Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GallaiG

0 bejegyzést írt és 228 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyaralgatunk, nyaralgatunk? Mindenféle országban jövünk megyünk internetezgetve? Hát tessék, ez az eredménye, aki nyaralni tud az fizetni is. Legalábbis ilyen hozzáállást érzünk a szolgáltató részéről (és azért megelőlegeznénk néhány ilyen kommentet is, khm). Az érdekesség, hogy a Telenor elismerte…..
GallaiG 2019.07.12 11:20:30
@havrilla:
"A részletes híváslistához komoly adatvédelmi szabályok vannak, nem lehet csak úgy egy ügyfélszolgálatnál megnézni."
Nem igaz! Más EU, de valóban demokratikus országok polgárbarát, valódi ügyfélszolátainál semmifél "adatvédelmi" gondot nem okoz, hogy RÖGTÖN a hívások után láthassam akár a Neten az erről szóló részletezést. Olvasd el az egy órával ezelőtti hozzászólásomat!
GallaiG 2019.07.12. 10:08:39
Másrészt a "komoly adatvédelmi szabályok"-on amúgy is röhögnöm kell, amikor a magyarországi ügyfél-"szolgálat" postán, sima levélben kiküldött részletezése szabad prédája annak , aki felbontja a postai úton - személyes példámban megtörtént eset! Az interneten, jelszóval védett tartalom ennél nagyságrendekkel védettebb - ha már itt tartunk. Amúgy meg a saját adataim biztonságáról nekem van jogom döntetni. Tragikomikus hazai gyakorlat, amikor az állampolgár védelmére - jobb helyeken - kigondolt megoldásokat hazánkban az állampolgár ellen fordítják.
GallaiG 2019.07.12 11:32:34
@GallaiG:
semmifél "adatvédelmi" gondot nem okoz = semmiféle "adatvédelmi" gondot nem okoz
Levente a kánikula közepén szerette volna magával vinni az ebéd mellett megmaradt ásványvizét, ám azt nem vihette ki a Vakvarjúból. Nem tűnik nagy dolognak, de ha már kifizette, ha már szomjas, mi ebben a probléma? Az üveget még a betétdíj kifizetése után sem vihette birtokon kívül. Na de vajon…..
Svédországba költözésünk óta több tucat itt élő, vagy valaha itt élt magyar véleményét olvastam a svéd egészségügyről, és 90%-ban csupa negatív véleménnyel találkoztam. Volt aki feketén-fehéren leírta, hogy aki túl akar élni, az jobb, ha inkább Magyarországra jár orvoshoz. Általában nem nagyon tudok…..
GallaiG 2019.05.28 10:09:21
@dani740: Csak poén volt, nem komoly. “A Svedeknek veguk van” Nem könnyű érteni, de viccnek szánta.
GallaiG 2019.05.28 15:48:57
@Rotoxis: Ha Magyarországon "hisz évig" mentőztél, akkor az engem feljogosít a következőre: a bandád ölte meg az apámat, mert nemhogy nem jöttetek ki a sztrókos apámhoz - akiről nyilvánvaló volt az első perctől, hogy az van neki -, hanem kifejezetten átb@sztatok. Amikor többszöri sürgetésre is csak azt hazudtátok, hogy "külditek a segítséget". Aki a másfél óra múlva odacsoszogó ügyeletes orvos volt. Amikor aztán magam vittem a stroke sürgősségire - mindenestül 15 perc alatt - akkor persze kiderült, hogy tényleg az volt neki. Miután pár nappal később meghalt, csak azért nem csináltunk belőle büntetőügyet, mert előrehaladott rákja miatt talán csak hetei, hónapjai lehettek hátra.
Számos esetet tudok a hasonló hozzáállásotokról: Például a forgalomban dühöngve rohanó, a cél épület kapujában megálló mentőről. Ahol a fölcsöngetés előtt egy hosszú, nyugodt smárolásra még bőven maradt ideje a szakszemélyzetnek. Vagy hogy a segélyszámot hívóknak szóló legfőbb mondanivalótok: "Anyádat hívd!"
Nem sorolom, mert csak fölmegy a vérnyomásom azon, hogy még neked van pofád anyázni. Úgyhogy én is összefoglalom a lényeget:
anyád!
A szomszédunkban élő, az Index.hu által "terrorcsaládnak" nevezett emberek viselkedése miatt a három kislányunkat éveken át állandó rémálmok gyötörték. Szinte napi rendszerességgel álmodtak saját vagy testvéreik életének kioltásáról, súlyos sérüléséről. Szülőként elviselhetetlen volt, amikor reggel…..
Január 27-én, vasárnap, volt a Holokauszt emléknapja.  Rengeteg filmnek, könyvnek, cikknek és egyéb alkotásnak volt és lesz a központi eleme. Olyan téma, amiről mindig lehet és kell is beszélni. Viszont kevesen tudják, hogy a zsidó és más nem kívánt nemzetiségű (pl. roma) lakosság szisztematikus…..
GallaiG 2019.02.02 16:51:00
@BiG74 Bodri: Akkor segítek, bár talán nem kellene, mert ha elsőre nem érted, akkor másodikra se fogod - hacsak nem tetteted.
Cseréld ki a szövegedben az "oroszok" szót "németek"-re a "belaruszok"-at meg "osztrákok"-ra!
Minden stimmel.
Ettől pedig egyáltalán nem függetlenül az Index cinizmusa elfogadható ajánlattá igyekszik szépíteni a bekebelezést.
"Visszautasíthatatlan ajánlattá".
Amúgy meg érdekes, milyen fontos neked Putyin "jóságos szándékát" gyorsan "megmagyarázni" - mellesleg hamisan.
GallaiG 2019.02.02 17:11:36
@BiG74 Bodri: Bocsánat, de szerintem te lyukra szaladtál, mind a magyarázásommal, mind az indexes cinizmussal.
Egy kicsit körültekintőbben olvass, és több időt szánj értelmezésre!

@MAXVAL bircaman közíró: "Mo. távoli célja is a belarusz modell lesz. Más nincs." Eddig is tudta mindenki, aki figyelt, hogy a moszkvai KGB/FSZB központban a főnökeid ezt az utat szánják hazánknak.
Jobb lenne, ha minél kevesebb baj árán törődnétek bele, hogy más út lesz!
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI fotósainak munkáiból. Ma - rendhagyó módon - három évet ívelünk át 1963-tól 1965-ig. 1963. január 18. Hómarós ZIL teherautó és hómunkások tisztítanak egy utat valahol…..
GallaiG 2018.09.15 14:13:12
@JTom: Én nem minősítettem demagóg hülyeségnek a művedet, amit pedig minimum a címadás miatt megérdemelten kaphatnál. Azért meg főleg, hogy az MTI fotói "politikamentes" termékek. Józan olvasók maguktól is minősítenek. Az is igaz, nekem alapból bizonyára nincs a tiedhez hasonló "művelt" stílusom.
GallaiG 2018.09.15 15:09:42
@gigabursch: Nem az akkori rendszer minősítése a lényeg itt most - mellesleg kezd kevésbé utálatos lenni, mint a hozzá egyre hasonlóbb mai. Hanem a tárgyilagosság hiánya, a félrevezetés a gond. Ha konkrétumot akarsz, akkor például a soproni fotóknál illett volna megemlíteni, hogy nem volt könnyű odautazni sem. Már a vonaton, közúton "szűrték" a "disszidálással" gyanúsíthatókat. A Fertő tavi idillbe pedig még egy légy is csak külön engedéllyel juthatott be, ugyanis a vasfüggönnyel lezárt területen volt. Pecsétes különleges engedéllyel is csak reggeltől délután 4 óráig lehetett ott maradni.
Az új olasz kormánynak kár Orbán Viktorra fecsérelnie az idejét. A magyarországi demokratúra, vagy választási autokrácia gyakorlatilag egypártrendszert jelent. Búcsú a brüsszeli pénzesőtől, a franciák nem kívánnak több pénzt adni a demokrációból csúfot űző magar és lengyel kormánynak...
GallaiG 2018.09.02 17:56:12
@arabok balrol: Küzd a saját érdekeiért, persze, csak ne téveszd össze Orbánt az országgal! Meglátszik a választási eredményeken, az igaz! Tudod mi? A pártcélra költött, tehát elsikkasztott tízmilliárdok, meg az órákon át nem közölt választási eredmények, utólag "csökkenő" részvételi aránnyal. Amit boldogabb helyeken egyszerűen választási csalásnak hívnak.
GallaiG 2018.09.02 19:14:33
@balcán maxval bircaman: Szerintem sem dicsőség, csak a "dicsőséges" Szovjetunió propagandája fölötti irónia volt.
GallaiG 2018.09.02 20:17:31
@balcán maxval bircaman:
"A szovjet propaganda az esetek 80-90 %-ában hazudott."
Meg tudtál vele lepni, hogy igazat is tudsz írni.
Ez most te vagy? Vagy egy álbirca? :)
A Gallup International Association minden évben izgalmasabbnál izgalmasabb közvélemény-kutatásokat készít, többek között olyanokat, amelyek alkalmasak arra, hogy a Lemilblog szakértői olvasóközönségének ingerküszöbét is megugorják. Az egyik ilyenről fogok most beszámolni azoknak, akik érdeklődnek a…..
GallaiG 2018.08.23 11:39:45
@Berelhetoreklamfelulet: Aha, persze! "mindkét"
Pont, ahogyan "mindkét" Koreában. Ahol a Déli országrészt sikerrel védték meg a kommunista támadóktól. Így aztán mára a világ egyik legerősebb gazdasága, amelyik a Nyugat - európainál is magasabb eletszínvonalat biztosít a népnek. Szemben a kommunista északon éhenhaló milliókkal.
GallaiG 2018.08.23 11:51:40
@GallaiG:
eletszínvonalat = életszínvonalat
GallaiG 2018.08.23 12:36:44
@Berelhetoreklamfelulet: Szövegértés egyes! Nem mondtam, hogy délen demokrácia volt, ahogyan azidőtájt, a fennmaradásért vívott küzdelem során, Dél - Koreában sem. Ezt sem tagadtam. Arra hívtam fel a figyelmet, hogy mivé fejlődött a nyugati támogatású rész, és mivé a kommunista. Erre, tehát a lényegre, az állításra persze "elfelejtettél" reagálni. Csak csúsztatni és nagyképűsködni tudtál.
    Az "Azok a ’90-es évek” című sorozatunk keretein belül már olvashattatok a Disney délután és a mesesorozatok szinkronjairól, most azonban azok a klasszikus sorozatok következnek, amik ugyan valójában többségében a ’80-as években készültek, hozzánk a ’90-es években értek el, új korszakot…..
GallaiG 2018.08.22 12:16:36
@LtPetya: Látom, van valami köze a hazai szinkronhoz, ezért kérdéseim vannak. Előbb azonban megjegyzés az előzőekhez.
Német szinkronban dolgozó színész barátom élményei és saját tapasztalataim alapján tudom, hogy a "kiváló magyar szinkron" legendája hazugság. A kádári diktatúra egyik alattomos cinizmusa volt, hogy a két szép szemünkért erőltették a szinkront. A valóság ezzel szemben az, hogy az angol megtanulásától akarták minden módon elzárni a népet. Teljes sikerrel.
Kérdés 1.: Mikor jutnak el legalább odáig, hogy fognak egy PC - t, és felirattal látjuk legalább a stáblistát, és a filmben látható szövegeket. Nem pedig alámondják! Bele a film zenéjébe, és gyakran már a dialógusokba is! Ami botrány!
2.: Mikor jutnak el legalább oda, hogy a filmzenék szövegeinek fordítását aláírják? Ez már /még a 60-as években is általános volt.
GallaiG 2018.08.22 12:51:30
@LtPetya: Én meg jót röhögtem rajtad. Egyik kérdésemre se tudtál érdemben válaszolni, csak kinyilatkoztatsz, mellesleg valótlanságot. A pökhendi, semmitmondó böfögésed alátámasztja, hogy hazánk ebből a posványból se fog kimászni a következő száz évben.
fáymiklós Kéne, kéne 2018.08.19 07:48:49
Lezárták a Lánchidat, ettől az ember kellően nosztalgikus hangulatba kerül még a kerékpáron is, végre úgy láthatja ezt a részt, ahogy a tervezők elképzelték, akkora forgalommal és onnét, a híd közepéről. Milyen kis nyomott az Alagút keleti bejárata, de ez a nyomottság is mennyire felemelő. Biztos,…..
GallaiG 2018.08.20 12:57:17
@DFK: Demonstrálod, amit ír: egyesek számára milyen nehéz felfogni, amiről a bejegyzés szól.
Persze másik eset is lehetsz: vannak, akik csak tettetik magukat hülyének, hogy ne kelljen a tűrhetetlen, közösségellenes, ávós stílusra reagálni. Pedig ez is el fog múlni, mint minden betegség.
Magyar katonák Csehszlovákiában 1968. augusztus 20-án indultak el magyar katonák egy szomszédos ország megszállását elősegíteni. A Csehszlovákiában álomszerűen kezdődött és a nyár végéig kitartott, reményteli "prágai tavasz" sokak számára az elviselhető szocializmus ideálját fogalmazta meg, és úgy…..
GallaiG 2018.08.19 12:20:41
@M_R: köszönöm, amit bircának írtál. Olyan jó érzés, amikor mások megírják helyettem, amit én is gondolok.
Bumeráng Káderek országa 2018.08.17 02:04:37
Orbán Viktor rendszerét megannyi nézőpontból elemezték már, ezen elemzések többségének visszautasítását pedig a köztévé és a többi, az állam által üzemeltetett médiafelület, valamint az egyszerű kormánypárti szavazópolgárok együttes erővel elvégezték. Volt válasz minden ügyre, ami csak a Fidesz háza…..
GallaiG 2018.08.18 14:29:55
@GallaiG: gondolatjel jó helyre:

Csak azt nem értem, miért nem ébredtek rá, hogy amíg 2006. október 23-ért bocsánatot nem kértek - minden mismásolás, felelősség áthárítása nélkül -, addig Orbán bármit megtehet. Akkor is, ha az egészet ő, és az őt madzagon mozgatók szervezték. Ügyesek voltak, meg kell hagyni!
Épp 76 éve, 1942 augusztusában kezdődött az a szovjet katonai hadművelet, mely a 2. magyar hadsereg doni katasztrófájához vezetett. Az évfordulós alkalomból érdemes áttekintenünk a korabeli körülményeket és eseményeket...
GallaiG 2018.08.18 14:21:12
Látom, "előzetes moderáció" van, de talán 28 évvel a szovjet kivonulás után nem tilos megemlíteni, mi volt a szovjet hadsereg "feltámadása" és ereje mögött a II. Világháborúban. Az USA elképesztő méretű támogatása, "kölcsön" formájában, amit a Szovjetunió és jogutódja, Oroszország a mai napig sem fizetett vissza. Ez valahogy még ma is kifelejtődik szinte minden elemzésből:

hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6lcs%C3%B6nb%C3%A9rleti_t%C3%B6rv%C3%A9ny

Érdemes átolvasni a főbb, küldött tételeket:

Szovjetunió mai értékben kb. 1100 milliárd USD szállítást kapott.

Az USA-ból a Szovjetunióba 1941-1945 között szállított anyagok főbb tételei:

Repülőgép 18 735 db
Harckocsi, önjáró löveg 11 567 db
Vontatott ágyú 9600 db
Vasútra szerelt, mozgó villamos erőmű 60 db
Mozdony 1981 db
Vagon 11 155 db
Speciális tartályvagon 1000 db
Tábori telefon 189 000 db
Tehergépkocsi 375 883 db
Dzsip 51 503 db
Motorkerékpár 35 170 db
Traktor 8071 db
Nehézvontató 1200 db
Tüzérségi vontató 5500 db
Parancsnoki törzsgépkocsi 1700 db
Szállítóhajó 90 db
Tengeralattjáró-elfogó naszád 105 db
Torpedónaszád 197 db
Hajómotor 7784 db
Szögesdrót 45 000 t
Cipő- és csizmavasalat 10 500 t
Szerszámgép 500 000 000 $
Acéláru és acélszerkezeti idom 2 250 000 t
Fémáru 912 000 t
Réz 400 000 t
Cink 8000 t
Juta 13 000 t
Alumíniumlemez 250 000 t
Ólom 18 000 t
Gumi 38 000 t
Kőolajtermék 2 670 000 t
Robbanóanyag 345 735 t
Telefonkábel 1 000 000 km
Élelmiszer 4 478 000 t
Félcipő 15 000 000 pár
Bakancs 43 000 000 pár
Katonacsizma 15 417 000 pár
Ruhagombok 1 647 000 $
Pamutszövet 88 507 km

A fizetési feltételek szerint a kölcsön törlesztése a háború után
kezdődött meg. Nagy-Britannia 2006. december 31-én
utalta át az utolsó törlesztőrészletet az Egyesült Államoknak, a
Szovjetunió a törlesztést megtagadta!!!
Lefolyó- és vizesblokk nélküli éttermek, kempingek az északi parton és falból folyó víz a gyárépületekben. A szocialista építkezések gyöngyszemei...
GallaiG 2018.08.12 16:09:07
@sic!: "... műszaki kultúra...hozzáértés... Mo. a háború után kb. a nulláról indult, és azért az 1980-as évek végére eljutott egy egészen elfogadható szintre."
Ezt most komolyan el is hiszed? Pont fordítva történt: az 1980-as évekig tartott, mire a kommunista diktatúra kiirtotta az oktatási-, műszaki- és munkakultúrát minden vonalon, amiben Magyarország a világ élvonalába tatozott. Elég csak a világ második földalatti vasútjára gondolni, ami a kettővel ezelőtti évszázadban épült Budapesten! Vagy a műszaki megoldások-, találmányok tucatjaira, amik Magyarországon születtek száz éve! Vagy a Nobel-díjasok generációjára, amelyik a kommunizmus előtti magyar oktatásban részesült.
Szégyene ez is a mai, hazai oktatásnak és médiának, hogy vannak felnőtt emberek, akik elhiszik azt, amit te itt írtál.
Nem csupán megalázó, de alkotmányellenes is, amit a kormány épp művelni készül a magyar egyetemekkel. A nácik és a kommunisták bélyegeztek meg tudományterületek - no meg a Fidesz...
"Hamarosan az EU dönteni fog egy nagyon fontos kérdésben ami szó szerint mindenkinek az életére hatással lesz." Borzasztó idegesítő, hogy télen délután ötkor már sötétben kell lemennem a pályára edzeni, hogy ha négykor hazaérek az iskolából, már nem tudok elmenni sétálni vagy bringázni egyet…..
A 444 TLDR rovata egy olvasmányos és felkavaró történetet hozott le egy szekszárdi középiskola diákjáról, Ákosról. A teljes cikket érdemes elolvasni: 444 - Iskolai diákcsínynek indult, szövevényes bűnügyet kreáltak belőle, de összefoglalnám röviden: A bukás milliószor felhasznált sablonjából két…..
GallaiG 2018.08.09 12:28:10
@Attilajukkaja: Ha már ennyire "ügyes" a magyar nyelvben "magácska", akkor megtaníthatná a Kedves Vezér elvtárs Pénztáros Lőrincét "anyanyelve" alapjaira! Például arra, hogy miképpen hangzana magyarul az a beszédes próbálkozása, miszerint nem tudja, hogy "sikeres-e lenne" a "magyar érdekeket" szolgáló miniszterelnök barátsága nélkül.
KultúrSokk Mamma Mia! 2018.07.26 21:06:22
Miért irritáló a Mamma Mia!? Meglepő a kérdés, hiszen a blogban számtalan bejegyzés született már musicalekkel, illetve zenés filmekkel kapcsolatban, így sejthető a műfaj iránti személyes elköteleződés. Azonban mindig szokott lenni egy kivétel, ami erősíti a szabályt. Pontosan 10 évvel ezelőtt…..
Péntek délután. Araszolás a Balaton felé. Jön a hír, hogy Martonvásárnál baleset, torlódás. Na, így legyen lottó ötösöm! Minden nyári péntek délután Martonvásár térségében van valami baleset. Vasárnap kora este pedig Budapest felé Szabadbattyánnál. Ez a két helyszín az M7-es Bermuda háromszöge.…..
GallaiG 2018.07.27 14:01:59
@Izo: "Csak azt nem értem, hogy a hírhedt civil autós rendőrök miért nem halásszák ki ilyenkor a veszélyesen közlekedőket."
Mert ők is csak addig csinálják, amíg szórakoztatja őket a buli. Ha megunják, irány az őrszoba, tévé, kávé, maximum monitor, net. Véda és néha más módon sebességet mérni, az megy, az kevés meló.
Folyamatosan figyelni, és a civilnek látszó autós ellenőrzést nem hatalmi demonstrációra használni, ellenben az igazán veszélyes vadmarhák kiszedésére, a KÖVETÉSI TÁVOLSÁG betartatására használni, na az lenne az igazán hatékony! Csak éppen ez folyamatos, a célnak alárendelt kemény munkával járna. Ez itt a bökkenő.
Van amikor kiadja, a legtöbbször kiadja, de ez most nem adta ki. Jó sokszor visszanéztem a filmet, de nem jöttem rá, pontosan mi is történt. Valószínűleg egy aszfalt gyűrődés dobta meg az első kereket, és átsodródtam a másik oldalra. Az első kocsit azért sikerült kikerülni, mert a másodikat néztem,…..
  Tisztelt Emberi Erőforrások Minisztériuma! Mi, akik itt élünk Himlőhelyen, immár saját bőrünkön érezzük a településünkre nehezedő, szinte elviselhetetlen migrációs nyomást, ezért tiszta szívből üdvözöljük az Önök által szigorúan megkövetelt Honvédelmi Intézkedési Terv kidolgozását. Talán még nem…..
GallaiG 2018.01.02 12:03:13
@Megkúrt úrfi látens heteroszexuális vezérüszü:
Mármint neked szólt!
hű de hülye vagy
Csak mert látom, fogékony vagy az ilyen "racionális" ("ésszerű") érvekre.
GallaiG 2018.01.02 12:06:59
@tireless treehugger:
"Nekem tetszik ez honvédelmi terv, Izraelben láttam és éltem át ilyet"
Tényleg? És az is benne van, hogy "terrorveszély" esetén megszüntetik a jogállam működését.
A kormánylap máris vezércikkben retteg az "aljas lejáratótervtől"...
GallaiG 2017.11.19 01:09:09
@teéjesenmindegy:
Gondolom, "balos" alatt azokat érted, akik egy államosító, központosító, nyugatellenes, igazi kommunista kormányzású országot akarnak csinálni, nagyrészt már csináltak is a hazánkból. Odalökve a szabadságunkat mindig is eltipró keleti birodalom despotájának ölébe. Na, melyik oldalra illik, amit leírtam, szerinted?

Nem kell, hogy a mai ellenzék tudjon kormányozni, és az sem, ha kétbalkezes balfácánok. Már az is főnyeremény lesz az országoknak ha az előbbi "elvek" szerinti politikai hatalom eltűnik, és megszűnik hazánk szerteszét rablása.

Ha Simicska ennek a lázálomnak a megszűnésében döntő segítséget nyújt az ország népének, akkor pozitív történelmi személyiséggé válik egyetlen pillanat alatt. Akkor - annak ellenére, hogy sokáig nem volt szimpatikus - végig fogom csókolni a cipője nyomát Veszprémtől Budapestig, oda-vissza.

Továbbá remélem, megüzente a maffiafőnök sleppjének, hogy az atombomba akkor is robbanni fog, ha vele valami történne. Mondjuk elgázolná egy "osztrák" nyugdíjas, létrával a kezében, éjszaka az út közepén. Sőt, akkor robbanna több, ha baja történne.
GallaiG 2017.11.19 01:17:21
@GallaiG:
Nem kell, hogy a mai ellenzék tudjon kormányozni, és az sem, ha kétbalkezes balfácánok. Már az is főnyeremény lesz az országoknak ha az előbbi "elvek" szerinti politikai hatalom eltűnik, és megszűnik hazánk szerteszét rablása.
=
Nem kell, hogy a mai ellenzék tudjon kormányozni, és az sem baj, ha kétbalkezes balfácánok alkotják. Már az is főnyeremény lesz az országnak, ha az előbbi "elvek" szerinti politikai hatalom eltűnik, és megszűnik hazánk szerteszét rablása.