Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Supernatural Movies

59 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még a film első része kapcsán említettük, hogy a Dűne tulajdonképpen Star Wars, csak felnőtteknek. Ez az állítás akkor még nem volt egyertelműen ráhúzható a filmet rendező Denis Villeneuve 2021-es első Dűne adaptációjára, de az új epizóddal úgy tűnik beérett a dolog. Idejét sem tudni, mikor volt…..
Vagyon és dicsőség. Voltak idők, amikor nem csak a George Lucas által megalkotott régészprofesszor karakterét hajtotta valamiféle kiapadhatatlan vágy, hogy magáénak tudhassa mindkettőt, hanem a Los Angeles középső, dimbes-dombos régióján elterülő, szivarfüstöt eregető álomgyárat is. Az azóta eltelt…..
Az ember, aki erre a szerepre született15 év. Ennyi ideje áll Dwayne Johnson a Black Adam film mellett. Ennyi ideje támogatja a projectet és álmodik arról, hogy egy szép napon magára öltheti eme karakter minden erejét és haragját. Ez a szép nap pedig végre elérkezett. Szerintem nem lövök le nagy…..
Mindössze négy év telt el a legutóbbi Predator-film óta, s noha A ragadozó alcímre hallgató alkotás leginkább csak egy újabb szög volt a franchise koporsójába, a filmen kívüli események végett a filmtörténelem egyik fontos mérföldkövévé válhat. Shane Black filmje volt ugyanis a ragadozó legutolsó…..
A választási lehetőség hiánya egy meglehetősen frusztráló dolog. El kell fogadnod valamit, még akkor is, ha nem értesz egyet vele. Ez még úgy is elég zavaró tud lenni, ha csak egy videojátékról van szó. Persze nem feltétlenül hátrány, ha a narratíva fogja a kezed, feltéve, ha olyan jó írói gárdát…..
Freddy Krueger a Rémálom az Elm utcában-filmek gonosza, az álmok mestere, a horrorfilmek egyik, ha nem a legnagyobb karaktere. Mindenki ismeri, még az is, aki egy percet nem látott az alkotásokból, de a barna kalapot, a zöld-piros pulóvert vagy a pengékkel felturbózott kesztyűt álomból felébredve,…..
Klasszikus értelemben vett sportfilmekben nem dúskálunk mostanában, az utóbbi hónapokban ráadásul az otthoni meccsnézésekből is csak a sör meg a kanapé maradt továbbra is elérhető. Erre a közvetítésre éhes, meccshangulatra vágyó időkre érzett rá az ESPN amerikai televíziós csatorna és a Netflix,…..
Remy: BLOODSHOT: A Dominic Toretto sztori. Lényegében így is kezdhetném a film leírását. Hollywood hazudott nekünk, mikor azt mondta, hogy itt a Valiant Comics egyik r-rated szupersztárját, a 90-es évek legelején megjelenő, lényegében bosszútól szomjas szuperkatona történetét viszik majd a…..
Pontatlan, de nem alaptalan kritika lenne a Ragadozó madarakat a Deadpoolhoz hasonlítani. Mindkettő “fullba nyomja a kretént”, avagy végig erőlteti a poénjait, akár illik az adott jelenethez, akár nem és ettől bizony sokaknak elmehet a kedve az egésztől. Ráadásul akárcsak a Marvel szószátyár…..
Két angol katona halad meglapulva az ellenséges lövészárok felé, körülöttük szögesdrót és hetek óta sárban rothadó tetemek alkotta sűrű labirintus, amíg a szem ellát. Küldetésük egyszerű, de rendkívül veszélyes: sürgős üzenetet visznek a meghátráló német alakulatok megtámadására készülő brit…..
Ma már egy kattintás, és szinte azonnal megkapjuk a következő órák, napok várható időjárását, ami az esetek többségében a valóságot tükrözi. Azonban ahhoz, hogy a meteorológiai előrejelzések mindenki számára elérhetőek legyenek, illetve hogy egyáltalán foglalkozzanak az időjárás változásával, sok…..
Évtizedek óta tartó rajongás tölti ki a szíveket, hiszen a Star Wars egy olyan generációkon átívelő energiaforrás, amit senki nem vehet el tőlünk. Jelen vannak ugyan az ellentétes érzések, az apró kis súrlódások, de mindig is megvolt a helyes út, a közös nevező, az egyensúly, amit a Star Wars maga…..
Woody Allen mindig is megosztó személyiség volt, legyen szó azon filmjeiről, amikben még szerepelt, és azokról, amiket már csak rendezőként vállalt. Őt vagy szeretik, vagy utálják az emberek, nincs köztes állapot, nincs „elvagyok vele” kategória. Én mindig is csíptem a humorát, valamint a filmjei…..
Kő, papír, o...ja nem, nem ez. Ecc pecc kime...nem, ez se stimmel. Egy, kettő, Freddy érte...na, ez aztán meg főleg kilóg a sorból. 98, 99, 100. Aki bújt, aki nem, megyeeeek! Eeeez lesz az. Ennyi a recept. Mindenki ismeri ezt a játékot, mindenki játszott gyerekkorában (igen te is, aki ráncolod a…..
A világ újra Dragon Ball-lázban ég! Son Goku és társai nem is oly rég a 30. születésnapját ünnepelték a Z-szériának, pár hónappal ezelőtt túlélték az univerzumok csatáját, most pedig egyetlen egy fő feladatuk lett: Meg kell hóditani a magyar mozivásznat! Szóval készüljetek, szóljon a Kamehameha és…..
Mostanában ismét jó befektetésnek bizonyul Stephen King írásait filmre adaptálni, most pedig elérkezett az idő, hogy ezen reneszánsz hullámait meglovagolva az író egyik leghátborzongatóbb műve, a Kedvencek temetője is bevegye a multiplexek vásznait. A síron túli rettenetet taglaló regénynek ez már a…..
Habár a rovat legutóbbi epizódjában is Dél-Korea kimagasló minőségű filmgyártásának áldoztunk mélységes tisztelettel, az ugyanonnan érkezett, a kritikusoktól tavaly Cannes-ban a fesztivál történetének legmagasabb pontszámát besöprő Gyújtogatókra ismét nem esett nehezünkre többedmagunknak is…..
A blogon már többször is értekeztünk az ázsiai kontinensről származó filmekről, hol hosszabban, hol rövidebben, hol szebben, hol rosszabb szájízzel, de annyi már bebizonyosodott, hogy jól megvagyunk velük. A mai alanyunk a The Wailing rendezőjének egy korábbi filmje, egy kőkemény thriller, a 2008-as…..
Véget ért az Aranyélet utolsó évada, a felhasználók pedig hazánkban egyedülálló módon juthattak hozzá az utolsó nyolc epizódhoz. Duplakritikánkban először spoilermentesen írunk a záróévadról, visszatekintve az előző két etapra; Mikesi Tomi pedig a konklúzióra koncentrál és arra, hogy a záró…..
Végre elszabadult a mozikban a Marvel univerzum egyik legellentmondásosabb figurája, a különös antihős, az űrből érkezett szimbióta, pontosabban ő és választottja, a lecsúszott újságíró Eddie Brock. A Ruben Fleischer rendezésében tető alá hozott produkciót nagy várakozás előzte meg, hogy aztán már a…..
Különleges nap a mai. Negyed évszázaddal ezelőtt pillanthatta meg az amerikai közönség először a világ legismertebb FBI ügynökeit, Fox Muldert és Dana Scullyt. A Fox csatorna sugárzásában 1993 szeptember 10-én, még az ikonikus nyitó szekvencia nélküli pilot epizóddal, a Sebhelyekkel, útnak indult a…..
Minden Dwayne Johnson rajongótól mélységesen elnézést kérünk, amiért eddig ilyen pökhendi és figyelmetlen módon elmentünk A Szikla legújabb filmje mellett. Mi is érezzük, hogy ez nem volt szép, ezért vezeklésül fogadjátok duplakritikánkat, melyet huszonöt Miatyánk és negyvenkét Üdvözlégy Mária közt…..
Június végén immár két éve lesz annak, hogy itt hagyott minket a legenda, Carlo Pedersoli, vagy ismertebb nevén Bud Spencer, aki önálló és Terence Hillel közös filmjeivel örökre beírta magát rajongók millióinak a szívébe. Eme szomorú évforduló apropójából a Pólus Mozi szervezésében most egy…..
"A Tale of Tales visszarántja a tündérmeséket a forrongó vágyaink és ösztönös félelmeink közé, amelyekből valamikor réges-régen születtek" – ezt írtuk a filmről a kritikánkban, május 31-én pedig a hazai mozikba is befut az utóbbi évek egyik legjobb fantasyje, a Szörnyek és szerelmek (Il racconto dei…..
Fél évszázaddal ezelőtt mutatták be minden idők egyik legnagyobb hatású sci-fi kultuszfilmjét, a 2001: Űrodisszeiát. Az évforduló alkalmából május 21-én hétfőn 19:00 órakor filmklub vetítést lesz a Pólus Mozi Nagytermében, ahol 120m²-es mozivásznon láthatják a nézők Stanley Kubrick időtlen…..