Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gringo

0 bejegyzést írt és 632 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1920-as évek. Szövetségi ügynökök egy lefoglalt földalatti illegális szeszfőzdével Detroitban, a szesztilalom időszakában..
Gringo 2023.12.03 23:36:38
@fkv.119: Nem illik zsidózni!
1920-as évek. Ügyesség-fitogtatás cowboy módra. Egyesült Államok..
Botrányok, sztorik és tragédiák a régi Budapesten 9. A Fedák Sári előtti időkben Küry Kláráért rajongott a népség és katonaság. A kor szépségideáljának megfelelően telt idomait természetes bájjal és könnyed kacérsággal viselő primadonnáért úgy rajongtak a hódolói, ahogy kell: húzták a hintaját a…..
36 szuper fotó jön ma az utolsó nyári ismétlőválogatásban. A jövő héttől újra friss Napi érdekesekkel jövök! 1893. Ónbánya Cornwallban, Angliában..
7,5 éve jelent meg az alábbi írás a blogon: 2004-ben egy koblenzi (Németország) szövetségi archívumban bukkantak rá egy kis albumra, benne 85 fotóval, fedelén a "Möbel Aktion" felirattal. Egy kis ideig eltartott, mire azonosították a fotók helyszínét, amely egy párizsi áruház volt, a Lévitan...
Már 8 éve hogy kikerült a blogra a hetvenes évek elejét a rendőrségi razzia szemszögéből bemutató alábbi képválogatás: Razzia! A szó, ami a hatvanas-hetvenes években még komoly ijedséget okozott sokaknak például egy éjszakai szórakozóhelyen, vagy egy vonaton. Ezekben az akciókban a rendőrség…..
1937. A holland hadsereg biciklis ezredének dobosa..
Gringo 2023.06.27 17:31:57
@bioLarzen: A Belgrádi fiúk fent van Videán magyar felirattal.
Te, ostoba, ott fent a pulpituson! Igen, te, aki annyi tiszteletet sem érdemel, hogy a titulusán szólítsák. A tiszteletet ugyanis kiérdemelni szokás, neked meg ez nem sikerült.  Olvasom az tegnapi agymenésed összefoglalóját és csak kapkodom a fejem. Tudod a hadoválás arról,…..
1987. A szovjet KGB 7. főosztályának 'A'-csoportja, azaz az Alfák. Speciális célú, elit terrorelhárító egység. Tagjai lőttek ki a moszkvai amerikai nagykövetség ablakán keresztül disszidálni készülő szovjet állampolgárt, felléptek dezertőr szovjet túszejtő katonák ellen, bevettették őket…..
Gringo 2023.01.15 20:07:21
@Namely: Csodálom, hogy még nem penderítettek ki a folyamatos rasszista, zsidóellenes stb. megnyilvánulásaid miatt.
Bár ügyesen, burkoltan náculsz.
1898. William Röntgen röntgengépeit népszerűsíti az Omahában megrendezett állami kiállításon. Tartok tőle, hogy a fotón nem látható maga Röntgen, de a krónikák szerint ott volt a vásáron 1923. Harry Houdini szabadulóművész mutatványa közben, a kanadai Vancouverben 1926. Férfi szépségverseny…..
Gringo 2022.10.29 21:31:38
@Gevlekte Salamander: Miből gondolod? Szerintem nagyon jó képek, kb egyet láttam belőlük korábban.
Egy 67 évvel ezelőtti, akkoriban nagy port felkavart ügyről írt régi szerzőtársunk DDQ. 1989-ben Pablo Escobar drogbáró utasítására felrobbantottak egy egész repülőgépet, egyetlen utas halálát kívánva mindössze. Évtizedekkel korábban azonban egy 19 éves fiú már megcselekedte ugyanezt.   Tűzgömb…..
Gringo 2022.09.23 21:20:45
@geegee: Mert attól jobb lenne valakinek?
A legutóbbit több mint ötvenezren láttátok, tehát mondhatni népszerű a sorozat és a Napi érdekes képeinek amúgy is vérfrissítésre van szüksége, szóval kicsit megint pihentetem a jövő hétig. Most ismét jöjjön az Észbontó tények világa!..
1982. A Sony vezére, Akio Morita egy walkmannel a kezében egy tokiói bemutatón. A hihetetlenül sikeressé vált termékből hét év alatt több mint 100 millió darabot adtak el..
Gringo 2021.11.28 22:32:36
@J.László: Miért is "totál szutyok" India?
1932-33 az ukrán történelem egyik legsötétebb időszaka. A Szovjetunió tagállamaként Ukrajna alá volt rendelve Sztálin rendelkezéseinek. A kommunista diktátor elrendelte a gazdaságok kolhozosítását és a gabonatermés kötelező beszolgáltatását. Tízezrével küldték az ukrán vidékre a szovjet hatalom…..
Gringo 2021.08.12 13:34:13
Ha a két világháború közötti éttermi gasztronómiára gondolunk, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az előkelő úri közönség által látogatott túldíszített éttermek világa volt. Pedig ott volt még a tabáni kiskocsmák utánozhatatlan miliője, a legszegényebbeknek pedig Róbert bácsi ingyenkonyhája is (amit…..
Gringo 2020.12.22 22:26:10
@gintonic.azigazi: Igazán nem szeretnék beléd állni, érdekes dolgokat írsz, de kínszenvedés olvasni.
Igazán használhatnál ékezetes betűket, és kicsit több írásjelet!
Peace! :)
Vasárnapi ebéd komótos majszolása közben a család ifjú tagjai elkezdik a divatos környezetvédő szólamokat. Ki mit olvasott, látott a közösségi médiában, itt a világvége, a gonosz, hülye emberiség saját sírját ássa, mekkora arc a Greta Thunberg, aki jól megmondta, milyen buli klímatüntetésre járni…..
Kongói Szabadállam 1890-1908 Ez a Rejtő Jenőt idéző cím nem kattintásvadász. A Kongói Szabadállam 1890-re, II. Lipót belga király mesterkedései eredményeképpen jött létre, aki olyan ügyesen játszotta ki a versengó nagyhatalmakat (Franciaországot, Nagy-Britanniát, Németországot és Portugáliát)…..
Itt vagyunk, megjöttünk! Remélem vártatok már minket, annyira amennyire mi vártuk, hogy posztolhassunk. Szóval itt az első bejegyzés, ami mindjárt egy Napi érdekes. Az a népszerű sorozat aminek jövő hét végén már a 300. részét láthatjátok, ami egy monstre válogatás lesz! További újdonság hogy amíg…..
A krumpli- vagy burgonyabogár, esetleg származási helye után tévesen Colorado- vagy kolorádóbogár a hidegháborúval egy időben jelent meg a keleti blokk országaiban, ahol természetesen egy új amerikai biológiai csodafegyvert láttak meg benne...
Több mint másfél év szünet után visszatért a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata, a Stranger Things. Mindenki kíváncsi volt rá, hogy a Duffer testvérek milyen irányba viszik tovább a hawkinsi srácok történetét, de a legfontosabb kérdés mégis az volt, hogy mi újat tud mutatni sorozat harmadik évada…..
Gringo 2019.07.10 21:18:54
@szamaritánus: Szerintem meg pont nem. Bár megértelek. Manapság divatos alapból fikázni mindent.
Dicstelen véget ért sokunk kedvenc sorozata. Valahol kódolva volt, hogy az óriási várakozásoknak nem tudnak megfelelni a producerek, de ez akkor is harmatgyenge lett. Nem azért, ami a karakterekkel történt, hanem azért, mert iszonyúan összecsapták az egészet, és nagyon benézték,…..
Erős könyv, megrázó és felkavaró könyv, első könyvnek pedig egészen pazar, olyan elbeszélői stílussal, ami még sokáig emlékezetes marad. Gabriel Tallent regénye a klasszikus értelemben vett szépirodalom, helyenként szinte thrillerbe vagy horrorba hajló részekkel, remek…..
1865. Krónikus fejfájás elleni népi gyógymód a falusi kovácstól, Angliában..
Akadnak filmek melyek cselekményükön túl, csodálatos forgatási helyszíneikkel is elbűvölnek bennünket, lélegzet-elállítóan szép tájak felvonultatásával. Sőt, bizonyos alkotásokra szinte csak tájaik miatt emlékezünk. Érdekes csokorba szedni a legszebbeket, hiszen egy bakancslistához is kiváló…..
1912. A Titanic egyik áldozatának holttestét veszi fel a CS Mackay-Bennett kábeljavító-hajó egyik csónakja. A hét napig tartó küldetés végére 306 testet emeltek ki az óceánból..