Regisztráció Blogot indítok
Adatok
finance

42 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megvan a maga oka annak, hogy az emberek 99%-a nem igazán kedveli a Wall Streetet. Ezt testesíti meg Jamie Dimon, a JP Morgan vezérigazgatójának tegnapi pimasz megjegyzése is. Egy egyszerű kérdésre miszerint mennyire számít a tőkemegfelelési mutató az ügyfelek betételhelyezésénél,…..
Dotkom Krízisben az Apple 2012.11.08 22:36:36
A tőzsdén legalábbis mindenképpen. Keményen elpáholták a részvényt a napokban, letört mindenféle mesebeli szinteket, esik mint a kő. Rég volt hasonló az Apple piacán, az árfolyam már több mint 23 százalékkal jár az előző, 700 dollár környéki csúcs alatt. Ilyen…..
finance 2012.11.16 23:29:54
@janper: Szerintem a diverzifikáció túlértékelt. Akkor jó ha más pénzét kezeli am ember és csupán az a célja hogy egy benchmarkot megverjen. Senki nem gazdagodott még meg belőle. Sokkal eredményesebb, érdekesebb egyes sztorikba, termékekbe, vezetőkbe fektetni hosszabb távon. Például az Applenek kikövezett útja van egy olyan szegmensben ami önmagában hatalmas növekedés előtt áll. Még piaci részesedés csökkenéskor is nő a profitja. Ráadásul hatalmas készpénzállományával K+F és akvizíció lehetőségei is magasak. Úgyhogy legfeljebb túlértékelési kockázata lehet. Azonban egy 30%-os leértékelődés után szerintem erről sem beszélhetünk. Már csak az a kérdés (mint mindig) hogy hol érdemes beszállni.
Mindannyian tudjuk, hogy több nő kellene a tech szektorban. Több női befektető. Több nőnek kellene tanulni műszaki tárgyakat. Több nőnek kellene programozni tanulnia középiskolában vagy hamarabb. Bla, bla, bla. Akkor gondoljuk ezt kicsit tovább.. Néhány évvel ezelőtt amikor még…..
Első kézből kapunk erről tanácsokat egy központi bank (ex) elnökének feleségétől. Philipp Hildebrand nemrég lemondott svájci jegybankelnök felesége avat be minket hogyan hajtana végre egy ilyen tranzakciót ha ez volna a szándéka.1. Ha ilyesmit csinálsz ne lépj kapcsolatba a…..
finance Unicredit 2012.01.10 00:27:00
Ahogy azt a 2012-es előrejelzésben írtam, az olasz Unicredit csoport szilveszter óta majdnem 50%-os esésével vannak tele a címlapok. Csak a mai napon nyolcszor kellett felfüggeszteni a papírt. A bank ugyanis "sikeresen" próbálkozott tőkeemeléssel, és ezt az egész olasz…..
finance Jóslatok 2012-re 2011.12.30 18:17:00
Itt az év vége úgyhogy eljött az idő hogy összegezzük a 2011-es évet és megtippeljük mi vár ránk 2012-ben. Az idei év nem igazán kedvezett a tradereknek, nem nagyon volt könnyen kereskedhető trend, illetve ezek lefutási ideje is lerövidült. Kereskedési lehetőségek azért bőven…..
Tanárúr kérem, rájöttem kérem alásan, hogy a végtörlesztés miért is megy olyan döcögősen! Mikor kezembe került Frici régi írása, fölviláglott bennem, hogy a bankok mit sem változtak száz év alatt... s belémhasított a fölismerés, hogy ezt megosszam a kedves olvasókkal. Ne…..
Szerdán jelent meg Szalay-Berzeviczy Attila cikke az indexen, ami elsősorban a magyarországi helyzettel foglalkozik, de kitekintést nyújt a globális viszonyokra is. A szerző korábbi BÉT elnök, az Unicredit Global Securities vezetője, de írásában nem tünteti föl tisztségét és a…..
Valódi géniusz távozott közülünk, aki megváltoztatta a világot. Életemet meghatározó inspirációt köszönhetek neki. ..
finance 2011.10.06 02:42:07
A BBC News-nak adott interjúban Alessio Rastani kertelés nélkül elmondta amit mindannyian tudunk, mégis kínos kimondani. Az angol nyelven tudók megnézhetik a videót lent. Olyan kijelentések hangzanak el mint: "Ez a gazdasági válság olyan mint a rák, ha csak vársz és vársz…..
Magyarországon a lakosság és a vállalatok is a pénz hiányára panaszkodnak, miközben az USA-ban már létezik bank, amelyik a hozzá befolyó betétekkel nem tud mit kezdeni: kamat helyett kezelési költséggel téríti el a pénzeket, mert nem tudja kihelyezni. Előző bejegyzésünk…..
finance Tanácsok a nehéz időkre 2011.08.08 18:30:00
Mostanság ahogy ismét a piaci nehézségektől hangos a média egyre több laikus ismerősöm kérdezni, hogy mire számíthat és milyen tanácsokat tudok adni. Azt gondoltam hogy ebben a posztban összegyűjtöm tehát az általánosságokat, úgyhogy ez inkább a tapasztalatlanabbaknak…..
finance Amerikai adósságplafon 2011.08.02 01:15:12
Amit tudni kell az amerikai belpolitikáról az adósságplafon kapcsán: West Wing   ..
Sok blog posztban olvastam elmélkedéseket arról mire fogja használni, esetleg milyen akvizíciókat fog végrehajtani az Apple a hatalmas készpénz állományával. A minap ez is szóba került amikor egyébként arról beszélgettünk, hogy buborék van-e a technológia szektorban.…..
finance Heti amerikai piac 2011.05.16 07:00:00
A mai világban olyan gyorsan változnak a dolgok, hogy minden 1 évnél távolabbra mutató előrejelzés vagy elemzés egyszerűen irreleváns. És ami utólag nyilvánvalónak tűnik az valós időben sosem az. Ez teszi a kereskedést izgalmassá, ettől lesz kihívás. Vannak időszakok…..
Soha senki nem fog tudni shortolni vagy eladni pont a csúcson, és soha senki nem fog tudni venni a mélyponton. Természetesen néha megesik, de általánosságban el lehet mondani hogy egy kis szerencse mindenképp kell hozzá. A magyar és külföldi tőzsdéken is hemzsegnek a történetek…..
A múlt héten kristályosodott ki egy változás a piac viselkedésében, amikor az alacsonyabb betájú, "unalmasabb" papírokban indult meg a mozgás mint Clorox, Intel, Proctor&Gamble, hogy csak egy párat említsek. Miközben a magasabb betájú Russel-2000 és feltörekvő piaci…..
finance Ezüst Margin 2011.05.11 18:39:00
Az utóbbi napokban hatalmas felzúdulást lehetett érezni az ezüst kereskedők körében a COMEX-en az elmúlt 10 napban történt margin emelések sorozata miatt. Sokan vádolták a CME-t indokolatlan változtatásokkal. Számos jó cikk született a témával kapcsolatban. Azt hiszem eljött az…..
Nézzük mik történnek az amerikai piacokon és az azokat tükröző ETF-eken.S&P-500 - SPY - Természetesen egy hosszú, nehéz héten vagyunk túl ami eléggé csapkodó volt és amit a hírekre való reakciók vezéreltek. Szóval a kockázatkerülő kereskedőknek és befektetőknek…..
finance Társadalmi felelősség 2011.03.20 16:23:00
Sokszor szídják a spekuláció által nyerészkedőket, általában alaptalanul. A nyilvánvalóan a hozzáértés hiányára építő és az egyszerűen törvényellenes irreális hozamokat igérő társaságoktól eltekintve, a pénzügyi spekuláció nemcsak hogy szerves része a gazdaság…..
A bejegyzés szerzője: Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. Igazgatótanácsának elnöke Válság? Ki beszél itt válságról?  A 2010 évi világgazdasági és tőkepiaci folyamatokat áttekintve az első gondolatunk, hogy a 2008-2009 évi gazdasági- és pénzügyi válság csak…..
S&P-500 - SPY - A mai napon egy fél százalékos növekedéssel zárt a piac, ahogy a hírek követték a trendet. Jó hírek érkeztek a piacra, többek között kedvező foglalkoztatási adatok, amire a piac pozitívan reagált. Először úgy nézett ki, hogy lefelé gapeltünk, de jöttek a…..