Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szent Anna Kollégium

27 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Február utolsó hetében az egyedi és megismételhetetlen női ciklusról és annak követéséről hallottunk előadást egy volt Szentannás kollégistánktól és társától. Megtudhattuk:- Mi is az a cikluskövetés, hogyan támogatja a módszer a női test megismerését és a nőiséget?- Mi zajlik egy nő testében egy…..
Évindító lelkigyakorlaton jártunk Péliföldszentkereszten szeptember második hétvégéjén. Két napot együtt töltöttünk, megismerkedtünk új kollégista társainkkal, megerősítettük a régi kapcsolatainkat, együtt játszottunk és elmélkedtünk életünk örömforrásairól. Vasárnap közösen ünnepeltük a szentmisét,…..
Megszületett a Szent Anna Collegium saját logója. A logó formába öntését megelőzte egy nagy colis ötletelés és tervezés, így tükrözi a coli-életérzést: barátság, otthonosság, öröm, nőiség, jókedv, biztonság és hétköznapok – több mint Coli! Hálásan köszönjük Pesti Ráhelnek és Rapkay Rékának! <3..
Közeledik az év vége. Visszatekintettünk az emlékezetes programokra, pillanatokra, amelyeket együtt töltöttünk 2022-ben és összeválogattunk néhány képet.  Búcsú a farsangtól Kirándulás a Budai-hegységben A Budai Tájvédelmi Körzet, a Gubóvirág tanösvény bejáratánál Megmásztuk a Sorrento…..
Nyár esti hűsölés a kollégium udvarán. ..
Március elsején, húshagyó kedden elbúcsúztattuk a farsangi időszakot! Bár ezen a napon épp a nagyböjtre készülünk, és a hús elhagyása előtt még húsos lakomákat szerveznek sokan, mi palacsintát és kerek fánkokat sütöttünk mindenféle ízesítéssel.  A finomságok elkészülte után a kápolnában…..
Közösségépítő lelkigyakorlaton voltunk szeptember 18-án Piliscsabán.  Mindannyian gazdagodtunk, vagy felismertük olyan erőforrásainkat is, amelyeket eddig nem tudatosan használtunk.  Kezdődhet a közös kollégiumi élet a kollégiumban!   ..
A szentmisét Lajos atya celebrálta, az énekeket kollégiumunk zenekara, a Szent Anna Band vezette...
A videó megtekintéséhez katt a képre! :)  ..
A tanév első keddi imája együtt. Mária így szólt: „Lelkem magasztalja az Urat, és szívem ujjong megváltó Istenemben, mert rátekintett szolgálója alázatosságára. Íme, mostantól fogva boldognak hirdet minden nemzedék, mert nagyot tett velem a Hatalmas, és Szent az ő neve. Irgalma nemzedékről…..
Most másképp jön a tavasz,de van, ami ugyanaz.Virágzó fákon a madarak dala,dolgozó méheknek szorgalmas hada,felkelő, s lenyugvó napnak a fénye,emberi szívek kitartó reménye,a földből sarjadó pompás virágok,nyugtalan lelkekben álomvilágok,robogó autók felszálló füstje,repkedő légy, amit légycsapó üt…..
Szent Anna Kollégium Minden évben 2020.01.08 13:09:19
Minden évben abban reménykedünk, hogy Isten bensőleg újítja meg az életünk, hogy az új tapasztalatok megújítanak minket.Bízz a benned rejlő új életben!És bízz abban, hogy az ég áldása kísér utadon!(Anselm Grün) Nagyon boldog új évet kívánunk mindenkinek! :)      ..
Évindító lelkigyakorlaton jártunk Péliföldszentkereszten: megismerkedtünk új kollégista társainkkal, együtt játszottunk, zenéltünk és persze elmélkedtünk. Indulhat a tanév a Szent Annában! :)..
Jézus ekkor ezt mondta neki: „Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha." (Jn 11, 25) Jézus Krisztus feltámadott! Alleluja! :)    ..
  Nálunk már hagyomány, hogy készítünk adventi kalendáriumot, amelynek dobozkáiban minden napra karácsonyra ráhangoló-felkészítő üzeneteket rejtünk el. Idén egy szerdai napon összegyűltünk a közösségi teremben és a korábban begyűjtött üzeneteket, idézeteket, mesét, saját kedves gondolatot, a…..
Az idei kollégiumi évet is Péliföldszentkereszten nyitottuk meg egy évkezdő lelkigyakorlattal. "összességében egy pozitív élmény volt" Együtt töltöttünk 2 napot, hogy jobban megismerhessük egymást és magunkat is. A zarándokhelyen alkalmunk volt elmélyülésre, imára, és este a játék is része…..
  A Boldogságos Szűz Mária szülei az evangélium szavai szerinti igaz emberek. Valószínűleg nem is sejtették, hogy ők az Istenszülő szülei, mégis igaznak, vagyis szentnek nevezi őket az írás, mert kívánták látni a Messiást. Ők még csak nem is azok közé tartoznak, akikről Jézus ezt mondta: „Boldogok,…..
Szent Anna Kollégium Advent, 2017. 2018.01.03 12:31:41
2017-ben is minden adventi napra kinyithattunk egy dobozkát egy üzenettel. Íme december 19. "A szeretet tesz képessé arra, hogy meglássa a szeretett személy alapvető vonásait és tulajdonságait: sőt mi több, meglássa azokat a benne rejlő lehetőségeket is, amelyek még nem valósultak meg, de…..
Kis Szent Teréz életének jelentősége túlmutat azon az egyszerű kifejezésen, mint a "lelki gyermekség", ahogy legtöbbször teológiai tanítását megfogalmazzák. Teréz törekedett a tökéletességre az Úr Jézus iránt táplált szeretet megvalósításában, kimutatásában, átélésében. Mindent elkövetett, hogy…..
A Néprajzi Múzeumban jártunk A tavaszi kirándulás sikere alapján úgy döntöttünk, hogy már őszre is tervezünk egy közös kirándulást, amit összekötünk múzeumlátogatással. Sajnos az időjárás egyáltalán nem kedvezett a kiválasztott hétvégén, mindegyik nap épp annyi eső esett, vagy úgy fújt a szél, hogy…..
 „Jöjj, Szentlélek, tölts el engem! Az Atya Lelke, éltess engem! A Fiú Lelke, válts meg engem! Ó, örök Szeretet, hass át engem!” Bár már sokunknak augusztus végén elkezdődtek az egyetemi tanulmányai és szeptember elejére mindenki beköltözött, az évet egy gitáros Veni Sancte szentmise nyitotta meg…..
Megtartottuk hagyományos évkezdő lelkigyakorlatunkat Péliföldszentkereszten, a Gerecséhez tartozó hegy lábánál fekvő zarándokhelyen, egy Mária-kegyhelyen. Mindkét napot a szabadban töltöttük. Nagyon hálásak voltunk az időjárásért, hiszen ez volt az idei ősz egyetlen, igazi napsütéses, meleg…..
Bár még a nyári szünet nagyon messzinek tűnt és a vizsgák is előttünk sorakoztak, közös hálaadásra gyűltünk össze május 23-án a nővérek kápolnájában, ahová bármikor bemehetünk mi is, a nap 24 órájában. Év végi, háladó szentmisével ünnepeltük meg, hogy együtt tölthettünk egy évet. Szokás szerint…..
Március 15-én közös sétára indultunk. Szerettünk volna egy kis időt együtt tölteni, a természetben és a jó levegőn lenni. Remekül illeszkedett az elképzeléseinkbe egy séta a Gellért-hegyre. Természetesen gyalog! Igaz, hogy csupán pár percrig sütött a nap, de a hegy megmászása segített a…..
Karácsonyhoz közeledve rendhagyó kézműves estét tartottunk és mézeskalácsot gyúrtunk, nyújtottunk, formáztunk, sütöttünk és díszítettünk. A kreatív sütögetést a közösségi konyhába szerveztük, így bárki részese lehetett az eseménynek, aki csak arra járt; akár a tészta összeállítása, akár egy…..