Regisztráció Blogot indítok
Adatok
civilhang

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban a kis-unokámnak kerestem könyvet az egyik könyvesboltban.Nagyon szereti a meséket és a könyveket, s bár még nincs három éves külön könyves szekrénye van, telis-tele mesekönyvekkel.Gondoltam megörvendeztetem valamivel, amit még nem ismer.A Csukás könyvek polcánál kötöttem ki, s át is…..
civilhang A tárgyak méltósága 2019.11.27 21:20:56
 Látogatóban Ciro múhelyében Egy családi látogatásnak köszönhetően a közelmúltban alkalmam nyílt felkeresni Roberto Cipollone –Ciro különleges alkotóműhelyét a Firenze közeli Loppiano-ban. Műveivel az  internet áldásának köszönhetően már találkoztam, s a világhálón ismerősök is lettünk. Nagy…..
civilhang Nemzeti hócipő 2018.01.03 10:12:01
Ma 2018. január 3. van, Genovéva és Benjámin napja. A reggeli órákban, úgy 8 óra 05 perc táján csörgött a telefonom.  A kisunokám születését várom, aki az újév hajnalán jönne a világra, ezért felvettem a telefont, bár még kicsit álomittasan… Mit tesz Isten, a Nemzeti Közművek munkatársa keresett…..
Régóta foglalkoztat a kérdés, hogy vajon hol lakozik az emberben a lelkiismeret. A neve szerint a lélekben kell otthon lennie. Orvosi, klinikai vizsgálatok és tapasztalatok alapján ma már megállapítható, hogy az emberben lakozó lélek súlya, ami a halál beálltakor eltávozik ebből a földi…..
Az elmúlt napokat egy általam igen tisztelt régi barátunk – volt kormányzati szereplő és kisebbség-politikus  - társaságában töltöttük. Most hosszú idő óta volt alkalmunk nyugalomban, minden sürgetés és külső hatás nélkül beszélgetni. A biztos alap: a barátságunk, eszmei meggyőződésünk közössége,…..
civilhang Bolhából elefánt? 2017.07.13 10:52:21
Amikor néhány hónappal ezelőtt elkezdtem blogbejegyzéseket írni sokféle indíttatás munkált bennem. Csak a felsorolás szintjén és fontossági sorrend nélkül: - vannak dolgok, események, amelyeket nem lehet szó nélkül hagyni, - minden ember személyes lelki felelőssége, hogy állást foglaljon…..
civilhang Hontalan? 2017.04.27 20:56:43
Kedves Barátaim! Olvasva Abszurdisztán újabb híreit nem állhatom meg, hogy ne osszam meg veletek gondolataimat, mindenekelőtt a kérdéseimet. Nap min nap elárasztanak bennünket az információk, amelyek  a korrupcióról, a közpénzek szervezett, társadalmi szintű eltulajdonításáról, a hatalommal való…..
Már szinte közhelynek számít, hogy a Guttenberg - galaxist felváltotta az E-galaxis. , Ha hinni lehet a híreknek, Amerikában, egyes iskolákban, már nem is oktatják a kézírást, helyette a számítógépes szövegszerkesztést tanulják a diákok. Azt is gyakran mondogatjuk, hogy unokáink „veleszületett…..
Az évértékelők, a számvetések ideje van, mielőtt nekirugaszkodnánk a választási kampánynak.  Meg kellene hallgatnom az összes évértékelőt, mert úgy lenne tisztességes, ha véleményt akarok nyilvánítani. Talán össze is gyűjtöm hozzá az erőt, s ha még több erőm és időm lesz, össze is vetem a…..
civilhang Amikor a víz az úr 2017.01.28 14:35:55
Azt kérdezte tőlem a minap egyik barátom, hogy miért posztolok a 2024-es olimpia ellen. Nos elgondolkodtam azon, hogy a  kézenfekvő válaszokon túl - mint az ország jelenlegi helyzetében pl. az egészségügyben, az oktatásban, a szociális szférában lenne fontosabb prioritás is -, mivel is…..
Sokat gondolkodom mostanában a történelem forgandóságán. Az én, immáron emberöltőnyi életemben is bekövetkezett néhány történelminek is nevezhető sorsforduló. Ahogyan mondani szokták, még a „vasfüggöny” mögött dobott le a gólya. Így hát akaratlan kortanúja lettem a szocializmusnak nevezett érának.…..
"Lengyel- magyar két jó barát..." szól a jól ismert közmondás. A sajtó és vélemény-nyilvánítás szabadságáért tüntetnek Lengyelországban... Jaroslaw Kaczynski elnök szorult helyzetében a fegyveres karhatalomhoz fordult...  - olvasom a hírekben. Mostanában sokszor elgondolkodom azon, mit is…..
Azt mondják, a birka a legbéketűrőbb, jámborabb állat. Biztosan igazuk van az állattudoroknak. Arról azonban nem beszélnek, hogy csodák csodája, bizonyos környezeti ártalmak esetén lehetséges a legbéketűrőbb állat különleges mutációja, melynek során farkas válhat belőle. Valahogy így érzem magam én…..
civilhang A fény és az árnyéka 2016.12.02 11:48:59
Mostanában gyakran teszem fel magamnak a kérdést hogyan is férhetnek meg az emberi lélekben homlokegyenest ellentétes dolgok, amikről az ember azt gondolhatná, hogy kioltják egymást. Ez jutott eszembe az alábbi cikk (Castro, a hős és az ellenség) olvasásakor is, és felidéződött bennem egy…..
  Mindinkább úgy érzem, mintha egy scifi valóságban élnék. Azután rá kell döbbennem, hogy mégsem. Minden abszurditás és valóban scifi-be illő esemény most, itt és velünk történik. Nem győzöm kapkodni a fejem a hírek olvasása közben, s már azt sem tudom mondani: ez mindennek a teteje. Túl sokszor…..
Belefáradtam a közbeszédet és kommunikációt egyre inkább eluraló gyűlöletbeszédbe, és a félelem légkörét gerjesztő kommunikációba! Pontosan ez az, ami megbénít és csírájában öl ki belőlünk minden emberit, minden egységre és kölcsönös szeretetre irányuló indíttatást, kezdeményezést… Döbbenettel és…..
civilhang Inkább a Taigetosz? 2016.11.14 09:37:30
A kötelező szülőtartásról Nem tehetek róla, de beleborzongok szeretett kormányunk eme új elképzelésébe. Nem tetszik már a megfogalmazás sem. Szülőtartás? Ez majdnem olyan, mintha ebtartásról, állattartásról és hasonlókról lenne szó. Tehát ezentúl törvény és rendeletek által szabályozott módon is…..
Követve a napi politikai, közéleti eseményeket, egyre gyakrabban jut eszembe a jól ismert jelenet valamelyik fergeteges arzenállal megcsinált amerikai katasztrófafilmből. Bizonyára mindenkinek beugranak a képek, amikor a legyőzhetetlen főhős egy világomlás közepén rendíthetetlenül fut előre,…..
Ha valamit túladagolnak, azzal úgy van az ember, mint a kanalas orvossággal. Egy idő után megcsömörlik tőle, és már nem tudja lenyelni… 51-es vagyok. Eszmélésem, ifjúságom és a „boldog internacionalizmus” korában nem volt divatban a nemzeti… de mindig voltak, akik kitűzték a kokárdát. És mindig…..
civilhang Fésületlen gondolatok 2016.11.11 10:58:53
Mi lehet az, ami egy hozzám hasonló nagyi-korú embert blogírásra késztet, ha nem a gyermekei, unokái és azok utódai sorsa iránt érzett aggodalom, felelősség. Az én nagyanyáim még naplót és emlékkönyvet írtak… Hát ennyit változott a világ. 65 év épp elég ahhoz a mai felgyorsult világban, hogy az…..