Regisztráció Blogot indítok
Adatok
edguy

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy rendszergazda munkája nagyon sok területből tevődik össze, de az, amit egy laikus lát, amikor az IT csoporthoz fordul a munkahelyén, az legtöbbször a hálózati hozzáférések menedzselésének misztikus területe. Magyarán szólva a hatalom. Ebbe a hatalomba kóstolhatunk bele otthon, az online…..
Kis ismétlés: az úgy volt, hogy nyáron elbontattam egy cserépkályhát és egy konvektort. Így az óra ketyegett, hogy a hideg beálltáig valami legyen helyettük. Gázkandallót akartam, de az elszállni látszó költségek lebeszéltek róla, úgyhogy kikötöttem a klímával való fűtés mellett. Nézzük, jól…..
edguy 2017.01.23 15:53:27
@igazi hős:

Az éjszakai 1-4 fokkal kevesebb lesz, mert a klíma automatikusan tudja ezt, ha az elalvási időzítőt(sleep)módot aktiválod. Ilyenkor a klíma 30 percenként 1 fokkal csökkenti a hőmérsékletet, és ha eléri a 4 fok csökkenést, akkor mindaddig úgy is marad, még el nem éri a kikapcsolás idejét(amit beállítottál) vagyis ha 24-re van állítva a szoba hőmérséklete akkor fél óránként 1 fok minimum 20 fok

Más: A cikk írónak

Örülök neki, hogy végre megírtad ezt a cikket is, mert nekem senki nem hitte el az első cikkedhez írt hozzászólásaimat. Én már 3 éve "H" tarifával használok 2db FUJITSU klímát hűtésre-fűtésre(48m2-es lakásban), és mondhatom, hogy a cikkben leírtak teljesen fedik a valóságot. Én már leszereltettem a radiátorokat is a társasházi lakásomban.A fűtési szokásom most is ugyanaz, mint radiátorral, de a költségeim még a harmadánál is kevesebbek így klímával. Nálam a kedvezményes tarifával még kevesebb a költség, és bizony itt nálunk -20 alatti hőmérséklet is volt, és abban is működik, az én szintén -15 fokig ajánlott klímám. A legjobb beruházás volt, amit a lakásra ráköltöttem.
edguy 2017.01.23 17:48:49
@Phteven:

Hát, vagy te kevered nem?
Az a megújuló energia benne, hogy 1kW felvett teljesítményből lead 3-4-5 (kinek milyen cop-ja van, fűtésnél ez a lényeges érték). Magyarán mondva, meglesed kint a mérőórát, leírod az állást. Majd elindítod a klímát, és meglesed mikor lesz az órán 1 kw elfogyasztva,mennyi idő múlva......és jön a döbbenet, hogy eltelik 3-4-5 óra is akár ezen idő alatt. (Kapcsolj be egy villany rezsót, és nézd meg mekkora teljesítmény van ráírva.....no az óránként el is használja azt.)No ez az, amire az állambácsi azt mondja, hogy ő erre bizony kedvezményt ad, de biztosan ők is hülék hozzá.....a wikipedia megmondta a tutit neked, és ez a lényeg.
edguy 2017.01.23 17:50:58
*UPDATE: újabb cikk ebben a témában - tapasztalatok, költségek Zajlik az ősz és kezdődik a fűtési időszak is. Ám én csak most dőlhettem hátra, mert eddig versenyt futottam az idővel, hogy még 20 fok fölött kiépüljön az új fűtésem. Dőlj hátra, vegyél magadhoz kávét, mert hosszú lesz, de a végére…..
edguy 2016.10.15 19:09:48
A klíma fűtési értékét(COP) +5 fok-ra adják meg, itt pl az én klímám 4-es COP tud. Ami nagyon leegyszerűsítve annyit tesz, hogy 1 Kw-ot 4 óra alatt fogyaszt el, ezt anno még először mikor újdonság volt mentem is meglesni az órán, hogy valóban annyi e, és igen annyi! Azért gondoljatok bele, hogy pl a ma egy sör árát sem használom el este 10-ig, ameddig menni fog a klíma. Nos amikor kinn hidegebbre fordul az idő, valóban csökken a jósági érték(COP), de ez sem vészesen, hiszen még mínusz 5 foknál is 3 körüli COP tud, majd mínusz 10-15 nél lesz 2 körüli...ezt én évek óta vezetem egy excel táblában, igaz ma már leszokóban vagyok róla, mert már teljesen meggyőzött a jóságáról ez a fűtési módszer. Mikor van nálunk minusz 10 nappal????, mert nem nagyon volt még az elmúl 3 évben mióta használom, de a cik is kitért erre.
A másik dolog a téliesítés......semmi szükség nincs rá, erre nehogy költsetek egy fillért sem, az enyémek sincsenek téliesítve, és nyomják mint állat azóta is. A gépek alapból fagytalanítanak, ilyenkor valóban nem fűt, de kit érdekel az a még nem mértem, de 5-10 perc kb, amíg nem fűt, észre sem veszed, hogy éppen fagytalanít.
Ami még nagyon pozitív a japán klímáknál, hogy nincs csilivili világításokkal, mindenféle ledekkel a beltéri telerakva, és így éjszaka nem fényárban úszik a szoba, ez nagyon fontos higgyétek el, mert a noname gépeken ezekkel hülyítik a népet. A hangja észre sem vehető, nagyon fülelned kell ahoz, hogy észrevedd, főleg, ha ECO üzemmódban használod. A céges klímáink noname- kütyük, hát skacok azok szörnyűek, bevittem egyszer fogyasztásmérőt hozzájuk, és 3 óra alatt megették azt, amit az én Fujitsum egész nap sem eszik meg, úgyhogy ha valaki vesz mostanában, csak japán klímát vegyen, ők már az 50-es évektől gyártanak ilyeneket.
edguy 2016.10.15 19:16:51
@fda:

A tetőn lakom közvetlen a lapostető alatt, a szomszédaim inkább tőlem nyernek hőt, mint én tőlük, főként úgy, hogy az egyik mellettem lévő lakásban sincs senki, és az alattam lévőben sem lekik senki sem.. A bratyómék 120 négyzetméteres kégliben élnek, és azóta ők is cseréltek klímára, mióta látják, hogy nálam mennyire jó a dolog. Nos ők is az első évben spóroltak kb 150 ezret a fűtésen, de nekem senkit nem kell győzködnöm, és még hinnetek sem kell nekem. Azzal fűt mindenki, amivel akar, csak, ha valaki valamihez nem ért, az legalább kussoljon, ne dumáljon olyanoknak, akik már évek óta ezt használják.
edguy 2016.11.12 10:32:37
@csz_329:

Bőven elég az mínusz 10 foknál is! Én csak azzal fűtök, de még egyszer nem mesélem el a történetet, de már uncsi, hogy mindig olyanok mondanak véleményt
"...mínusz 10 fokban tuti nem lennének elégségesek..." akiknek fogalmuk sincs az egészről. Arról már ne is beszéljünk, hogy a H tarifával kapcsolatosan teljesen félrevezettek az ÜSZ-on! Már COP 3 felett jár a "H" tarifa, ne hagyd magad becsapni!
Családi házban lakók valóban szívnak a H tarifa kiépítéssel, amennyiben nem a szabványnak megfelelő szekrényük van, mert ilyenkor teljes átépítést kell a tarifa miatt kialakítani saját költségükön(elég sok a macera vele, de a társasházban ez nem számottevő gond. Ott, csak a közös képviselő aláírása kell, a többi az áramszolgáltató feladata. Nálam konkrétan az egész szekrényt átalakították a lépcsőházban (ami ugye nem az enyém, ellentétben a családi házban lakókkal, akiknek a sajátjuk), ide értve a szomszédaimét is, csak az én kiépítésem miatt, mivel nem zárhatnak ki a szolgáltatásból.
A legjobb beruházás, amit eddig a lakásomban végrehajtottam. Aki nem hiszi az nyugodtan eljöhet hozzám, szívesen megmutatom neki, és még az órát is leolvashatja, ha nagyon akarja.
Ott van a két külön tarifa, hűtés/fűtés gyönyörűen elkülönítve.