Regisztráció Blogot indítok
Adatok
supermario4ever

44 bejegyzést írt és 246 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úristen, mennyi minden van ebben a százharminc oldalban. Tízszer annyit lehetne róla beszélni. Meg a gyarmati létről. Meg a kultúrák ütközéséről. Meg a hazáról. Meg az anyanyelvről. Meg a barátságról. Meg az árulásról. Meg az elárultatásról. Meg arról, hogy ki éli a saját életét és ki nem, és hogy…..
Sziasztok! Ma egy olyan animének a kritikáját hoztam el nektek amit már nagyon régen, de tényleg, nagyon régen szerettem volna már megnézni, csak az az aprócska gond ütötte fel a fejét, hogy ezidáig sehol sem találtam meg felirattal ezt a sorozatot csak angol szinkronnal ami mint tudjuk sok esetben…..
supermario4ever 2023.08.27 22:19:59
Ó, írtál erről az animéről is? :) Ez tényleg egy rettenetesen középszerű anime, emlékeim szerint 6 éve láttam. Egyetlen egy jó dolog van benne, a zene. Az opening, a "WHAT'S UP GUYS?" a Slayer zenék mellett számomra a '90-es évek legnagyobb durranásainak egyike. Igazi klasszikus.
Az endingnél egy helyesbítést engedj meg: Okui Masami Matsumura Kasumi-val énekli duettben. Egyébként valóban egy "MASAMIX" változat a MASK-ból, amit csak Okui Masami énekel, azzal nyitja a V-sit. albumát.
www.generasia.com/wiki/Mask_(Okui_Masami)

Ami az animét illetve, sajnos annak idején nagyon sok ilyen ecchi-nőbolond anime készült a '90-es években, aminek egyik célja szerintem pont az, hogy a rengeteg sok önbizalomhiányos japán pasinak, akik a való életben rettegnek attól, hogy odamenjenek egy csajhoz ilyen jellegű főhőseik legyenek, aki ugyanolyan szerencsétlen, mint ő, és látod, ő is ugyanúgy felsül a csajoknál. Ezekenek meglehetősen káros üzenetük van.
Én ezt az animét csak azért néztem meg, hogy lássak egy Hayashibara Megumi & Okui Masami "koprodukciós" animét, de semmi más nem maradt meg bennem érdemben.
Sziasztok! Bár a nyárnak lassan vége, a szezon még javában fut és mostanra már a legtöbb sorozatnak lement a jó fele , így ismét eljött az idő, hogy egy kicsit véleményezve legyenek azok a sorozatok amiket közösen vagy csak jómagam nézek. Igaz ami igaz, mostanában bevett szokássá vált, hogy minden…..
supermario4ever 2023.08.20 19:31:40
@xx18Rolandxx: Pontosan, hiszen hányan gyűlölik a munkájukat? Hányan vannak azok, akik hasonló szabadságról álmodoznak? És még a zombiapokalipszis is áll, mert azokon a munkahelyeken, ahol dolgoztam, láttam jó néhány olyan embert, aki tényleg zombi állapotban volt, egy-két munkahely tényleg olyan volt, mintha zombiapokalipszis lett volna.
Eleinte úgy értelmeztem az animét, hogy ezt képezi le, és azért láttam az elején nagy fantáziát a történetben, mert a srác lényegében a sok zombi mellett is önmaga maradt meg. Ezzel is sokan tudhatnak azonosulni. Borzalmasan nagy kár, hogy ennyire elment az egész történet, nagyon jó dolog is kisülhetett volna ebből.
Sziasztok! Hú de nagyon régen volt az már, hogy én hónap témája rovatot írtam, de most lett okom arra, hogy frissítsem ezt a rovatot ugyanis nemrég Twitteren kaptam egy üzenet egy bizonyos illetőtől, miszerint a MHA cikkünk kapcsán felmerült benne a kérdés, hogy mitől lehet egy animének, filmnek,…..
Denis Pettiaux 1956-ban született Belgiumban. Cirkuszi akrobata, gyógypedagógus. A játék határok nélkül főbírója volt 1990-1999 között. Játékosként is részt vett a játékokban, 1981-ben ekkor Lessines városának csapattagjaként játszott (jó eséllyel innen származik). A 6. elődöntőben képviselték…..
Gundel Takács Gábor 1964. augusztus 27-én született Budapesten. 1983-1995 között a Magyar Televízió szerkesztőségében dolgozott, majd 1996-ban ment át az EuroSporthoz, ahol 2000-ig volt munkatárs. Majd 2000-ben a Sport1-hez igazolt, 2007-ben pedig visszatért a Magyar Televízióhoz, ahol 2017-ben…..
Beertje van Beers 1972. augusztus 28-án született Bredában. Ő volt 1997-ben a holland nemzeti bíróhölgy. Modellként, műsorvezetőként és újságíróként is dolgozik. 2007-ben pedig könyv is megjelent az addig róla készített legjobb képeiből. Modellként a természetes öregedést népszerűsíti, nemet mond…..
Jack van Gelder 1950. december 27-én született Amsterdamban, 1997-ben ő volt holland műsorvezető. Hollandia legismertebb sportriportere, emellett megannyi szórakoztató műsor vezetője is. 2009-ben a "Nationaal Songfestival" című műsor vezetője is volt. Ez volt 1956-2012 között a holland énekverseny,…..
Hollandia területe feleakkora se, mint Magyarországé, mégis, több, mint 17 millióan laknak ott. A nagy népsűrűséghez fejlett és kiterjedt tömegközlekedési hálózat is társul. Itt vezették be először az ütemes közlekedést is, hogy minél jobban ösztönözzék az embereket a vonatok és a buszok…..
Geszler Dorottya 1970. május 2-án született Budapesten. Érettségi után a Táncművészeti Főiskola táncpedagógus szakát végezte el 1992-ben, majd 1999-ben a Marketing és reklámmenedzserképző szakot, valamint 2006-ban Aerobik-oktatói végzettséget is szerzett. 1989-ben a Miss Hungary 3. helyezettje volt.…..
Borbás Mária 1968. április 29-én született Madarason. Gimnázium után a Pécsi Tudományegyetemre járt biológia-földrajz szakra, majd a bajai Eötvös József Főiskola művelődésszakát végezte el. Eredetileg fogorvosnak, logopédusnak készült, de végül egy helyi terjesztésű lapnak dolgozott…..
Műsorvezető: Borbás Mária Szakkommentátor: Gundel Takács Gábor Helyszín: Trento, Olaszország A döntőbe jutott csapatok A francia csapatok közül Cambrai 77 pontot szerzett, de az a 2. helyre volt elég, míg La Clusaz a 74 pontjával megnyerte a maga elődöntőjét, ezért ők kerültek a…..
Helyszín: Lisszabon, Portugália Műsorvezetők: Borbás Mária és Gundel Takács Gábor A döntőbe jutott csapatok Csapatkapitány: Tőkés László A magyar játékosok közül Székely Andrea nem játszott a döntőben, őt Mező Helga helyettesítette. TV-ben leadták: 1997. szeptember 14. vasárnap (TV2, 20.05) 1.…..
Helyszín: Stupinigi vadászkastély kertje Műsorvezető: Farkas Beatrix Szakkommentátor: Gundel Takács Gábor A döntőbe jutott városok: Csapatkapitány: Adamik Zoltán Adásba ment: 1996. szeptember 22. vasárnap (TV2, 20.20) Külön megmosolyogtató volt, hogy a zsűri tagjait mint egy rockegyüttes…..
Műsorvezető: Borbás Mária Szakkommentátor: Gundel Takács Gábor Helyszín: Trento, Olaszország Részt vevő városok: Svájc [CH] Val Di Blenio (piros) Franciaország [F] Nevers (világoskék) Görögország [GR] Tripoli (sötétkék) Magyarország [H] Budapest XII. kerület - Hegyvidék (sárga) Olaszország [I]…..
Helyszín: Budapest, Magyarország Műsorvezetők: Borbás Mária és Gundel Takács Gábor Részt vevő városok: Svájc [CH] Brissago (piros) Franciaország [F] Strasbourg (világoskék) Görögország [GR] Edessa (sötétkék) Magyarország [H] Eger (sárga) Olaszország [I] Norcia (fehér) Hollandia [NL] Ijsselstein…..
Házigazda: Olaszország Helyszín: Stupinigi vadászkastély kertje Műsorvezető: Farkas Beatrix Szakkommentátor: Gundel Takács Gábor Részt vevő városok: Svájc [CH] Lumino (piros) - kiszálltak a versenyből Görögország [GR] Neo Psychico (kék) Magyarország [H] Kecskemét (sárga) Olaszország [I] Cascina…..
Műsorvezető: Borbás Mária Szakkommentátor: Gundel Takács Gábor Helyszín: Trento, Olaszország Részt vevő városok: Svájc [CH] Valposchiavo (piros) Franciaország [F] Périgueux (világoskék) Görögország [GR] Chios (sötétkék) Magyarország [H] Százhalombatta (sárga) Olaszország [I] Mondragone…..
Helyszín: Budapest, Magyarország Műsorvezetők: Borbás Mária és Gundel Takács Gábor Részt vevő városok: Svájc [CH] Ticino (piros) Franciaország [F] Cannes (világoskék) Görögország [GR] Xanthi (sötétkék) Magyarország [H] Tiszaújváros (sárga) Olaszország [I] Arzachena (fehér) Hollandia [NL]…..
Házigazda: Görögország Helyszín: Stupinigi vadászkastély kertje Műsorvezető: Farkas Beartix Szakkommentátor: Gundel Takács Gábor Részt vevő városok: Svájc [CH] Ceresio - Lago di Lugano (piros) Görögország [GR] Kalamata (kék) Magyarország [H] Budapest XVIII. kerület - Pestszentlőrinc-Pestszentimre…..
Műsorvezető: Borbás Mária Szakkommentátor: Gundel Takács Gábor Helyszín: Trento, Olaszország Részt vevő városok: Svájc [CH] Bellinzona (piros) Franciaország [F] Mâcon (világoskék) Görögország [GR] Katastari-Zakynthos (sötétkék) Magyarország [H] Hajdúszoboszló (sárga) Olaszország [I] Torre…..
A vietnami háború Vietcong 2. 2018.02.16 00:01:00
Harcok Huéban Aki annak idején olvasta a Vietcong című játékkal kapcsolatos összefoglalómat, talán emlékszik arra, hogy a leghitelesebb FPS-ek közé soroltam, és nemcsak vietnami összefüggésben. A készítők pedig 2005-ben visszatértek a témához, és elkészítették a folytatást, ezúttal a Tet-offenzíva…..
Helyszín: Budapest, Magyarország Műsorvezetők: Borbás Mária és Gundel Takács Gábor Részt vevő városok: Svájc [CH] Lago Di Lugano (piros) Franciaország [F] Orléans (világoskék) Görögország [GR] Patra (sötétkék) Magyarország [H] Érd (sárga) Olaszország [I] Val Di Sole (fehér) Hollandia [NL] Raalte…..
Házigazda: Magyarország Helyszín: Stupinigi vadászkastély kertje Műsorvezető: Farkas Beatrix Szakkommentátor: Gundel Takács Gábor Részt vevő városok: Svájc [CH] Malvaglia (piros) Görögország [GR] Peristeri (kék) Magyarország [H] Százhalombatta (sárga) Olaszország [I] Nicolosi (fehér) Portugália…..