Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KenSentMe

0 bejegyzést írt és 2491 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egy szerető, több szerető kérdés szerintem már sokunk fejében megfordult. Mi van akkor, ha valaki olyan szerencsés, hogy egyszerre több szeretőt is tud tartani? Ebben a helyzetben elképzelhető, hogy a szeretők tudjanak egymásról, vagy kizárt, hogy elviselnék a "vetélytársakat"?…..
KenSentMe 2013.05.11 02:36:19
@kovi1970: Elfogytak a pontok, csak a kerdojelek fiokjaban maradtak meg irasjelek, ezert aztan a megmondom-a-tutit stilus helyett ez az udvarias, en-nem-tudok-semmit-teged-kerdezlek-nyajas-olvaso valt uralkodova. De lehet, hogy a szerzo tenyleg valami nagy ossznepi osszeborulasra es otletelesre szamit, hogy vegre kideruljenek az elet nagy kerdeseire a valaszok, pl. hogy aki harom szeretot tart, az kotelezoen borotvalja-e a honaljat es vajon milyen gyakran jar borgyogyaszhoz.
A gonosz tengelye, személyi kultusz, éhezés, atombomba, Rodong és Taepodong rakéták, amelyek Hawaiira és Colorado Springsre irányulnak (még szerencse, hogy nem tudják, hol van), egy jóllakott óvodás és csontvázfejű tábornokok, akik reszkető ujjukat a piros gombon tartják.”…..
ADrenalin IQ aktivált QR-kód 2013.05.08 13:28:48
Izraelben a rangos egyetemi karokra csak rendkívüli tudással és kimagasló pontszámokkal lehet felvételt nyerni. A TBWA az "első felvételi rostához" okos játékot készített: egy hiányos QR-kóddal ellátott képeslapot, rajta néhány furfangos tesztkérdéssel. Minden helyes válaszhoz…..
Ma már azt nem tudnád elképzelni, ki az, aki nem hallott még a számítógépről, az kilencvenes években még magyarázni kellett, mi is ez a masina. A videóban szereplő hölgy szerint a DOS-t és magát a számítógépet használni nem nehéz, olyan, mint kitakarítani a házat. Pár…..
KenSentMe 2013.05.04 11:55:01
@Fatal Error! System Halted!: A Dos-t nem elmagyarazni kell, hanem elfelejteni. Osszehasonlitva egy tisztesseges mai Unix shellel az ember onkentelenul is rangatozni kezd, kegyeletbol talan azt mondanank, hogy eljart felette az ido, pedig uj koraban is csak olcso masolat volt.
Mivel az észak-koreai rezsim felszólította a külföldieket, hagyják el az országot, mert nem tudják garantálni biztonságukat, felmerül a kérdés, hova menjenek az észak-koreaiak? Azok, akik már végképp nem akarnak ott élni, vajon hova mehetnének? Legálisan sehova. Illegálisan…..
KenSentMe 2013.04.06 21:58:00
@zobod: En meg arra vagyok kivancsi, hogy ha valaki eljut Del-Koreaba, megtanul angolul, szerez egy atlagos munkat, es este hazamegy, lerakja a mobiltelefonjat, elolvassa a mailjeit a szamitogepen es leul a teveje ele, mikozben tele van a hutoje, akkor vajon mi motivalja arra, hogy sziveben az Eszak-Koreai rezsimet eltesse tovabbra is.. ne felejtsd el, Delen meg a kozepreteg alja is sokkal jobban el, mint Eszakon a leggazdagabbak.

Persze lehet, hogy ezek az arcok is elolvassak a Zabhegyezot, aztan maris rakjak a taskajukba a pokolgepet, es mennek robbantani .. alapvetoen engem is erdekelne mondjuk ez, de foleg a pszichologiai hattere miatt.
Ha zárkózott, introvertált embernek való foglalkozásról beszélünk, sokaknak egyből egy programozó ugrik be, aki egész nap ül a számítógép előtt, munkaidejében és szabadidejében egyaránt. Pedig ennél jóval bővebb azon foglalkozások köre, melyekben egy introvertált jól…..
KenSentMe 2013.03.09 11:53:56
@midnight coder:

1.) Egy jobb helyen a mezei programozo "vedve van" a vilagtol, a fonoke az, aki megvedi a vilag osszes menedzseretol/marketingestol, a ceg szervezete pedig a mezei ugyfeltol. A legjobb helyeken meg projekt menedzser sincs, hanem a legtaposabb programozoik vezetik a projektjeiket 10+ ev gyakorlattal, es aki nem akar n x annyi fizetesert masokkal gyotrodni, az nyugodtan kalapalhatja a billentyuzetet elete vegeig (vagy amig ki nem szuperaljak). Szerintem az mar valahol gaz, ha egy vallalat "univerzalis" embereket keres, ez mindig a penzhiany/a kaotikussag jele. Minden kepesseg csak egy masik elleneben fejlesztheto, keves a Leonardo Da Vinci. A legjobb programozoi munkahelyek ugy neznek ki, mint egy jatszoter, es elo nem fordul, hogy technikai problemakon kivul massal is talalkozol.

2.) Az, hogy valaki introvertalt, az nem azt jelenti, hogy nem tud kommunikalni. Meg egyes autistak is meg tudnak tanulni muveszi szinten irni, az mas kerdes, hogy komoly problemat jelent nekik mas emberek felismerese. Introvertaltnak lenni annyi, hogy nem nyilsz meg, nem keresed masok tarsasagat, nem vagy eleg erdeklodo masok problemai fele. Ezek olyan gatlasok, amik adot esetben megakadalyozzak a szocialis kapcsolatok kiepiteset, masok tul hidegnek es lelketlennek tartanak. De ettol meg lehetsz udvarias, megtanulhatsz normalisan beszelni, es ha megkerdezik toled, hogy az X szerveren futo Y applikacio logjaban mit jelent az a harom errorral kezdodo sor, akkor nyugodtan eloadhatod az elmeleted irasban vagy telefonon, hogy szerinted kit kell miatta lebaszni. Seki se varja el, hogy legyel kreativ, jarj szines ruhakban es nyilj meg.

Szoval szvsz ertsd meg jobban, mit jelent introvertaltnak lenni, attol, hogy introvertalt valaki, meg nem feltetlenul antiszocialis barlangi troll.
KenSentMe 2013.03.09 16:04:14
@bruttó tömeg: Mi van akkor, ha van egy X eve fejlesztett millio modulbol allo (es ezerszer millio dollar erteku) program, es abba bele kell nyulni? Ha azt at kell tervezni es modositani kell, pedig a tervek mar regen nincsenek meg, az eredeti gardat mar regen kirugtak, mert amikor indult a ceg, meg kicsi volt, a bevetelbol csak atlagos es atlag alatti programozokra futotta? Mi van, ha a rendszer a konkret inputokra beszarik, ki fogja megkeresni a hibat, ha megvan a hiba, ki fogja elkesziteni a javitast ugy, hogy az ne okozzon tobb hibat a kodzsungelben, mint az eredeti hiba? Ebben nem segit a debugger. Miert van az, hogy az osszes sikeres startup es techceg a programozoik tudasa miatt lett sikeres, a Facebook csak annyival volt jobb a tobbi kozossegi oldalnal es a Google csak annyival volt jobb a tobbi keresonel, amennyivel nagyobb zsenik kezdtek el irni?

Sulyos kerdesek ezek, es kicsit erosnek erzem a kijelenteseidet.

Nem kell bedolni a buzzwordoknek, a mernoki-programozoi tudas es gondolkodas meg jo sok evig nem fog elavulni, egy bizonyos szint felett nem lesz potolhato a programozovilag "multiasitasaval" (vagyis: bontsuk szet a feladatot, minden reszfeladatot csinaljon egy minimalis tudasu es barmikor potolhato ember, akinek viszont legyen egy hangzatos neve, hogy buszke lehessen ra, hogy o nem csak programozo, es teleirhassa az eletrajzat buzzwordokkel). Kis szoftverekre lehet ezt csinalni, ott, ahol nem kritikus a minoseg/sebesseg, valami szar szoftvert gyart a multiceg, lehet ezt csinalni, csucstechnologianal, millio soros legacy kodnal ezt nem lehet megcsinalni.

Az a baj, hogy nem gondolkozol nagyban. Az is csak egy "programozo", aki ott ul pl. a Microsoft kozpontjaban, aztan, ha jon egy hibajelentes, belenez a kodba (nem, nem a dokumentacioba, fogja, elolvassa a kodot), rajon, hol a gebasz, aztan kitalal egy javitasi lehetoseget, amit persze masokkal egyeztet, ha nem trivialis. Nos, o nem "code monkey", de nem is "modelleket epit". O csak egy rendkivuli kepessegekkel rendelkezo programozo. Lehet, hogy hetente csak 3 sor kodot ir, mert koddal mar ugyis tele van a padlas, de a mestersege a programozas.

Ez a munka egyaltalan nem monoton, de a szoft szkillek csak mersekelten segitenek. Attol nem fogod melyebben megerteni az emberi aggyal alig atlathato modellt, ha megkerezed tole, milyen az idojaras. Attol nem tamad egy jo otleted, hogy az irodai intrikak nagymestere leszel.

Az introvertaltsag egyaltalan nem haszontalan dolog, ha megfelelo kepessegekkel parosul. Ahol egy-egy zsenialis megoldassal dollarmilliokat lehet keresni, oda tenyleg lasszoval fogdossak a szakiranyu kepzettsegu autistakat.
Mivel a legutóbbi vendégeim megszámlálhatatlan alkalommal mondták el, hogy mennyire jó barátok és mennyire nagyon jól értik egymást, rákérdeztem a tegnap esti vacsoránk közben, hogy miért nem alkotnak egy párt, ha ennyire tökéletes a kapcsolatuk? Erre higgadtan válaszoltak, hogy…..
Kenőpénzt kellett volna fizetnie a jogosítványáért egy tanulóvezetőnek, de ő a vizsga előtt inkább szólt a TI-nak, és mi a rendőrséggel közösen elintéztük, hogy elfogják a korrupt oktatót. De a tanulóvezetőnek így is többe kerülhet majd a jogosítvány.     Február…..
A kormány „mestertervének” részeként felsorolta: az ország pénzügyi- és energiafüggésének megszüntetését, a devizaadósok megmentését, valamint azt, hogy mindenki találjon munkát itthon. Tízezer exportáló, tizenöt magyar multi lesz, ötven százalékra csökken az…..
GrandRieux posztja Császár István 1998-ban megboldogult magyar író Tiszta hazugság című – ezt nyugodtan vegye a blogolvasó könyvajánlónak, -- kötetének egyik rövid írásában találtam ezt a szakaszt: „Nem tudom…de néha félek. Mi lenne, ha a történelem valamilyen…..
A hallgatói tiltakozásoknak és a kormányzati érvelésnek egyik kiemelt eleme a röghöz kötés kérdése. A kormány eltökéltségét jól jelzi, hogy az alkotmánybíróság által a röghöz kötéssel ellenében felhozott érvek, és a hallgatóknak tett saját ígérete ellenére, az AB-t…..
KenSentMe 2013.02.19 00:57:37
Erre utolag jottem ra, de rohadtul megeri tanulni. Tenyleg, keves dolog van, amire ennyire lehet epiteni, amig a vilagban letezik majd civilizacio es leteznek olyan munkaszervezetek, amiknek a megfelelo mukodesehez esz kell, addig ezeket okos es tanult emberek fogjak iranyitani, legyenek szo akar jogaszokrol, mernokokrol, orvosokrol, kozgazdaszokrol, menedzserekrol vagy marketing-szakemberekrol. Szoval nem feltetlenul allami szolganak, ovononek meg tanarnak erdemes tanulni, hanem valami olyan szakmat kell keresni, amit eselytelen esz nelkul muvelni. Mert ha ez bejon es beindul a szeker, leginkabb csak azt sajnalod majd, hogy tul sokat voltal reszeg ilyen-olyan egyetemi bulikon, es nem tanultal megtobbet es nem vagy 2x olyan okos, mert akkor 2x gyorsabba es jobban reagalnal a kihivasokra es 2x olyan gyorsan ernel el meg tobbet.

Es soha senki se mondta el, hogy ha veszed az idot es a faradsagot, es eros vagy, es minden IQ tesztet ki tudsz tolteni kozel max pontosra, ha mindent azonnal megertesz, ha gyorsan tanulsz, ha beszelsz 3 nyelvet folyekonyan, es jobb fej vagy mindenkinel (vagy gecibb vagy mindenkinel, a szakmai elvarasok fuggveyeben), jo vagy a szakmadban es minden mas szempontbol is rendben vagy, nem vagy depresszios vagy mufurc vagy balfasz es ennek megfelelo egyetemre jartal, nem melegedobe, akkor adott esetben siman a szadba repul a sultgalamb, kerned sem kell. Az gyotrelmes, hogy ez az egesz magyar remenytelen rogvalosag azt tanitja neked, hogy nincs eselyed, veszteni fogsz, gyenge vagy, ne harcolj, viseld a sorsod, mekiben vegzed vagy kurvakent, anyad es apad is ehezett, pedig ertelmisegiek voltak es neked is csak a panel jut.

Pedig nem igaz es ezt elhinni a legrosszabb. Annyi lehetoseg van egy muvelt, tanult, tokos emberek, mint egen a csillag. Az igazsag az, hogy ha tenyleg minden energiadat a novekedesre es a tanulasra forditod, es a vegen megutod azt a bizonyos szintet, akkor maximum annyi lesz a gondod, hogy utana mindig meg kell utnod a szintet, kulonben jaj neked, sosem a krumplileves aran fogsz agyalni. Ott mar tenyleg csak azt fogod sajnali, hogy nem hittel jobban magadban es nem dolgoztal meg tobbet, mert ott majd minden csak ezen mulik.

Az, hogy az emberek 90%-nak ez nem adatik meg ilyen-olyan okokbol, es folyton az ellenkezojerol hiresztelik a faszsagaikat, attol meg nem kell beszopni, amit mondanak. Keves jobb befektetes van annal, mint huszonvalahany eves korodig napi x oraban erositeni es okositani magad, ha van kepesseged hozza, hogy amit tanultal, azt jol csinald.
Városi túlélő A rejtekhely 2013.01.06 14:25:31
A preppereknek két fő veszélyforrással kell számolniuk, ha a felszerelésük biztonságáról van szó. A felhalmozott készlet odaveszhet önhibájukon kívül (megromolhat, megsemmisülhet), vagy külső tényező miatt (lopás, rablás). Ebből kifolyólag minden komoly preppernek érdemes…..
Hé eltársak! A Szabványügyi Hivatal, vagy mi, a kezünkben van már? Mert akkor egy apró módosítás a vagonok méretén és máris nyolc vagonnyi forintra nő Magyarország uniós támogatása a következő hétéves ciklusban.Nézem miniszterelnökünket, ahogy tájékoztatja kedvenc…..
Nem kell aggódnod, ha nincs kedved diákhitelt felvenni, vagy éppen azt az egyetemet racionalizálják be ahová jelentkezni akartál. Tárt karokkal vár a követeléskezelő-szektor. Több mint 900 milliárd forint vár még behajtásra! És a piac folyamatosan bővül... Gazdaság…..
Szakad az LMP frakció is? A Milla mégsem akar pártot? Mesterházy Gyurcsány után Bajnait is lenyomja? Jávor Párbeszéd Kft-t alapít? Az ellenzéki káosz kibogozásában már meglehetősen sok mindenki elveszett, de mostanra kitisztulni látszik a kép. Az LMP szakadásánál ugyanis…..
Mindig is tudtam, hogy vannak "érdekes, fura", bár inkább betegnek nevezhető lányok. Értem  én, hogy telített a piac; egyre több lány vág bele ebbe, és mint a cégeknél: megy a verseny a vásárlókért, de azért egy határt meg kell szabni. Jó néhány lány képes arra, hogy…..
KenSentMe 2013.02.04 23:19:41
Egyebkent en ezt nagyon imadom a nokben, marmint amikor egymast kezdik el kurvazni. Akinek 3 pasija volt, az ugye ugy velekedik, hogy mindenki kurva, akinek mar 10 pasija volt. Akinek 10 pasija volt, az azt mondja, hogy mindenki kurva, akinek 20-nal tobb volt. Akinek volt 200 pasija, az siman lekurvazza az 500 folott jaro csajokat, stb. Ugy latszik, hogy ez profi kurvak kozott is megvan, pl. aki lefurdeti a vendeget baccpapucsban, az egy profi szolgaltato, mig aki a kuka mellett is lecidazza a csovest, az a bugyuta, ostoba kurva..

Meg egy eszrevetel: minden szakmaban vannak kontarok es dilettansok. Ott vannak a hetvegi gyorstalpalot vegzett grafikusok, akik teledekoralnak barmilyen kirakatot, a programozo pistikek, akik weboldalt heggesztenek 2 liter tesco cola-ert cserebe, a kuruzslok, akik barmilyen bajt meggyogyitanak, a meg nem ertett irok es muveszek, akik soha egy konyvet nem adnak ki es egy kepet nem adnak el, a lakotelepi garazssor bugyraiban szivessegekert dolgozo autoszereloi ...

Tudod, mi a kozos ezekben? Hogy egyiknek sincs eselye arra, hogy egy normalis helyen normalis munkat szerezzen, es olyan tavol vannak a valodi szakemberektol, hogy eszebe se jutnak egymasnak. Ahogy egy nemzetkozi szintu kepregenyrajzolo eletere sincs egy sufnigrafikus semmi hatassal, ugy a ferrarigyarban dolgozo szereloket sem befolyasoljak a lakotelepen butykolgeto apukak. Mas dimenzioban mozognak. Elobbiek pontosan tudjak, hogy ok a tehetseguk es kepessegeikkel egyutt is majd beszarnak, mire tartjak a hataridoket, es hogy egy wannabe Rocky Balboanak erre eselye sem volna...

Az mar baj, ha a dilettansokkal kell versenyezned es oket kell ruhellened, mert ez mutatja, hogy nagyon kispalyan jatszol.