet, hogy éppen most kezded   az egyetemet,   egy cégnél a karriered, gyermekvállalásra készülsz, lehetsz nyugdíjas, ez most a remek alkalom, hogy fittebb legyél mint valaha. Mert…..
Első körben az edzettjei egészségét tartja szem előtt. És második és harmadik körben is. Példát mutat, inspirál, naprakész. Igen, sok edző van, sőt rengeteg, szembesülök vele minden nap, mindenki ezzel szeretne foglalkozni, de fontos (lenne), hogy szeressük alapvetően az embereket. És ne csak a…..
Globális probléma, az elhízás, és minden egészségügyi probléma, ami ezzel jár. Pedig odafigyeléssel javítható lenne az életminőség.  Magyarország a 2016-os év elején mért adatok alapján Európa legelhízottabb nemzete. Odafigyeléssel sok dologban tudnánk változtatni.  Rengeteg finomított cukrot,…..
Ajánlott bevitel: 20 testsúlykilogrammonként 1 liter, tehát egy 60 kilós felnőtt esetében ez 3 liter!! 1. életadó anyag : azaz élet nem létezhet víz nélkül. Folyamatosan pótolnunk kell, hogy megfelelő hidratáltságban tartsuk. A víz csodaszer lehet, számos gyakori betegséghez,…..
Ha szeretnéd építeni az izomszöveted és erősödni akarsz, akkor valószínűleg kiemelt figyelmet szentelsz az edzéstervnek, a kiegészítőknek, és azon gondolkodsz, hogy a diétába milyen élelmiszerekre van szükség, hogy erősítsd a szervezeted. De gondolkodtál már a D-vitamin beviteledről? Mi is az a…..